1. Aleksandartony's Avatar
    I noticed a problem with new sft 10.2.0.1767.
    When I put in a new language (serbian), after using BBM or WhatsApp,
    BB automatically change it back to deafult language.
    I didnt have a this problem with the last sft .1761
    Do you have any idea whats going on.
    Thank you
    10-02-13 02:30 PM
  2. topet2k12001's Avatar
    I noticed a problem with new sft 10.2.0.1767.
    When I put in a new language (serbian), after using BBM or WhatsApp,
    BB automatically change it back to deafult language.
    I didnt have a this problem with the last sft .1761
    Do you have any idea whats going on.
    Thank you
    Wanted to report the same issue.

    At certain intervals when you visit "Settings->Language/Input", you will see that your secondary-enabled language becomes "English (US)" so now you have two (2) of them.

    Tried to set it again to my chosen secondary-language and after a while it goes back again.

    EDIT: I'm going to do Security Wipe->Re-Install OS->Security Wipe and see if that resolves the issue.

    SOLVED: it worked. Security Wipe first, then re-install the OS, then Security Wipe Again. If the problem persists, repeat and you're good to go.

    NOT SOLVED: update - apparently the issue still exists. I tried to determine what may cause this. Here are the things I have tried:

    1. Secure Wipe->Reload OS->Secure Wipe: no problems; secondary language does not revert to English (US).

    2. From there, I restored my SMS backups that were created by "SMS Backup" app. I also changed my SMS theme to "Dark". This is when I started seeing the problem.

    What temporarily solves the issue is a restart of the device. But, when you restart, you will still see two (2) English (US) languages. I tapped on "Add/Remove Language" and select my secondary language again and it works fine.

    I noticed that the "bug" is where the secondary language is not "remembered", upon which you will always have to restart and set it again.

    UPDATE: Hm...it looks like the "bug" is triggered when you set the SMS Theme to "Dark". Can anyone confirm? I have kept my SMS Theme to default (did not change to "Dark") and it looks like my secondary language is retained.
    Last edited by topet2k12001; 10-03-13 at 02:46 PM. Reason: additional info
    10-02-13 02:34 PM
  3. Sallem's Avatar
    Wanted to report the same issue.

    At certain intervals when you visit "Settings->Language/Input", you will see that your secondary-enabled language becomes "English (US)" so now you have two (2) of them.

    Tried to set it again to my chosen secondary-language and after a while it goes back again.

    EDIT: I'm going to do Security Wipe->Re-Install OS->Security Wipe and see if that resolves the issue.

    SOLVED: it worked. Security Wipe first, then re-install the OS, then Security Wipe Again. If the problem persists, repeat and you're good to go.

    NOT SOLVED: update - apparently the issue still exists. I tried to determine what may cause this. Here are the things I have tried:

    1. Secure Wipe->Reload OS->Secure Wipe: no problems; secondary language does not revert to English (US).

    2. From there, I restored my SMS backups that were created by "SMS Backup" app. I also changed my SMS theme to "Dark". This is when I started seeing the problem.

    What temporarily solves the issue is a restart of the device. But, when you restart, you will still see two (2) English (US) languages. I tapped on "Add/Remove Language" and select my secondary language again and it works fine.

    I noticed that the "bug" is where the secondary language is not "remembered", upon which you will always have to restart and set it again.

    UPDATE: Hm...it looks like the "bug" is triggered when you set the SMS Theme to "Dark". Can anyone confirm? I have kept my SMS Theme to default (did not change to "Dark") and it looks like my secondary language is retained.
    Same here with Arabic language did not stick
    10-03-13 04:26 PM
  4. Alooi Divona's Avatar
    Got the same problem " Z10STL100-1/10.2.0.1767 "

    Looks like an OS bug

    Posted via CB10
    10-04-13 06:19 PM
  5. topet2k12001's Avatar
    I noticed a problem with new sft 10.2.0.1767.
    When I put in a new language (serbian), after using BBM or WhatsApp,
    BB automatically change it back to deafult language.
    I didnt have a this problem with the last sft .1761
    Do you have any idea whats going on.
    Thank you
    Same here with Arabic language did not stick
    Got the same problem " Z10STL100-1/10.2.0.1767 "

    Looks like an OS bug

    Posted via CB10
    I reverted back to the previous "stable" OS Leak which is 10.2.0.1761.
    10-07-13 03:06 AM
  6. Alooi Divona's Avatar
    I reverted back to the previous "stable" OS Leak which is 10.2.0.1761.
    I just wanna know which file is this for the language, I guess it's the settings, I might side load the settings bar from 10.2.01761 or from the new 10.2.1 and see what happens

    Posted via CB10
    10-07-13 05:18 AM
  7. afiqhamzah's Avatar
    I just wanna know which file is this for the language, I guess it's the settings, I might side load the settings bar from 10.2.01761 or from the new 10.2.1 and see what happens

    Posted via CB10
    I tried settings and phone settings bar to no success.

    Posted via CB10
    10-07-13 06:24 AM
  8. Alooi Divona's Avatar
    I tried settings and phone settings bar to no success.

    Posted via CB10
    Okay u saved my time thank u

    Guess we have to ether wait for new OS or revert back to an older OS

    Posted via CB10
    10-07-13 11:06 AM
  9. dusan.bukvic's Avatar
    Jos neko iz Srbije

    Posted via CB10
    10-07-13 11:17 AM
  10. 0113's Avatar
    Okay, I am experiencing a problem at Blackberry World (MyWorld) when I try to purchase an application. I get a message "There were problems completing this purchase. We are unable to obtain the license key. Visit blackbery.com/appworld/support for more information (AW30511a). I tried this and came up empty handed. Can anyone shed light on how to recover? I have never seen prior to loading 10.2.0.1767. Thanks in advance.
    10-07-13 12:21 PM
  11. DeLuffy's Avatar
    Same here Please Help.....!

    Posted via CB10
    10-07-13 02:38 PM
  12. cchilderhose's Avatar
    Okay, I am experiencing a problem at Blackberry World (MyWorld) when I try to purchase an application. I get a message "There were problems completing this purchase. We are unable to obtain the license key. Visit blackbery.com/appworld/support for more information (AW30511a). I tried this and came up empty handed. Can anyone shed light on how to recover? I have never seen prior to loading 10.2.0.1767. Thanks in advance.
    Have you updated BBWorld to the latest version? Try checking for Updates and see if that helps.
    10-07-13 02:39 PM

Similar Threads

  1. Should Good e-Reader start a 10.2 section
    By kozmonaut in forum BB10 Android App Sideloading
    Replies: 12
    Last Post: 10-03-13, 07:35 PM
  2. BlackBerry Problems, Market saturation? Apple looses a couple Billion!
    By crackbrry fan in forum General BlackBerry Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 10-02-13, 03:27 PM
  3. Predict BBRY share price by end of day 10/2
    By Fuzzballz in forum BBRY
    Replies: 5
    Last Post: 10-02-13, 02:32 PM
  4. Dark theme and contact on 10.1
    By moyah8 in forum BB10 Leaked/Beta OS
    Replies: 2
    Last Post: 10-02-13, 01:58 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD