03-01-15 06:43 PM
893 ... 1415161718 ...
tools
  1. eywong's Avatar
    POSSIBLE WORKAROUND for...

    Issue: unable to launch apps with BlackBerry Assistant
    Thanks. It didn't work for me. The Assistant does not list any candidate apps.
    Z10STL100-3/10.3.1.1151
    11-27-14 07:00 PM
  2. 1oo1's Avatar
    Didn't work for me neither. I'm going to give .1154 a go and see what happens
    11-27-14 07:07 PM
  3. Colin Wu's Avatar
    By full assistance off, did you just change that specific search setting or did something more?

    Posted via CB10
    I turned off just that one switch, minimized the settings app and launched Assistant, said "Launch Facebook" and it did. It even launched BBM.

    When it wasn't working, in contrast to what HotFix is experiencing, it would recognize the app name but then report the app was not found on my device.

    HotFix, looks like you have a problem with the Assistant app itself. Sorry.

    Z10-3 10.3.1.1151 (autoloader and partial restore)
    11-27-14 07:42 PM
  4. HotFix's Avatar
    I turned off just that one switch, minimized the settings app and launched Assistant, said "Launch Facebook" and it did. It even launched BBM.

    When it wasn't working, in contrast to what HotFix is experiencing, it would recognize the app name but then report the app was not found on my device.

    HotFix, looks like you have a problem with the Assistant app itself. Sorry.

    Z10-3 10.3.1.1151 (autoloader and partial restore)
    When I turn full assistance on, it recognizes the name but says it can't find the app:
    OS 10.3.1.1154 Findings and Fixes-img_20141127_214953.png

    When I turn off full assistance, it acts like it doesn't think I even said an app name:
    OS 10.3.1.1154 Findings and Fixes-img_20141127_215057.png

    I'm not sure what's causing it to be dumb, but again thanks for trying.

    Posted via CB10 on my Z30STA100-5/10.3.1.1151
    11-27-14 09:52 PM
  5. Colin Wu's Avatar
    When I turn full assistance on, it recognizes the name but says it can't find the app:
    Click image for larger version. 

Name:	IMG_20141127_214953.png 
Views:	1086 
Size:	33.2 KB 
ID:	317324

    When I turn off full assistance, it acts like it doesn't think I even said an app name:
    Click image for larger version. 

Name:	IMG_20141127_215057.png 
Views:	1086 
Size:	32.6 KB 
ID:	317325

    I'm not sure what's causing it to be dumb, but again thanks for trying.

    Posted via CB10 on my Z30STA100-5/10.3.1.1151
    HotFix, what do you see when you go to the BlackBerry Assistant setting page. I have this explanatory text under the Full Assistance switch. If yours says the same then there's a bug somewhere.

    OS 10.3.1.1154 Findings and Fixes-img_20141127_222015_edit.png

    Z10-3 10.3.1.1151 (autoloader and partial restore)
    11-27-14 10:24 PM
  6. HotFix's Avatar
    HotFix, what do you see when you go to the BlackBerry Assistant setting page. I have this explanatory text under the Full Assistance switch. If yours says the same then there's a bug somewhere.

    Click image for larger version. 

Name:	IMG_20141127_222015_edit.png 
Views:	790 
Size:	41.6 KB 
ID:	317327

    Z10-3 10.3.1.1151 (autoloader and partial restore)
    This is what I see which appears to match your text:
    OS 10.3.1.1154 Findings and Fixes-img_20141127_224107.png

    Posted via CB10 on my Z30STA100-5/10.3.1.1151
    11-27-14 10:43 PM
  7. 1oo1's Avatar
    Just updated to .1154
    All the different categories work under voice assistant except the app part. Something is conflicting with the app part. I think the old search and the voice assistant where combined into one bar. I have
    "sys.Voice_Control 10.2.1.2" left from 10.2.1 which is probably causing the bug

    OS 10.3.1.1154 Findings and Fixes-img_20141127_224605.png
    OS 10.3.1.1154 Findings and Fixes-img_20141127_224600.png
    OS 10.3.1.1154 Findings and Fixes-img_20141127_223916.png
    OS 10.3.1.1154 Findings and Fixes-img_20141127_223910.png

    Posted via Cb10
    11-27-14 10:48 PM
  8. yhamaie's Avatar
    Diagnostic Screens (escreen://) are displayed quite small on Passport, while they are displayed full screen on Z30. I have been wondering why . . .

    Passport

    OS 10.3.1.1154 Findings and Fixes-img_20141128_130854.jpg

    Z30

    OS 10.3.1.1154 Findings and Fixes-img_20141128_132330.png
    11-27-14 11:30 PM
  9. SureshMurugan's Avatar
    Upgraded to 10.3.1.1154
    Let you know if any issue.
    11-27-14 11:52 PM
  10. billybobsa's Avatar
    Device: Z30 STA100-6
    Software release: 10.3.1.747
    Upgrade path: 921 autoload no restore, 1151 Blitz, 1154 Blitz
    Observation: Wi-Fi Available Networks connections become disabled. Manually enabling the connection and attempting to connect does not connect.
    Work around: Switch Wi-Fi off on the device in Networks and Connections then switch back on, manually enable the connection and connect.

    New observation on 1154 not seen on 921 or 1151.
    11-27-14 11:55 PM
  11. Carmels's Avatar
    After 2 days of use and moving from 10.3.0.1418 here's what I've noticed using 10.3.1.1154.

    - Battery life isn't as good as 10.3.0.1418 thus far however, I'm waiting to see if that's a settling period thing. It's still lasting through the day but that's with less then normal use.

    - swiping to unlock seems to be a bit harder. I've noticed that I've had to take a second swipe to fully unlock the phone, as the first swipe would only wake the device up.

    - weird issue with the music player. I'll be listening to my music when all of the sudden it will just stop playing. I'll hit play, the music comes on for a few seconds and then it stops again. Only way to fix the issue is to close the app (long hold on x). I'll be watching this issue closely as the music app is critical for me.

    - camera has improved with 10.3.1.1154. 10.3.0 1418 was absolutely brutal at focusing and low light shots. It was so bad, I stop taking pictures in any low light situations because the app wouldn't even register a photo. So I'm happy to have my camera functioning as expected again.

    - I'm now getting proper signal reading from the network icons. Before it would always read 3G even in a known 4G H+ area. Now it shows H+. I keep my phone in 4G, 3G & 2G setting. LTE coverage is ok but when it's not, it's a battery killer.

    - Battery reading in the device monitor doesn't appear to be working properly. It will show me the % but won't indicate how many hours I have remaining. Also the graph seems to be less how do I put it......colorful.

    I'll continue using this OS as its pretty stable overall but I'm going see if the music app continues acting up. If so I might have to downgrade my OS.



    Look! It's Zedzilla 30!
    lgiordano likes this.
    11-28-14 12:10 AM
  12. James Blight's Avatar
    What do you need flash for ? I've been on 10.3.1 for a while now, and haven't missed it.

    Posted via CB10
    I have actually had a few sites recently prompt me for flash . I am missing it on my phone.

    Posted via CB 10 on my Z30 (STA100-5) w 10.3.1.1151
    11-28-14 12:48 AM
  13. i2know's Avatar
    After using autoloader to upgrade successfully, my BlackBerry Link and sachesi refused to see me device...with a warning "device setup is incomplete"

    Please anybody know a way of getting to the device setup manually?

    Z10 STL 100-1 10.3.1.1154
    11-28-14 01:14 AM
  14. eywong's Avatar
    After using autoloader to upgrade successfully, my BlackBerry Link and sachesi refused to see me device...with a warning "device setup is incomplete"

    Please anybody know a way of getting to the device setup manually?

    Z10 STL 100-1 10.3.1.1154
    Try "oobe://" in the browser. It allegedly worked for some people, but not for me.
    Z10STL100-3/10.3.1.1151
    TonyGman and zambi82 like this.
    11-28-14 03:51 AM
  15. blackbird666's Avatar
    POSSIBLE WORKAROUND for...

    Issue: unable to launch apps with BlackBerry Assistant

    Just did this and thought somebody else with the same problem might like to give it a shot.

    Discovered I was unable to launch apps with BlackBerry Assistant even after hard reset (with volume keys). Finally tried turning OFF Full Assistance and was able to launch apps. Turned Full Assistance back on and now can open all apps, including BBM.

    Caveat: I am still on 1151 but I think some folks on 1154 may still be experiencing this problem.

    Z10-3 10.3.1.1151 (autoloader and partial restore)
    Did not work for me !!!
    11-28-14 04:08 AM
  16. gonka95's Avatar
    I think I'm finally going to give it a go.

    Posted via CB10
    Hope you did! I had 10.3.0.908 or something and it was flickerville and phone and camera were super laggy. Now it's fast! The only thing I've had an issue with was Fastube. I just replaced it with Super Tube.

    Posted via CB10
    11-28-14 04:10 AM
  17. Cyb3rrunn3r's Avatar
    Unfortunatelly the accudrain is very high. The Q10 works less than 10 hours till it shuts down. Using 1154

    Posted via CB10
    11-28-14 05:11 AM
  18. SenorPistachio's Avatar
    For me the battery life is insane! Went from 1151 to 1154, and it's just unbelievable.

    Just hooked it up to the charger, had 10% left after using it for 20 hours, and a couple of hours of zzz's. ( Fairly heavy use of BBM, Whatsapp, Blend and webbrowsing ). The 51 leak made me charge it after 7-8 hours.

    OS 10.3.1.1154 Findings and Fixes-img_20141128_082646_edit.png
    11-28-14 05:29 AM
  19. Chris Degroote's Avatar
    Z10 STL 100-2
    10.3.1.1151 autoloader / install from everything from scratch
    10.3.1.1154 non destructif with sachesi
    Radio 10.3.1.996

    since 10.3.1.1016 never tried the blackberry assistant, but after I had read HotFix are problems, decided to try the BB assistance app.
    Full support is enabled, offensive words censor off.
    When i say: '' launch facebook "" facebook opens
    ************ '' Launch music playe '' unable to find music player
    ************ '' Launch music '' music player opens
    ************* "Launch Calendar" calendar opens
    ************* "launch BBM" BBM opens
    For me the blackberry assistant without problems.
    Maybe HotFix can try to install the app bars OS 10.3.1.1154. (I don'tknow the exact configuration of his phone)OS 10.3.1.1154 Findings and Fixes-img_20141128_122916.pngOS 10.3.1.1154 Findings and Fixes-img_20141128_122935.pngOS 10.3.1.1154 Findings and Fixes-img_20141128_122937.png
    Last edited by Chris Degroote; 11-28-14 at 06:50 AM.
    11-28-14 06:22 AM
  20. maxell's Avatar
    Z30 STA 100-2 - 10.3.1.1154 Non Destructive with sachesi
    Finding so far: copy 'n paste function not working
    11-28-14 06:39 AM
  21. omekaac's Avatar
    I, for the first time, upgraded to OS 10.3.1.1154 leaked for that matter.
    Amazingly, this OS is beautiful, tuning my Z30 to new again after 11 months of use.
    Now I get the feeling that I just bought myself a brand new BlackBerry device.
    I'm still going through the whole experience and will be updating my findings.
    Thanks.

    Posted via CB10
    billybobsa likes this.
    11-28-14 06:52 AM
  22. HotFix's Avatar
    Z10 STL 100-2
    10.3.1.1151 autoloader / install from everything from scratch
    10.3.1.1154 non destructif with sachesi
    Radio 10.3.1.996

    since 10.3.1.1016 never tried the blackberry assistant, but after I had read HotFix are problems, decided to try the BB assistance app.
    Full support is enabled, offensive words censor off.
    When i say: '' launch facebook "" facebook opens
    ************ '' Launch music playe '' unable to find music player
    ************ '' Launch music '' music player opens
    ************* "Launch Calendar" calendar opens
    ************* "launch BBM" BBM opens
    For me the blackberry assistant without problems.
    Maybe HotFix can try to install the app bars OS 10.3.1.1154. (I don'tknow the exact configuration of his phone.
    The reason why it is working for you is you did a clean install of 10.3.1 using the autoloader. Subsequent non-destructive don't seem to matter. This issue seems to be for those of us who chose to go the non-destructive route.


    Posted via CB10 on my Z30STA100-5/10.3.1.1151
    jajor likes this.
    11-28-14 07:41 AM
  23. Chris Degroote's Avatar
    The reason why it is working for you is you did a clean install of 10.3.1 using the autoloader. Subsequent non-destructive don't seem to matter. This issue seems to be for those of us who chose to go the non-destructive route.


    Posted via CB10 on my Z30STA100-5/10.3.1.1151
    Are you not able to use an autoloader for somme reason? Like to mutch data, accounts, etc on your phone?
    11-28-14 07:58 AM
  24. Legal Eagle's Avatar
    3 days in.

    Blitz load on Passport jumping from 10.3.0.1418

    Radios performance seems pretty much same as .1418 signal wise but WiFi locks faster.

    Battery performance is slightly worse but nothing to get concerned over.

    2 instances of flickering screen both times in CB App. Closed App and reopened and all was OK.

    Call history disappeared from Phone App around 24 hours in, did restart and it came back and has remained OK since.

    Notification volume is low compared to .1418, and yes, I have upped the volume in both places as advised in here.

    Overall a pretty good experience for me so far, bring on the next one !!!
    11-28-14 08:10 AM
  25. Haziq711's Avatar
    I have not experienced any of those problems, and I've been doing non-destructs since 800. Each leak has been smoother than the last.

    My 10.3.0 keyboard lags went away in 10.3.1.

    The only Android apps I have are Google Maps and Spotify......both work fine.

    Posted via CB10 / AT&T / Z10 STL100-3 / 10.3.1.1151
    I need help my BlackBerry Z10STL100-3/10.3.1.1154
    Was automatically wipe when restart
    Means I installed it's work properly when I off my BlackBerry then on my BlackBerry is like first time setup.... please any one help me I first install 10.3.1.938 the to 10.3.1.1554 same issue...

    Posted via CB10
    11-28-14 08:26 AM
893 ... 1415161718 ...

Similar Threads

  1. How BB OS 10 in Q10 calculates the memory status ?
    By Dev Aryan in forum BlackBerry Q10
    Replies: 2
    Last Post: 11-27-14, 05:47 PM
  2. How BB OS 10 calculates the memory status ?
    By CrackBerry Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 11-24-14, 08:40 PM
  3. Unofficial OS 10.2.1.1154 Links now live and available
    By notfakeprofile in forum BlackBerry PlayBook OS
    Replies: 3
    Last Post: 11-24-14, 03:35 PM
  4. Where are Whatsapp settings on my BlackBerry Q5?
    By CrackBerry Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 11-24-14, 02:48 PM
  5. Contact based call recording and blocking comes to Phone Tap in the latest update
    By CrackBerry News in forum CrackBerry.com News Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 11-24-14, 02:12 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD