08-16-13 03:00 PM
1,752 ... 6566676869 ...
tools
  1. Foppa_21's Avatar
    Running into a MAJOR battery issue now:

    The phone has been sitting on my desk all day with just battery guru and a browser in active frame. Anyone else running into this issue?
    Was your browser on a page that's constantly refreshing itself? I've seen a steady power draw/drain in these situations, but maybe not a constant full watt. Try closing the browser and see if it goes back to a decent idle.

    When in doubt, reboot!

    Posted via CB10
    07-21-13 04:35 PM
  2. khushang88's Avatar
    One more find, not sure when it was added, if you click on the bar in the browser that displays on swiping down from the top that shows the description of the Web page it will take you to the top of the Web page.

    Posted via CB10
    07-21-13 04:37 PM
  3. pili4's Avatar
    I generally only see huge battery drain when leaving apps like BBM or CB open--that are constantly refreshing. Just like Foppa said.

    On my sweet Z10 with CB10! Verizon STL100-4 BBM Channel: C000534C0
    07-21-13 04:39 PM
  4. Big Spartacus's Avatar
    just got mah z10 last week (finally!) and tried to give the stock os (VZ 10.0.9.??) a chance. after i started getting random reboots, which is the reason i left my android phone, I said eff it and loaded 10.1.4534 hybrid. After starting to really see what sideloading is about, decided that i might as well take the plunge to 10.2 . I'll try and post any noteworthy findings here, but I do have a rookie question. I followed the steps by the op upon installing the .483 os, I should've done a security wipe after: yes or no? [for the record, i wiped]
    07-21-13 06:00 PM
  5. Big Spartacus's Avatar
    *amendment to above post* using a vzw stl100-4, doing a security wipe after installing .483 os sent mine into the software update bootloop before i even made it out of setting the darn thang up! hope this helps
    07-21-13 06:24 PM
  6. WWBlondieDo's Avatar
    Thanks, everyone - I've had my phone off and charging for the past couple of hours, so wasn't able to get on here again til now! :-)

    The browser page was just a news article, not anything that would have been constantly refreshing (AFAIK), and the phone continued to run at approx 1w even after I closed it by long-pressing on the X. As stated, I turned off the phone and have charged it so I'm hoping it was just something odd and I won't see that moving forward. I'll update later if it continues to run so high!

    Posted via CB10 on my AWESOME VZW STL100-4 Z10!
    07-21-13 07:06 PM
  7. WWBlondieDo's Avatar
    *amendment to above post* using a vzw stl100-4, doing a security wipe after installing .483 os sent mine into the software update bootloop before i even made it out of setting the darn thang up! hope this helps
    That happened to me during one of my installs and I think it was because I had accidentally left Link open. Try reloading and it should work! In my experience, the security wipe is definitely a good idea between each OS - at the least, it's not a bad idea, anyways. :-)

    Posted via CB10 on my AWESOME VZW STL100-4 Z10!
    07-21-13 07:08 PM
  8. Foppa_21's Avatar
    Here's my battery profile today. Admittedly little use most of the day. Some texting and CB10. For the last four or five hours we were in the car and out in rural Colorado.

    I'm running wu-wei's 483 build with 663 files and the STL-4 specific 340 radio.


    Leaked: 10.2.0.483 OS only for STL100-2/3/4 and SQN100-1/2/3/4/5-img_00000034_edit.png

    We were at the Colorado Animal Sanctuary where they rescue animal bred and raised in captivity. Hot day here in Colorado. Most of the big cats were laying around. The bears, however, knew how to stay cool. (note: pics are showing in CB10, but not browser).

    Attachment 184950

    Attachment 184954
    Last edited by Foppa_21; 07-22-13 at 12:51 PM.
    wu-wei likes this.
    07-21-13 10:09 PM
  9. JamesHam91's Avatar
    Struggling to find the right Facebook Home & Facebook app combination. Can anybody help me out with one that works?

    Posted via CB10
    07-21-13 10:41 PM
  10. kwm1337's Avatar
    I generally only see huge battery drain when leaving apps like BBM or CB open--that are constantly refreshing. Just like Foppa said.

    On my sweet Z10 with CB10! Verizon STL100-4 BBM Channel: C000534C0
    Yeah BBM constantly open
    07-21-13 10:50 PM
  11. cansado's Avatar
    Hey guys I've just upgraded my version to 10.2.0.483. I seem to have an icon at the top right hand corner that wasn't there before. It has a phone, a connectivity bat, and directly above it an exclamation mark that is in red. I can still make phone calls, and I have data. Do you guys know what it means?

    Posted via CB10
    07-22-13 08:42 AM
  12. Ryan4200's Avatar
    Hey guys I've just upgraded my version to 10.2.0.483. I seem to have an icon at the top right hand corner that wasn't there before. It has a phone, a connectivity bat, and directly above it an exclamation mark that is in red. I can still make phone calls, and I have data. Do you guys know what it means?

    Posted via CB10
    It's the symbol for wifi-calling...


    Posted via CB10
    07-22-13 08:57 AM
  13. cansado's Avatar
    It's the symbol for wifi-calling...


    Posted via CB10
    Ok thank you.

    Posted via CB10
    07-22-13 09:00 AM
  14. Big Spartacus's Avatar
    Does anyone know if you can turn off the clicking sounds made by the keyboard in 10.2 without placing your phone in silent mode?
    07-22-13 10:23 AM
  15. Wigley458's Avatar
    Does anyone know if you can turn off the clicking sounds made by the keyboard in 10.2 without placing your phone in silent mode?
    Yes. In settings , language and turn off the keyboard sounds under feedback

    Z10STL100-3/10.2.0.483 with 483 & 663 & 783 hybrid oh and 4651 radio lol - best phone ever http://channelpin.com/C000B3B57
    07-22-13 10:27 AM
  16. Djlatino's Avatar
    Phone has been warm lately. "Use the correct charger blah blah" was the message I was getting eventhough I was using the charger that came with my Z10 lol.

    Jellybean is meh really, I can wait for a more stable release.
    07-22-13 03:02 PM
  17. Abby D0g's Avatar
    Anyone else get great battery life for few days then hits 20% then 5 minutes later at 4% and phone led flashing.

    Has happened to me 3 days in a row. No new apps or active frames other than be buzz running.




    Posted via CB10
    07-22-13 07:29 PM
  18. Djlatino's Avatar
    Anyone else get great battery life for few days then hits 20% then 5 minutes later at 4% and phone led flashing.

    Has happened to me 3 days in a row. No new apps or active frames other than be buzz running.




    Posted via CB10
    Yep. I just got tired of it and went back to 10.1

    Posted via CB10
    07-22-13 11:34 PM
  19. forbid3n's Avatar
    Hey all. Is it possible for me to install the. 228 radio onto this os? If so would anyone like to share a link to the radio file?

    Posted via CB10
    07-23-13 04:35 AM
  20. cchilderhose's Avatar
    Hey all. Is it possible for me to install the. 228 radio onto this os? If so would anyone like to share a link to the radio file?

    Posted via CB10
    Yes you can use the 228 radio as I have it installed with this build. Trying to find the right combo and may try the 4561 radio next. Search the radio thread for the link.

    Posted via CB10
    07-23-13 08:22 AM
  21. forbid3n's Avatar
    Yes you can use the 228 radio as I have it installed with this build. Trying to find the right combo and may try the 4561 radio next. Search the radio thread for the link.

    Posted via CB10
    Yep, found it, thanks!

    Posted via CB10
    07-23-13 09:23 AM
  22. iamkeeks's Avatar
    I'm not sure if this is the appropriate location to point out this "feature" I am seeing since upgrading to leak 10.2.0.483.

    What I am seeing when my battery begin to get hot is a small "utilization" screen in the bottom right hand corner. It's very very unusual. It shows cpu, events, fpu, api, etc usage. I think it's a pretty too be honest.

    I tried to do a screen shot from my Z10 but it doesn't allow me too (please see screen shot, not clear but shows box in bottom corner).

    Thanks,
    ~key



    Posted via CB10
    07-23-13 10:42 AM
  23. Adam Szucs's Avatar
    I'm not sure if this is the appropriate location to point out this "feature" I am seeing since upgrading to leak 10.2.0.483.

    What I am seeing when my battery begin to get hot is a small "utilization" screen in the bottom right hand corner. It's very very unusual. It shows cpu, events, fpu, api, etc usage. I think it's a pretty too be honest.

    I tried to do a screen shot from my Z10 but it doesn't allow me too (please see screen shot, not clear but shows box in bottom corner).

    Thanks,
    ~key



    Posted via CB10
    Dev build feature. If you swipe down from the left upper corner it'll switch to graph then another swipe and will disappear.

    Posted via CB10 from my awesome Z10
    07-23-13 10:51 AM
  24. iamkeeks's Avatar
    Dev build feature. If you swipe down from the left upper corner it'll switch to graph then another swipe and will disappear.

    Posted via CB10 from my awesome Z10
    Thank you, that is very cool .

    I've been rebooting my phone, lol.

    Thanks again.

    Posted via CB10
    07-23-13 11:22 AM
  25. timeride's Avatar
    Has anyone retro-graded from a 10.2.x.x OS and experienced "screen burn-in" or "ghosting" from the pin?
    07-23-13 11:52 AM
1,752 ... 6566676869 ...

Similar Threads

  1. Facebook sync and Q10
    By room1102 in forum BlackBerry Q10
    Replies: 4
    Last Post: 09-19-13, 01:39 PM
  2. Looking for testers for PlayBook Web Development Toolkit
    By RapsFan1981 in forum BB 10 Developers Hangout
    Replies: 4
    Last Post: 07-10-13, 10:13 AM
  3. AT&T and LTE on Q10 - plan related question
    By Dim-Ize in forum BlackBerry Q10
    Replies: 8
    Last Post: 07-09-13, 02:53 PM
  4. Hotmail calendar and Q10
    By SaabScott in forum BlackBerry Q10
    Replies: 2
    Last Post: 07-09-13, 01:53 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD