10-30-14 07:46 AM
245 ... 45678 ...
tools
  1. Qrackin's Avatar
    please could anyone help me?

    I'm not able to get or make phone calls and the software version does not change at all...
    Try unzipping the blitz file to a folder, then retry the install by pointing Sachesi to that folder.
    IE: Do not drag and drop the zip file...
    10-20-14 01:39 PM
  2. Hitchi's Avatar
    tried all of it but nothing works (zip, extracted folder, single install of Debrick, OS, Radio)... so maybe really autoloader :-(.

    but I want to understand what went wrong
    10-20-14 01:49 PM
  3. ealvnv's Avatar
    tried all of it but nothing works (zip, extracted folder, single install of Debrick, OS, Radio)... so maybe really autoloader :-(.

    but I want to understand what went wrong
    What does it says in you about screen for OS?
    10-20-14 01:50 PM
  4. Grzesiek Godlewski's Avatar
    One issue, when i pick up incoming call the ringer is ringing for Less than 1 second after so when i rising the phone to my ear its still ringing ... grrrr.... aannoying

    Q10. SQN 100-3 with 10.3.1.800

    Posted via CB10
    10-20-14 01:55 PM
  5. bfunkera's Avatar
    @xsacha or anyone else for that matter, I've successfully blitzed and everything is great except one bug I've found. When trying to access Box, DB, OneDrive, Link, etc I get an error through the native file manager as shown. Everything is accessible through playcloud, tho the Link portion doesn't work properly. Any suggestions?
    OS 800 + Radio 801 'Blitz' Non-Destructive Update Method-img_20141020_145259.png

    Z30STA100-3/10.3.1.800

    Posted via CB10
    10-20-14 01:59 PM
  6. Hitchi's Avatar
    it's strange... software version 10.3.0.738

    os version 10.3.0.1154

    radio

    10.3.1.822

    it looks like it is installed but after the first start with the update process the same process is done twice...

    looks like it is a re-roll?
    10-20-14 02:04 PM
  7. FabianB's Avatar
    File manager and Dropbox issue resolved by delete the Dropbox app, and reinstall from blackberry world.

    Posted via CB10
    Try this.

    Posted via CB1.8.2.0
    10-20-14 02:13 PM
  8. wobly's Avatar
    it's strange... software version 10.3.0.738

    os version 10.3.0.1154

    radio

    10.3.1.822

    it looks like it is installed but after the first start with the update process the same process is done twice...

    looks like it is a re-roll?
    At a minimum, yes. Your OS is 10.3.0. Your radio is the newer one. They don't work together. You need to get your OS up to 10.3.1.xxx.
    10-20-14 02:14 PM
  9. andyrides's Avatar
    [QUOTE=xsacha;10992729]
    Is this reproducible or it your device disconnecting was a one-off? Just try the install again. Nothing would have changed. If the install isn't progressing -- are you on a BES that restricts installs?

    I do have corporate email and I checked and found developer mode is disabled by an IT policy. Could this be the issue.
    Is an autoloader gonna be the answer?
    OS 800 + Radio 801 'Blitz' Non-Destructive Update Method-img_20141020_131553.png

    Posted via CB10
    10-20-14 02:16 PM
  10. RJurman's Avatar
    Have not seen this mentioned but I would suggest you put your phone in Airplane mode before you start. Due to phone calls and emails, the upgrade stalled and disconnected three times before I finally got smart. Very annoying. After that, it worked perfectly on the P'9983 (basically Q10).
    andyrides likes this.
    10-20-14 02:18 PM
  11. Hitchi's Avatar
    I've installed now the old radio. I have calls now.

    Any recommendations in which order I should install the files? Maybe it would be better to do it step by step than taking the Blitz.zip...OS 800 + Radio 801 'Blitz' Non-Destructive Update Method-img_20141020_211700.png
    10-20-14 02:21 PM
  12. andyrides's Avatar
    I tried the non destructive blitz update several times and did utilize airplane mode.
    Thanks for the advice, this forum is a great resource!

    Posted via CB10
    10-20-14 02:21 PM
  13. xsacha's Avatar
    I do have corporate email and I checked and found developer mode is disabled by an IT policy. Could this be the issue.
    Is an autoloader gonna be the answer?
    Yep, ever since some time in OS 10.2, this policy has disabled any type of installation. Prior to this, the installs would still work.

    I've installed now the old radio. I have calls now.

    Any recommendations in which order I should install the files? Maybe it would be better to do it step by step than taking the Blitz.zip...
    It should really be done all at once. You can sometimes get away with doing apps separately but I often see people mess up from it.
    On the device with a push updated, the OTA is done all in one go as it is here.
    10-20-14 02:27 PM
  14. Hitchi's Avatar
    OK I will try to put it into airplane mode...

    Yes I have an Enterprise device with some rules but never had the problem before so...

    The only thing I've changed now is to enable developer mode. Maybe it makes the difference.
    10-20-14 02:30 PM
  15. go1ndr's Avatar
    Yep, ever since some time in OS 10.2, this policy has disabled any type of installation. Prior to this, the installs would still work.

    It should really be done all at once. You can sometimes get away with doing apps separately but I often see people mess up from it.
    On the device with a push updated, the OTA is done all in one go as it is here.
    Hi Xsacha! Hope you are doing well and thanks as always for this newest upgrade. I'm still running 10.3.1154 on my Q10. Can I install this newest update of yours with no issues, as the current OS I have on the phone is actually quite good! Since I need this phone for my work, it's important that all loads correctly. I loaded the 10.3 with an autoloader as I was coming from 10.2 but always would rather use your program for installs and backups/restores, etc. Thanks! Go1ndr
    10-20-14 02:54 PM
  16. The_Adventist's Avatar
    I just updated to this OS. Thanks xsacha.

    For those asking about time, it does seem to take a long time but be patient.

    I found the longest stretch was between file 100 and 130. These files took their sweet time in loading. Once after that the files flew on.

    As for Blend, LOL, I haven't seen any pictures posted like this but I haven't looked for them either. It almost works.

    OS 800 + Radio 801 'Blitz' Non-Destructive Update Method-img_20141020_155307.jpg
    Last edited by The_Adventist; 10-20-14 at 03:18 PM.
    10-20-14 02:56 PM
  17. bfunkera's Avatar
    Try this.

    Posted via CB1.8.2.0
    In response to deleting and reinstalling Dropbox...it's not just Dropbox. Only the phone and SD are accessible thru native file manager

    Posted via CB10
    10-20-14 03:00 PM
  18. Ragenbaum's Avatar
    Not working on Yosemite... crashing 1.9.9 regardless dropping a zip, a folder of files... hope for new version, or will downgrade my mac

    Posted via CB10
    10-20-14 03:03 PM
  19. W1ck3D86's Avatar
    In response to deleting and reinstalling Dropbox...it's not just Dropbox. Only the phone and SD are accessible thru native file manager

    Posted via CB10
    I can access box with the native file manager so I guess Dropbox too...

    Posted via CB10
    10-20-14 03:13 PM
  20. ppeters914's Avatar
    Hmmmm......Took only 20 minutes to download Sachesi 1.9.9 and Blitz zip files.

    OMG!!! It's working......once... *cough*cough* ....I installed BlackBerry Link. Up to file 50.

    Guess I'll go eat lunch, then come back to some 10.3.1 goodness.
    10-20-14 03:43 PM
  21. RJurman's Avatar
    Hmmmm......Took only 20 minutes to download Sachesi 1.9.9 and Blitz zip files.

    OMG!!! It's working......once... *cough*cough* ....I installed BlackBerry Link. Up to file 50.

    Guess I'll go eat lunch, then come back to some 10.3.1 goodness.
    It does take awhile. A solid hour at least but in the end, the (10.3.1) goodness as you put it, is worth it.
    10-20-14 04:02 PM
  22. polytan02's Avatar
    Just finished up the wifes VZW Z30, looks like everything is working fine.

    One small hiccup is that pictures don't show up in the pictures app, they are still their in file manager, on the sdcard.

    Is there a process to make the pictures app find them, or will they show up wtih time?
    Hello,

    I had the same "issue" with my partner Z10. Actually, all I had to do was giving the BlackBerry time to index all the photo in the app database.

    Posted via CB10
    momofteme likes this.
    10-20-14 04:06 PM
  23. kringlekrush's Avatar
    I originally was on 821 and woke up this morning and there was a live cpu/ram monitor in the lower left corner (couldn't get it to go away until I restarted) and my alarm didn't work. Hopefully don't run into the same issues with this one.

    Posted via CB10
    10-20-14 04:13 PM
  24. kfroese's Avatar
    I originally was on 821 and woke up this morning and there was a live cpu/ram monitor in the lower left corner (couldn't get it to go away until I restarted) and my alarm didn't work. Hopefully don't run into the same issues with this one.

    Posted via CB10
    This is probably mentioned in every thread for OS less than .1000. Swipe over/tap the battery icon in upper left to cycle through the monitor screens which includes the one where it goes away. Builds with watermarks in the corners usually have this monitor as well.

    Q10SQN100-1/10.3.1.632
    10-20-14 04:18 PM
  25. KenV54's Avatar
    Not working on Yosemite... crashing 1.9.9 regardless dropping a zip, a folder of files... hope for new version, or will downgrade my mac

    Posted via CB10
    I've got Yosemite, as well. I think Sacha has determined that 1.9.9 doesn't work right now on Yosemite. I was able to do a side load with 1.6.0 or 1.6.5--forget which--but you can't do it with the Blitz ZIP file. I believe what you have to do is to unzip the Blitz file into a folder then side load the new OS, radio and apps by using Install Folder. 1.6 should work for this.

    Sacha will correct me if I'm wrong.
    10-20-14 04:20 PM
245 ... 45678 ...

Similar Threads

  1. Install Blackberry Playbook OS on Asus Tranformer TF101 ?
    By DannyBO in forum BlackBerry PlayBook OS
    Replies: 2
    Last Post: 11-13-14, 01:35 PM
  2. How to update z10 stl 100-1 to 10.3
    By Udit Narang in forum BB10 Leaked/Beta OS
    Replies: 7
    Last Post: 10-19-14, 09:55 PM
  3. impressed with 10.3.1.800 Ram usage
    By tahabashir1991 in forum BB10 Leaked/Beta OS
    Replies: 2
    Last Post: 10-19-14, 04:03 PM
  4. OS 10.3.1 new features list?
    By g33kphr33k in forum BB10 Leaked/Beta OS
    Replies: 2
    Last Post: 10-19-14, 12:56 PM
  5. .800 or .821?
    By JoseMercedes in forum BB10 Leaked/Beta OS
    Replies: 3
    Last Post: 10-19-14, 08:44 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD