09-28-14 03:13 AM
35 12
tools
  1. BriniaSona's Avatar
    Please someone, tell me how to fix this, it's blurry, doesnt focus, slow, i don't take picture more than twice a week, but when i went to do so today, 17 shots and they were all crap.
    09-16-14 05:14 PM
  2. xhanatos's Avatar
    Although I don't have a solution but, what phone and how did you install 1154?

    Posted via CB10
    09-16-14 05:18 PM
  3. migdoel hernandez1's Avatar
    My camera is all black and won't work with any app

    Posted via CB10
    09-16-14 05:21 PM
  4. BriniaSona's Avatar
    GSM Z30, I installed 1154(Autoloader) from 1130 (or whatever the last one was), then loaded my backup from BBLink.
    09-16-14 05:29 PM
  5. yamahammer's Avatar
    Camera Fix: 1154-img_20140916_174649_edit.jpg

    Camera working pretty fine on 1154 I think.

    STL-100-3 OS 10. 3.0.1154
    09-16-14 05:50 PM
  6. Don_Henry's Avatar
    I just tried my 1154 camera and everything works fine - pics have great resolution.

    First suggestion - have you tried a hard reset/reboot?

    If that does not solve the issue - then perhaps the camera bar file was corrupted during the OS installation.

    You could consider using Sachesi to remove the camera bar file from your device - then install a "fresh copy" of the camera bar file using Sachesi. To get the fresh bar file, you will need to download the complete set of 1154 app bar files and get the camera bar from there.

    You will need to have the Sachesi application, and you will need to have a "fresh copy" of the camera bar file.

    Posted via CB10
    go1ndr likes this.
    09-16-14 06:11 PM
  7. QWKSNKE's Avatar
    Did you check the lens for finger smudges?

    STL-4. 10.3.0.1130
    09-16-14 06:19 PM
  8. ad19's Avatar
    It is known that the camera on the Z30 doesn't work well with 1154. That is what happens when we load software not intended for that specific device. To get the camera working as it did on 10.2.1 you will either have to wait for 10.3.1 or downgrade back to 10.2.1.
    09-16-14 09:05 PM
  9. migdoel hernandez1's Avatar
    After I went to 10.3 it stopped working even wen I downgrade and I'm Pissed because I just got this one last week

    Posted via CB10
    09-16-14 10:09 PM
  10. kingofdirt's Avatar
    Had a lot of problems with my Z30's camera. I switched to 4:3 mode and everything is perfect now.
    flyingblackbeard likes this.
    09-17-14 12:40 AM
  11. kenzhy's Avatar
    No problem... my camera can use be perfectly..
    09-17-14 12:54 AM
  12. bbert2k's Avatar
    My camera works on 10.3.0.1052. You may want to try a clean install with out the restore from BBLink. Not sure if it will work just a suggestion.

    Posted via CB10
    09-17-14 05:14 AM
  13. Cranky's Avatar
    Download the camera Zoom FX using Snap. It works perfectly.

    But in the mean time have you tried cleaning the lens?

    Posted by a Proud NRA Supporter!
    09-17-14 10:49 AM
  14. diegonei's Avatar
    Well I just used an autoloader (1154) on my Z30 and I only restored a couple games. Lo and behold, no camera stutter or lag, even if the browser and android apps are open.
    09-19-14 12:27 PM
  15. hamsterwheel's Avatar
    Well I just used an autoloader (1154) on my Z30 and I only restored a couple games. Lo and behold, no camera stutter or lag, even if the browser and android apps are open.
    Let me know if it stays this way, or gets worse over time..because after a reboot for me, it will work fine. But sure enough soon it starts lagging and all that crap again lol
    09-19-14 01:53 PM
  16. Gatmyer's Avatar
    Is it in a case? Sometimes the flash can reflect back a bit. Especially white cases.

    Posted via CB10
    09-19-14 02:09 PM
  17. PostMortem's Avatar
    My camera works well in 1154, just don't have Panorama or slow motion recording.

    Anyone have a solution for that?

    Posted via CB10
    09-19-14 03:00 PM
  18. celalagrili's Avatar
    Same here. Problem with Z30 camera 16:9 ratio ..using ratio 1:1 or 4:3. It's ok but not perfect.

    Posted via BlackBerry Z30, 10.3.0.1154.
    09-19-14 03:11 PM
  19. whatsever's Avatar
    Me2
    Thinking to go back to 10.2.1 since last weekend. Also keyboard swipe socks



    Posted via CB10
    09-19-14 03:52 PM
  20. diegonei's Avatar
    My camera works well in 1154, just don't have Panorama or slow motion recording.

    Anyone have a solution for that?

    Posted via CB10
    Use an autoloader instead of Sachsei. Cam configuration stick and break the panorama mode.


    Let me know if it stays this way, or gets worse over time..because after a reboot for me, it will work fine. But sure enough soon it starts lagging and all that crap again lol
    Well I just got it open for the second time since loading the OS again. All my settings are in, all contacts and PIM stuff sync'ed. Browser and at her 4 apps open. Some stutter but nothing terrible as it used to be.
    Last edited by diegonei; 09-21-14 at 08:31 PM.
    hamsterwheel likes this.
    09-19-14 10:21 PM
  21. PostMortem's Avatar
    [QUOTE=diegonei;10864947]Use an autoloader instead of Sachse. Cam configuration stick and break the panorama mode.

    I did try the autoloader first, then I tried sachesi. Both resulted in no Panorama or slow motion recording.

    At least my camera works very well, save for those two absent features.

    Posted via CB10
    09-20-14 09:06 AM
  22. letrantrung's Avatar
    My camera is all black and won't work with any app

    Posted via CB10
    I have the same prob and just saw a member facing the same.
    It is not related to the OS, I think, even when I can use the camera, it still can have prob using it & become deadly black.
    See my pic attached.
    Camera Fix: 1154-img_20140921_141745.jpg

    Posted via CB10
    09-21-14 02:22 AM
  23. hamsterwheel's Avatar
    Use an autoloader instead of Sachse. Cam configuration stick and break the panorama mode.




    Well I just got it open for the second time since loading tu OS again. All my settings are in, all contacts and PIM stuff sync'ed. Browser and at her 4 apps open. Some stutter but nothing terrible as it used to be.
    I just got a replacement Z30 and loaded up 10.3 and I didn't restore, just started fresh with everything. Seems to be working a bit better. Time will tell.
    09-21-14 09:26 AM
  24. gregorylkelly's Avatar
    Download the camera Zoom FX using Snap. It works perfectly.

    But in the mean time have you tried cleaning the lens?

    Posted by a Proud NRA Supporter!
    I downloaded this app and it is horrible! Wow, how anyone could use this and recommend it is beyond me...

    Posted via my BlackBerry Z30
    09-21-14 01:04 PM
  25. Arabianhorse's Avatar
    I did an 1154 autoloader without restore and security wipe. I have used OS for 2 weeks and rebooted multiple times.
    Unfortunately, I think we will have to wait for 10.3.1
    Camera is very laggy and blurry.

    STA-100-3/10.3.0.1154
    09-21-14 02:35 PM
35 12

Similar Threads

  1. Blackberry, please fix the "word substitution" feature!!
    By queshw in forum BlackBerry 10 OS
    Replies: 14
    Last Post: 02-27-15, 07:47 AM
  2. For VZW Z10 users on 10.3.0.1154
    By bluegreen1965 in forum BB10 Leaked/Beta OS
    Replies: 21
    Last Post: 10-13-14, 07:59 AM
  3. Z10 Camera problem
    By RedMace in forum BlackBerry Z10
    Replies: 3
    Last Post: 09-16-14, 04:39 PM
  4. Bluetooth camera shutter
    By CrackBerry Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 09-16-14, 12:55 PM
  5. Leak 1154 allows use of Withings Pulse O2
    By yohannrjm in forum BB10 Leaked/Beta OS
    Replies: 1
    Last Post: 09-16-14, 11:41 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD