03-01-15 06:43 PM
893 ... 33343536
tools
  1. alexws's Avatar
    Browser history and other function working unstable after loading some numbers of pages.

    Posted via CB10
    12-22-14 08:45 AM
  2. relyc's Avatar
    I updated yesterday (Z10 STL-2, autoloader) and battery life has dropped. I unplugged my phone this morning and after 7 hours it is at 45% (no wifi, no mobile data, no nothing). I checked device monitor an no app seems to drain the battery.
    12-24-14 05:44 AM
  3. moody's Avatar
    I updated yesterday (Z10 STL-2, autoloader) and battery life has dropped. I unplugged my phone this morning and after 7 hours it is at 45% (no wifi, no mobile data, no nothing). I checked device monitor an no app seems to drain the battery.
    What OS did you update from? If this is your first 10.3.1 then you'll want to go to app manager and look at what has "run in the background" permissions. B/c even apps individually may not look like they are causing battery drain, however as a group they will add up to more drain.

    Another possibility is that since you just did yesterday, give another day or so to settle in.

    If neither of the above work, then perhaps a security wipe will help.

    I am.... Mrs Peevishlicious
    12-24-14 07:42 AM
  4. davidallanmuir's Avatar
    OS 10.3.1.1154 Findings and Fixes-img_20141224_124942.png flash will be included in 10.3.1 on my passport in browser settings you have the choice to switch it on or off.

    Posted via CB10
    12-24-14 07:51 AM
  5. leto13's Avatar
    You must do a custom restore and uncheck Android Runtime in the apps list.


    Posted via CB10
    How do you make a custom restore with the ability to uncheck some app with Link?
    12-24-14 08:34 AM
  6. KenV54's Avatar
    Click image for larger version. 

Name:	IMG_20141224_124942.png 
Views:	1033 
Size:	69.6 KB 
ID:	322789 flash will be included in 10.3.1 on my passport in browser settings you have the choice to switch it on or off.

    Posted via CB10
    What does this mean? You have 1154 installed and have flash? Must be an old browser which has toggle for flash but no flash.

    If not, please explain.
    12-24-14 12:25 PM
  7. relyc's Avatar
    It's my 2nd 10.3.1, I forgot previous release. I only have 3 apps in background : Evernote, messenger for Facebook and parrot. Disabled last 2.

    Posted via CB10
    12-24-14 02:21 PM
  8. davidallanmuir's Avatar
    What does this mean? You have 1154 installed and have flash? Must be an old browser which has toggle for flash but no flash.

    If not, please explain.

    OS 10.3.1.1154 Findings and Fixes-img_20141224_202037.png 10.3 on the passport has flash. That's my explanation. Not an old browser. Not a leak. Official OS. You have to remember leaks are incomplete works

    Posted via CB10
    12-24-14 03:22 PM
  9. BigBadWulf's Avatar
    Click image for larger version. 

Name:	IMG_20141224_202037.png 
Views:	1400 
Size:	63.4 KB 
ID:	322896 10.3 on the passport has flash. That's my explanation. Not an old browser. Not a leak. Official OS. You have to remember leaks are incomplete works

    Posted via CB10
    1) The thread is about the 1154 leak.
    2) Flash is almost 100% positively gone I'm sorry to say.
    12-24-14 03:34 PM
  10. jzajac's Avatar
    Click image for larger version. 

Name:	IMG_20141224_202037.png 
Views:	1400 
Size:	63.4 KB 
ID:	322896 10.3 on the passport has flash. That's my explanation. Not an old browser. Not a leak. Official OS. You have to remember leaks are incomplete works

    Posted via CB10
    10.3.0 has flash. 10.3.1 does not.

    Posted via CB10
    12-24-14 04:49 PM
  11. ralfyguy's Avatar
    So I got a question for the experts: would then a 10.3.0 browser bar work on 10.3.1?

    Posted via CB10
    12-24-14 05:19 PM
  12. jzajac's Avatar
    So I got a question for the experts: would then a 10.3.0 browser bar work on 10.3.1?

    Posted via CB10
    I wouldn't be able to test it for another 2+ weeks, but from what I understand while reading about this in the past the browser files and properties are more "baked in" with the OS file rather than in the browser bar itself in 10.3.0 and beyond. I think that you could install the bar file but availability of flash might depend on what is in the core OS. That could be why someone reported success with a 10.2 file, but again I'm a long time out from being able to play around and find out.

    Posted via CB10
    12-24-14 06:18 PM
  13. eiht's Avatar
    After a while I started getting a couple of the issues people have mentioned. First was continuing to vibrate one long extra time after the call was answered and the other was having to hit End several times to hang up. I think there were a few other weird things creeping in too because I had swapped in the 939 radio and the 128 android bars. Point is, started fresh with autoloader with no restore again last night and all those issues are gone again. I've always been a fan of ground up reinstall when stuff starts getting weird.
    12-24-14 06:49 PM
  14. swap24041989's Avatar
    updated 10.3.1.1154 in z10 Morning.

    till now...
    GOOD:

    Battery back up is better. Still 60 % available. Even after multiple calls, what's up and internet surfing 3 G.

    BAD:

    Getting heat, after using what's up long time. Able to notice the heat. Not in 1151
    Copy from contact to text message not working.

    Ulgly:

    • Sometimes calls not connecting.
    • 3 G calls have some noise, sometimes.
    Does your phones reset after restart?
    12-25-14 08:41 AM
  15. Fr3lncr's Avatar
    Okay, so I've been using this since pretty much a couple of days since it came out and I do like it a lot. However, I do have an issue with Bluetooth refusing to connect to my Garmin GPS. I have no issues connecting to my bluetooth headphones though so I'm not sure what the problem is. I have had no issues with my Z30 before connecting to the Garmin so I can only guess it is the OS.

    That will be one reason I guess to hope for another leak before February.
    12-25-14 08:50 AM
  16. djfawbz's Avatar
    OS 10.3.1.1154 Findings and Fixes-img_20141225_164940.png

    Anyone else experience this happening? App just randomly go dormant. I'm currently running 10.3.1511 on my Z30 STA100-5. I'm considering going to 1514 but want to know if it's worth it. If people are experiencing the same issue then I don't see the point

    Posted via CB10
    12-25-14 05:00 PM
  17. moody's Avatar
    So I got a question for the experts: would then a 10.3.0 browser bar work on 10.3.1?

    Posted via CB10
    I'm pretty sure it will not work but only way to know 100% is to try it.

    I tried a BBM bar from 10.3.0 on my 10.3.1.1153 and it would not work. At all.

    I am.... Mrs Peevishlicious
    BigBadWulf likes this.
    12-25-14 09:20 PM
  18. n8tiveg's Avatar
    Okay, so I've been using this since pretty much a couple of days since it came out and I do like it a lot. However, I do have an issue with Bluetooth refusing to connect to my Garmin GPS. I have no issues connecting to my bluetooth headphones though so I'm not sure what the problem is. I have had no issues with my Z30 before connecting to the Garmin so I can only guess it is the OS.

    That will be one reason I guess to hope for another leak before February.
    Did you delete the profile on your Garmin and re pair I haven't had problems with my Garmin though I don't use pair it with that to often anymore

    Posted via CB10
    12-25-14 09:41 PM
  19. BigBadWulf's Avatar
    So I got a question for the experts: would then a 10.3.0 browser bar work on 10.3.1?

    Posted via CB10
    I'm pretty sure it will not work but only way to know 100% is to try it.

    I tried a BBM bar from 10.3.0 on my 10.3.1.1153 and it would not work. At all.

    I am.... Mrs Peevishlicious
    To the best of my recollection and knowledge, using the radio and browser from 1016 or earlier you'd get flash, but for the infrequent need, I prefer to use a 3rd party browser.
    12-25-14 10:29 PM
  20. mndendera's Avatar
    I find 10.3.1.1151 very efficient in battery consumption on stl 100-1, Z10. Radio better too. Have tried all other radios but consume more power. And do not perform well regarding network bonuses than 1152.

    Z10 Stl100-1 with BlackBerry 10.3.1.1151
    12-25-14 11:04 PM
  21. Avenzuno's Avatar
    So far so good on the battery for my 100-3 Z30 after I installed the 10.3.1.1154 leak yesterday. Anyone know how I can get the device to read the 64GB Micro SD card I previously formatted on my Z30 when it had 10.2.1?

    Posted via CB10
    12-26-14 11:06 AM
  22. srzjumper's Avatar
    Just installed 10.3.1.747 autoloader.. all the android apps the screen is a deep dark.. OS 10.3.1.1154 Findings and Fixes-img_20141226_104408.png

    I thought it was the 10.3.1.1154... I've only been doing the autoloaders so far and had no problem with an earlier Beta (296). Anyone else get this? Solution?

    I'm thinking of trying the Blitz method next time.

    Posted via CB10
    12-26-14 11:07 AM
  23. Nydnic's Avatar
    Just installed 10.3.1.747 autoloader.. all the android apps the screen is a deep dark.. Click image for larger version. 

Name:	IMG_20141226_104408.png 
Views:	1317 
Size:	57.6 KB 
ID:	323283

    I thought it was the 10.3.1.1154... I've only been doing the autoloaders so far and had no problem with an earlier Beta (296). Anyone else get this? Solution?

    I'm thinking of trying the Blitz method next time.

    Posted via CB10
    Maybe try an android app to change the brightness?? I use to have AVG and It could make the brightness of all my android apps extremely low, or really high.

    Posted via CB10
    12-26-14 12:49 PM
  24. Chris Degroote's Avatar
    So far so good on the battery for my 100-3 Z30 after I installed the 10.3.1.1154 leak yesterday. Anyone know how I can get the device to read the 64GB Micro SD card I previously formatted on my Z30 when it had 10.2.1?

    Posted via CB10
    When i moved to 10.3.1 I had to format my sd card to exFAT to make it work. After that when i put the sd card back in my phone, the device automatically start to download the drivers.

    Posted via CB10
    Avenzuno likes this.
    12-26-14 05:32 PM
  25. jzajac's Avatar
    When i moved to 10.3.1 I had to format my sd card to exFAT to make it work. After that when i put the sd card back in my phone, the device automatically start to download the drivers.

    Posted via CB10
    Was this by an autoloader? When I went from 10.2 to 10.3.0 and then 10.3.1 I never had to format my 64gb sd card. I uploaded through sachesi every time and everything worked as soon as the OS upgrade and reboot were completed.

    Posted via CB10
    12-26-14 07:21 PM
893 ... 33343536

Similar Threads

  1. How BB OS 10 in Q10 calculates the memory status ?
    By Dev Aryan in forum BlackBerry Q10
    Replies: 2
    Last Post: 11-27-14, 05:47 PM
  2. How BB OS 10 calculates the memory status ?
    By CrackBerry Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 11-24-14, 08:40 PM
  3. Unofficial OS 10.2.1.1154 Links now live and available
    By notfakeprofile in forum BlackBerry PlayBook OS
    Replies: 3
    Last Post: 11-24-14, 03:35 PM
  4. Where are Whatsapp settings on my BlackBerry Q5?
    By CrackBerry Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 11-24-14, 02:48 PM
  5. Contact based call recording and blocking comes to Phone Tap in the latest update
    By CrackBerry News in forum CrackBerry.com News Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 11-24-14, 02:12 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD