1. SK122387's Avatar
    Since loading 10.2.1.1259, the proximity sensor on my Q10 hasn't worked. It worked on 10.2.1.1055, even though I read some people had issues with it.

    I loaded 10.2.1.1259, and it doesn't work during calls, though the Virtual Expert shows that it does actually work. I downgraded back to the stock T-Mobile 10.1, and it does work, so I know it's not broken.

    I'm now on 10.2.1.1925, and it still won't work during calls. I've tried everything... security wipes after loading each leak.. then I flashed back to the stock 10.1, and DID NOT do a wipe after loading .1925, in hopes that it might retain some setting that allows the proximity sensor to work.

    Does anyone have any idea how to fix this? It's the ONLY issue I'm having on this leak, and my Z10 (also on 1925) is totally fine (as it was on 1259).
    12-26-13 01:05 AM
  2. balenax's Avatar
    Since loading 10.2.1.1259, the proximity sensor on my Q10 hasn't worked. It worked on 10.2.1.1055, even though I read some people had issues with it.

    I loaded 10.2.1.1259, and it doesn't work during calls, though the Virtual Expert shows that it does actually work. I downgraded back to the stock T-Mobile 10.1, and it does work, so I know it's not broken.

    I'm now on 10.2.1.1925, and it still won't work during calls. I've tried everything... security wipes after loading each leak.. then I flashed back to the stock 10.1, and DID NOT do a wipe after loading .1925, in hopes that it might retain some setting that allows the proximity sensor to work.

    Does anyone have any idea how to fix this? It's the ONLY issue I'm having on this leak, and my Z10 (also on 1925) is totally fine (as it was on 1259).
    Happens to me every now and then, not all the time. Noticed that if i press the power button it makes the sensor behave properly again. Well, not a big issue for me at all, but i hope it will be fixed in later builds.
    SK122387 likes this.
    12-26-13 02:41 AM
  3. SK122387's Avatar
    Happens to me every now and then, not all the time. Noticed that if i press the power button it makes the sensor behave properly again. Well, not a big issue for me at all, but i hope it will be fixed in later builds.
    Thanks. I don't feel so alone now. Now, when I make a call, it turns the screen off, but doesn't turn it back on when I pull the phone away from my face... halfway solved.. ha.

    Posted via CB10
    12-26-13 03:44 AM
  4. balenax's Avatar
    Well, I noticed one thing, but I'm not sure that's 100% true, but i saw this happening, at least on .1925 leak, only when I get a notificaton while talking on the phone. When nothing else comes in, the sensor works fine. I use BeBuzz Pro, maybe this causes some trouble...

    Just had a call and tried again, sensor was good, turned the screen on/off when needed. But again, no other notification came.

    Posted via CB10
    SK122387 likes this.
    12-26-13 04:12 AM

Similar Threads

  1. Call back security on BB10
    By Gvo1975 in forum BlackBerry Q10
    Replies: 13
    Last Post: 06-23-16, 12:36 AM
  2. Q10 Recording Video Freezing Problem
    By deviztation in forum BlackBerry 10 OS
    Replies: 2
    Last Post: 02-09-14, 08:41 AM
  3. How many of you want BBM on your Playbook?
    By Gaspertrix in forum BlackBerry PlayBook
    Replies: 29
    Last Post: 01-01-14, 09:36 AM
  4. Went from Q10 to iphone5 to Z10 now back to Q10!
    By SackHarry in forum BlackBerry Q10
    Replies: 17
    Last Post: 12-29-13, 09:52 PM
  5. OS 10.2.0.424 for Z30
    By Aaqib_Afzal in forum BB10 Leaked/Beta OS
    Replies: 6
    Last Post: 12-26-13, 04:10 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD