01-27-15 12:24 AM
697 ... 2324252627 ...
tools
  1. yohannyphm's Avatar
    This is my experience so far.
    Upgraded via outoloader from previous leak. First autoloader in a while since all other 3.0 and 3.1 where done with Sachesi. Android APPS runs incredible fast, much better than previous leaks. Medscape, Epocrates run as smooth as on my Galaxy S5, its a great improvement from previous OS where they open extremely slow and hanged up a lot. Overall use is excellent. Only complains was contacts, I used to have contact duplicates on my first autoloader leaks back in 10.1 and 10.2 but this was ridiculous, got up to 11000 from regular 1000 on my contacts. Fixed by turning sinc contacts on my accounts to manual and restore with erase of contacts with fire chest APP. Miracast is laggish on my Samsung TV don't know if is OK related but had same issue on previous leak.

    Posted via CB10
    01-10-15 05:41 PM
  2. kja123's Avatar
    My pop3 account has these features.
    Attachment 326488

    Posted via CB10
    Are these features still there if you try to add a new pop3 account?

    A classic post via CB10 app
    01-10-15 05:52 PM
  3. manonthemoon's Avatar
    Are these features still there if you try to add a new pop3 account?

    A classic post via CB10 app
    Added my wife's pop account to test this for you and yes those options were still there for both pop accts.

    Posted via CB10
    01-10-15 06:22 PM
  4. HotFix's Avatar
    All of these things will be fixed with a security wipe, as you have surmised.

    I too am baffled by the mechanisms and apparent complexities at work with the non-destructive update process and/or the backup/restore process.

    One would think that on a device boot, the OS could perform some type of cleanup process on the system settings to resolve these types of corrupt device states. It seems that this would fix about 99% of the problems encountered in these threads.

    Z30STA100-5/10.3.1.1949
    So I went ahead and wiped w/o a restore. What a MAJOR PITA. Moving and grouping icons back the way I want them (luckily I had a screen shot of my home page) and then setting up all the apps (meaning username and passwords).

    But... it's done and I hope I never have to do that again.

    A test reminder now plays sound again. First time since going to 10.3.1.####.

    Notifications open up in the Hub like they used to in 10.3.1.1154.

    I still cannot get the BlackBerry Assistant to launch CB10. I tried saying "Launch..." and then several variants. If I say "CrackBerry", it launches Crackle so I know it is seeing some apps I have installed. No clue why I can't get it to launch CB10 when others can.

    Otherwise everything else seems to be back to normal.
    ------EDIT------

    I just tried the BlackBerry Assistant again and this time she launched CB10. I have no idea why it didn't work before. I even installed Crackle after CB10, so why it was willing to find it and not CB10 is beyond me. Either way it is working now.
    Posted via CB10
    01-10-15 07:36 PM
  5. Colin Wu's Avatar
    ...
    I just tried the BlackBerry Assistant again and this time she launched CB10. I have no idea why it didn't work before. I even installed Crackle after CB10, so why it was willing to find it and not CB10 is beyond me. Either way it is working now.
    Posted via CB10
    This makes me suspect there's some sort of searching/indexing going on. Since the app mix will be different on every device BA *should* need to scan your device to determine what apps you have installed. Then it has to do whatever magic it has to do to recognize the audio version(s) of those names. I have Waze installed and when I say "Launch Waze" BA first hears "Launch ways", but then actually opens Waze (and the visual response says "Opening Waze").

    Your experience also confirms for me that it is not necessarily a good idea to do full restores when installing a leak - except for the mega pain in the rear end setting everything up again.
    01-10-15 08:16 PM
  6. Colin Wu's Avatar
    As per signature I have a Z10-3, and loaded via autoloader (so have the .1155 radio). I have noticed that when at home on Wifi, battery life is great (according to Device Monitor), but when I'm out and about the usage is a lot faster. My battery is over 2 years old so age may be a factor, but it's the difference between Wifi and Mobile usage that I'm concerned about.

    I am wondering if anyone has observed a better battery life with another radio version.
    01-10-15 08:32 PM
  7. jabroniw's Avatar
    As per signature I have a Z10-3, and loaded via autoloader (so have the .1155 radio). I have noticed that when at home on Wifi, battery life is great (according to Device Monitor), but when I'm out and about the usage is a lot faster. My battery is over 2 years old so age may be a factor, but it's the difference between Wifi and Mobile usage that I'm concerned about.

    I am wondering if anyone has observed a better battery life with another radio version.
    I've noticed the same behavior. I've tried 936, I'm currently using 996 with no improvement. Going to try 1005 next.

    Posted on my Z10 via CB10
    01-10-15 09:42 PM
  8. jevinzac's Avatar
    Did Thurask upload this to bitcasa? Can't find it on the OP, tried the filefactory link, which gives me an error 265! I don't want to use mega, please help.

    Posted via Q10
    01-10-15 09:51 PM
  9. benbraun322's Avatar
    So after running with 10.3.1.1949 for a week following a full restore, I can report the following issues on my Z30:
    1. I can't get the BlackBerry Assistant to launch the CrackBerry 10 app and presumably others. This existed in 10.3.1.1154.
    2. Calendar reminders have no sound. This existed in 10.3.1.1154.
    3. I can't open some Android app notifications as they just hang when I do. I did not have this problem in 10.3.1.1154.
    4. The device kept prompting to update my credentials on my Skype and Lync 2013 accounts. This was not an issue in 10.3.1.1154, and I traced it back to the accounts being listed as 3rd party accounts in my accounts section. I could open the apps just fine and so they had the correct passwords, and the only way to make the update password prompts go away was to remove the two entries under the 3rd party accounts section. Luckily this did not affect the apps.
    5. Pandora still appears to keep playing sometimes even when I disconnect my ear phones. This problem existed in 10.3.1.1154.

    I guess my only recourse at this point is to wipe the device and set up everything manually which will suck. Heck even setting up apps after a restore was more of a pain than I thought it should be, so a a wipe w/o a restore should be even more fun.

    All in all I am a disappointed with the number of issues that lingered after my non-destructive upgrade to 10.3.1.1154. Yes I know it's a leak, but I had hope the issues #2 and #3 had been addressed with such a major jump in version.

    Posted via CB10 on my Z30STA100-5/10.3.1.1949
    Don't complain about an leaked OS that you chose to install at your own risk.

    BlackBerry Z30 Chenpion
    01-11-15 01:43 AM
  10. hmmzzh's Avatar
    Hi everyone,

    I wanted to ask if anybody here also having issues with :

    . The mobile Hotspot functionality
    . The torrent downloaders not working


    I updated from a 10.3.0 variant - where all was working before. I used a ttorrent pro (android) previously, that doesn't work anymore.


    Please let me know if any fixes to this.
    Thanks

    //
    Hamza

    Posted via CB10
    01-11-15 03:39 AM
  11. jevinzac's Avatar
    Don't complain about an leaked OS that you chose to install at your own risk.

    BlackBerry Z30 Chenpion
    He wasn't complaining. He has posted what issues he had faced, after installing this OS. And please read the title. This thread is for people to post issues/new features, which they found on this OS.

    Posted via Q10
    01-11-15 03:54 AM
  12. jevinzac's Avatar
    Hi everyone,

    I wanted to ask if anybody here also having issues with :

    . The mobile Hotspot functionality
    . The torrent downloaders not working


    I updated from a 10.3.0 variant - where all was working before. I used a ttorrent pro (android) previously, that doesn't work anymore.


    Please let me know if any fixes to this.
    Thanks

    //
    Hamza

    Posted via CB10
    You used autoloader to install this OS? And try a hard reboot using Vol Up/Down buttons.

    Posted via Q10
    01-11-15 03:55 AM
  13. Chris Degroote's Avatar
    So after running with 10.3.1.1949 for a week following a full restore, I can report the following issues on my Z30:
    1. I can't get the BlackBerry Assistant to launch the CrackBerry 10 app and presumably others. This existed in 10.3.1.1154.
    2. Calendar reminders have no sound. This existed in 10.3.1.1154.
    3. I can't open some Android app notifications as they just hang when I do. I did not have this problem in 10.3.1.1154.
    4. The device kept prompting to update my credentials on my Skype and Lync 2013 accounts. This was not an issue in 10.3.1.1154, and I traced it back to the accounts being listed as 3rd party accounts in my accounts section. I could open the apps just fine and so they had the correct passwords, and the only way to make the update password prompts go away was to remove the two entries under the 3rd party accounts section. Luckily this did not affect the apps.
    5. Pandora still appears to keep playing sometimes even when I disconnect my ear phones. This problem existed in 10.3.1.1154.

    I guess my only recourse at this point is to wipe the device and set up everything manually which will suck. Heck even setting up apps after a restore was more of a pain than I thought it should be, so a a wipe w/o a restore should be even more fun.

    All in all I am a disappointed with the number of issues that lingered after my non-destructive upgrade to 10.3.1.1154. Yes I know it's a leak, but I had hope the issues #2 and #3 had been addressed with such a major jump in version.

    Posted via CB10 on my Z30STA100-5/10.3.1.1949
    I guess all your issues is happening because of your restore. Everything works fine on my Z10 with a clean install. Calendar notifications working fine. BlackBerry Assistant opens everything I ask. About skype and pandorra I can't tell because I don't use this applications. I use the CrackBerry android version and I get no notifications in the hub. Instagram i have both versions. Igrann pro and android. Both give me notifications in the hub. Sygic for android give me notifications in the hub to.

    posted with my Z10 STL 100-2, OS 10.3 1.1949 Radio 1155 via the CB Android app
    HotFix likes this.
    01-11-15 04:17 AM
  14. hmmzzh's Avatar
    You used autoloader to install this OS? And try a hard reboot using Vol Up/Down buttons.

    Posted via Q10
    Indeed an autoloader. Also, no luck with a hard reboot too. Here's a snapshot of my Hotspot that keeps on rolling


    Leaked OS 10.3.1.1949 Findings and fixes + Questionnaire-img_20150111_142601.png

    // Hamza
    01-11-15 04:28 AM
  15. Chris Degroote's Avatar
    Did Thurask upload this to bitcasa? Can't find it on the OP, tried the filefactory link, which gives me an error 265! I don't want to use mega, please help.

    Posted via Q10
    What is your device? I loaded the q5-10 autoloader up to bitcasa 2 days ago. If you need an other let me know.

    posted with my Z10 STL 100-2, OS 10.3 1.1949 Radio 1155 via the CB Android app
    01-11-15 04:36 AM
  16. aTrueBbLover's Avatar
    Enjoying many leaks since it is available but now time is coming closer and closer for official update so I decide to stick with old one. Happy leaking downloading installing to folks there. Enjoy...

    P0$ted via z10..
    01-11-15 04:42 AM
  17. HotFix's Avatar
    Don't complain about an leaked OS that you chose to install at your own risk.

    BlackBerry Z30 Chenpion
    I wasn't complaining... I was reporting my findings and then what I did to fix the issues I found. You know... the whole point of this thread?

    Some people...

    Posted via CB10
    01-11-15 07:54 AM
  18. jevinzac's Avatar
    What is your device? I loaded the q5-10 autoloader up to bitcasa 2 days ago. If you need an other let me know.

    posted with my Z10 STL 100-2, OS 10.3 1.1949 Radio 1155 via the CB Android app
    Oh I want Q10 autoloader.
    Thanks a lot

    Posted via Q10
    01-11-15 09:29 AM
  19. Chris Degroote's Avatar
    Oh I want Q10 autoloader.
    Thanks a lot

    Posted via Q10
    https://drive.bitcasa.com/send/9YBaH...8C9lZscWurcuTk
    Here you go

    posted with my Z10 STL 100-2, OS 10.3 1.1949 Radio 939 via the CB Android app
    BigBadWulf and jevinzac like this.
    01-11-15 09:40 AM
  20. kja123's Avatar
    Added my wife's pop account to test this for you and yes those options were still there for both pop accts.

    Posted via CB10
    Did you add the account with the account wizard or manually via the advanced option (where you can specifically choose to install a pop account)? Your screenshot looks like the screen that I get when I edit an Imap account (especially the push option is uncommon for pop accounts).

    A classic post via CB10 app
    01-11-15 01:29 PM
  21. Sri Read's Avatar
    Any luck for z10 stl 1----for any new leaks...last leak I got was 1154.

    Posted via CB10
    01-11-15 01:52 PM
  22. jevinzac's Avatar
    https://drive.bitcasa.com/send/9YBaH...8C9lZscWurcuTk
    Here you go

    posted with my Z10 STL 100-2, OS 10.3 1.1949 Radio 939 via the CB Android app
    Thanks a lot

    Posted via Q10
    01-11-15 01:53 PM
  23. Pdinos3's Avatar
    Any luck for z10 stl 1----for any new leaks...last leak I got was 1154.

    Posted via CB10
    If there was one, you'd know. Everyone would know.

    Via CB 10 PassportSQW100-1/10.3.1.1154 /1949 Apps
    01-11-15 02:07 PM
  24. benbraun322's Avatar
    Any luck for z10 stl 1----for any new leaks...last leak I got was 1154.

    Posted via CB10
    Lol 1154 is the 2nd to newest leak...
    You are not alone though.

    You now have Passport users to cry with.

    BlackBerry Z30 Chenpion
    01-11-15 02:42 PM
  25. manonthemoon's Avatar
    Did you add the account with the account wizard or manually via the advanced option (where you can specifically choose to install a pop account)? Your screenshot looks like the screen that I get when I edit an Imap account (especially the push option is uncommon for pop accounts).

    A classic post via CB10 app
    Added with account wizard but showed you the options were present by screen shooting the area where you can edit them.

    via the CB10
    01-11-15 07:44 PM
697 ... 2324252627 ...

Similar Threads

  1. Leaked OS 10.3.1.1949 For Z30, Z10STL234, Z3 and Q10/5
    By Adam Szucs in forum BB10 Leaked/Beta OS
    Replies: 1307
    Last Post: 01-27-15, 11:04 AM
  2. Difference between 10.3 and 10.3.1?
    By Maarten Van Pottelberghe in forum BlackBerry Passport
    Replies: 16
    Last Post: 01-07-15, 11:01 AM
  3. Welcome everyone and everything
    By lishgo in forum Discover BBM Friends
    Replies: 2
    Last Post: 12-31-14, 08:40 AM
  4. Leaked OS 10.3.1.1949 now available for select devices
    By CrackBerry News in forum CrackBerry.com News Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 12-30-14, 01:22 PM
  5. Sachesi reported a successful installation of OS 10.3.1 but...
    By oo_se7en in forum BB10 Leaked/Beta OS
    Replies: 2
    Last Post: 12-29-14, 03:00 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD