1. guru00005's Avatar
    i would really like to know how to install that leaked os of blackberry on my z10.

    wont lie i look up the net and the more i saw more confuse i am now

    i don't know what autoloader is and all that .,, to be honest i just want to know how to install that 10.2 on my phone

    and if there is any video set by set even better

    like from where to download and which autoloader to download
    08-07-13 07:49 AM
  2. dslocumb's Avatar
    Read the original post here: http://forums.crackberry.com/bb10-le...evices-835026/ and you will see the autoloader(s) for the OS included in the post. Choose the appropriate autoloader for your device and download it. Extract the .EXE file for the downloaded file and run it. Connect your device and the autoloader will take care of the rest.

    Easy as that. You may want to backup/restore your device, so take care of creating a backup prior to starting.
    Carjackd and BergerKing like this.
    08-07-13 07:54 AM
  3. diegonei's Avatar
    Welcome to the forums!

    Not sure how you can find it confusing, but let me try to help!

    And autoloader is an EXE file that contains and installs the OS to the device. To download it, go here >> http://forums.crackberry.com/bb10-le...evices-835026/

    ONce you download it, close BB Link, plug the device to the PC via USB and run the autoloader. Wait till the device boots. Done.

    DO READ the disclaimers on the post I linked.
    Last edited by diegonei; 08-08-13 at 08:42 PM.
    BergerKing and guru00005 like this.
    08-07-13 07:54 AM
  4. Hamilton Guy's Avatar
    Welcome to the forums!

    Not sure how you can fint it confusing, but let me try to help!

    And autoloader is an EXE file that contains and installs the OS to the device. To download it, go here >> http://forums.crackberry.com/bb10-le...evices-835026/

    ONce you download it, close BB Link, plug the device to the PC via USB and run the autoloader. Wait till the device boots. Done.

    DO READ the disclaimers on the post I linked.
    Note that the file you are downloading is a rar file, which is a type of zipped file and the autoloader .exe file is inside it. You need to extract the .exe file. There are several programs that will do that. 7zip is a free program that people feel works very well for extracting files. I use it.
    08-07-13 08:10 AM
  5. miguel89to's Avatar
    Do i need to have the phone turned on whenever i plug in the device to run the autoloader?
    08-07-13 09:50 PM
  6. diegonei's Avatar
    Do i need to have the phone turned on whenever i plug in the device to run the autoloader?
    Yeah, the autoloader will reboot it.

    You'll be surprised at how automated the whole thing is.
    08-07-13 10:00 PM
  7. miguel89to's Avatar
    Thanks, I just did the leak today. Hope all goes good. Now my only question is about sideloading. I do not have an Android device and it seems now people cannot add the ADK extension to Google Chrome. I only need Snapchat, Instagram, Vine, Tumblr and Pintrest.
    08-08-13 01:23 AM
  8. diegonei's Avatar
    Thanks, I just did the leak today. Hope all goes good. Now my only question is about sideloading. I do not have an Android device and it seems now people cannot add the ADK extension to Google Chrome. I only need Snapchat, Instagram, Vine, Tumblr and Pintrest.
    Roam the posts. I bet you can find at least half those apps, ready to sideload.

    Posted via CB10
    08-08-13 04:45 PM
  9. guru00005's Avatar
    what is


    Z10 STL100-1

    Z10 STL100-2,3


    like which one .,., and there r many others also pls help.,.,
    08-08-13 05:24 PM
  10. thurask's Avatar
    what is


    Z10 STL100-1

    Z10 STL100-2,3


    like which one .,., and there r many others also pls help.,.,
    STL100-1: HSPA+ only, EMEA
    STL100-2: LTE, EMEA
    STL100-3: LTE, North America GSM
    STL100-4: LTE, Verizon
    08-08-13 06:48 PM
  11. diegonei's Avatar
    STL100-1: HSPA+ only, EMEA
    STL100-2: LTE, EMEA
    STL100-3: LTE, North America GSM
    STL100-4: LTE, Verizon
    Those are the four hardware variants of the Z10. Go Settings > About > General to check which one you have.
    08-08-13 08:40 PM
  12. wtz11's Avatar
    I was pretty nervous upgrading my Z10 yesterday, but it worked great. Just follow the posts and don't panic.

    Posted via CB10
    08-08-13 09:24 PM
  13. Gearheadaddy's Avatar
    Anybody gonna tell him about 7zip? Autoloader wont work without it. Or WinZip....free download. gotta have it buddy.
    1- Download 7zip
    2- Then run autoloader...

    I was new to leaks...couldn't find any instructions on CB that included 7zip.
    Struggled until I emailed someone who asked if I had it. NEWBIES dontusually know about it. Please help these poor souls. Make STEP 1 to: Download 7zip.

    Posted via CB10
    08-08-13 11:47 PM
  14. oaknut john's Avatar
    I'm getting stuck at "connecting to bootrom," does anyone have any ideas? I tried restarting the phone, reloading the autoloader, and restarting my computer..help please!
    08-09-13 02:26 AM
  15. Carjackd's Avatar
    Those are the four hardware variants of the Z10. Go Settings > About > General to check which one you have.
    Or compose a text, email and type myver then space

    Posted via the best Keyboard in Existence my Mo Fo Z10
    08-09-13 02:36 AM
  16. Hamilton Guy's Avatar
    Anybody gonna tell him about 7zip? Autoloader wont work without it. Or WinZip....free download. gotta have it buddy.
    1- Download 7zip
    2- Then run autoloader...

    I was new to leaks...couldn't find any instructions on CB that included 7zip.
    Struggled until I emailed someone who asked if I had it. NEWBIES dontusually know about it. Please help these poor souls. Make STEP 1 to: Download 7zip.

    Posted via CB10
    Told him about it in post #4.
    08-09-13 08:41 AM
  17. guru00005's Avatar
    txz i am running on os 10.2 ya ya :d )
    diegonei likes this.
    08-11-13 04:14 AM
  18. diegonei's Avatar
    I'm getting stuck at "connecting to bootrom," does anyone have any ideas? I tried restarting the phone, reloading the autoloader, and restarting my computer..help please!
    Close BB Link, turn the device on (or off, or reboot) and try again. Rebooting the PC may also help. Changing USB ports...
    Eman Matyas likes this.
    08-11-13 07:26 AM
  19. jadumani jena's Avatar
    Hi,

    I'm a newbie bb user. I have STL100-1 version and I downloaded a file "Z10_10.2.00.1743_STL100-1.7z" by going through your site http://forums.crackberry.com/bb10-le...evices-851306/. After extracting the 7zip file I got only one file Z10_10.2.00.1743_STL100-1.exe. Do I need any autoloader (if yes which version?) to install this latest version OS? Would appreciate if you guide how to install this latest version 10.2
    09-22-13 12:36 PM
  20. sidd1011's Avatar
    Auto leader us the file you got after extracting from 7zip. Now just backup with link, if u want to restore later and then run the .exe file.

    Posted via CB10 on Z10 STL100-1 running 10.2.0.1743
    jadumani jena likes this.
    09-22-13 12:44 PM
  21. jadumani jena's Avatar
    Thanks #sidd1011 for replying so fast. By "run the .exe" file, do you mean autoloader or the one Z10_10.2.00.1743_STL100-1.exe which I have downloaded?

    If your answer is autoloader, please could you also tell me where to get the autoloader for 1743?

    Thanks again and sorry if I'm asking silly questions. It's just that I'm getting to learn this new stuff.
    09-22-13 01:30 PM
  22. diegonei's Avatar
    Hi,

    I'm a newbie bb user. I have STL100-1 version and I downloaded a file "Z10_10.2.00.1743_STL100-1.7z" by going through your site http://forums.crackberry.com/bb10-le...evices-851306/. After extracting the 7zip file I got only one file Z10_10.2.00.1743_STL100-1.exe. Do I need any autoloader (if yes which version?) to install this latest version OS? Would appreciate if you guide how to install this latest version 10.2
    Z10_10.2.00.1743_STL100-1.exe IS the autoloader.

    And welcome to the forums!
    09-22-13 01:58 PM
  23. sidd1011's Avatar
    http://forums.crackberry.com/showthread.php?t=812685

    This should help

    Posted via CB10 on Z10 STL100-1 running 10.2.0.1743
    Sexy Sadie likes this.
    09-22-13 07:17 PM
  24. Sexy Sadie's Avatar
    http://forums.crackberry.com/showthread.php?t=812685

    This should help

    Posted via CB10 on Z10 STL100-1 running 10.2.0.1743
    Thank you.
    09-22-13 07:20 PM

Similar Threads

  1. CBC: 3 senior BlackBerry executives leaving company
    By notfanboy in forum News & Rumors
    Replies: 129
    Last Post: 08-28-13, 12:37 PM
  2. Google maps 7.0 works great on BlackBerry 10.2
    By TheTigerTek in forum BB10 Android App Sideloading
    Replies: 41
    Last Post: 08-26-13, 12:42 PM
  3. How much of BBRY's problems stem from where they are Headquartered?
    By bunny410 in forum General BlackBerry Discussion
    Replies: 26
    Last Post: 08-08-13, 01:22 AM
  4. Weather app on 10.2.0.1047
    By vibhor in forum General BlackBerry Discussion
    Replies: 17
    Last Post: 08-07-13, 11:34 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD