1. SaraVibes's Avatar
    ok, Ive been combing through the forums for days now, and I'm still having problems running my apks/android apps
    on my Z30.

    I used BBLink to switch devices from Z10 to Z30
    I uploaded the sys files on top of that (which were the only files available at the time, no .442 bars yet)
    still had problems

    I wiped it and started over and then loaded the .442 bars on top and the sys file that helps you change the email tone
    I changed my email tone
    then loaded the other file on top of that.
    I started downloading apps from Snap and BBW
    then I restored the backup from when I switched devices

    then I tried only restoring some of the back up,
    still no luck

    I just need some help.

    Can someone assist me and provide the correct links of the files and whatnot?
    I have tried using DarcyTools and Sachesi with no avail. Either it wont connect or stops working.

    Ive been a blackberry user and leaker for years on Mac and PC,
    Ive never had this much trouble or spent this much time on a leak/update since blackberry desktop

    an order of how I should go about loading what, when would be very helpful as well!

    thanks so much in advance, BB geniuses
    05-28-14 02:33 PM
  2. Al moon's Avatar
    you need the 442 android bar files theres only 2 of them i had the same problem with the apps not opening you can use sachei to transfer those 2 files over to the phone
    05-28-14 04:30 PM
  3. Al moon's Avatar
    i have a z10 but im sure its pretty much the same however i did install the sdk from bberry itself its just the core system not many apps. after installing the sdk i restored with bblink. afterwards i extracted the bar files from the 296 leak using sachesi and put them in the phone you will get one error with one file cant remember the name of it right now .after that i saw that some android apps wouldnt open so i extracted the bar files from the sdk and used sachesi to move over the 2 android files from the sdk.
    05-28-14 04:39 PM
  4. SaraVibes's Avatar
    which ones?
    05-28-14 09:18 PM
  5. SaraVibes's Avatar
    UPDATE:
    So I have been able to connect to Sachesi finally and its going a little easier to extract the BARs and sideload them on

    Now what?
    Restart?
    Restore again?
    05-28-14 09:25 PM
  6. Al moon's Avatar
    did you sidlead the 296 bars ? any errors ? after sideoading these you need to sideload the 2 android bar files form the 442 sdk, you shoudlve restored after installing your leak before sideloading bars
    05-28-14 09:36 PM
  7. SaraVibes's Avatar
    which 296 bars are talking about?
    I had used a Z30 autoloader
    05-29-14 09:01 AM
  8. SaraVibes's Avatar
    i'm running the 296 core with 441 radio and 442 bars

    or at least I would like to
    05-29-14 09:03 AM
  9. Al moon's Avatar
    can you point me to what you installed on your phone
    05-29-14 09:43 AM
  10. SaraVibes's Avatar
    still getting the stalled green bar when trying to open/star up an android app.

    i ran the z30 296 autoloader
    I installed BBW apps
    sideloaded apps
    restore
    sideload 2 android bars and 422 sys bar from sdk
    05-30-14 01:10 PM
  11. Al moon's Avatar
    Don't need the system files just the 2 android bars from 442

    Posted via CB10
    05-30-14 03:14 PM
  12. SaraVibes's Avatar
    what am I still doing wrong???

    i did a securty wipe
    auto loader
    BB Apps
    Snap -> android apps
    restore backup
    settings bar from .140 to change email notifications
    settings bar to add the rotational lock quick setting
    422 bars
    android bars from 422
    06-07-14 05:45 AM
  13. Pdinos3's Avatar
    what am I still doing wrong???

    i did a securty wipe
    auto loader
    BB Apps
    Snap -> android apps
    restore backup
    settings bar from .140 to change email notifications
    settings bar to add the rotational lock quick setting
    422 bars
    android bars from 422
    Try all that, without the restore. Load the apps, try it again. If that works, it's the restore. If you restore after and it breaks it again, then restore selectively and find the problem

    Via CB 10 Runnin Z30STA100-5/10.3.0.296 /442
    06-07-14 10:58 AM
  14. SaraVibes's Avatar
    Any fix with out starting all over and wiping again???

    It takes me hours

    Posted via CB10
    06-07-14 12:41 PM
  15. Al moon's Avatar
    Which OS did you load the one from here or the sdk from blackberry I had problems with the one from the forum till I loaded the sdk

    Posted via CB10
    06-07-14 03:34 PM
  16. SaraVibes's Avatar
    @almoon I used the z30. 296/441 autoloader from the forums.

    I deleted them off my computer, restarted, downloaded, unzipped on my computer


    I'm just getting tired of wiping ny phone and downloading all the apps over and over just for them not to work... there are some apks that I *HAVE* and need to use almost everyday.
    And who has the time?! I don't!
    It's just now im hooked on 10.3!!!
    So downgrading isnt really an option at this point

    Posted via CB10
    06-08-14 12:20 PM
  17. Al moon's Avatar
    Like I said try the sdk from blackberry it's not a core OS so you need other bar files from the leaks

    Posted via CB10
    06-08-14 12:47 PM
  18. Al moon's Avatar
    Follow this http://forums.crackberry.com/showthread.php?t=933005 if this doesn't work dont know what will

    Posted via CB10
    06-08-14 12:55 PM
  19. Gearheadaddy's Avatar
    Okay, good job. Just remember when you restore from a backup to different hardware (Z10 to Z30) you run the risk of issues.
    You may have an incompatible app, or a small difference in code that is causing issues.
    Try loading up the Z30, NO RESTORE.
    Run the same stuff that's causing issues.
    If there's no issues, you're golden.
    Check out all your apps on the different stores for each phone. Some may not be available for one or the other. I've read threads where someone had a Z10 and was disappointed when they upgraded to a Z30 and an app for that one wasn't available...
    My personal experience with restores has been good generally. Every once in a while a restore just won't work 100% until waiting for the next small update from a developer of a single app. It happens. Good Luck.
    Just so you know, it's usually best to load up all your apps after loading an os BEFORE you restore.

    Trusted Member Genius on Verizon 10.3.0.296/442
    SaraVibes likes this.
    06-09-14 03:16 AM
  20. Superfly_FR's Avatar
    I'm just getting tired of wiping ny phone and downloading all the apps over and over just for them not to work...
    Revert to 10.2.1.2941 and you won't have to suffer ... as all leaks early adopters (I am) occasionally have to ? I mean, do you have a particular reason to sport the 10.3 as your daily driver ? After 2 weeks, I reverted back. I'm now a much happier camper.
    06-09-14 08:15 AM
  21. Gearheadaddy's Avatar
    I would NEVER recommend restoring a backup from before a major update...ie: 10.2.1 to 10.3...I'm running 10.3.0.296/442 with almost no issues. in 3 weeks only had to hard reset once(Edit: twice now...June 10th). Only bugs are every few days the screen will jump a bit for a split second or I'll have to restart Words With Friends after an advertisement (had to in 10.2.1 also)...it's my daily driver and only phone...no landline either...

    Trusted Member Genius on Verizon 10.3.0.296/442
    Last edited by Gearheadaddy; 06-11-14 at 04:48 PM.
    Superfly_FR and SaraVibes like this.
    06-09-14 04:09 PM
  22. SaraVibes's Avatar
    I would NEVER recommend restoring a backup from before a major update...ie: 10.2.1 to 10.3...
    Trusted Member Genius on Verizon 10.3.0.296/442
    *sigh*

    How annoying.

    But thanks for your help!

    i'll let you know how it goes
    06-13-14 12:53 PM
  23. SaraVibes's Avatar
    Can I restore anything?
    or am I really just starting over all together because i"m jumping from 10.2 to 10.3
    06-13-14 04:59 PM
  24. Al moon's Avatar
    i restored from a previous backup to 10.3 and all is fine
    06-13-14 05:21 PM

Similar Threads

  1. Issues linking bbm contacts
    By 7christopherr in forum General BBM Chat
    Replies: 4
    Last Post: 06-03-14, 04:53 PM
  2. Setting up masked email on Bold 9900 / BB7
    By rjsdavis in forum BlackBerry Bold 9930/9900
    Replies: 4
    Last Post: 05-29-14, 01:26 PM
  3. spotted 10.2.1.3184 sachesi
    By tahabashir1991 in forum BB10 Leaked/Beta OS
    Replies: 8
    Last Post: 05-29-14, 10:58 AM
  4. bar files required for 10.2.1.2941
    By Hatem Kassab in forum BlackBerry 10 OS
    Replies: 2
    Last Post: 05-28-14, 02:30 PM
  5. Amazing Daily Deal on Ebay. Usable in Europe?
    By Jonathan-Archer in forum BlackBerry Q10
    Replies: 1
    Last Post: 05-28-14, 01:47 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD