1. Bash_Man's Avatar
    hey everyone,
    so I noticed this thing happening to me anytime I loaded any of the OS 10.2 Leaks. For some reason when I go to my Pictures and click on Albums, I see the the albums but when I click on the ones with lots of pictures they don't show anything.

    My SD card is a 64GB Class 10 and I am on OS version 10.2.0.1761. I have 4 Albums. 1 for each of my kids and I have a folder for pics of all them together. the first album has 1600 pics, 2nd has 950 pics, 3rd has 275 and last one has 125.

    If I click on the 112 pics album, it shows me everything fine, i can click on pics and view them, etc.. The other 3 if I click on them they show empty. but on the albums page is shows the number of pics/videos in each folder. if i go to File Manager, I can view the pics there.

    I tried 5 SD cards in there (2 64GB, 1 32Gb and 1 16GB and 1 4GB). does the same for all of them. If I revert back to OS 10.1 (I tried both official release from Telus and 10.1.0.4687).

    The SD isn't encrypted either.

    Anyone else encounter this using any of the OS 10.2 leaks? is anyone else able to test this for me using their phone. Put 300 pics in a folder and see if you're able to view the pics in the albums section.

    Thanks
    09-28-13 09:34 AM
  2. Bash_Man's Avatar
    btw.. forgot to mention when I reverted to OS 10.1 when I first noticed this in OS 10.2, it prompted me a message along the lines of "SD card inserted was encrypted using another device. remove encryption using original device and try again".

    This same SD card has never ever been inserted into another device. It was brand new out of the package and into my device.
    09-28-13 09:41 AM
  3. smasha132's Avatar
    Could it be a memory issue? Sounds like the number of pictures us what's causing the problem. Have you tried rebooting your phone to see what happens?

    Posted via CB10
    09-28-13 09:50 AM
  4. toobs623's Avatar
    Sounds like an indexing problem. Try backing up your data and then reformat the card in the phone and reload your media.
    09-28-13 09:56 AM
  5. russmov's Avatar
    Haven't been able to figure out how to make albums , can someone tell me how they did it?
    09-28-13 10:00 AM
  6. Bash_Man's Avatar
    Could it be a memory issue? Sounds like the number of pictures us what's causing the problem. Have you tried rebooting your phone to see what happens?

    Posted via CB10
    Tried a reboot multiple times. Holding the power button until phone restarts, holding the Vol + and Vol - until the phone reboot. even battery pull.

    same results.
    09-28-13 10:01 AM
  7. Bash_Man's Avatar
    Sounds like an indexing problem. Try backing up your data and then reformat the card in the phone and reload your media.
    I tried re-formatting. even tried a brand new 64GB microSD class 10 that I took out of the package. Plugged the card into the phone and transferred pics to it and same results.

    as mentioned, if I revert back to OS 10.1, it works fine.
    09-28-13 10:03 AM
  8. Bash_Man's Avatar
    Haven't been able to figure out how to make albums , can someone tell me how they did it?
    I used the File Manager to do it. Open File Manager, go to MEDIA CARD.. click on Photos, click on "More" and select Add Folder. Give it a name and click ok. While in the same location, move a picture from the Camera folder to that new Folder and it'll show up in your Albums.

    hope that helps.
    russmov likes this.
    09-28-13 10:07 AM
  9. russmov's Avatar
    I used the File Manager to do it. Open File Manager, go to MEDIA CARD.. click on Photos, click on "More" and select Add Folder. Give it a name and click ok. While in the same location, move a picture from the Camera folder to that new Folder and it'll show up in your Albums.

    hope that helps.
    Yes that helped. I really should have known that lol. Thanks!
    09-28-13 10:09 AM
  10. Bash_Man's Avatar
    Yes that helped. I really should have known that lol. Thanks!
    Excellent
    09-28-13 10:22 AM
  11. NoahFecks's Avatar
    I'm running 10.2.0.1743, have a 64GB San Disk Ultra with several photo albums, one of them has 748 pics in it and have no problem viewing them from the album. Never had a problem on any of the 10.2 leaks.
    09-28-13 10:25 AM
  12. R0BSTA's Avatar
    use to happen to me as well but all I did was change the name of the picture folder that was doing this and it has not happened since. done 2 more os updates since then and still working fine now
    toobs623 likes this.
    09-28-13 11:11 AM
  13. Bash_Man's Avatar
    use to happen to me as well but all I did was change the name of the picture folder that was doing this and it has not happened since. done 2 more os updates since then and still working fine now
    Thanks. I'll try that.
    09-28-13 11:38 AM
  14. Bash_Man's Avatar
    use to happen to me as well but all I did was change the name of the picture folder that was doing this and it has not happened since. done 2 more os updates since then and still working fine now
    You sir are my hero. I took the SD card out of my phone, plugged it into my Card Reader. renamed the folders that weren't showing in the Albums, put the SD Card back into the phone, powered on, waiting for "indexing files" message to go away and boom everything showed up.

    Thanks again buddy.
    toobs623 likes this.
    09-28-13 11:56 AM
  15. JamieWilson01's Avatar
    Haven't been able to figure out how to make albums , can someone tell me how they did it?
    Use file manager to create albums.

    Via CB10 from Scotland while pretty stoned using Z10STL100-2/10.2.0.1761
    09-29-13 05:51 AM
  16. Gearheadaddy's Avatar
    Haven't been able to figure out how to make albums , can someone tell me how they did it?
    I use my desktop computer to create albums on my sd cards for my phones. Quicker and easiest way for me...put sd card in slot, click start>computer>sd card...right click>new folder (rename)...

    Trusted Member Genius
    09-30-13 07:07 PM

Similar Threads

  1. 10.2 and the infamous Other Data
    By Francois1988 in forum BlackBerry 10 OS
    Replies: 23
    Last Post: 05-01-14, 01:15 AM
  2. Google Talk updated - 10.1.1.16 available
    By Anubhav Nagpal in forum BlackBerry 10 Apps
    Replies: 23
    Last Post: 10-24-13, 09:40 PM
  3. 10.2 for T-Mobile?
    By Jay Mart in forum BlackBerry Z10
    Replies: 15
    Last Post: 09-30-13, 02:31 PM
  4. Replies: 1
    Last Post: 09-28-13, 10:06 AM
  5. Stable blackberry 10.2 leak?
    By Ilyas Khan1 in forum General BlackBerry Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 09-28-13, 07:07 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD