View Poll Results: Best OS + Radio for Verizon in Central USA

Voters
9. You may not vote on this poll
  • 2072 + 2073

    5 55.56%
  • 2072 + 1155

    1 11.11%
  • 2072 + 939

    1 11.11%
  • 1949 + 2073

    0 0%
  • 1949 + 1155

    1 11.11%
  • 1949 + 939

    0 0%
  • issues with all above (comment below)

    1 11.11%
03-15-15 05:25 PM
61 123
tools
  1. ikalinin's Avatar
    I've seen some threads on best radio on best os, etc.. this information is only helpful if you are in the same region. so since i am in chicago and on verizon, i'm only interested in others people success here

    so lets have it guys! i've had great success on 10.3.1.939 radio until i installed 1949 OS. now i'm on 1949 + 939 and having BB icon disappearing on me quite often, always have to reboot phone to get it back. had same problem on 1949 + 1950.

    so please help.
    01-19-15 11:05 AM
  2. jaydee5799's Avatar
    I'm on VZW in New York. (not Central USA). I have 1949 and radio 1005 and am NOT receiving the call failure error anymore. So I am happy. Never had any other issue with my radio except for the call failure message when trying to make an outgoing call. Started recently and I feel it's probably the network and NOT my OS. But VZW does not admit any issue....
    ikalinin likes this.
    01-19-15 11:07 AM
  3. DLewis13's Avatar
    Next time you have a problem with calls after an upgrade, try turning phone off, remove SIM card, wait 30 to 60 seconds.
    Reinsert and fire up phone. This came from a Verizon support page. Verizon Z30 STA 100-3 running 10.3.1.2072. No problems with calls.

    I'm on VZW in New York. (not Central USA). I have 1949 and radio 1005 and am NOT receiving the call failure error anymore. So I am happy. Never had any other issue with my radio except for the call failure message when trying to make an outgoing call. Started recently and I feel it's probably the network and NOT my OS. But VZW does not admit any issue....
    01-19-15 12:17 PM
  4. Kamika007z's Avatar
    I think it has to do with IMS being enabled on newer radios that isn't playing too well with VZW's network. Even if you disabled sub-functions of it, it would still say "Connected".
    Last edited by Kamika007z; 01-19-15 at 01:36 PM.
    01-19-15 01:26 PM
  5. SteelGreek's Avatar
    Next time you have a problem with calls after an upgrade, try turning phone off, remove SIM card, wait 30 to 60 seconds.
    Reinsert and fire up phone. This came from a Verizon support page. Verizon Z30 STA 100-3 running 10.3.1.2072. No problems with calls.
    Or you can just cycle airplane mode on/off

    My call issues revolve around WiFi it seems. I only get this issue when I miss or deny a call and then try to make a call while on WiFi still.

    Airplane mode toggle fixes it and I can call immediately

    Posted via CB10
    01-19-15 02:54 PM
  6. Bonsaibo's Avatar
    I'm in Chicago, on Verizon, and I'm on OS 1016 with radio 1017, and I have great reception and have not had any occurrences of the "call failure" message, though I did on past OS/radio combos. This is truly why I have not loaded up any newer leak, which I have always done. Too good to mess with, IMHO.
    01-19-15 03:26 PM
  7. mrjmc99's Avatar
    1005, central Florida

    Z30STA100-3/10.3.1.2072
    01-19-15 04:04 PM
  8. yeek's Avatar
    Is there any thing blocks you from using Radio 10.3.1.2073? I have no issue with it on my Z30. Although I am not on VZW

    Posted via CB10
    Last edited by yeek; 01-19-15 at 04:56 PM.
    01-19-15 04:43 PM
  9. BigBadWulf's Avatar
    Verizon, Chicago, Z30x2, zero problems, any 10.3.1 including Z30STA100-3/10.3.1.2072. Previously a Z10 and Z30 on all leaks prior to 2072, zero problems.
    01-19-15 08:32 PM
  10. b121's Avatar
    I'm on Z30STA100-3/10.3.1.1154 and having some sms issues. What's the best way to download one of the better radios? Is there a link that I'm missing? Thank you so much!

    Posted via CB10 (7250 -> 8703e -> 9530 -> 9550 -> 9650 -> 9930 -> PlayBook -> Z10 -> Z30)
    01-19-15 10:44 PM
  11. ikalinin's Avatar
    I'm on Z30STA100-3/10.3.1.1154 and having some sms issues. What's the best way to download one of the better radios? Is there a link that I'm missing? Thank you so much!

    Posted via CB10 (7250 -> 8703e -> 9530 -> 9550 -> 9650 -> 9930 -> PlayBook -> Z10 -> Z30)
    Yes, you can get all the radios here
    https://drive.bitcasa.com/send/6tMMp...3dTocYhTwQn6io


    Posted via CB10
    atisvt99 likes this.
    01-20-15 07:13 AM
  12. b121's Avatar
    Yes, you can get all the radios here
    https://drive.bitcasa.com/send/6tMMp...3dTocYhTwQn6io


    Posted via CB10
    Thank you!

    Posted via CB10 (7250 -> 8703e -> 9530 -> 9550 -> 9650 -> 9930 -> PlayBook -> Z10 -> Z30)
    01-20-15 08:37 AM
  13. PJD642's Avatar
    Cleveland/ Ohio/PA line. Verizon Q10 with 2072/2073 radio. Working swell, none of the issues with calls not connecting or wifi that others are reporting. Anecdotally, signal seems better than 1155.
    01-20-15 08:59 AM
  14. syplex's Avatar
    I am getting no data over wireless network on Verizon in the pacific northwest. WiFi works fine but mobile network shows up as "4g LTE - Voice Only". Not sure what the problem is. No amount of soft/hard rebooting or airplane mode or on/off of the radio will fix it.
    Started happening after I installed 1949 + 939. But I swear it was working fine for the first week or two. And now I can't fix it at all. Going to try some different radio files.
    01-20-15 07:37 PM
  15. underway99's Avatar
    I'm in the south Puget Sound area on Verizon with 1154/1155 on my Z30. I have zero radio issues.
    bluegreen1965 likes this.
    01-20-15 07:41 PM
  16. kbz1960's Avatar
    Just west of Chicago and both of the last leaks I would get random call failures, the network is busy, try again. Haven't had that with the 1005 radio. I'm unsure of text because I don't get many.
    01-20-15 08:09 PM
  17. syplex's Avatar
    I am getting no data over wireless network on Verizon in the pacific northwest. WiFi works fine but mobile network shows up as "4g LTE - Voice Only". Not sure what the problem is. No amount of soft/hard rebooting or airplane mode or on/off of the radio will fix it.
    Started happening after I installed 1949 + 939. But I swear it was working fine for the first week or two. And now I can't fix it at all. Going to try some different radio files.
    Well I figured out what the problem was with only getting voice all the time, I followed a guide on stripping out files to make more room on the device. Specifically this post which included deleting carrier_data file as "useless", which it clearly isn't:

    21/08/2014 21:55 1.034.403 sys.data.carrier_data-10.3.0.1533.bar carrier specific, since it's a leaked OS this is useless
    Also this thread mentions removing it, but at least it includes a proviso "lack of functionality can occur", however adobe reader and language files are also in this list.

    Now I still don't get fully working data all the time. It was going in and out before I deleted that file a few days ago and the only thing that seemed to fix it was a reboot of the phone at the time.
    01-20-15 10:37 PM
  18. b121's Avatar
    Fyi... I loaded the latest 2xxx something radio. I keep losing my voice and non-vzw sms network connection and have to reboot. Pretty frustrating.

    Posted via CB10 (7250 -> 8703e -> 9530 -> 9550 -> 9650 -> 9930 -> PlayBook -> Z10 -> Z30)
    01-26-15 04:39 PM
  19. kbz1960's Avatar
    Fyi... I loaded the latest 2xxx something radio. I keep losing my voice and non-vzw sms network connection and have to reboot. Pretty frustrating.

    Posted via CB10 (7250 -> 8703e -> 9530 -> 9550 -> 9650 -> 9930 -> PlayBook -> Z10 -> Z30)
    1005 radio has been fine for me.
    01-26-15 04:56 PM
  20. b121's Avatar
    1005 radio has been fine for me.
    Thanks! I may load that tonight.

    Posted via CB10 (7250 -> 8703e -> 9530 -> 9550 -> 9650 -> 9930 -> PlayBook -> Z10 -> Z30)
    kbz1960 likes this.
    01-26-15 05:08 PM
  21. b121's Avatar
    Sachesi says I'm still on radio 1155. Hmmm. Trying to install 1005 now.

    Posted via CB10 (7250 -> 8703e -> 9530 -> 9550 -> 9650 -> 9930 -> PlayBook -> Z10 -> Z30)
    01-26-15 07:54 PM
  22. kbz1960's Avatar
    Sachesi says I'm still on radio 1155. Hmmm. Trying to install 1005 now.

    Posted via CB10 (7250 -> 8703e -> 9530 -> 9550 -> 9650 -> 9930 -> PlayBook -> Z10 -> Z30)
    You can get the radio autoloader.

    https://drive.bitcasa.com/send/6tMMp...B6jaRJUpBygrA/
    01-26-15 08:07 PM
  23. b121's Avatar
    Thanks!

    I just loaded 1005. Sachesi still says the wrong radio under "device " but the phone settings menu shows 1005. I'm assuming that was the same before. I'll post back tomorrow if things are improved.

    Posted via CB10 (7250 -> 8703e -> 9530 -> 9550 -> 9650 -> 9930 -> PlayBook -> Z10 -> Z30)
    kbz1960 likes this.
    01-26-15 08:23 PM
  24. tmf06's Avatar
    I'm in Chicago with Verizon on 2073 radio. No problems at all.

    Posted via CB10
    01-26-15 08:25 PM
  25. ikalinin's Avatar
    I've been on 2073 for couple days. Had calling issues today. Network busy error...

    Posted via CB10
    01-26-15 09:45 PM
61 123

Similar Threads

  1. Replies: 4
    Last Post: 01-22-15, 03:27 PM
  2. Regraming on bb10?
    By dominikd in forum BlackBerry 10 Apps
    Replies: 5
    Last Post: 01-20-15, 05:19 PM
  3. Can I use Skype on my BlackBerry Playbook OS 2.1.0.1917?
    By adrees ahmad in forum Ask a Question
    Replies: 2
    Last Post: 01-20-15, 05:23 AM
  4. why can't i delete the indicator for voicemail?
    By CrackBerry Question in forum Ask a Question
    Replies: 2
    Last Post: 01-19-15, 11:47 AM
  5. How do I connect OTG to my BlackBerry ZZ10?
    By CrackBerry Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 01-19-15, 10:40 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD