03-01-15 05:43 PM
893 ... 3233343536
tools
  1. BVB65's Avatar
    I upgraded my wifes Z10 STL100-4 using an autoloader. For some reason she can make calls, but cant receive any. The phone goes straight to voice mail during an incoming call. She cant even see the call screen. It makes the sound she has for emails and not the ringtone she has chosen for calls. Is it possible to take the core OS file nd reinstall it usingg Sachesi to fix the issue without using the autoloader again?

    Posted via CB10
    12-20-14 03:57 PM
  2. sibeans's Avatar
    After running the z10 for some time and coming from a Nexus 4, I thought for what it was, it was an adequate but underpowered device for running a dual core CPU; especially with OS 10.3. The main indicator was the audio clipping when playing music off Neutron and multitasking with the browser and 2-3 Android apps.

    My opinion changed after flashing this latest OS with the included radio via autoloader, now it's 99% ready for prime time! It really comes down to software optimization which BlackBerry is doing really well and fast compared to before; can't wait for February!

    Posted via CB10 via Z10
    Last edited by sibeans; 12-20-14 at 05:01 PM.
    12-20-14 04:26 PM
  3. calicocat2010's Avatar
    Katiepea - hub.
    12-20-14 05:23 PM
  4. toobs623's Avatar
    Better to open it before shutdown, and then you can close it again shortly after boot up.
    Is there an echo in here?


    Posted via CB10
    moody likes this.
    12-20-14 06:20 PM
  5. toobs623's Avatar
    After running the z10 for some time and coming from a Nexus 4, I thought for what it was, it was an adequate but underpowered device for running a dual core CPU; especially with OS 10.3. The main indicator was the audio clipping when playing music off Neutron and multitasking with the browser and 2-3 Android apps.

    My opinion changed after flashing this latest OS with the included radio via autoloader, now it's 99% ready for prime time! It really comes down to software optimization which BlackBerry is doing really well and fast compared to before; can't wait for February!

    Posted via CB10 via Z10
    10.3.0 was never meant to be loaded on the Z10. But I'm glad the issues are fixed. Technically I don't think this was ever meant for it either. I would expect the 10.3.1.2xxx series to be much more optimized for your device!

    Posted via CB10
    sibeans likes this.
    12-20-14 06:23 PM
  6. BigBadWulf's Avatar
    Is there an echo in here?


    Posted via CB10
    Hello
    Hello
    Hello
    Hello
    Hello
    Hello
    Hello
    12-20-14 07:34 PM
  7. taveesh's Avatar
    I finally have everything working after I wiped the device and restored my data from my passport backup using link. Now my contacts are fine, snap is working and so far the only issue is the device monitor doesn't show the battery usage data properly, but I can live with it until the official OTA update is released.

    There are way too many improvements in 10.3.1 to warrant going back to 10.2 and I not looking back.

    Sent from my lovely z30 on T Mobile USA
    I agree with you here....going back to 10.2 is not an option. Cheers

    Posted Via CB10 on Z30 running OS 10.3.1.1154
    12-20-14 11:39 PM
  8. taveesh's Avatar
    After running the z10 for some time and coming from a Nexus 4, I thought for what it was, it was an adequate but underpowered device for running a dual core CPU; especially with OS 10.3. The main indicator was the audio clipping when playing music off Neutron and multitasking with the browser and 2-3 Android apps.

    My opinion changed after flashing this latest OS with the included radio via autoloader, now it's 99% ready for prime time! It really comes down to software optimization which BlackBerry is doing really well and fast compared to before; can't wait for February!

    Posted via CB10 via Z10
    I had the same issue with my Z30...but the clipping stopped after I jumped the song to the next one or went back one song. One more thing that I noticed was that the clipping started when I locked the phone. As of now I do not have this issue but I did wipe my device a while back.

    Posted Via CB10 on Z30 running OS 10.3.1.1154
    sibeans likes this.
    12-20-14 11:42 PM
  9. relyc's Avatar
    I have just downloaded Sachesi 2.0.0 RC, I'm using a Mac with Yosemite and I have a Z10 with radio 10.3.1.1017, software release 10.3.1.652 (blitz install as well).
    After starting Sachesi and connecting my Z10 I receive this error: "Cannot open: /pps/system/installer/radio/1"
    What does this mean and how can I fix it?
    LE: Blackberry Link now says cannot communicate with device.
    I also updated both Link and Blend yesterday and Blend works like a charm, why not Link?
    I have restarted both phone and mac, airplane mode on/off, changed USB port.
    The only problem...I have no windows to try autoloader. Any other way to fix it? The phone works just fine otherwise.
    12-21-14 01:22 AM
  10. AZBB23's Avatar
    Hi,

    I installed 10.3.1.1154 but when I use Instagram or Snapchat videos playing with issue..

    It's not seems properly. It's on only my device or your devices are have same problem?
    12-21-14 05:01 AM
  11. BVB65's Avatar
    I upgraded my wifes Z10 STL100-4 using an autoloader. For some reason she can make calls, but cant receive any. The phone goes straight to voice mail during an incoming call. She cant even see the call screen. It makes the sound she has for emails and not the ringtone she has chosen for calls. Is it possible to take the core OS file nd reinstall it usingg Sachesi to fix the issue without using the autoloader again?

    Posted via CB10
    Never mind. I found the problem. It was the MrCall app. I had to deny some of the permissions for this app. Now the phone calls are coming thru.

    Posted via CB10
    12-21-14 07:02 AM
  12. Hedi Regaya's Avatar
    Sms history loads in a very funny way especially when it's a long log

    Posted via CB10
    12-21-14 10:21 AM
  13. oberkfell's Avatar
    A little help here. I have read through all the autoloader and Sachesi installation details for upgrading the os. Then there is the Blitz deal, kind of got lazy at that point. However, on a couple of the youtube videos I see that people download the .exe file and run with it. That's it. I just don't get the step where you shut the phone off at the same time hitting the .exe file. Maybe I am going about this the wrong way. I used to be familiar with upgrading back on my previous Blackberry Phones. Then I switched to Iphones where it took 30 seconds to jailbreak a phone, and that was it.

    In addition, do I also have to update the radio?
    12-21-14 12:08 PM
  14. vicky_235235's Avatar
    M having problem with BlackBerry link!! Windows not detecting z10 stl 1 os 10.3.1.1154

    Posted via CB10
    12-21-14 12:13 PM
  15. sibeans's Avatar
    the TMo WiFi Calling app will download from BBW but doesn't work, and isn't a surprise since 10.2 is the carrier-supported OS

    Posted via CB10 via Z10
    Last edited by sibeans; 12-21-14 at 06:04 PM.
    12-21-14 12:28 PM
  16. blackbird666's Avatar
    I missed installing Leaks so much so that I reinstalled Core OS .1154 on my Passport again !!! just to relive the thrill of installing a leak

    Jokes aside, I was facing some minor device monitor battery graph issues and the random screen flickerings !!!

    For now all seems to have settled
    12-21-14 12:31 PM
  17. Lee9810's Avatar
    HELP!!! I have a major problem. I upgraded to this OS and now my text messages have disappeared from the hub and when I press the icon it opens my first email account.
    OS 10.3.1.1154 Findings and Fixes-1419187713978.jpg

    Posted via Z10 STL100-3 OS 10.3.1.1151
    12-21-14 12:51 PM
  18. blackbird666's Avatar
    HELP!!! I have a major problem. I upgraded to this OS and now my text messages have disappeared from the hub and when I press the icon it opens my first email account.
    Click image for larger version. 

Name:	1419187713978.jpg 
Views:	1406 
Size:	42.5 KB 
ID:	322252

    Posted via Z10 STL100-3 OS 10.3.1.1151
    This happened to me after reinstalling only the Core OS... I have a back up though...

    I've deleted the emails accounts and readded them but the SMS will have to me restore using link!




    Passport SQW100-1 / 10.3.1.1154
    12-21-14 04:32 PM
  19. J-MIKE's Avatar
    Hello everyone, I'm not sure if I missed it through this thread but anyone had their emails and texts deleted after a reboot ? I'm on the TELUS network with a Z30. Everything was running fine until I've noticed I was running low on memory... just around the 500 mb. After the reboot, my free memory went from 997mb to 856 mb within less than 20 minutes. Could the problem be in the OS, maybe an app? If anyone could help me, would be greatly appreciated. Very frustrating to lose important emails from your device especially since you are always on the go.

    Posted via CB10
    12-21-14 05:21 PM
  20. anon(9208252)'s Avatar
    Hello everyone, I'm not sure if I missed it through this thread but anyone had their emails and texts deleted after a reboot ? I'm on the TELUS network with a Z30. Everything was running fine until I've noticed I was running low on memory... just around the 500 mb. After the reboot, my free memory went from 997mb to 856 mb within less than 20 minutes. Could the problem be in the OS, maybe an app? If anyone could help me, would be greatly appreciated. Very frustrating to lose important emails from your device especially since you are always on the go.

    Posted via CB10
    If you delete your emails and reset them back up they should come back, your memory problem could be from android apps if your running any, you could delete and reinstall them one at a time to see if which one it might be.
    12-21-14 05:27 PM
  21. J-MIKE's Avatar
    If you delete your emails and reset them back up they should come back, your memory problem could be from android apps if your running any, you could delete and reinstall them one at a time to see if which one it might be.
    Thank you very your quick reply ! Emails are back after following your advise. Can't get the texts back though... and I do not have a back up. Oh well, now I'm on to check with android app is causing the issue. Running Zedge, Ebay, and songza and auto trader...
    Thanks again for your help

    Posted via CB10
    anon(9208252) likes this.
    12-21-14 06:24 PM
  22. James Blight's Avatar
    The updated Blend is out and working perfectly for the Z30 !!
    Yup. It is awesome. Just one issue with the IT policy on my BES preventing access to work space, but I will look at that in the BES side next week.

    Posted via CB 10 on my Z30 (STA100-5) w 10.3.1.1151
    12-21-14 07:00 PM
  23. kawikaratekid's Avatar
    Flash will not be returning at all as it is or will not on other os platforms

    Posted via CB10
    Why's that?
    12-21-14 08:40 PM
  24. Ammar Mariti's Avatar
    After flashing into the 10.3.1.1154 I found that my Z10 STL100-1:
    - First swipe to unlock only wakes up the screen, need to swipe slower the second time
    - Device monitor isn't working properly for battery information
    - Overall UI is smoother though. Launching sideloaded Android apps via notifications from the Hub is fast and snappy.
    - Battery life isn't as long, although this is only my 3rd day running this firmware.
    - After the initial flashing, the phone got warmer while idling and light usage. After restarting once and using it for the day it stops being warm.
    - Dropped calls, bad reception, sometimes no reception for the first two days. It's working fine today, but it's only 1.11 pm so I hope it doesn't act up again.

    A little disappointed with the battery life since the 10.3.0.1154 on my phone had long lasting battery. That one doesn't run BlackBerry Keyboard properly in Android apps though, so I cannot use it comfortably.
    12-21-14 11:11 PM
  25. cukierkas's Avatar
    Sms history loads in a very funny way especially when it's a long log

    Posted via CB10
    Having the same.
    Bbm chat history loads very slow as well.

    Posted via CB10
    12-22-14 01:53 AM
893 ... 3233343536

Similar Threads

  1. How BB OS 10 in Q10 calculates the memory status ?
    By Dev Aryan in forum BlackBerry Q10
    Replies: 2
    Last Post: 11-27-14, 04:47 PM
  2. How BB OS 10 calculates the memory status ?
    By CrackBerry Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 11-24-14, 07:40 PM
  3. Unofficial OS 10.2.1.1154 Links now live and available
    By notfakeprofile in forum BlackBerry PlayBook OS
    Replies: 3
    Last Post: 11-24-14, 02:35 PM
  4. Where are Whatsapp settings on my BlackBerry Q5?
    By CrackBerry Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 11-24-14, 01:48 PM
  5. Contact based call recording and blocking comes to Phone Tap in the latest update
    By CrackBerry News in forum CrackBerry.com News Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 11-24-14, 01:12 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD