1. Wigley458's Avatar
    I thot I would start a thread with this fix. For easier searching

    People who have email problems setting up accounts. Do this When u go to accounts in settings. Then click on add account. Then THIS IS THE IMPORTANT PART! Click on the advanced immediately from there. NOT like some have mentioned from after the password screen. That way doesn't work. Then just click on what type service u want. For ex: choose Gmail if u want Gmail. Then go thru advanced setup by just entering ur preferred display name, user name (which is full email address). Then the next line which is also email address. Then choose which sync interval you want. And done. That us when it will take you to the other screens for accept and password then done. Trust me. We have all tried this on the team and we have all the types of accounts. And this is what worked best. Every other way for some of us didn't work. Only this way. For example: when I first setup mine. I went thru the easy wizard way. And it set up. But come to find out later that the sending of emails was broken. And all the deleting and re adding thru wizard didn't work to fix. Only going thru the advanced right from start does the trick. Good luck.

    Z10STL100-3/10.2.0.1xxx member/co-founder Berryleaks. From CB10. My channel C000B3B57. Team channel C00032537
    Ecm, Gomark75, NOKJAA and 2 others like this.
    09-10-13 12:50 PM
  2. Ecm's Avatar
    This should probably be a sticky, then referenced in the info section of new leak threads.
    (If anyone would actually read all the flippin' instructions.)
    Wigley458 likes this.
    09-10-13 01:27 PM
  3. ehcanuck's Avatar
    It worked! Hooray. I was doubting the leak because of my email not working.

    Posted on my Zed10 running 10.2
    09-11-13 09:33 PM
  4. Gomark75's Avatar
    Was wondering why I couldn't reply to emails since I didn't originally see this bug in the leak info. This method works, thanks!

    Posted via CB10
    09-12-13 01:22 AM
  5. MJ Badagliacco's Avatar
    Still does not work for me... ran it exactly as it reads...
    09-27-13 06:15 PM
  6. indarto's Avatar
    Hi MJB, I have same experience after I load the latest leak. But then I tried this:
    1. First, do exactly what Wigley explain in this thread.
    2. Go to the account and enter into email setting.
    3. Go into email folder settings at the bottom of that setting page.
    4. Switch on the sync all folders.
    5. Back and save. The account will synchronize for a while. Wait until finish and try to send email ;-)
    This work for me and hopefully can work for your case as well. Cheers..!

    Posted via CB10
    Wigley458 likes this.
    09-27-13 06:45 PM

Similar Threads

  1. Unread Emails automatically marked READ on Q10
    By Summarizer in forum BlackBerry Q10
    Replies: 5
    Last Post: 04-14-15, 02:49 AM
  2. BlackBerry travel not responding to email
    By Tim-ANC in forum BlackBerry Z10
    Replies: 10
    Last Post: 09-15-13, 03:17 PM
  3. Typing issues with Instagram
    By meekzz in forum BlackBerry Q10
    Replies: 12
    Last Post: 09-15-13, 10:40 AM
  4. Toggle Pro - on/off many kind of network service quickly
    By mekong89 in forum BlackBerry OS Apps
    Replies: 1
    Last Post: 09-10-13, 12:38 PM
  5. Anything new people found on 10.2.0.1521?
    By Bhupendra Warade in forum BB10 Leaked/Beta OS
    Replies: 1
    Last Post: 09-10-13, 12:06 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD