11-24-13 03:52 PM
43 12
tools
  1. wolfee48's Avatar
    Try a security wipe. In case you didn't know, picture pass doesn't work if you have an exchange account on there.

    Posted via CB10
    Huh?

    I have 2 exchange accounts with picture password working.

    Feeding my CrackBerry addiction on my Z10STL100-4/10.2.1.1055.628508 via CB10
    11-23-13 10:56 AM
  2. toobs623's Avatar
    Huh?

    I have 2 exchange accounts with picture password working.

    Feeding my CrackBerry addiction on my Z10STL100-4/10.2.1.1055.628508 via CB10
    Me too

    Posted via CB10
    11-23-13 11:30 AM
  3. toobs623's Avatar
    I think mecca created a thread about how to do clean os install with less hugs. Try it.
    It might do some good.


    Posted via CB10
    Why would I want less hugs?

    Posted via CB10
    11-23-13 11:31 AM
  4. Eng.KoD's Avatar
    What is the problem then?!

    Posted via CB10
    11-23-13 11:31 AM
  5. 3hb78ftg's Avatar
    Not enough hugs to go around.

    BlackBerry Z.....my weapon of choice.
    11-23-13 12:16 PM
  6. toobs623's Avatar
    What is the problem then?!

    Posted via CB10
    Are you running enterprise sever? I think someone mentioned that it can be restricted from IT policies.

    Posted via CB10
    11-23-13 12:16 PM
  7. andy93's Avatar
    I bet picture and simple passwords will not work if your active sync device policy requires a device password.

    Posted via CB10
    11-23-13 12:35 PM
  8. Eng.KoD's Avatar
    Are you running enterprise sever? I think someone mentioned that it can be restricted from IT policies.

    Posted via CB10
    Nah just normal connection to the company exchange server no BES

    Posted via CB10
    11-23-13 12:35 PM
  9. Eng.KoD's Avatar
    Not enough hugs to go around.

    BlackBerry Z.....my weapon of choice.
    Well, I feel settling things down with her may solve the issue

    Posted via CB10
    11-23-13 12:36 PM
  10. vgorous's Avatar
    Nah just normal connection to the company exchange server no BES

    Posted via CB10
    Doesn't matter if it's bes or not. As long as your IT has a password policy, it will not acknowledge the picture password.

    To only prove that, reload the autoloader and don't set up any accounts. go straight to the device password and see if its there.

    Posted via CB10
    toobs623 likes this.
    11-23-13 12:41 PM
  11. vgorous's Avatar
    I bet picture and simple passwords will not work if your active sync device policy requires a device password.

    Posted via CB10
    Yeah I mentioned that when I first uploaded the leak on the first day. I tried various methods and sequence of setup to get it to work. No dice. Decided to download an android email client to handle my work emails. Just so the account is separate from the actual phone.

    Simple password works since it's a known method of unlocking. Picture password is new so when it gets to the ms exchange server, it can't acknowledge the input because it is unfamiliar with the lock method.



    Posted via CB10
    11-23-13 12:44 PM
  12. Eng.KoD's Avatar
    Doesn't matter if it's bes or not. As long as your IT has a password policy, it will not acknowledge the picture password.

    To only prove that, reload the autoloader and don't set up any accounts. go straight to the device password and see if its there.

    Posted via CB10
    It's there and I have deleted my exchange account and it came back unfortunately after setting it it does not save my settings and it get unset

    Posted via CB10
    11-23-13 01:18 PM
  13. vgorous's Avatar
    It's there and I have deleted my exchange account and it came back unfortunately after setting it it does not save my settings and it get unset

    Posted via CB10
    Yeah I encountered that problem too. If you have loaded your exchange account once then delete it, the phone can still detect the IT policy. So the picture password will not work still.

    You'll have to do a security wipe to get rid of it since the policy kinda gets baked into the OS. No need to run the autoloader.



    Posted via CB10
    11-23-13 01:24 PM
  14. Eng.KoD's Avatar
    Yeah I encountered that problem too. If you have loaded your exchange account once then delete it, the phone can still detect the IT policy. So the picture password will not work still.

    You'll have to do a security wipe to get rid of it since the policy kinda gets baked into the OS. No need to run the autoloader.



    Posted via CB10
    I'll try it

    Wish me luck

    Posted via CB10
    11-23-13 01:25 PM
  15. Eng.KoD's Avatar
    Yeah I encountered that problem too. If you have loaded your exchange account once then delete it, the phone can still detect the IT policy. So the picture password will not work still.

    You'll have to do a security wipe to get rid of it since the policy kinda gets baked into the OS. No need to run the autoloader.



    Posted via CB10
    Great hint

    Now shall I add my exchange account or I can't?

    Posted via CB10
    11-24-13 10:00 AM
  16. tushargkwd's Avatar
    I tried the picture password twice and had a hard time unblock my phone...
    I was on the 7th attempt and when I could unlock my device successfully, I quickly turned it off!!
    Will not use it until it becomes better... for now it seems that its implementation is experimental.

    Posted via the awesome keyboard on Z10STL100-1/10.2.1.1055 using CB10 App
    11-24-13 12:12 PM
  17. jafrul's Avatar
    I tried the picture password twice and had a hard time unblock my phone...
    I was on the 7th attempt and when I could unlock my device successfully, I quickly turned it off!!
    Will not use it until it becomes better... for now it seems that its implementation is experimental.

    Posted via the awesome keyboard on Z10STL100-1/10.2.1.1055 using CB10 App
    How did you arrive to the 7th attempt? Thought you get only 5 Attempts before it asks for device password.

    Posted via CB10
    11-24-13 03:26 PM
  18. vgorous's Avatar
    Great hint

    Now shall I add my exchange account or I can't?

    Posted via CB10
    You can't. My guess is the IT side doesn't acknowledge that type of password input since it's new.

    You'll have to use a separate email client if you wish to have your work email and picture password to coexist.

    Posted via CB10
    11-24-13 03:52 PM
43 12

Similar Threads

  1. BB 1055 Picture Password Screenshots
    By modbro in forum BlackBerry 10 OS
    Replies: 10
    Last Post: 11-24-13, 06:17 PM
  2. Can't share pictures in BBM group chat on 10.2.1.1055
    By Grizco in forum BB10 Leaked/Beta OS
    Replies: 4
    Last Post: 11-24-13, 12:10 AM
  3. Can I Make a Password just for my Gallery or any Other App?
    By omer_hassen95 in forum BlackBerry Z10
    Replies: 2
    Last Post: 11-22-13, 04:04 PM
  4. Help!! After restore, can't see picture and file manager apps.
    By bbaddict84 in forum New to BlackBerry App Dev
    Replies: 3
    Last Post: 11-22-13, 03:00 PM
  5. Nice feature gone after BBM channel install
    By chudypee in forum BlackBerry Z10
    Replies: 2
    Last Post: 11-22-13, 04:55 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD