05-07-15 04:38 PM
408 ... 1314151617
tools
  1. sacrdandprofne's Avatar
    It's not bad, 750mA is the bare minimum I'll charge my phone with if I can't find any other adapters.

    If you've got/can spare $20, you can get a premium (meaning good quality, the branding doesn't really matter) 1.2A dual wall adapter or 2A wall adapter. I'd strongly recommend one of those.

    While there's no real proof to back this, personally I feel my devices perform better when they're charged with the 1A-1.5A range. I feel the 2A+ range tends to burn out my battery quick when I use it, and the 750/500mA- range tends to be less accurate battery readings, and not last as long (but not get really warm when it burns out the same way using the high amperage chargers do).

    I know this isn't fact, but it's seemed to have an impact on both me and my friends devices every time we've tested the results, so take it with a bit of a grain of salt.

    Either way, recommend upgrading your wall adapter to something >1A at a minimum!

    On your other post about the car charger:

    Usually car chargers only output 500mA. It does depend on your charger, I've seen some that output 1.5-2A and they actually perform the same as charging via wall at the same, but I always see the 500mA-750mA car adapters not work as well.

    Praise be unto our Lord, Squircle | Passport SQW100-1/10.3.1.2708
    Wow, this was a very informative response! I'll definitely look into a new charger, thank you!

    Sent from my Z10 using Tapatalk
    D3C0D3R likes this.
    04-18-15 09:01 AM
  2. Paul94's Avatar
    How is this compared with. 2708?

    Z10 - 10.3.1.2726
    04-18-15 09:28 AM
  3. KorChi_JapThai's Avatar
    My drop calls solved by changing radio to 2559.

    PДSSPФЯT
    kbz1960 likes this.
    04-18-15 10:42 AM
  4. snoop tiger's Avatar
    How is this compared with. 2708?

    Z10 - 10.3.1.2726
    Better battery life


    Posted via CB10
    Paul94 likes this.
    04-18-15 11:47 AM
  5. advil_yum's Avatar
    Has anyone had any issues connecting a work email with this new OS through BES 12.1?
    I'm having issues, and I have no idea why... which is bad news, because I'm the administrator! lol
    I've never had an issue connecting a phone before, so I'm not sure how to trouble shoot this. I'll probably end up calling in a support request on this, but thought I'd check here first. I'm not sure if BlackBerry will support me either since this is a beta that I'm probably not supposed to have.

    edit:
    rebooted my bes server and it activated first time...
    Last edited by advil_yum; 04-18-15 at 01:37 PM.
    04-18-15 12:35 PM
  6. advil_yum's Avatar
    I had this issue right after loading it as well. My backups were not recognized saying the same thing about my BBID on the phone did not match the backup file... which was BS. This was with Link. Sachesi didn't complain and went through the whole restore, but didn't actually restore anything. After a reboot on the phone and computer, it thankfully restored. I think the key was rebooting the computer though as my phone had rebooted a few times.
    04-18-15 05:27 PM
  7. motec bb's Avatar
    I'm on 10.3.1.1779 and having issues editing contacts. Every time I select a contact to edit the app freezes.

    Does OS fix that issue?

    Q10 on 10.3.1.1779
    04-19-15 12:06 AM
  8. fcsmyth's Avatar
    It could very well be that you're using a low amperage charger compared to what the devices want. What amp+voltage is yours?

    Praise be unto our Lord, Squircle | Passport SQW100-1/10.3.1.2708
    Are you using the same USB cable with different chargers? That happened to me with chargers I had been using for months. When I changed the cable it sorted the problem out. The cables don't last that long.
    04-19-15 02:43 AM
  9. fcsmyth's Avatar
    I'm not usually given to hyperbole but my battery life is a quantum leap better on this OS. This is my Passport's 48 hour graph!
    Finding & Fixed for OS 10.3.1.2726 ( SR 10.3.1.1877) ‎-img_20150419_084538.png

    Posted via CB10
    04-19-15 02:49 AM
  10. m3ach's Avatar
    I'm not usually given to hyperbole but my battery life is a quantum leap better on this OS. This is my Passport's 48 hour graph!
    Click image for larger version. 

Name:	IMG_20150419_084538.png 
Views:	877 
Size:	81.1 KB 
ID:	348180

    Posted via CB10
    I think my Battery life would be great too if I kept it on charge most of the time? Lol



    Posted via CB10 using my Z10 STL100-2 /10.3.1.2576
    Magnetox likes this.
    04-19-15 06:12 AM
  11. fcsmyth's Avatar
    That's 48 hours. Other than on Friday when I was trying out a battery back up charger it was only on charge over night. If you look carefully you'll see it only went down 17% during the whole of Saturday. I'll keep checking and post updates.

    Posted via CB10
    04-19-15 07:05 AM
  12. vuanhk10's Avatar
    I got automaticaly reloading trouble. Any one same problem?

    Posted via CB10
    04-19-15 07:35 AM
  13. sacrdandprofne's Avatar
    My battery life has gotten horrible after this update.
    Finding & Fixed for OS 10.3.1.2726 ( SR 10.3.1.1877) ‎-uploadfromtaptalk1429443517631.png
    I've had my phone on for barely 15 minutes and it's lost 5%

    Are you using the same USB cable with different chargers? That happened to me with chargers I had been using for months. When I changed the cable it sorted the problem out. The cables don't last that long.
    Each charger has it's own charger. I can try swapping to see what happens.

    Sent from my Z10 using Tapatalk
    04-19-15 07:40 AM
  14. kbz1960's Avatar
    Your screen and system are awfully high. Are you on your phone for hours?
    04-19-15 08:22 AM
  15. sacrdandprofne's Avatar
    Your screen and system are awfully high. Are you on your phone for hours?
    Not typically, no. Waze is a major battery drainer, but I don't use it often. I don't feel I'm on my phone any more than "normal use". I've tried to adjust "allow run while minimized" permissions as well.

    If course, I walk away for 20 minutes and it changes its mind.
    Finding & Fixed for OS 10.3.1.2726 ( SR 10.3.1.1877) ‎-uploadfromtaptalk1429447085476.png

    Sent from my Z10 using Tapatalk
    04-19-15 08:39 AM
  16. kbz1960's Avatar
    Ah, that's because your first screen was last 48 hours and the next since last charge. The first couple days or day will be the worst because of syncing etc.
    04-19-15 08:53 AM
  17. sacrdandprofne's Avatar
    Ah, that's because your first screen was last 48 hours and the next since last charge. The first couple days or day will be the worst because of syncing etc.
    Ah, yes, you're right.
    Finding & Fixed for OS 10.3.1.2726 ( SR 10.3.1.1877) ‎-uploadfromtaptalk1429448890265.png

    Sent from my Z10 using Tapatalk
    04-19-15 09:08 AM
  18. D3C0D3R's Avatar
    Are you using the same USB cable with different chargers? That happened to me with chargers I had been using for months. When I changed the cable it sorted the problem out. The cables don't last that long.
    Yupp, :if your device is constantly popping up "Device Connected" then disconnecting and reconnecting, try a different cable. They do get worn out and I've experienced this 3 or 4 times over the past couple years.

    However if it's saying it's not a good enough charger, that's when it's time to look for an upgraded, higher amperage wall adapter.

    Praise be unto our Lord, Squircle | Passport SQW100-1/10.3.1.2708
    04-19-15 10:13 AM
  19. moegh's Avatar
    Try charging with a small usb cable I'm using it and it's great

    CB10 - Q10
    04-19-15 10:46 AM
  20. jverdera's Avatar
    I'm on VZW but with a Z30. MMS seems fine but I don't use VVM.
    Did you use the autoloader or Sachesi to install??

    Posted via CB10
    04-19-15 11:11 AM
  21. D3C0D3R's Avatar
    Try charging with a small usb cable I'm using it and it's great

    CB10 - Q10
    How does that affect anything? All it does is limit your mobility :/

    Praise be unto our Lord, Squircle | Passport SQW100-1/10.3.1.2708
    04-19-15 11:16 AM
  22. kbz1960's Avatar
    Did you use the autoloader or Sachesi to install??

    Posted via CB10
    I made my own blitz and use Sachesi.
    jverdera likes this.
    04-19-15 11:21 AM
  23. Zeridialous's Avatar
    Wound up flashing back to 10.3.1.2708 on our devices (Classic & Q5) again as the issue I reported previously (touch input starts acting odd) cropped up again. I haven't been able to pinpoint why this is occurring and this is the first build I've seen it happen with.
    04-19-15 01:55 PM
  24. kbz1960's Avatar
    Wound up flashing back to 10.3.1.2708 on our devices (Classic & Q5) again as the issue I reported previously (touch input starts acting odd) cropped up again. I haven't been able to pinpoint why this is occurring and this is the first build I've seen it happen with.
    Do you have any issues with backing up in link with 2708?
    04-19-15 02:03 PM
  25. jdesignz's Avatar
    Does this build fix foursquare-BBM integration?

    Pasaporte Pilipinas | SQW100-1/10.3.2.500β
    04-19-15 02:23 PM
408 ... 1314151617

Similar Threads

  1. OS 10.3.1.2726 Live Links
    By mainely_linux in forum BB10 Leaked/Beta OS
    Replies: 344
    Last Post: 04-01-16, 01:30 PM
  2. Bluetooth headset for Passport
    By Sonic300 in forum General BlackBerry Discussion
    Replies: 12
    Last Post: 05-01-15, 01:48 AM
  3. Replies: 3
    Last Post: 04-12-15, 10:27 AM
  4. Tabnote for the Q10
    By Allan Milo in forum BlackBerry Q10
    Replies: 3
    Last Post: 04-11-15, 09:23 AM
  5. Replies: 1
    Last Post: 04-10-15, 01:45 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD