01-27-15 12:24 AM
697 ... 1617181920 ...
tools
  1. BigBadWulf's Avatar
    Kids

    Hey all,

    When I try to make a call on my VZW Z30, I get the error "Call Failure - The call could not be connected. Please try again later."

    So I have to put it in airplane mode and then take it back out of it.

    This is the second or third time I have come across this, but it looks like the radio isn't stable.

    Anyone else coming across this issue? I used the autoloader with no restore thereafter.
    I've had call trouble with the Z30 and Verizon also. Says network busy when trying to make a call sometimes. Has happened twice since I loaded leak.

    Posted via CB10
    Possibly a local issue. Zero problems here, with at least 20 calls in and out since loading.
    moody, kbz1960 and Blacklatino like this.
    01-02-15 04:01 PM
  2. jkuyp's Avatar
    Hey all,

    When I try to make a call on my VZW Z30, I get the error "Call Failure - The call could not be connected. Please try again later."

    So I have to put it in airplane mode and then take it back out of it.

    This is the second or third time I have come across this, but it looks like the radio isn't stable.

    Anyone else coming across this issue? I used the autoloader with no restore thereafter.
    I had the same issue yesterday with my Verizon Z30. Did a hard reboot and it fixed the issue.
    01-02-15 05:06 PM
  3. tushargkwd's Avatar
    Loaded the leak...
    Coming in from 10.2.1 and it feels like a divorce phone altogether... all the animations are really fluid...

    Will monitor battery live and sharp my results... overall.. its very smooth... fast and no issues until now!

    Go for it whoever is on the edge... load it up.. its awesome.

    Posted via my Z30STA100-2/10.3.1.1949
    01-02-15 05:39 PM
  4. boody78's Avatar
    I've had call trouble with the Z30 and Verizon also. Says network busy when trying to make a call sometimes. Has happened twice since I loaded leak.

    Posted via CB10
    Hey, so I've answered this 3 times now, you're going to have to downgrade the radio to 939. As long as you installed this leak via autoloader, all you have to do is download the 939 RADIO autoloader hook up to usb and run it. It takes about 2 minutes and fixes the problem. 939 is the last radio that is stable on the Verizon z30.

    Posted via CB10
    01-02-15 06:14 PM
  5. boody78's Avatar
    I just noticed that battery saving mode is no longer available as a quick setting. That sucks because I like to turn it off sometimes and it made it easy. Also if I wasn't using my phone for a while I would turn it on.

    Posted via CB10
    01-02-15 06:16 PM
  6. BigBadWulf's Avatar
    Hey, so I've answered this 3 times now, you're going to have to downgrade the radio to 939. As long as you installed this leak via autoloader, all you have to do is download the 939 RADIO autoloader hook up to usb and run it. It takes about 2 minutes and fixes the problem. 939 is the last radio that is stable on the Verizon z30.

    Posted via CB10
    Your opinion. Other user experience may vary.
    moody and Blacklatino like this.
    01-02-15 06:21 PM
  7. jhimmel's Avatar
    I just noticed that battery saving mode is no longer available as a quick setting. That sucks because I like to turn it off sometimes and it made it easy. Also if I wasn't using my phone for a while I would turn it on.

    Posted via CB10
    It's there for me. I mean, I have it un-checked so it's not in my Quick Settings, but it is one of the listed items in Settings - Quick Settings.
    Leaked OS 10.3.1.1949 Findings and fixes + Questionnaire-img_20150102_182938.png
    01-02-15 06:32 PM
  8. Rasheed White's Avatar
    i downgraded to a earlier version and i downloaded ultimate backup. it solved my restoring contacts issue. i went back to 1949 and it still doesn't identify the sd card. like i said before, too many bugs with 1949 and that's not a generalization.

    Posted via CB10
    01-02-15 06:32 PM
  9. jhimmel's Avatar
    Your opinion. Other user experience may vary.
    And I share his opinion.
    Some are worse than others, and some went for days without issues, but the issues usually cropped up eventually. Sometimes I didn't know for days that SMS messages never got to me. Have not had a problem yet on 939. Hopefully your luck continues. I'd really like to think that BB is addressing this, because I'm afraid there may never be an official 10.3.1 for the VZW Z30 - a release that is tested, known to work, and actually pushed out by Verizon.
    01-02-15 06:39 PM
  10. jhimmel's Avatar
    i downgraded to a earlier version and i downloaded ultimate backup. it solved my restoring contacts issue. i went back to 1949 and it still doesn't identify the sd card. like i said before, too many bugs with 1949 and that's not a generalization.

    Posted via CB10
    It is a generalization. Too many bugs for you, maybe. There is a fix for the SD Card issue. I actually have not encountered any bugs. Not a single issue, and I have a lot of accounts on this thing and have been running it pretty hard for days now. I am running 1949 on a VZW Z30 using radio 939.
    Pdinos3 likes this.
    01-02-15 06:48 PM
  11. Rasheed White's Avatar
    i tried that sd card fix. Still not working.

    Posted via CB10
    01-02-15 06:53 PM
  12. boody78's Avatar
    Your opinion. Other user experience may vary.
    I'm confident that this is a common Verizon z30 bug. It only applies to Verizon z30's my z10 does not have the issue.

    Several different people have posted the same issue in this thread.

    Posted via CB10
    01-02-15 06:55 PM
  13. Rasheed White's Avatar
    what's your recommendation for the sd card fix, because if i can get that working, then there really no other problems. all of the bugs i encountered i figured those out and fix it.

    Posted via CB10
    01-02-15 06:56 PM
  14. boody78's Avatar
    It's there for me. I mean, I have it un-checked so it's not in my Quick Settings, but it is one of the listed items in Settings - Quick Settings.
    Click image for larger version. 

Name:	IMG_20150102_182938.png 
Views:	2180 
Size:	98.8 KB 
ID:	324924
    It's really weird, I had it before and now it's gone.

    Posted via CB10
    01-02-15 06:56 PM
  15. jhimmel's Avatar
    what's your recommendation for the sd card fix, because if i can get that working, then there really no other problems. all of the bugs i encountered i figured those out and fix it.

    Posted via CB10
    Sorry, I'm not in a position to search it out for you right now, but you say you have tried it already and it didn't help you. I did not encounter that issue. The one I read about had to do with a driver download error. Is that your problem?
    Maybe you and 1949 are just not meant to be. :-)
    01-02-15 07:01 PM
  16. prithvi64's Avatar
    It's 4th day with this OS. Absolutely no major issue. Enjoying on Z30.

    Prithvi thru CB10 Z30(10.3.1.1949)
    01-02-15 07:04 PM
  17. mhhH4RI's Avatar
    I just noticed that battery saving mode is no longer available as a quick setting. That sucks because I like to turn it off sometimes and it made it easy. Also if I wasn't using my phone for a while I would turn it on.

    Posted via CB10
    Have you tried to click "Restore Defaults" on the bottom bar?

    Z30STA100-2/10.3.1.1949

    Posted via CB10
    01-02-15 07:07 PM
  18. BigBadWulf's Avatar
    It's there for me. I mean, I have it un-checked so it's not in my Quick Settings, but it is one of the listed items in Settings - Quick Settings.
    Click image for larger version. 

Name:	IMG_20150102_182938.png 
Views:	2180 
Size:	98.8 KB 
ID:	324924
    Z30/Classic, or another model, cause it's not on mine either.

    I'm confident that this is a common Verizon z30 bug. It only applies to Verizon z30's my z10 does not have the issue.

    Several different people have posted the same issue in this thread.

    Posted via CB10
    Seems to affect some VZW users, but hardly all, since there are two Z30 in the house, and neither has ever had an issue.

    Mostly I was trying to get across that you shouldn't state as fact any OS or radio is the stable one. Results always vary. Always
    moody and Blacklatino like this.
    01-02-15 07:09 PM
  19. vanthol's Avatar
    Data services is Off but Active Frames still show On with minimise .

    Leaked OS 10.3.1.1949 Findings and fixes + Questionnaire-img_20150103_062120.png

    Posted via CB10
    01-02-15 07:32 PM
  20. vanthol's Avatar
    Music Player have problem with series number of songs when randomly delete many songs.


    Leaked OS 10.3.1.1949 Findings and fixes + Questionnaire-img_20150102_124709.png

    Posted via CB10
    01-02-15 07:36 PM
  21. boody78's Avatar


    Mostly I was trying to get across that you shouldn't state as fact any OS or radio is the stable one. Results always vary. Always

    I'll rephrase: To My knowledge no one has posted on this forum that they had an issue with 939 However many people With Verizon Z30s have reported issues with all radios after that Weather it was SMS issues or the more recent Network availability error. If you are experiencing these problems Downgrading to the 939 radio seems to fix the issues.


    Posted via CB10
    01-02-15 07:36 PM
  22. moody's Avatar
    Hey all,

    When I try to make a call on my VZW Z30, I get the error "Call Failure - The call could not be connected. Please try again later."

    So I have to put it in airplane mode and then take it back out of it.

    This is the second or third time I have come across this, but it looks like the radio isn't stable.

    Anyone else coming across this issue? I used the autoloader with no restore thereafter.
    I have verizon z30 but using on AT&T network. Calls connect fine for both making and receiving.

    Z30 & Q10
    Can't imagine life w/o Blackberry
    01-02-15 09:50 PM
  23. SirSti23's Avatar
    Z30STA100-3/10.3.1.1949 no sms/mms or call problems. For work I'm constantly on the phone and haven't had those problems since early days of 10.3.1. It is weird though.

    Posted via CB10
    01-02-15 09:56 PM
  24. moody's Avatar
    939 is the last radio that is stable on the Verizon z30.

    Posted via CB10
    I had no problems w/ 1155 radio and so far I've had no problems w/ 1950 radio on my Verizon z30 though as I've mentioned before I use it on AT&T


    Z30 & Q10
    Can't imagine life w/o Blackberry
    BigBadWulf likes this.
    01-02-15 09:58 PM
  25. BigBadWulf's Avatar
    I'll rephrase: To My knowledge no one has posted on this forum that they had an issue with 939 However many people With Verizon Z30s have reported issues with all radios after that Weather it was SMS issues or the more recent Network availability error. If you are experiencing these problems Downgrading to the 939 radio seems to fix the issues.


    Posted via CB10
    Can't confirm zero complaints on that OS, but recall several that the radio didn't resolve it for.

    I have verizon z30 but using on AT&T network. Calls connect fine for both making and receiving.

    Z30 & Q10
    Can't imagine life w/o Blackberry
    Big Purple?

    Z30STA100-3/10.3.1.1949 no sms/mms or call problems. For work I'm constantly on the phone and haven't had those problems since early days of 10.3.1. It is weird though.

    Posted via CB10
    Definitely weird, but VZW has always had weird issues.
    01-02-15 10:01 PM
697 ... 1617181920 ...

Similar Threads

  1. Leaked OS 10.3.1.1949 For Z30, Z10STL234, Z3 and Q10/5
    By Adam Szucs in forum BB10 Leaked/Beta OS
    Replies: 1307
    Last Post: 01-27-15, 11:04 AM
  2. Difference between 10.3 and 10.3.1?
    By Maarten Van Pottelberghe in forum BlackBerry Passport
    Replies: 16
    Last Post: 01-07-15, 11:01 AM
  3. Welcome everyone and everything
    By lishgo in forum Discover BBM Friends
    Replies: 2
    Last Post: 12-31-14, 08:40 AM
  4. Leaked OS 10.3.1.1949 now available for select devices
    By CrackBerry News in forum CrackBerry.com News Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 12-30-14, 01:22 PM
  5. Sachesi reported a successful installation of OS 10.3.1 but...
    By oo_se7en in forum BB10 Leaked/Beta OS
    Replies: 2
    Last Post: 12-29-14, 03:00 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD