12-09-14 10:15 AM
1,593 ... 4243444546 ...
tools
  1. rockivy's Avatar
    Since this is the findings and fixes thread I thought I should add this..

    After I autoloader updated to 1016, I had issues with sending pictures over MMS especially to iPhone users, the picture could be selected however when you pressed send in the texting app it would say

    "FAILED TO SAVE MESSAGE"

    It turns out that when I saved my 10.3.0 conversations in my SMS backup app and then restored once I loaded 1016 that the text app became corrupt.

    I deleted all my texts so there was no history (backed up before I did)

    Tried sending a picture and was successful

    I will be trying to reload the SMS backup from 10.3.0 and see if the problem returns

    I will also try backing up my texts since I solved this, deleting then restoring to see if the SMS backup app still has this issue in 10.3.1

    There are a few people with this issue,so hopefully this helps solve it

    Here is more detail in the official thread I started about this

    http://forums.crackberry.com/showthread.php?t=973781

    Thanks rockivy

    Posted from my Zed30 running 10.3.1.1016
    11-05-14 12:28 PM
  2. eiht's Avatar
    Battery life on this is better for me but I switched back to 938 for android hub notifications. I don't know bbos well enough yet and have been reading but can't find an answer. Does bbos work in a way where I could extract the sys.android and sys.android.shell from 938 and side load them into 1016 with chrome? I just want to see if that works because the files are different versions and when I sideloaded 800 apps on 821 I lost the hub notifications so I thought it's worth a try. If anyone can point me in the right direction I'd appreciate it.
    11-05-14 12:36 PM
  3. Randall Richter's Avatar
    Two ways to look at that: If you're driving you're not supposed to be looking at your phone anyway (illegal in most places now - heck around here you're not even supposed to touch it, even at a red light). If you're a passenger you can always turn off your bluetooth and disconnect from the car.
    I understand, but that actually is why I liked it. I could quickly look at it at a red light and see if it was something important that I needed to pull over for.

    Posted via CB10 on Q10 / 33485259
    11-05-14 12:36 PM
  4. Randall Richter's Avatar
    Really? I think I had it since 10.2 at least.

    Posted via CB10
    Yeah I don't know. I just got a BlackBerry in late August, but immediately connected it to my car so for over two months I never had the car wallpaper logo. Oh well.

    Posted via CB10 on Q10 / 33485259
    11-05-14 12:37 PM
  5. yohannyphm's Avatar
    BlackBerry Bridge works

    Posted from my flagship Z30 10.3.0.1418
    11-05-14 12:40 PM
  6. Colin Wu's Avatar
    I understand, but that actually is why I liked it. I could quickly look at it at a red light and see if it was something important that I needed to pull over for.

    Posted via CB10 on Q10 / 33485259
    Even better, with Blackberry Assistant you can have your message read to you over bluetooth, and also deal with it (i.e. reply) with Assistant - all with voice commands. No need to even touch the phone.
    11-05-14 12:59 PM
  7. Rossco_P's Avatar
    My word completion is terrible on the Z30 with this leak!
    STA100-5
    I'm really surprised that this hasn't been mentioned or commented on in these threads.
    I did mention it before, but haven't had any feedback.
    Am I the only one having this issue?
    My typing has slowed down significantly since installing this leak because when I swipe the word does not complete, it only types the letter and then I have to try to flick up the next letter, which often doesn't complete either. It is probably quicker for me to turn of word completion and just type all the letters.........
    I thought maybe it had something to do with the smaller font that was set by default to 8, so I switched it to 9 which is what I was using before and it is no better.
    Otherwise, this leak has completely changed my phone for the better.
    I honestly feel like I've updated to a new phone, I just rely on precise typing, so I might have to revert back until this gets fixed in a future leak or official update.
    11-05-14 01:11 PM
  8. suryoo's Avatar
    are there any Q5 users would like to share their experience with this leak? thx

    Posted via CB10
    11-05-14 01:17 PM
  9. d3rd's Avatar
    I understand, but that actually is why I liked it. I could quickly look at it at a red light and see if it was something important that I needed to pull over for.

    Posted via CB10 on Q10 / 33485259
    Click and hold on Bluetooth connection and then click unset.

    Posted via CB10
    11-05-14 01:26 PM
  10. Randall Richter's Avatar
    Even better, with Blackberry Assistant you can have your message read to you over bluetooth, and also deal with it (i.e. reply) with Assistant - all with voice commands. No need to even touch the phone.
    Oh wow cool. Thanks!

    Posted via CB10 on Q10 / 33485259
    11-05-14 01:32 PM
  11. andysan1971's Avatar
    My WIFI is suddenly turning itself off when I open Network and Connections then WIFI it turns itself back on?

    Anyone else noticed this, and if what is cause/fix please

    Q10 - 10.3.1.1016
    11-05-14 01:33 PM
  12. Randall Richter's Avatar
    Click and hold on Bluetooth connection and then click unset.

    Posted via CB10
    Yeah I guess that would be a quick way to do it. Thanks!

    Posted via CB10 on Q10 / 33485259
    11-05-14 01:33 PM
  13. yessuz's Avatar
    Anyone else noticed tat android apps do not see all contacts from address book?

    Posted via CB10
    11-05-14 01:43 PM
  14. mndendera's Avatar
    The bb10.3.1.1016 and. 938 are very good softwares which I am eager to use and am waiting the final while using them. To me when I load using win 8.1 the performance is bad and different from when I load with win 10 preview or win 7.

    The new softwares for me consume more power than the one the charger can replenish when WiFi or 3g is use. This was not the case with the older versions. If you are charging and the same time use it, the battery is taking very long time to fill up.

    Posted via CB10
    11-05-14 01:48 PM
  15. icecoldstew's Avatar
    Overall feel is that this is better than .938? Im having issues for the first time ever with a leak with .938. IG keeps crashing, every time I hard reset my phone keeps resetting to right before I added .938, BBM messages not going through on a consistent basis, not receiving text. Craziness.
    11-05-14 01:55 PM
  16. enguroo's Avatar
    The battery life on 10.3.1 on my z10 Stl-4 is really worst for me although I tried. 821 and.1016 but couldn't get the battery life going more than 8 hours with moderate use. I use sic multiwipe n load before loading any new os but that even did not make any difference so finally I went back to 10.3.0.1052 which gave me a stupendous battery life.

    Posted via CB10
    11-05-14 02:00 PM
  17. SnoozerBold's Avatar
    For all those asking again and again about the engineering type screen in the bottom left corner: here's the fix: you downgrade to 10.2.1

    Hopefully this will cut down on the repeated questions about it.

    That or, you know, use the search function here on CrackBerry.

    Hope this helps.

    Posted via CB10
    zephyr613 and gfondeur like this.
    11-05-14 02:05 PM
  18. soapydarren's Avatar
    Zara app don't work no more...it's a native app, so don't know why. Not sure if there are any other apps that don't work too but just figured the Zara one crashes straight up after launch and freezes the phone (z30).....
    11-05-14 03:16 PM
  19. qenylas's Avatar
    Help help help,,,,, after loading this on on my Z10 stL100-1 I notice notifications are not making sound and in coming, and I cannot connect my phone with my laptop. ,it asking me to finish setup... please help don't know what to do

    Posted via CB10
    11-05-14 03:19 PM
  20. DLewis13's Avatar
    As for the finish setup, find the Tutorial app and go through it again, something didn't catch.

    [QUOTE=qenylas;11050432]Help help help,,,,, after loading this on on my Z10 stL100
    11-05-14 03:26 PM
  21. 00_Agent's Avatar
    Can someone tell me if I can load the 10.3 browser on this OS??

    Posted via CB10
    11-05-14 04:17 PM
  22. lobosemillas's Avatar
    I have no the sound notification for the new emails. The profile settings look alright. Anyone had the same issue and got it resolved?
    device: Z30.
    Hello Mate

    I remove battery for 5 minutes in my Z10-1, first configuration to options outstanding, Ok
    11-05-14 04:33 PM
  23. dpw09's Avatar
    Help help help,,,,, after loading this on on my Z10 stL100-1 I notice notifications are not making sound and in coming, and I cannot connect my phone with my laptop. ,it asking me to finish setup... please help don't know what to do

    Posted via CB10
    Both of these have already been discussed.
    1. Notifications have changed and by default emails are off for sound. Open notifications. Click on profile(normal) click on customize apps. Click on email. Turn on sound.
    2. Open browser. Type
    Oobe://
    And enter.. complete setup.

    Z10STL100-3/10.3.1.1016
    KorChi_JapThai likes this.
    11-05-14 06:40 PM
  24. Colin Wu's Avatar
    Help help help,,,,, after loading this on on my Z10 stL100-1 I notice notifications are not making sound and in coming, and I cannot connect my phone with my laptop. ,it asking me to finish setup... please help don't know what to do

    Posted via CB10
    These have already been answered in the thread many, many times (most recently by dpw09 in post #1100, so I won't repeat it). I see you're using the CB10 app which doesn't let you search within a thread, so next time try going to the crackberry site (using a desktop browser) and do a quick search, especially when the thread has been going for a while. You'll be amazed how quickly you can find the information you need.
    HotFix and gfondeur like this.
    11-05-14 06:54 PM
  25. Pdinos3's Avatar
    These have already been answered in the thread many, many times (most recently by dpw09 in post #1100, so I won't repeat it). I see you're using the CB10 app which doesn't let you search within a thread, so next time try going to the crackberry site (using a desktop browser) and do a quick search, especially when the thread has been going for a while. You'll be amazed how quickly you can find the information you need.
    Oh don't worry. He always like to be spoon fed. Always.

    Via CB10 Runnin Z10STL100-3/10.3.1.1016 and Official Member of The Peevishlicious Crew
    HotFix and gfondeur like this.
    11-05-14 07:00 PM
1,593 ... 4243444546 ...

Similar Threads

  1. I thought 10.3.1
    By Sam Moussally in forum General BlackBerry Discussion
    Replies: 37
    Last Post: 01-05-15, 08:19 AM
  2. Replies: 11
    Last Post: 11-10-14, 11:50 AM
  3. What's the latest OS for Telus z30
    By nuangel2 in forum Telus Canada
    Replies: 3
    Last Post: 11-08-14, 05:54 PM
  4. OS 10.2.2.984 for Z10
    By StoffelRies in forum BlackBerry 10 OS
    Replies: 3
    Last Post: 11-08-14, 10:20 AM
  5. Angry Birds Transformers - get it for free on your BlackBerry 10 smartphone
    By CrackBerry News in forum CrackBerry.com News Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 11-08-14, 05:51 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD