01-27-15 12:24 AM
697 ... 2223242526 ...
tools
  1. cbosdell's Avatar
    Finally had computer access to load 10.3.1.1949 on my Z30 a couple days ago and so far I am a lot happier with it than I was with 10.3.1.1154. I was going to backup/restore but ended up just doing a clean install. Everything seems a lot faster - especially Android apps, Device Manager works now, and Facebook notifications seem faster and more consistent. Battery life seems about the same if not a little worse but I'm guessing it's still settling in.
    01-09-15 06:52 AM
  2. percyfolk's Avatar
    Hey guys,

    I've read through this whole thread, and I'm fairly certain nobody has brought this up before. I'm on a verizon z10, 1949/1155 and it's a great OS, everything has been running smoothly. I autoloaded it on Tuesday, no restore. Everything was working fine until this morning, when my phone will no longer vibrate when I get notifications/emails/calls, etc. My vibrate only profile is activated, none of the settings have changed from earlier. Anybody have any thoughts on this?

    Thanks.

    Edit: Just ran the BBVE test for vibrate, and it failed.
    Last edited by percyfolk; 01-09-15 at 09:35 AM.
    01-09-15 09:24 AM
  3. tushargkwd's Avatar
    Attachment 325994

    Battery life is good... here Google Talk ate some battery in background... it is really buggy!

    Phone usage:
    * Used for 8-10 phone calls of 2-3 mins.
    * used Viber for sending - receiving approx 100-150 messages.
    * Used Whatsapp for about 50-60 messages.
    * Browsed the internet for about 30 mins (total usage broken up as an when required)
    * Most of the time on WiFi ( used 2g/ 3g for about 2 hours total)
    ======================
    Settings:
    * Used battery saver mode at Night while sleeping... not much effective.
    * Advanced Interactions: Flip to save power and flip to mute on... all others off.
    * Swipe to wake screen: ON
    ======================

    Next I will observe battery life with the lift to wake feature on... and with swipe to wake turned off....


    Posted via my Z30STA100-2/10.3.1.1949
    01-09-15 12:07 PM
  4. amclanejr's Avatar
    Guys, anybody able to use LTE radio with this leak ?

    Posted via CB10
    On AT&T in Northeast US and I get a lot of LTE connections


    Leaked OS 10.3.1.1949 Findings and fixes + Questionnaire-osabout.png

    Posted via CB10
    01-09-15 05:45 PM
  5. damienR's Avatar
    Don't know if this was mentioned when u press the back button on sms,bbm and emails while in hub
    Leaked OS 10.3.1.1949 Findings and fixes + Questionnaire-img_20150109_184558.png you get a pop up where u can reply
    Leaked OS 10.3.1.1949 Findings and fixes + Questionnaire-img_20150109_184605.png

    Posted via CB10
    01-09-15 05:50 PM
  6. kbz1960's Avatar
    My Bluetooth doesn't automatically connect even though it shows the device. I have to tap on it.
    01-09-15 06:08 PM
  7. HotFix's Avatar
    Don't know if this was mentioned when u press the back button on sms,bbm and emails while in hub
    Click image for larger version. 

Name:	IMG_20150109_184558.png 
Views:	1457 
Size:	28.9 KB 
ID:	326313 you get a pop up where u can reply
    Click image for larger version. 

Name:	IMG_20150109_184605.png 
Views:	1453 
Size:	43.9 KB 
ID:	326314

    Posted via CB10
    That's a reply arrow, not a back arrow.

    Posted via CB10 on my Z30STA100-5/10.3.1.1949
    TheRaff likes this.
    01-09-15 06:18 PM
  8. mundo472's Avatar
    Can't confirm zero complaints on that OS, but recall several that the radio didn't resolve it for.



    Big Purple?



    Definitely weird, but VZW has always had weird issues.
    I had the SMS problem on my verizon z30 while on .1150, now having the "network unavailable" problem with calls on .1949. Temporary resolution w airplane mode toggle. Was considering reloading the os.
    Hasn't anyone tried that yet?
    01-09-15 07:00 PM
  9. damienR's Avatar
    That's a reply arrow, not a back arrow.

    Posted via CB10 on my Z30STA100-5/10.3.1.1949
    Cool

    Posted via CB10
    01-09-15 07:14 PM
  10. kbz1960's Avatar
    I had the SMS problem on my verizon z30 while on .1150, now having the "network unavailable" problem with calls on .1949. Temporary resolution w airplane mode toggle. Was considering reloading the os.
    Hasn't anyone tried that yet?
    I was getting that until I changed to the 1005 radio with the radio autoloader only. Haven't seen the error since. Maybe coincidence?
    mundo472 likes this.
    01-09-15 08:24 PM
  11. 6120111's Avatar
    I had the SMS problem on my verizon z30 while on .1150, now having the "network unavailable" problem with calls on .1949. Temporary resolution w airplane mode toggle. Was considering reloading the os.
    Hasn't anyone tried that yet?
    I had the "network is busy" error on my Z30 when trying to make calls, so like kbz1960 I downgraded the radio via radio autoloader, but I went with .939 based on some other responses I saw in this thread. So far so good.
    kbz1960 and mundo472 like this.
    01-09-15 08:37 PM
  12. franchise22's Avatar
    Leaked OS 10.3.1.1949 Findings and fixes + Questionnaire-img_20150109_204907.png

    Well hello BBOS notification tones. Oh, how I've missed you!

    Posted via CB10
    01-09-15 08:52 PM
  13. Lizzo69's Avatar
    That's wired!
    I have the exact issue... Haven't found a fix for it

    Posted via CB10
    01-09-15 09:45 PM
  14. moody's Avatar
    Guys, anybody able to use LTE radio with this leak ?

    Posted via CB10
    I'm a gal, but will respond anyway. Are you asking if anyone gets LTE on this leak? Yes my verizon Q10 on this 1949 w/ 1950 radio gets 4gLTE

    Z30 & Q10
    Can't imagine life w/o Blackberry
    01-10-15 12:15 AM
  15. Kamika007z's Avatar
    I was running radio 996, which resolved the phone not randomly working as originally stated on page 17 of this thread, but since then it has been causing other stability issues with the phone, so per kbz1960's recommendation, I just upgraded the radio to 1005.

    I hope this helps improve things...

    Thanks all!
    kbz1960, jmackc and mundo472 like this.
    01-10-15 02:49 AM
  16. XPirion's Avatar
    I hate to be "that guy", but if someone with a Fitbit or other health device and has the Android version of the corresponding App can get the device to BT pair in the this OS leak let me know please.

    Thanks greatly.

    Z10 10.3.1.1133 via CB10
    I have the Fitbit Flex and my Z30 Pairs without issue on this leak.

    X

    Posted via CB10
    01-10-15 03:07 AM
  17. HotFix's Avatar
    So after running with 10.3.1.1949 for a week following a full restore, I can report the following issues on my Z30:
    1. I can't get the BlackBerry Assistant to launch the CrackBerry 10 app and presumably others. This existed in 10.3.1.1154.
    2. Calendar reminders have no sound. This existed in 10.3.1.1154.
    3. I can't open some Android app notifications as they just hang when I do. I did not have this problem in 10.3.1.1154.
    4. The device kept prompting to update my credentials on my Skype and Lync 2013 accounts. This was not an issue in 10.3.1.1154, and I traced it back to the accounts being listed as 3rd party accounts in my accounts section. I could open the apps just fine and so they had the correct passwords, and the only way to make the update password prompts go away was to remove the two entries under the 3rd party accounts section. Luckily this did not affect the apps.
    5. Pandora still appears to keep playing sometimes even when I disconnect my ear phones. This problem existed in 10.3.1.1154.

    I guess my only recourse at this point is to wipe the device and set up everything manually which will suck. Heck even setting up apps after a restore was more of a pain than I thought it should be, so a a wipe w/o a restore should be even more fun.

    All in all I am a disappointed with the number of issues that lingered after my non-destructive upgrade to 10.3.1.1154. Yes I know it's a leak, but I had hope the issues #2 and #3 had been addressed with such a major jump in version.

    Posted via CB10 on my Z30STA100-5/10.3.1.1949
    moody likes this.
    01-10-15 08:39 AM
  18. kbz1960's Avatar
    My calendar just sounded for my appointment. I don't use the assistant so can't comment. I don't use many android apps but have no issue with tapatalk notifications. And I don't use Pandora.
    01-10-15 08:48 AM
  19. conite's Avatar
    I guess my only recourse at this point is to wipe the device and set up everything manually which will suck. Heck even setting up apps after a restore was more of a pain than I thought it should be, so a a wipe w/o a restore should be even more fun.

    All in all I am a disappointed with the number of issues that lingered after my non-destructive upgrade to 10.3.1.1154. Yes I know it's a leak, but I had hope the issues #2 and #3 had been addressed with such a major jump in version.

    Posted via CB10 on my Z30STA100-5/10.3.1.1949
    All of these things will be fixed with a security wipe, as you have surmised.

    I too am baffled by the mechanisms and apparent complexities at work with the non-destructive update process and/or the backup/restore process.

    One would think that on a device boot, the OS could perform some type of cleanup process on the system settings to resolve these types of corrupt device states. It seems that this would fix about 99% of the problems encountered in these threads.

    Z30STA100-5/10.3.1.1949
    HotFix likes this.
    01-10-15 09:15 AM
  20. LeeU1911's Avatar
    All of these things will be fixed with a security wipe, as you have surmised.

    I too am baffled by the mechanisms and apparent complexities at work with the non-destructive update process and/or the backup/restore process.

    One would think that on a device boot, the OS could perform some type of cleanup process on the system settings to resolve these types of corrupt device states. It seems that this would fix about 99% of the problems encountered in these threads.

    Z30STA100-5/10.3.1.1949
    I second this since I had problem with android notifications in1154 but after using the autoloader following a security wipe, it starts to work.

    Posted via CB10
    01-10-15 09:28 AM
  21. kja123's Avatar
    Don't know if this has been mentioned before: the option to control roaming/wifi/mobile mail data download is missing if you want to add a pop3 account.

    A classic post via CB10 app
    01-10-15 02:53 PM
  22. manonthemoon's Avatar
    Don't know if this has been mentioned before: the option to control roaming/wifi/mobile mail data download is missing if you want to add a pop3 account.

    A classic post via CB10 app
    My pop3 account has these features.
    Leaked OS 10.3.1.1949 Findings and fixes + Questionnaire-img_20150110_145952.png

    Posted via CB10
    01-10-15 04:03 PM
  23. anon3923428's Avatar
    I was getting that until I changed to the 1005 radio with the radio autoloader only. Haven't seen the error since. Maybe coincidence?
    Where can I find that radio autoloader please.... I need it bad.... lol

    Posted via CB10
    01-10-15 04:14 PM
  24. kbz1960's Avatar
    01-10-15 04:26 PM
  25. PowderJockey's Avatar
    I hate to be "that guy", but if someone with a Fitbit or other health device and has the Android version of the corresponding App can get the device to BT pair in the this OS leak let me know please.

    Thanks greatly.

    Z10 10.3.1.1133 via CB10
    Running the 1154 and Fibit runs fine. Android app installed with Snap. Only thing you can't do, is the add exercise as it needs Google Play Services or something along those lines.


    Passport 10.3.1.1154 & Pebble
    01-10-15 05:14 PM
697 ... 2223242526 ...

Similar Threads

  1. Leaked OS 10.3.1.1949 For Z30, Z10STL234, Z3 and Q10/5
    By Adam Szucs in forum BB10 Leaked/Beta OS
    Replies: 1307
    Last Post: 01-27-15, 11:04 AM
  2. Difference between 10.3 and 10.3.1?
    By Maarten Van Pottelberghe in forum BlackBerry Passport
    Replies: 16
    Last Post: 01-07-15, 11:01 AM
  3. Welcome everyone and everything
    By lishgo in forum Discover BBM Friends
    Replies: 2
    Last Post: 12-31-14, 08:40 AM
  4. Leaked OS 10.3.1.1949 now available for select devices
    By CrackBerry News in forum CrackBerry.com News Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 12-30-14, 01:22 PM
  5. Sachesi reported a successful installation of OS 10.3.1 but...
    By oo_se7en in forum BB10 Leaked/Beta OS
    Replies: 2
    Last Post: 12-29-14, 03:00 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD