1. heyjohnnybravo's Avatar
    So I recently picked up a MacBook Pro and decided to use Parallels to try and run the latest 10.2 Autoloader.

    I haven't used a leak in a while so I forgot how long the LED on my Z10 is supposed to stay green and how long my Command window should say "Uploading RAM Image" and the bar be at 100.

    Anybody have a general idea?

    Also, the virtual machine is showing that the USB connection isn't sending any data and the CPU doesn't seem to be showing any activity (visual indicators). Is this normal?
    08-03-13 04:35 AM
  2. xsacha's Avatar
    It doesn't work on Virtual Machines or Parallels or Wine.

    I am working on a cross-platform autoloader.
    08-03-13 04:45 AM
  3. heyjohnnybravo's Avatar
    Thanks for the heads up!
    08-03-13 04:51 AM
  4. xsacha's Avatar
    Nevermind. Someone else explained how to do it on Mac OSX.
    You need to uninstall Link on Mac OSX and install Link on Windows.
    08-03-13 07:29 AM
  5. sid_c's Avatar
    Hi,

    I tried loading OS 10.2 using autoloaders on two different 64 Bit Machines (Win 7 Ultimate and Home Premium) - but it got stuck on the Uploading RAM thingy.

    When I used my mate's desktop (a 32 Bit OS - Win 7 Home Premium) - it sailed through.

    The problem might be the java libraries or something (could be anything that the autoloader uses - just a random example with java) - that would be 64 Bit and might be causing the holdup due to some incompatibility.

    Hope this helps.
    Check if ur virtual OS is a 64 Bit or a 32 Bit one.

    Cheers.

    Sid
    09-11-13 03:26 PM
  6. Cranky's Avatar
    Running Windows 8 64 Bit and haven't had any problems.
    09-11-13 06:39 PM
  7. sbulavin's Avatar
    I use my MacBook Pro and Windows under Parallels to install new leaks on my Q10. All works fine. Only one issue - you should connect you BlackBerry to Parallels before installing leak, turn off BlackBerry, unplug it, run autoloader, and plug BB.

    So, you should show to your MacBook the proper connection of your BB before running autoloader: not to Mac OS but to Windows under Parallels.

    Posted via CB10
    09-11-13 11:36 PM
  8. Core_Frequency's Avatar
    Nevermind. Someone else explained how to do it on Mac OSX.
    You need to uninstall Link on Mac OSX and install Link on Windows.
    Could you link that for us please

    Posted via CB10
    09-12-13 01:44 AM
  9. JMF5017's Avatar
    I was running 10.8 with Windows 7 in Parallels. It was a hit or miss for me. I've gotten two leaks to successfully work for me, the others - just hang at "uploading RAM image". I updated to 10.9 and Parallels stopped detecting my BlackBerry all together.

    Since then, I got Parallels9, and Windows 8.1 Preview (both 64-bit), and my BB is again recognized in Parallels, but still gets stuck on "uploading RAM image.".

    What is the secret here? I don't recall doing any steps differently from when it worked to didn't work. Thoughts?
    09-12-13 05:55 PM
  10. sbulavin's Avatar
    What is the secret here? I don't recall doing any steps differently from when it worked to didn't work. Thoughts?
    I think that your Mac connects BlackBerry not to Windows but to Mac OS by default. Uninstall BlackBerry Link in Mac OS if it is installed and connect BlackBerry to Windows before running Autoloader, turn off BB, unplug BlackBerry from cable, run autoloader, plug BlackBerry to cable and process will start.

    Posted via CB10
    J1nX 1 likes this.
    09-13-13 12:50 PM
  11. FBA's Avatar
    Parallels and VM are very tricky to properly configure with some USB apps. Use Bootcamp and you won't have the problem at all.
    09-13-13 06:55 PM
  12. J1nX 1's Avatar
    i've REMOVED bb tools on MAC OS, then i've run autoloader on parallels (W7 32bit) - and it works!! thanks!
    01-10-18 03:02 AM

Similar Threads

  1. Temple Run on 10.2.0.1047 leak?
    By saadqasim in forum BB10 Android App Sideloading
    Replies: 21
    Last Post: 08-06-13, 04:56 PM
  2. Z10 upgrade issues on os 10.1.0.4160
    By Jonee in forum BlackBerry Z10
    Replies: 4
    Last Post: 08-03-13, 11:46 PM
  3. A couple email questions I have
    By wanted198 in forum BlackBerry Q10
    Replies: 5
    Last Post: 08-03-13, 03:38 AM
  4. BB Link on Mac/Windows
    By heyjohnnybravo in forum BlackBerry 10 OS
    Replies: 1
    Last Post: 08-03-13, 03:07 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD