08-17-13 02:07 PM
62 123
tools
  1. Alooi Divona's Avatar
    well i can't restore after 10.1.0.4543 , i was on 10.1.0.2354 ..
    i had a debug token installed ,, i use STL1 ..

    i used to have 10.2 than returned to 10.1.0.2354 and restored successfully using this method :

    What you have to do is,

    1. Install the leaked os
    2. Run through setup but don't login in your BBID
    3. Restore using link it will said device is not associated with BBID
    4. Hit cancel
    5. In your phone login to ur BBID
    6.restore now using link and that's all

    ** If the restore process stuck at 100% just reboot the device by holding the power button for 10 seconds and everything will be restored **

    Posted via CB10

    but it looks like going from 10.1.0.2354 to 10.1.04543 this method is not working .
    07-06-13 07:26 AM
  2. DementedDevil's Avatar
    Happened to me on:
    DevAlpha-B going from 10.1.0.2002 to 10.1.0.4543
    And
    Z10 STL100-2 going from 10.1.0.2354 to 10.1.0.4537/4543

    Tried everything from sec wipes and phone reboots to rebooting my PC - multiple times.

    No joy - easier just to start again...

    Powered by DevAlpha-B on 10.1.0.4543 via DTAC 3G
    07-06-13 08:03 AM
  3. Phill_UK's Avatar
    No restore issues here, going from .2354 to .4537 on STL100-2 using the latest version of Link.
    07-06-13 08:15 AM
  4. thanhvx's Avatar
    This method doesn't work for my case either.

    I can't restore after 10.1.0.4543 :'(

    well i can't restore after 10.1.0.4543 , i was on 10.1.0.2354 ..
    i had a debug token installed ,, i use STL1 ..

    i used to have 10.2 than returned to 10.1.0.2354 and restored successfully using this method :




    but it looks like going from 10.1.0.2354 to 10.1.04543 this method is not working .
    07-06-13 12:37 PM
  5. DarkOwnage's Avatar
    I think it's a bug in people that had the old leak and had a debug token installed (I am not sure about the debug token bug) .
    I guess everyone who are having this bug won't be able to ever restore again any old backups from old leak...Everyone has to start fresh sadly...


    Posted via CB10
    07-06-13 05:07 PM
  6. thej's Avatar
    What is a debug token?

    Posted via CB10
    07-06-13 09:51 PM
  7. thanhvx's Avatar
    Succesfully restored this morning. Steps below, hope it works for some of you:

    You got to have latest Link installed. (111_b026_multilanguage)

    1. Install the leaked. Go thr setup steps as normal (log in BBID, open BBM...)
    2. Not wipe the phone
    3. Open link, leave it for a few minutes for the link and the phone connect each other. I just left them for 10 min
    4. In Link, Restore Setting
    5. The phone will automatically restart itself. Leave link and the phone there for few minutes. (another 10 min)
    6. In Link, Restore ALL. Leave link the phone there. This time, I left them for 2 hours (I have 3.7GB backup).
    7. Bingo - everything looks fine.


    Good look to you all.
    07-07-13 12:26 AM
  8. madoon's Avatar
    Succesfully restored this morning. Steps below, hope it works for some of you:
    which version are you on? 10.1.0.4543?...

    i getting sick of this, once i restore the data, moving my contacts and the password keeper to a PC or the cloud.
    its been 3 days without a phone.

    blackberry should really investigate whats going on?
    i have backups of my official 10.1.0.1720
    and have loaded 10.1.0.1720 and the phone still did not want to restore,
    07-07-13 04:42 AM
  9. Sator's Avatar
    Hello,

    I have problem with restore my data after upgrade my z10 to 10.1.0.4537

    could someone help me please because I need some important data

    Do a sec wipe, reinstall the OS and restore your backup.

    Sent from my Z10 using Tapatalk 2
    07-07-13 04:57 AM
  10. madoon's Avatar
    Do a sec wipe, reinstall the OS and restore your backup.

    Sent from my Z10 using Tapatalk 2
    wiping doesnt always fix the problem
    Last edited by madoon; 07-07-13 at 06:16 AM.
    07-07-13 05:24 AM
  11. kaizvn's Avatar
    I cannot restored SMS.
    everything OK except SMS
    07-07-13 06:10 AM
  12. thej's Avatar
    which version are you on? 10.1.0.4543?...

    i getting sick of this, once i restore the data, moving my contacts and the password keeper to a PC or the cloud.
    its been 3 days without a phone.

    blackberry should really investigate whats going on?
    i have backups of my official 10.1.0.1720
    and have loaded 10.1.0.1720 and the phone still did not want to restore,
    same as mine.. i downgraded to 1720 and still it didnot restore.. i dont whats wrong and .. this is really frustrating..
    07-07-13 06:15 AM
  13. akavbb's Avatar
    Have we concluded for sure that the debug token is the common parameter identified?


    Posted via CB10
    07-07-13 07:45 AM
  14. madoon's Avatar
    i dont think its the debug token, but cant be sure.
    it restore fails most of the time, but if you keep trying (wiping and restoring) eventually you will get it to restore.
    07-07-13 09:20 AM
  15. bluegreen1965's Avatar
    I had trouble too. Noticed that the Link name I had given to phone changed after update. I had to go into Link settings and change the name back to what it was when I did the backup, and then it worked fine.

    Posted via CB10 with VZW Z10 (STL100-4)
    07-07-13 09:30 AM
  16. thanhvx's Avatar
    Im on. 4543.


    Yeah, im sick too. But addicted to leaks therefore trying to make fun out of the pain. I think my restore problem is solved because I've installed the latest Link. If you still get the problem, try this:

    - Uninstall Link and install the latest one
    - reboot your pc
    - plug your phone in usb and reinstall the. 4543
    - let the phone restarted and follow normal setup steps. Please log in bbid and initiative bbm too
    - Start link, ... do steps as i describe in my previous post.


    Good luck!

    which version are you on? 10.1.0.4543?...

    i getting sick of this, once i restore the data, moving my contacts and the password keeper to a PC or the cloud.
    its been 3 days without a phone.

    blackberry should really investigate whats going on?
    i have backups of my official 10.1.0.1720
    and have loaded 10.1.0.1720 and the phone still did not want to restore,


    Posted via CB10
    silverken likes this.
    07-07-13 09:38 AM
  17. Sator's Avatar
    wiping doesnt always fix the problem
    Yes it does, if you do it before you install your new OS and you 'll have a clean install ( it removes all of your side loaded apps and all of your datas), but not afterwards.

    Sent from my Z10 using Tapatalk 2
    07-07-13 10:54 AM
  18. pili4's Avatar
    nope.. none of the above steps worked//

    btw, what is yanked the cord ?
    He unplugged the device.

    On my sweet Z10 with CB10! Verizon STL100-4
    thej likes this.
    07-07-13 12:05 PM
  19. thej's Avatar
    He unplugged the device.

    On my sweet Z10 with CB10! Verizon STL100-4
    whatever steps had been mentioned.. btw, how do you rename the .bbb manifest ?
    07-07-13 02:06 PM
  20. madoon's Avatar
    Yes it does, if you do it before you install your new OS and you 'll have a clean install ( it removes all of your side loaded apps and all of your datas), but not afterwards.
    i have wiped the phone on average 5 times a day, since i faced the problem, didnt fix anything!
    07-07-13 03:42 PM
  21. thej's Avatar
    i have wiped the phone on average 5 times a day, since i faced the problem, didnt fix anything!
    This is pure hatred of bblink... I am able to take a backup of phone, but not able to restore :sigh:

    Posted via CB10
    07-07-13 11:42 PM
  22. pili4's Avatar
    whatever steps had been mentioned.. btw, how do you rename the .bbb manifest ?
    Scrid has a how to thread on how to manually do it and Darcy has a tool that will do it for you. Darcy's tool is in a stickied thread called Darcy's BlackBerry Tools in leaked os sub forum.

    On my sweet Z10 with CB10! Verizon STL100-4 BBM Channel: C000534C0
    07-07-13 11:46 PM
  23. thej's Avatar
    Scrid has a how to thread on how to manually do it and Darcy has a tool that will do it for you. Darcy's tool is in a stickied thread called Darcy's BlackBerry Tools in leaked os sub forum.

    On my sweet Z10 with CB10! Verizon STL100-4 BBM Channel: C000534C0
    I guess this is the link.. http://forums.crackberry.com/showthread.php?t=814749

    I will do it as it says and update u .. thanks pili4

    Posted via CB10
    07-08-13 01:18 AM
  24. kareem_ruhi's Avatar
    Guys,

    I've been into this for a month now and certainly lost hope:
    URGENT HELP - Blackberry Link is not restoring my backup on Q10!

    It seems to be more of a BB link problem in backup rather than an OS thing.. Or a connection problem between the BBLink-PC-Phone

    Feel free to add your comments onto my thread.

    Cheers
    07-08-13 01:41 AM
  25. madoon's Avatar
    finally managed to get my z10 restored,

    here is what i did (it may or may not work for other people)


    1-updated using autoloader to 10.1.0.4543
    2- wiped the phone from blackberry link (then went to sleep, 5-6 hours)
    3-(hours later) started then phone and finished the first-start wizard, entered bbid and everything in the wizard.
    4-tried restore and failed, decided to keep it connected with blackberry link for more time (couple of hours, in the normal phone tab)
    5-tried restore again and worked..
    Last edited by madoon; 07-08-13 at 04:35 AM.
    07-08-13 04:25 AM
62 123

Similar Threads

  1. Issue with Leak 10.1.0.4537
    By docfreed in forum BB10 Leaked/Beta OS
    Replies: 11
    Last Post: 08-07-13, 11:21 AM
  2. Are Carrier data plans becoming redundant?
    By Dapper37 in forum General BlackBerry Discussion
    Replies: 27
    Last Post: 07-12-13, 08:29 AM
  3. When is the official 10.2 update?
    By mayoosha80 in forum BlackBerry 10 OS
    Replies: 14
    Last Post: 07-06-13, 08:39 PM
  4. Add a space after a comma
    By bobo616 in forum BlackBerry Z10
    Replies: 2
    Last Post: 07-05-13, 05:37 AM
  5. Just got my Q10! Quick noob question!
    By bendiep1991 in forum BlackBerry Q10
    Replies: 2
    Last Post: 07-05-13, 01:31 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD