1. zefreaky's Avatar
    Hey, so I loaded the new leak on my Z10, and now I'm having issues with calls: there's no voice, I can hear the caller but they can't hear me.
    Earlier today my mom called me 3 times and she couldn't hear me, so when I got home I called myself to try and nothing, I did a hard reset and tried again and still nothing.

    Is this a known issue on this leak? Can it be fixed?
    I don't think it has anything to do with radio file since wifi, 3G and sending a call are working, it's just the voice when receiving a call that's not working!
    Thanks

    PS1: it was working before updating OS (yesterday) and the phone didn't fall or anything


    Posted via my awesome Z10 !
    11-18-13 04:51 PM
  2. zocster's Avatar
    that's no good! I have no issues with call after reloading 1055, what's your carrier?
    11-18-13 05:19 PM
  3. jaydee5799's Avatar
    Hi. I had this issue with the leak before this one. People couldn't hear me. Dead air. I had to reboot every time I wanted to make a call. Check out the bug and fixes thread for this new OS and see if there is something there for you
    11-18-13 05:21 PM
  4. zefreaky's Avatar
    that's no good! I have no issues with call after reloading 1055, what's your carrier?
    Movistar Spain

    Posted via my awesome Z10 !
    11-18-13 05:23 PM
  5. zefreaky's Avatar
    I loaded the radio file again and still nothing. It's not a microphone issue since I can use vocal control and it recognize what I'm saying!

    Can anyone please help? It's urgent

    Posted via my awesome Z10 !
    11-18-13 06:06 PM
  6. n8tiveg's Avatar
    When all else fails. Security wipe and reload os

    Posted via CB10
    11-18-13 06:11 PM
  7. zocster's Avatar
    Maybe the radio is not suited to your carrier@ a downgrade on OS and radio?
    11-18-13 06:12 PM
  8. n8tiveg's Avatar
    Then try it before adding any apps it could be an app interfering


    Posted via CB10
    11-18-13 06:13 PM
  9. zefreaky's Avatar
    Oh man! I don't want to reload the OS I don't have time for that now! >_<'

    Posted via my awesome Z10 !
    11-18-13 06:30 PM
  10. zefreaky's Avatar
    Update:
    Still no voice when calling (making or receiving a call) after reloading OS, I have to use headset or loudspeaker.
    I run BBVE and it fails to record my voice, but voice commend recognizes what I'm saying!
    That's weird!
    Can anyone help please?
    11-19-13 03:04 AM
  11. perfectson's Avatar
    did you find a resolution? I'm in the same boat here, can use voice control but cannot make voice calls using the mic. What's app doesn't record my voice nor does bbve.
    11-22-13 01:24 PM
  12. perfectson's Avatar
    can someone confirm that there are two mics? Perhaps the one for voice calling is broken and the other one for voice control still works?
    11-22-13 01:40 PM
  13. zefreaky's Avatar
    Nop! I couldn't find a solution for that problem! I just use headset to answer/make calls!
    I've tried different radio files and nothing
    -_-'

    Posted via my awesome Z10 !
    11-22-13 05:14 PM
  14. howards's Avatar
    Nop! I couldn't find a solution for that problem! I just use headset to answer/make calls!
    I've tried different radio files and nothing
    -_-'

    Posted via my awesome Z10 !
    Don't torture yourself. Downgrade to 1803 or whatever else you want. Obviously something is not playing nice with this leak for you. Could be your carrier. I remember on my 9900 there were certain OS's I couldn't use as it caused mic problems while calling. That's was just with AT&T, nobody else on other carriers had that issue.
    11-22-13 05:47 PM
  15. frannip's Avatar
    OP hasn't mentioned what model phone he has. Please share this information. It may be an issue with that model phone. Thanks!

    Posted from my amazing Z30!
    11-22-13 05:55 PM
  16. southlander's Avatar
    Restoring can cause issues with this leak. Have you tried calling after just doing a security wipe?

    Posted via CB10
    11-22-13 05:59 PM
  17. zefreaky's Avatar
    OP hasn't mentioned what model phone he has. Please share this information. It may be an issue with that model phone. Thanks!

    Posted from my amazing Z30!
    Oops!
    It's a Z10STL100-2 on Movistar (Spain), I've never had such issue with other leaked OS's.

    Posted via my awesome Z10 !
    11-23-13 01:32 AM
  18. zefreaky's Avatar
    Restoring can cause issues with this leak. Have you tried calling after just doing a security wipe?

    Posted via CB10
    Yep!
    I did a security wipe after loading the OS and restoring and nothing. I reload the leak on my Z10 (without SW nor restoring) and nothing! Then I did a security wipe and...still nothing!

    Posted via my awesome Z10 !
    11-23-13 01:36 AM
  19. zefreaky's Avatar
    Don't torture yourself. Downgrade to 1803 or whatever else you want. Obviously something is not playing nice with this leak for you. Could be your carrier. I remember on my 9900 there were certain OS's I couldn't use as it caused mic problems while calling. That's was just with AT&T, nobody else on other carriers had that issue.
    After using the newest leak, I personally find it hard to downgrade, plus it gives me an excuse for not answering some phone calls :cough: Mum :cough:
    XD

    Posted via my awesome Z10 !
    howards likes this.
    11-23-13 01:41 AM
  20. Julian C's Avatar
    Sound trouble..hahaha

    Posted via CB10
    11-23-13 02:37 AM
  21. bigcheeba's Avatar
    Exact same issue you with. However, using speaker phone allows callers to hear what is being said. I've tried several voice notes, also producing no sound. Pain in the ***.
    11-24-13 07:14 PM
  22. bigcheeba's Avatar
    Had the same issue. I gave up on it


    Posted via CB10
    03-08-14 09:33 PM
  23. zefreaky's Avatar
    Had the same issue. I gave up on it


    Posted via CB10
    My problem, has been fixed after updating the OS.

    Posted via my awesome Z10 !
    03-09-14 05:42 AM

Similar Threads

  1. Sorenson Communications' ntouch mobile app on Z10
    By im3arl in forum BlackBerry Z10
    Replies: 30
    Last Post: 07-28-15, 11:03 PM
  2. Google Glass on 10.2.1
    By kamron_1 in forum BB10 Android App Sideloading
    Replies: 6
    Last Post: 04-14-14, 06:54 PM
  3. My problems with OS. 10.2.1055 leak. Important ones too.
    By ronniell in forum General BlackBerry Discussion
    Replies: 42
    Last Post: 11-28-13, 01:55 PM
  4. Replies: 16
    Last Post: 11-19-13, 05:39 PM
  5. 10.2.1.1055?
    By Masonle3 in forum BlackBerry 10 OS
    Replies: 3
    Last Post: 11-18-13, 08:33 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD