07-05-15 01:26 PM
515 ... 910111213 ...
tools
  1. Kaacz's Avatar
    Thanks and what about the Passport if I may ask? Also why do you think BlackBerry would release 2 identical OSes with different version files and numbers?
    Posted via CB10
    Today I may download passport files for both leaks, extract it in sachesi and run diff .. it is easy ..
    03-18-15 05:48 AM
  2. Kaacz's Avatar
    This is problem on Z10. Z30 show info about LTE bands..

    For ALL: Please write model of your phone. Idealy in your signum in bottom. Nobody have crystall ball ..
    Many bugs is model-specific.
    ralfyguy, D3C0D3R and cbvinh like this.
    03-18-15 05:50 AM
  3. BMCruiser's Avatar
    Passport OS 10.3.1.2582

    "Contact's data cannot be shared" problem continues to exist with all my contacts (all my contacts are synced via Link with Outlook).

    Otherwise very smooth release!

    Posted via CB10
    Ok, I can now share my contacts again. In case anyone is interested, here is what I did :

    1. I exported all contacts to a CSV file, using ContactsImEx, (which is available free on BB World) and saved the CSV on my SD card.
    2. I connected my phone to the PC via USB, and then used the web-upgrade facility on BB website to check for updates. Now this part is a little curious - BE AWARE IF YOU DO THIS : although I already had the latest OS version (10.3.1.2558/1767) installed OTA, the web-installer decided I needed to upgrade, so I went ahead, NOT REALIZING THAT , UNLIKE OTA UPDATE, THE WEB-INSTALLER WIPES THE DEVICE DURING THE INSTALLATION.
    3. Anyhow, after recovering from that shock, I ran the basic setup functions through to conclusion of the tutorial, but I didn't add any accounts (social media, email etc).
    4. I opened the contacts app, and switched auto-merging off in the settings. Then I downloaded and installed ContactsImEx, and used it to import the previously saved CSV from the SD card. Contact sharing works perfectly now.

    A couple of observations :

    1. All contacts imported as explained above, show up as local contacts on the device - this is probably because I did not create any accounts on the phone beforehand.
    2. Any local contact, even those with email, picture and notes fields, can now be shared without problem.
    3. ONLY local contacts (I had about 200) can be shared - social media contacts (Facebook etc) cannot be shared.

    My conclusion : the device's contacts database becomes corrupted through multiple associations with email, social media, and BBLink/Outlook snc accounts. I think that if your contacts data file has become corrupt in this way, then an OS upgrade probably can't fix that. When you export contacts with ContacsImEx, only bona-fide local contacts are exported - social media and others are disregarded by the software. That way, you end up with a "clean" local contacts CSV.

    Sorry a bit long-winded, but maybe someone will benefit from this.

    Z30 (STA100-6) on 10.3.1.2558/1767
    Last edited by BMCruiser; 03-18-15 at 06:26 AM.
    03-18-15 06:10 AM
  4. Thirsty's Avatar
    Fixed: When your device is secured with a "simple password" and swipe to unlock. The keyboard, many times, didn't show up automatically to enter your password.
    Last edited by Thirsty; 03-18-15 at 07:26 AM. Reason: typo
    theGUNNER and amclanejr like this.
    03-18-15 06:49 AM
  5. delroyj's Avatar
    Most android apps with chromecast capabilities works on my Z30. This OS continues to amaze.


    Posted via CB10
    03-18-15 07:10 AM
  6. Gordash's Avatar
    About the notification profile shortkey: I think it should have a separate setting. This way I can switch between Normal and Vibrate with the key and between Normal and Silent with the Quick Settings.
    03-18-15 07:13 AM
  7. kbz1960's Avatar
    Everyone who has the key board noise quit complaining and do a fresh install after autoloader for once.

    Your problem is not the same with all users. It just YOU!

    You want to know the full capabilities of a new OS? Load it without the garbage you brought to it in the first place.

    This is why findings and fixers thread are completely and utterly USELESS.

    Posted via CB10
    So I went ahead to humor you. Installed autoloader, restored nothing. Feedback on kb slider all the way down. Faint click, click, click. Now what do you say?
    03-18-15 07:32 AM
  8. haz_mat's Avatar
    Seems like there is a delay in the swipe-up animation when waking up the phone. Sometimes it lags for a second and then just shows the home screen opened up. I used an autoloader too.
    03-18-15 07:51 AM
  9. ralfyguy's Avatar
    I asked this in another thread also: Does anyone have problems with BlackBerry Protect?

    Posted via CB10
    03-18-15 08:53 AM
  10. madh263362's Avatar
    I asked this in another thread also: Does anyone have problems with BlackBerry Protect?

    Posted via CB10
    No issue here
    Findings and Fixes OS 10.3.1.2582-img_20150318_182554.png

    Posted via CB10
    03-18-15 08:57 AM
  11. Posdas's Avatar
    EDIT: Wrong thread. Sorry.
    03-18-15 09:03 AM
  12. Rasheed White's Avatar
    best battery life out of all the os. signal strength is improved. i now get full lte at my house. android apps are lightning fast, so is the browser.

    Posted via CB10
    HotFix and xandros9 like this.
    03-18-15 09:20 AM
  13. bradley_b's Avatar
    Very disappointed with battery performance and Android runtime.
    Attachment 342110
    Reverting back to last stable update
    That's definitely not typical. Something is spinning the runtime.
    03-18-15 09:28 AM
  14. anon(5818411)'s Avatar
    That's definitely not typical. Something is spinning the runtime.
    standby is the part that's killing it. That should never happen.

    Here's mine. All blackberry services are a reason why my passport goes only for 24hours.
    Findings and Fixes OS 10.3.1.2582-img_20150318_093325.jpg
    03-18-15 09:32 AM
  15. Rasheed White's Avatar
    try and download task manager and close any running apps in the background, also close any running apps in your device monitor

    Posted via CB10
    HotFix likes this.
    03-18-15 09:54 AM
  16. Trini-34's Avatar
    Some people complained about this on the previous OS, better yet, roll back to the previous OS if you want

    Posted via CB10
    Dude... Who are you? I said it is not a deal breaker too me. Why tell me to roll back? Did I ask for your opinion?
    kbz1960 likes this.
    03-18-15 09:57 AM
  17. madh263362's Avatar
    In face book from hub/app itself could not load photos...anyone experiencing the same?

    Posted via CB10
    03-18-15 09:58 AM
  18. clie610's Avatar
    So I went ahead to humor you. Installed autoloader, restored nothing. Feedback on kb slider all the way down. Faint click, click, click. Now what do you say?
    Perhaps because using different device, in my Passport it was loud after I load 2582, after slide down the volume in settings- language input- feedback, the sound can be reduced or eliminated if I put it off to the left slider. Have you tried that?
    03-18-15 09:59 AM
  19. anon(5818411)'s Avatar
    So I went ahead to humor you. Installed autoloader, restored nothing. Feedback on kb slider all the way down. Faint click, click, click. Now what do you say?
    hahahahah the classic crackberry advice that is just as pointless as contacting your carrier for any issues. "have you done a wipe?", "reload the autoloader and don't restore".
    kbz1960 likes this.
    03-18-15 10:04 AM
  20. Hobiano's Avatar
    what about finish setup notification ?! am on STL100-1 and every thing works fine but finish setup message does not appear to me this is normal ?!
    03-18-15 10:10 AM
  21. emmace's Avatar
    My only observation after upgrading is that my BBW stopped functioning, apart from that it's going smoothly...
    03-18-15 10:21 AM
  22. Rasheed White's Avatar
    you guys have stop arguing with other, damn.

    Posted via CB10
    03-18-15 10:56 AM
  23. TranSGeniK's Avatar
    what about finish setup notification ?! am on STL100-1 and every thing works fine but finish setup message does not appear to me this is normal ?!
    This happens to me too (since I used an autoloader following an useless suggestion), then the finish setup notification suddenly came when I was using my phone 15 minutes later.

    Posted via CB10
    gemoelle likes this.
    03-18-15 11:26 AM
  24. Hobiano's Avatar
    This happens to me too (since I used an autoloader following an useless suggestion), then the finish setup notification suddenly came when I was using my phone 15 minutes later.

    Posted via CB10
    2 hours and iam still waiting for rain
    03-18-15 11:31 AM
  25. blackbird666's Avatar
    All apps Permission are DENIED TO RUN IN BACK GROUND OR WHEN MINIMISED


    What causes Device Monitor to show a high battery use percentage in STANDBY ???
    03-18-15 11:32 AM
515 ... 910111213 ...

Similar Threads

  1. 10.3.1.2582 live links
    By JJCordero in forum BB10 Leaked/Beta OS
    Replies: 504
    Last Post: 04-22-17, 12:05 PM
  2. BB OS version 10.3.1.1784 size 746mb
    By cracked1up in forum BlackBerry Z30
    Replies: 18
    Last Post: 03-18-15, 12:48 AM
  3. How can I delete from hub and server only on my Z30?
    By nilocZ30 in forum BlackBerry Z30
    Replies: 2
    Last Post: 03-17-15, 11:16 AM
  4. How can I get the BlackBerry os 10.3.1 for my Z10 stl100-1?
    By Paul Mndima in forum BlackBerry 10 OS
    Replies: 8
    Last Post: 03-17-15, 06:10 AM
  5. Minor bug in 10.3.1
    By vhl71 in forum BlackBerry Z30
    Replies: 2
    Last Post: 03-16-15, 03:32 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD