1. schwarze Pest's Avatar
    Hi @ all who complains about device monitor in 10.3.1.11xx:

    It is not or was never broken!
    The only thing ? changed was that it was not running in background!

    If you leave it as active frame you are good to go and it works perfectly!

    Posted via CB10
    11-25-14 11:42 PM
  2. dejanh's Avatar
    Ya, hence it's broken lol.

    Posted via CB10
    11-26-14 12:23 AM
  3. Gearheadaddy's Avatar
    Load 10.3.1.12 sysmon.bar and you'll be good to go...(it's from os # 10.3.1.632)

    Edit: Fixed for a while it seems...not working 100%....

    Crackberry Genius on Verizon 10.3.1.1154
    Last edited by Gearheadaddy; 12-07-14 at 10:44 AM.
    SlcCorrado likes this.
    11-26-14 12:31 AM
  4. SlcCorrado's Avatar
    Hi @ all who complains about device monitor in 10.3.1.11xx:

    It is not or was never broken!
    The only thing ? changed was that it was not running in background!

    If you leave it as active frame you are good to go and it works perfectly!

    Posted via CB10
    Exactly... It's broken
    11-26-14 12:41 AM
  5. Gykesdollars's Avatar
    Plug your device to power with the original charger. When it's fully charged reboot it holding vol+ and vol- buttons together for few seconds or holding the power button for 30 or more seconds for STL100-1 with the charger still plugged in. Then you're good

    Z10STL100-1/10.3.1.1151


    EDIT: that was a typo... autocorrect changed power to poverty...lol
    Last edited by Gykesdollars; 11-26-14 at 10:05 AM.
    11-26-14 01:21 AM
  6. valas's Avatar
    Plug your device to power with the original charger. When it's fully charged reboot it holding vol+ and vol- buttons together for few seconds and holding poverty button for 30 or more seconds for STL100-1 with the charger still plugged in. Then you're good

    Z10STL100-1/10.3.1.1151
    Having trouble locating the poverty button.

    Couldn't resist.

    Posted via CB10
    BigBadWulf and pdhartog like this.
    11-26-14 07:06 AM
  7. Gearheadaddy's Avatar
    Make a u-turn at the next block...for the poverty button...

    Crackberry Genius on Verizon 10.3.1.1154
    11-26-14 08:35 AM
  8. Gykesdollars's Avatar
    Having trouble locating the poverty button.

    Couldn't resist.

    Posted via CB10
    Make a u-turn at the next block...for the poverty button...

    Crackberry Genius on Verizon 10.3.1.1154
    Not so funny....

    Z10STL100-1/10.3.1.1151
    11-26-14 10:02 AM
  9. Gearheadaddy's Avatar
    Okay, I apologize...
    Just so you know, the bar file from 10.3.1.632 will fix it...
    It is sysmon.bar 10.3.1.12...
    Edit: Still not working correctly...


    Crackberry Genius on Verizon 10.3.1.1154
    Last edited by Gearheadaddy; 12-07-14 at 10:47 AM.
    11-27-14 02:30 AM
  10. Kaacz's Avatar
    Plug your device to power with the original charger. When it's fully charged reboot it holding vol+ and vol- buttons together for few seconds or holding the power button for 30 or more seconds for STL100-1 with the charger still plugged in. Then you're good
    Z10STL100-1/10.3.1.1151
    EDIT: that was a typo... autocorrect changed power to poverty...lol
    Totaly wrong mad nonsense. Nothing fixed is that way.
    A few leaks Device monitor have bug: backend/background part for collect values not started after boot. But launch GUI start this backend part and from THIS moment (start GUI) values are right.
    Workaround is simple: after each boot launch Device monitor GUI.. then close it. Simple - black magic not needed..
    BTW hold both volume buttons is same as removing battery. Not special "reset". Only one way to hard power off for phones with nonremovable battery.
    11-27-14 05:55 AM
  11. Gykesdollars's Avatar
    Okay, I apologize...
    Just so you know, the bar file from 10.3.1.632 will fix it...
    It is sysmon.bar 10.3.1.12...


    Crackberry Genius on Verizon 10.3.1.1154
    No hard feelings man...


    Could you give me a link to the bar file??

    Z10STL100-1/10.3.1.1151
    11-27-14 05:57 AM
  12. Gykesdollars's Avatar
    Totaly wrong mad nonsense. Nothing fixed is that way.
    A few leaks Device monitor have bug: backend/background part for collect values not started after boot. But launch GUI start this backend part and from THIS moment (start GUI) values are right.
    Workaround is simple: after each boot launch Device monitor GUI.. then close it. Simple - black magic not needed..
    BTW hold both volume buttons is same as removing battery. Not special "reset". Only one way to hard power off for phones with nonremovable battery.
    Give it a try before writing if off...smh

    Z10STL100-1/10.3.1.1151
    11-27-14 06:03 AM
  13. niah_777's Avatar
    Works great ! But you have to do it for almost every charge, which I consider as a bug...

    Blackberry Z10 (STL 100-2) - running OS 10.3.1.1016
    11-27-14 06:23 AM
  14. taveesh's Avatar
    Having trouble locating the poverty button.

    Couldn't resist.

    Posted via CB10
    Darn I need to know where is the poverty button...dying to press it..

    Posted via CB10 on the Z30 with OS 10.3.1.1151
    11-27-14 06:23 AM
  15. Graheem's Avatar
    Does this apply to Passport (as only files I can find appear to be for all but Passport)?

    ..
    Just so you know, the bar file from 10.3.1.632 will fix it...
    It is sysmon.bar 10.3.1.12...


    Crackberry Genius on Verizon 10.3.1.1154
    11-27-14 12:06 PM
  16. VIP30's Avatar
    Here we go again bout the same o q & a...
    Mods please make it sticks...


    ODIN 9520 / 5.0.0.1743 Hybrid / 1850mAh
    11-27-14 12:16 PM
  17. Kaacz's Avatar
    Give it a try before writing if off...smh
    Z10STL100-1/10.3.1.1151
    If you after boot eagerly launch Device monitor GUI, backend is started and looks as fixed. NO.
    Give it a try simply test before writing... :
    - in low battery do restart. DON'T launch GUI after that.
    - charge phone to full without launch GUI.
    - remove charger and after few minutes (10) launch Device monitor GUI.
    You got horizonatal line in low battery value with current high battery value under graph.
    Simply because graph got last value stored by backend. And because backend not automatically started after boot, no values was stored in time of charge - graph got wrong last low value.
    If you launch Device monitor GUI after boot, this start backend - fix-workaround.
    You only not know one - still you have this bug..
    decoy7 likes this.
    11-27-14 02:00 PM
  18. Gykesdollars's Avatar
    If you after boot eagerly launch Device monitor GUI, backend is started and looks as fixed. NO.
    Give it a try simply test before writing... :
    - in low battery do restart. DON'T launch GUI after that.
    - charge phone to full without launch GUI.
    - remove charger and after few minutes (10) launch Device monitor GUI.
    You got horizonatal line in low battery value with current high battery value under graph.
    Simply because graph got last value stored by backend. And because backend not automatically started after boot, no values was stored in time of charge - graph got wrong last low value.
    If you launch Device monitor GUI after boot, this start backend - fix-workaround.
    You only not know one - still you have this bug..
    I think you are correct. It appears the only remedy is to sideload the bar the other poster suggested. Tnx though

    Posted via CB10
    11-28-14 02:21 AM
  19. magnetman-'s Avatar
    I have not had any issues with the Device Monitor. When I have gotten a horizontal line I checked the time base on the bottom of the graph. It only shows a few minutes since the charger was unplugged. I would expect this as the default is Since Last Charge. To see how my past battery drain looks I use the drop-down at the top to change the time base. As for the Battery Time Remaining, I would expect that a prediction would not be made until enough data points have been collected. The start of collecting data most likely is when the last charge was stopped, charger unplugged. Please check and see if what I have mentioned here might be what is happening.

    Posted via CB10
    11-28-14 05:28 AM
  20. Kaacz's Avatar
    Not, connect/unplug charger do nothing with non-running Device monitor backend. In time between boot and launch GUI you may connect/unplug charger as you want - without runing backend phone know nothing about this and shou you in graf time from last charge before reboot. Try it.
    11-28-14 06:56 AM
  21. cchilderhose's Avatar
    Does this apply to Passport (as only files I can find appear to be for all but Passport)?

    ..
    Just so you know, the bar file from 10.3.1.632 will fix it...
    It is sysmon.bar 10.3.1.12...


    Crackberry Genius on Verizon 10.3.1.1154
    This file did not fix Passport for me.

    Posted via CB10
    11-28-14 07:41 AM

Similar Threads

  1. Boxing and MMA Group
    By realhorror in forum Discover BBM Groups
    Replies: 125
    Last Post: 07-21-18, 04:17 PM
  2. Z10 back up restore onto other blackberry 10 device?
    By Amiboxman in forum BlackBerry 10 OS
    Replies: 3
    Last Post: 11-25-14, 11:32 PM
  3. How do I recover a pin for parental controls?
    By CrackBerry Question in forum Ask a Question
    Replies: 0
    Last Post: 11-25-14, 07:20 PM
  4. How do I fix the PlayBook error 13253 after wipe and restart?
    By CrackBerry Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 11-25-14, 07:09 PM
  5. Why is my device being shipped from Indiana?
    By Wotm8 in forum Rehab & Off-Topic Lounge
    Replies: 4
    Last Post: 11-25-14, 05:40 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD