1. frannip's Avatar
    I have VZW Z30 with 1154 since the leak came out. Some of the glitches are becoming annoying. Not enough to roll back but enough to try and find an alternative. I've read that 1131 radio is wonderful with 1154 for VZW. I prefer autoloader and was wondering if I missed a thread where this hybrid exists??? I looked for the hybrid stickie but it's gone. I searched but couldn't find it.

    Anyone care to share or create if one doesn't exist??

    Thanks for not beating me up if I missed it somewhere.

    Posted via CB10
    10-01-14 08:51 AM
  2. jaydee5799's Avatar
    I run a VZW phone on 1154 and I don't recall seeing a hybrid with the other radio file.
    10-01-14 09:04 AM
  3. mainely_linux's Avatar
    Anyone care to share or create if one doesn't exist??
    I made you this Z30 radio autoloader from qc8960.wtr5-10.3.0.1131-nto+armle-v7+signed.bar: https://db.tt/TCULeFCs

    I havent tested it on mine but it should work fine.
    frannip likes this.
    10-01-14 09:20 AM
  4. mrjmc99's Avatar
    I used sachesi to go back to the 1131 radio, I've had the best luck with 1131 so far.

    Z30STA100-3/10.3.0.1154
    10-01-14 09:53 AM
  5. frannip's Avatar
    Thanks so much!!! I will load up and check it out today and give an update!

    Posted via CB10
    10-02-14 08:31 AM
  6. frannip's Avatar
    I made you this Z30 radio autoloader from qc8960.wtr5-10.3.0.1131-nto+armle-v7+signed.bar: https://db.tt/TCULeFCs

    I havent tested it on mine but it should work fine.
    Is this destructive or will I need to do anything special after the load like a wipe? Just want to know what I can expect. Thanks!!

    Posted via CB10
    10-02-14 08:45 AM
  7. mrjmc99's Avatar
    Is this destructive or will I need to do anything special after the load like a wipe? Just want to know what I can expect. Thanks!!

    Posted via CB10
    If you run a radio autoloader or do it through sachesi it's non destructive, no need to wipe

    Z30STA100-3/10.3.0.1154
    10-02-14 08:46 AM
  8. frannip's Avatar
    I made you this Z30 radio autoloader from qc8960.wtr5-10.3.0.1131-nto+armle-v7+signed.bar: https://db.tt/TCULeFCs

    I havent tested it on mine but it should work fine.
    mainely_linux you are my hero!! Thank you so very much, it works perfectly so far!

    You should share your link for others who are not Sachesi savvy and don't know how to get this radio.

    Now to monitor the newest leak thread with excitement! Thanks again
    10-02-14 01:19 PM
  9. Big_Ern's Avatar
    whats wrong with the 1154 radio on verizon?

    does it cause problems with other carriers too? Primarily I use Bell at home in Canada but I'm on Verizon with my Z30 when I travel to the US frequently
    10-02-14 02:05 PM
  10. frannip's Avatar
    whats wrong with the 1154 radio on verizon?

    does it cause problems with other carriers too? Primarily I use Bell at home in Canada but I'm on Verizon with my Z30 when I travel to the US frequently
    I can only speak for my experience, although there are many with similar problems.

    1. MMS messaging was an issue. Significant delays in sending and receiving messages and sometimes messages wouldn't come through or go through at all. Resolution: Hard reboot (hold up and down volume buttons until screen reboots). This would resolve the problem temporarily but whatever message I didn't get was lost. It never came through.
    2. SMS messaging on almost a daily basis, I would no longer get my messages at all. I also wouldn't realize it until someone emailed me and asked ... did you get my message?? Same solution as #1.
    3. Severely degraded mobile service. I had little to no service in areas that I never had a problem in.
    4. Calls not coming through and instead only missed call notification. I'm not sure if this was because of #3.
    5. (yet to be confirmed if this is a radio issue or OS issue) ... poor WIFI communication. I could be standing right in front of my WIFI and only get one or two bars where I used to have full bars. When I get home I can check this.


    So far 1 - 4 is resolved with 1131 Radio, and 5 is TBD. Hope this helps!
    Big_Ern likes this.
    10-02-14 04:17 PM
  11. Big_Ern's Avatar
    Awesome. Thanks for the info. I'll look into how to swap the radio before I head down south and am on Verizon again

    Posted via Z30 on CB10
    10-02-14 04:25 PM
  12. sarcazmo's Avatar
    Thanks for the autoloader.

    I've been having the same issues exactly. I had gotten to a habit of restarting my phone twice a day to try and make sure I received my messages.

    Just loaded up the other radio, hopefully it sorts this out. 10.3 has been great otherwise.

    Posted via CB10
    10-02-14 09:42 PM
  13. b52ninja's Avatar
    I must have done something wrong, ran that file and it killed the Z30 had to reload OS

    Posted via CB10
    ppeters914 likes this.
    10-04-14 02:55 PM
  14. DarcyTallGuy's Avatar
    I must have done something wrong, ran that file and it killed the Z30 had to reload OS

    Posted via CB10
    If you did a non-destructive update via sachesi sometimes a radio-only autoloader will brick the phone. Can recover without a wipe by running an autoloader with the Core OS + radio.
    10-04-14 02:58 PM
  15. mainely_linux's Avatar
    If you did a non-destructive update via sachesi sometimes a radio-only autoloader will brick the phone. Can recover without a wipe by running an autoloader with the Core OS + radio.
    Thanks Darcy, was speechless for a moment. All my files are for the Z30 devices and I've never created an Autoloader that would mess up another Z30 devices ability to boot.

    Posted via Z30 running 10.3.1.632 on AT&T
    10-04-14 03:27 PM
  16. b52ninja's Avatar
    I just ran the file, watched it use cmd line load everything and then dead. I have Sachesi but it didn't recognize the exe file, any tips?

    Posted via CB10
    10-05-14 09:22 PM
  17. mainely_linux's Avatar
    I just ran the file, watched it use cmd line load everything and then dead. I have Sachesi but it didn't recognize the exe file, any tips?

    Posted via CB10
    This autoloader is for a Z30, your profile says you have a z10 is that still the case?
    10-06-14 08:56 AM
  18. b52ninja's Avatar
    No I upgraded to a verizon Z30

    Posted via CB10
    10-07-14 05:07 PM
  19. FabianB's Avatar
    I am on 10.3.0.1418 (z30) but having trouble with wifi. Could I also just load this autoloader?

    Posted via CB10
    10-13-14 07:35 AM
  20. mrjmc99's Avatar
    I am on 10.3.0.1418 (z30) but having trouble with wifi. Could I also just load this autoloader?

    Posted via CB10
    As stated above, if you used an autoloader to get to 1418 then yes. If you used sachesi then use that to load the radio bar.

    Z30STA100-3/10.3.1.632
    10-13-14 08:39 AM
  21. FabianB's Avatar
    This works good so far (original radio worked too in te beginning). So not sure if it keeps working. Fingers crossed!

    Posted via CB10
    10-13-14 11:13 AM
  22. sarcazmo's Avatar
    This works good so far (original radio worked too in te beginning). So not sure if it keeps working. Fingers crossed!

    Posted via CB10
    When I loaded 1418 it worked great for 2-3 days before the sms/mms bug reared it'd ugly head again.

    Going to try this radio tomorrow when I get home to see if it sorts everything out.

    Posted via CB10
    10-16-14 04:18 PM

Similar Threads

  1. Q10 with OS 10.3.0.1154 - Advanced interactions stopped working
    By whenever in forum BB10 Leaked/Beta OS
    Replies: 13
    Last Post: 10-07-14, 05:55 PM
  2. BlackBerry 10, OS X, and now Windows 10
    By dp4cb in forum News & Rumors
    Replies: 23
    Last Post: 10-05-14, 08:44 PM
  3. Z10 OS new
    By Devin Nathaniel in forum Android Apps (Amazon Store & APK Files)
    Replies: 8
    Last Post: 10-01-14, 02:07 PM
  4. What's Happening with my Phone
    By iamvarunshah in forum Ask a Question
    Replies: 6
    Last Post: 10-01-14, 09:18 AM
  5. FM radio
    By MaxxJag in forum BlackBerry Passport
    Replies: 3
    Last Post: 10-01-14, 08:24 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD