01-16-15 01:16 AM
1,274 ... 4445464748 ...
tools
  1. moody's Avatar
    I think I remember someone o. Previous build having same issue. Remove account. Remove app. Reboot. Reinstall app. Add account.

    Z10STL100-3/10.3.1.1151
    Done all of the above repeatedly. On both phones. Didn't work

    Not that big of a deal. I don't get that many anyway. Just an observation.

    On another note.... memory is draining down enough to make certain apps stop working.

    Here is comparison :

    First pic was first thing this morning, second is right after hard reset, and third is 2 hours after hard reset.

    I am.... Mrs. Peevishlicious
    11-22-14 10:23 AM
  2. Colin Wu's Avatar
    I do not like it that I need to swipe up twice when device is asleep, to get to home screen. Big pia. Hope this is just a bug and not a feature.

    Posted via CB10
    This has been discussed before. Some have found that swiping all the way from bottom to top in about 1/2 second bypasses the 2nd swipe while others have found a quick flick does the same thing. You could also enable using the power button or the "lift to wake" feature to wake the device.

    Z10-3 10.3.1.1151 (autoloader and partial restore)
    mundo472 likes this.
    11-22-14 10:32 AM
  3. Sanjoov's Avatar
    battery on this bulid sucks

    Posted via CB10
    Try the radio 996 from the released SDK.



    Posted via CB10
    moody, Mecca EL and James97 like this.
    11-22-14 10:35 AM
  4. eiht's Avatar
    Can anyone here run Flud or ttorrent on this build? They just keep crashing on mine.

    |Posted Via Z10STL100-2|10.3.1.1151|
    Ttorrent just loads a black screen until the android wait or close screen comes up. It used to work but I've never been able, in past leaks where it worked, to get it to remember my pro license anyway.
    11-22-14 10:44 AM
  5. eiht's Avatar
    I don't know if it's the build or Facebook but it seems like I had this problem previously and somehow fixed it but can't seem to now. In the facebook messenger replies don't come in line just to the hub. So you see someone "typing" then the alert beep but nothing shows up but the new reply is over in the hub. Anyone else had this? I've tried uninstalling and reinstall so far with a reboot in between but that's it so far and it continues. I don't use it a ton but definitely annoying.
    11-22-14 10:51 AM
  6. Lapwolf's Avatar
    So here's the fix for if you're unable to seach or voice launch apps:

    1. BB Link full backup
    2. Execute autoloader (10.3.1.1151 in my case)
    3. Restore Applications and Media, do not restore Settings from backup (the problem is somewhere in Settings)
    4. Redo settings (accounts, etc...)

    The pain is you lose calendar data, text messages, and call logs unless you back them up separately (Fire Chest, SMS Backup, etc...).

    I found any kind of wipe is nothing more than a time sink and unnecessary (except for the extremely paranoid).
    Colin Wu and moody like this.
    11-22-14 11:07 AM
  7. Colin Wu's Avatar
    So here's the fix for if you're unable to seach or voice launch apps:

    1. BB Link full backup
    2. Execute autoloader (10.3.1.1151 in my case)
    3. Restore Applications and Media, do not restore Settings from backup (the problem is somewhere in Settings)
    4. Redo settings (accounts, etc...)

    The pain is you lose calendar data, text messages, and call logs unless you back them up separately (Fire Chest, SMS Backup, etc...).

    I found any kind of wipe is nothing more than a time sink and unnecessary (except for the extremely paranoid).
    I've also been excluding "System Applications" and "Blackberry runtime" from Application Data. Going from one release of 10.3.1 to another it's probably OK to include them but I wouldn't going from 10.3.0 to 10.3.1 and DEFINITELY NOT if going from 10.2 to 10.3.
    11-22-14 11:12 AM
  8. Saravanan Arumugam's Avatar
    I still have screen flickering in my : PassportSQW100-1/10.3.1.1151

    Posted via CB10
    11-22-14 11:16 AM
  9. alimin's Avatar
    Finally got the contacts searching working correctly after installing fresh from autoloader. Nondestructive method using blitz is causing too many headaches with this leak.

    For people having trouble with this leak after installing using nondestructive method, I suggest trying the autoloader method, it is worth it!

    Posted via CB10
    Mecca EL likes this.
    11-22-14 11:17 AM
  10. eiht's Avatar
    I never noticed before but a couple times today my keyboard forgets that I have it set to predict in letter and shows the 3 options up top like swiftkey then I back out and come back and it's back on in letter. The first time it did it I checked the settings thinking it was messed up but both were still set to in letter. Weird glitch I guess.
    11-22-14 11:27 AM
  11. coldfir3's Avatar
    I side loaded the older android bars and now it's working fine.
    The bars are extracted from 10.3.1.1016
    Download them here (I'll edit the post to add a link) (ignore the BBM.bar, delete it.)
    https://www.dropbox.com/s/p61emje4mmb35tj/bars.7z?dl=0
    Link provided by "mu57afa"



    I can download at high speeds( excuse the pictures, I was uploading)
    Fluid scrolling. And not a single crash or an error.
    Same goes for Ttorrent. all works fine.

    Sideload them using Sachesi then restart. It could take time to load the runtime. But after a couple attempts it should load.

    Attachment 316137
    Attachment 316138
    Attachment 316139
    Attachment 316140

    |Posted Via Z10STL100-2|10.3.1.1151|
    Thanks man. I had a feeling it was the runtime and not blackberry that blocked them.


    It's a Command line program, used to wipe any Blackberry device of it's OS. Giving you the opportunity to install a fresh OS, via Autoloader.
    So it's kinda like doing a Security Wipe


    '30 on .1151
    11-22-14 11:31 AM
  12. Pdinos3's Avatar
    Thanks man. I had a feeling it was the runtime and not blackberry that blocked them.




    So it's kinda like doing a Security Wipe


    '30 on .1151
    Nope

    It actually "nukes" your device. Leaving it empty and devoid of any OS. In essence, it bricks your phone. An autoloader is used to install a fresh OS. Security wipe just wipes your settings or anything else added to your device after a new OS install

    Via CB10 Runnin PassportSQW100-1/10.3.1.1151 Proud Member of the Peevishlicious Crew
    coldfir3, moody and Mecca EL like this.
    11-22-14 11:49 AM
  13. aakhatri's Avatar
    Same this happening her for Skype, tango and viber.



    Posted via CB10
    11-22-14 11:50 AM
  14. Lapwolf's Avatar
    I've also been excluding "System Applications" and "Blackberry runtime" from Application Data. Going from one release of 10.3.1 to another it's probably OK to include them but I wouldn't going from 10.3.0 to 10.3.1 and DEFINITELY NOT if going from 10.2 to 10.3.
    I did non-destructive upgrades from 10.2.1 > 10.2.2 > 10.3.0 > 10.3.1 and then did the restore including "System Applications" and "Blackberry Runtime" from the 10.3.1 backup and it had no effect on the outcome...
    11-22-14 12:18 PM
  15. eiht's Avatar
    Same issue. I tried all torrenting apps and it seems like blackberry blocked them or something.
    I'll go back to the older android bars from 1016

    |Posted Via Z10STL100-2|10.3.1.1151|
    I just replied to this because it's a shorter post to quote but once you got Ttorrent working with the bars did doing it break your now working android notifications or do they still work, meaning no down side to doing it?
    11-22-14 01:47 PM
  16. MobileMadness002's Avatar
    i get 6 -9 hour even on standby, lucky

    Posted via CB10
    Well this should **** you off then.
    Attached Thumbnails OS 10.3.1.1151 Fixes & Findings-img_20141122_145536.jpg   OS 10.3.1.1151 Fixes & Findings-img_20141122_145946.png  
    Mecca EL likes this.
    11-22-14 01:58 PM
  17. UnlimitedEra's Avatar
    I just replied to this because it's a shorter post to quote but once you got Ttorrent working with the bars did doing it break your now working android notifications or do they still work, meaning no down side to doing it?
    No downs side doing it.
    Everything still works fine and even faster. And my notifications are working fine. Even the previously loaded android apps.


    |Posted Via Z10STL100-2|10.3.1.1151|
    11-22-14 02:04 PM
  18. hashmob's Avatar
    In a facebook message, either in the app or hub, the text window drops below the word suggestions and becomes unviewable... With a blank text window, it's viewable, as soon a I type one letter like "I", the text window drops below, I can then swipe the screen which brings it back up.

    OS 10.3.1.1151 Fixes & Findings-img_20141122_143936.png

    OS 10.3.1.1151 Fixes & Findings-img_20141122_143517.png

    OS 10.3.1.1151 Fixes & Findings-img_20141122_143535.png

    On 10.3.0.1048, I used to have the problem of reading a fb message, but it remained unread, that went away with the fb beta ... now I'm on 10.3.1.1151, and the read/unread problem is back, and now this unable too view the text window problem for me...

    Here is the problem from the hub...

    OS 10.3.1.1151 Fixes & Findings-img_20141122_143630.png

    OS 10.3.1.1151 Fixes & Findings-img_20141122_143637.png

    OS 10.3.1.1151 Fixes & Findings-img_20141122_144510.png

    I did a search for this problem, anyone else have this, any solutions?

    Posted via CB10
    11-22-14 02:46 PM
  19. hamsterwheel's Avatar
    Done all of the above repeatedly. On both phones. Didn't work

    Not that big of a deal. I don't get that many anyway. Just an observation.

    On another note.... memory is draining down enough to make certain apps stop working.

    Here is comparison :

    First pic was first thing this morning, second is right after hard reset, and third is 2 hours after hard reset.
    http://tapatalk.imageshack.com/v2/14...aa766e8f80.jpg
    I am.... Mrs. Peevishlicious
    Oh wow. I just tried this with my Facebook and guess what? Getting my notifications nows..they all populated in the hub and new ones coming in...hmm. So strange.
    It wasn't that big of a deal either to me, but to get it to work is just a relief. Lol.

    Sorry not working for you.. it would bug me too. Well it was. Up until now.

    Posted via CB10
    moody and Mecca EL like this.
    11-22-14 02:47 PM
  20. coldfir3's Avatar
    CFP is a command line tool. It's packaged inside the autoloader. That why when you run an autoloader it pops up cmd and you watch progress. That CFP doing all that work.
    Autoloader just uses a command to launch CFP and load files.
    If you strip CFP out it can be used to run other commands such as nuke.

    Z10STL100-3/10.3.1.1151
    So you guys just extracted it from the autoloader? In doing so you can nuke the device making it the cleanest of installation you can do using an autoloader?

    '30 on .1151
    11-22-14 02:55 PM
  21. Norg's Avatar
    Done all of the above repeatedly. On both phones. Didn't work

    Not that big of a deal. I don't get that many anyway. Just an observation.

    On another note.... memory is draining down enough to make certain apps stop working.

    Here is comparison :

    First pic was first thing this morning, second is right after hard reset, and third is 2 hours after hard reset.
    http://tapatalk.imageshack.com/v2/14...aa766e8f80.jpg
    I am.... Mrs. Peevishlicious
    So moodyk13 are you basically saying that this version doesn't appear to optimize ressources as well as some of the previous versions??...At least on your phone??
    Perhaps explains why my battery was draining so fast when I was running 1151 on my Q10 ??!!

    Posted on CB10 via my Kick@ss Q10.
    Last edited by Norg; 11-23-14 at 12:11 AM.
    moody and non-vtec like this.
    11-22-14 03:06 PM
  22. AdamThatsIt's Avatar
    I haven't seen this brought up anywhere yet. Am I the only one having the Hub open back up after I scope out of it! Read a text or email, delete it then swipe out to home screen,then about 2 seconds later it goes back to Hub screen on its own!

    Posted via CB10
    This is happening to me also, just accepted it as we are on a leak

    Posted via CB10
    11-22-14 03:14 PM
  23. moody's Avatar
    So moodyk13 are you basically saying that this version doesn't appear to optimize ressources as well as some of the previous versions??...At least on your phone??
    Perhaps explains why my battery was draining so fast when I was running 1151 on my Q10 ??!!

    Posted via CB10
    Well, my battery was doing great until this morning. It and my RAM was draining super fast.

    So Mecca suggested I load 996 radio. I did and now battery has leveled out and RAM is hanging around 1gb.

    Now I will try reinstalling Facebook and see what happens.

    I am.... Mrs. Peevishlicious
    Mecca EL, Norg and Bilaal like this.
    11-22-14 03:25 PM
  24. hamsterwheel's Avatar
    Well, my battery was doing great until this morning. It and my RAM was draining super fast.

    So Mecca suggested I load 996 radio. I did and now battery has leveled out and RAM is hanging around 1gb.

    Now I will try reinstalling Facebook and see what happens.

    I am.... Mrs. Peevishlicious
    My RAM always drains. No matter what OS or radio I use. Don't know why.
    11-22-14 03:28 PM
  25. rbtg's Avatar
    I side loaded the older android bars and now it's working fine.
    The bars are extracted from 10.3.1.1016
    Download them here (I'll edit the post to add a link) (ignore the BBM.bar, delete it.)
    https://www.dropbox.com/s/p61emje4mmb35tj/bars.7z?dl=0
    Link provided by "mu57afa"



    I can download at high speeds( excuse the pictures, I was uploading)
    Fluid scrolling. And not a single crash or an error.
    Same goes for Ttorrent. all works fine.

    Sideload them using Sachesi then restart. It could take time to load the runtime. But after a couple attempts it should load.

    Attachment 316137
    Attachment 316138
    Attachment 316139
    Attachment 316140

    |Posted Via Z10STL100-2|10.3.1.1151|
    thanks to your bars i came back to 1151 all my android apps work now with notifications as well
    moody likes this.
    11-22-14 03:35 PM
1,274 ... 4445464748 ...

Similar Threads

  1. 10.3.1.1151 BlackBerry Links and Autoloaders
    By toobs623 in forum BB10 Leaked/Beta OS
    Replies: 675
    Last Post: 01-19-15, 07:58 AM
  2. How do I fix the front camera color bar glitch on my Z10?
    By CrackBerry Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 11-24-14, 01:23 AM
  3. Newest Instagram APK Works With 10.3.1.1151
    By SirJes in forum Android Apps (Amazon Store & APK Files)
    Replies: 8
    Last Post: 11-19-14, 09:12 PM
  4. Why can't I access email attachments (Passport, 10.3)?
    By CrackBerry Question in forum Ask a Question
    Replies: 7
    Last Post: 11-15-14, 11:20 PM
  5. Passport shipped with what OS version?
    By 2gwm in forum BlackBerry Passport
    Replies: 2
    Last Post: 11-14-14, 06:13 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD