12-04-14 10:32 PM
99 1234
tools
  1. jonty12's Avatar
    Ok, I did the previous trick and fully functional again. Loaded the voicemail bars from 10.2.1 rebooted, then restored from a backup I made on 10/16. I restored settings and system apps only. Upon reboot I now have to rebuild all my apps because of password resets, but VVM is back to normal. The label is "Voicemail" again, and all my messages are in the phone app and the hub. When leaving a new message it appears in both the phone app and hub. Fully functional VVM.
    howards likes this.
    10-22-14 05:27 PM
  2. howards's Avatar
    Ok, I did the previous trick and fully functional again. Loaded the voicemail bars from 10.2.1 rebooted, then restored from a backup I made on 10/16. I restored settings and system apps only. Upon reboot I now have to rebuild all my apps because of password resets, but VVM is back to normal. The label is "Voicemail" again, and all my messages are in the phone app and the hub. When leaving a new message it appears in both the phone app and hub. Fully functional VVM.
    Glad to hear it! Thanks for letting everyone know how you got it working. Big help!

    Z30 / STA 100-3 / 10.2.1.3289
    10-22-14 05:40 PM
  3. jhimmel's Avatar
    Just a FYI,
    I tried 10.3.1.938 for a while. My results -

    I encountered many of the same bugs that others saw - after a Non-Destructive load, and again after an Autoloader install.
    Correct spelling by tapping on misspelled word and selecting a suggestion would often fail.
    Add to dictionary would often fail.
    Some settings not "sticking" after handset restart.
    RFA problems.

    Went back to 821 -

    I used Link to reload official factory software, then enabled my Verizon VVM, performed a "Quick" type backup up with this minimal install. (Thank you JoBudden for this advice)
    Then autoloaded 821, and used Sachesi to install 2 old Verizon VVM files. Then did a settings only restore from that previous backup and confirmed Verizon VVM working again. Then went about rebuilding everything. Now I have a fully functioning handset and I can not find anything that is not working properly as of yet. Think I'll stay here for a while. :-)
    howards likes this.
    10-23-14 10:50 AM
  4. Jared Abrams's Avatar
    are you referring to voicemailsetup and voicemailcompose as the "old Verizon VVM files"?
    10-27-14 04:06 PM
  5. Jared Abrams's Avatar
    I've not been able to get the 10.2.1 files to work with 10.3.1.xxxx but I did just resolve my verizon VVM issue. I tired everything that was suggested here, along with multiple variations, and what was suggested in the "1052 fix" thread to no avail.

    Here's what worked for me:
    autoload 1052, side load 538 vmail bar for Verizon, set up VVM, reboot just to make sure its staying, create backup using only settings excluding runtime, blitz load 800 then 538 bar then reboot, perform restore from 1052 backup and magic, it works again.
    10-27-14 08:02 PM
  6. jhimmel's Avatar
    Jared, that is what we have been doing.

    Posted via CB10
    10-27-14 08:07 PM
  7. MattyG27's Avatar
    Fellas I have sent the log to Clewley about the text issues that have been there since 10.3 has started leaking. So they are aware of it and hopefully working to fix the issue.

    Posted via CB10
    10-27-14 08:24 PM
  8. howards's Avatar
    Fellas I have sent the log to Clewley about the text issues that have been there since 10.3 has started leaking. So they are aware of it and hopefully working to fix the issue.

    Posted via CB10
    I, currently using 10.3.0.1154 and just noticed the texting issue. Seems like I can send a text and it says it sent but never received by the person I texted. Is this the issue you're referring to? I also noticed that MMS either doesn't send or takes a while before it does.
    10-28-14 01:25 AM
  9. Jimberry Storm's Avatar
    Do you think the VVM problem is android related ?

    Posted via CB10
    10-28-14 11:36 AM
  10. SteelGreek's Avatar
    I, currently using 10.3.0.1154 and just noticed the texting issue. Seems like I can send a text and it says it sent but never received by the person I texted. Is this the issue you're referring to? I also noticed that MMS either doesn't send or takes a while before it does.
    Most of our issues revolve around receiving messages and not sending them. All of mine get delivered but I will have issues receiving them. IMS intermittently disconnects which caused the issue.



    Verizon Z30 running 10.3.1.938 on CB10. My boring channel but has cute Frenchie puppy pics
    10-28-14 11:43 AM
  11. jhimmel's Avatar
    Do you think the VVM problem is android related ?

    Posted via CB10
    Not at all. Otherwise we would not be able to trick it into working by using different VZW VVM file and backed up settings. Obviously it CAN work. It appears that BlackBerry has updated it's VVM routines and it is no longer compatible with Verizon system.

    Posted via CB10
    10-28-14 12:13 PM
  12. green_ember's Avatar
    I've had sms/mms issues since moving above 10.3 on my Verizon Z30. Currently, I'm on 10.3.0.1052 and I have to make sure to reboot my phone every 1-2 days or I stop receiving SMS/MMS and they do NOT come in after a restart if I have missed any. I'm looking to upgrade to one of the 10.3.1.xxx versions but I'm seeing they have their own issues there as well. I may have to bite the bullet and roll back to 10.2.1 :-(
    10-28-14 03:09 PM
  13. howards's Avatar
    Just a FYI,
    I tried 10.3.1.938 for a while. My results -

    I encountered many of the same bugs that others saw - after a Non-Destructive load, and again after an Autoloader install.
    Correct spelling by tapping on misspelled word and selecting a suggestion would often fail.
    Add to dictionary would often fail.
    Some settings not "sticking" after handset restart.
    RFA problems.

    Went back to 821 -

    I used Link to reload official factory software, then enabled my Verizon VVM, performed a "Quick" type backup up with this minimal install. (Thank you JoBudden for this advice)
    Then autoloaded 821, and used Sachesi to install 2 old Verizon VVM files. Then did a settings only restore from that previous backup and confirmed Verizon VVM working again. Then went about rebuilding everything. Now I have a fully functioning handset and I can not find anything that is not working properly as of yet. Think I'll stay here for a while. :-)
    Any problems with receiving or sending texts or MMS? I encountered texting issues using 10.3.0.1154.
    10-28-14 03:11 PM
  14. szlevi's Avatar
    Any problems with receiving or sending texts or MMS? I encountered texting issues using 10.3.0.1154.
    Text input was often laggy for me in 1154 - now in 938 it seems so far snappy.
    10-28-14 03:28 PM
  15. jhimmel's Avatar
    Okay, anyone want to try 1016? There are Verizon specific builds this time, so who knows. Would love to see a leak that does not require all the tricks to get VVM working.
    If no one gets to it before me, I'll probably try this weekend.
    codeslinga likes this.
    10-30-14 05:37 PM
  16. codeslinga's Avatar
    Okay, anyone want to try 1016? There are Verizon specific builds this time, so who knows. Would love to see a leak that does not require all the tricks to get VVM working.
    If no one gets to it before me, I'll probably try this weekend.
    I'm in the process of downloading the files, now. I'll give it a shot and post my experiences as soon as I can.


    Posted via this beast of a Z30 I've got here (STA100-3/10.3.1.938)...
    10-30-14 07:04 PM
  17. jhimmel's Avatar
    I'm in the process of downloading the files, now. I'll give it a shot and post my experiences as soon as I can.


    Posted via this beast of a Z30 I've got here (STA100-3/10.3.1.938)...
    Awesome, good luck - keep us posted. I'll be looking at Verizon VVM and texting reliability on Verizon network.

    Posted via CB10
    10-30-14 09:02 PM
  18. willm's Avatar
    Hhmmm interesting- I'm on a Z10 100-4 on Verizon, and running 10.3.0.1418... my vvm is working and so are my texts- - Maybe its a Z30 issue ?? I loaded 1418 non-destructively using Sachesi - I loaded over 10.3.0.1152 - FYI- I look forward to your further posts.
    I also loaded 1418 non-destructive with Sachesi over 1152 because I was having trouble with MMS on 1152. Regular texts were fine and still are. 1418 cured the mms issues. Now I'm jumping up to 10.3.1.1016 as soon as I get everything downloaded!
    10-31-14 12:25 AM
  19. jhimmel's Avatar
    Any more VZW VVM reports from build 1016?
    10-31-14 03:58 PM
  20. codeslinga's Avatar
    Awesome, good luck - keep us posted. I'll be looking at Verizon VVM and texting reliability on Verizon network.

    Posted via CB10
    Unfortunately, the going has not been good with .1016 and Verizon VVM. Nothing I've tried has worked, and I've had to table any future attempts until someone else can provide a different approach.

    Wish the news were better, my friend!

    Posted via this beast of a Z30 I've got here (STA100-3/10.3.1.938)...
    10-31-14 04:08 PM
  21. jhimmel's Avatar
    Thanks for the update regardless, Marcus.
    10-31-14 04:13 PM
  22. JoBudden's Avatar
    Visual voice mail works with out any problems.

    Simple steps.
    Load 10.3.0.1052.
    Load the ecid538 vvm bar file provided in the thread about the issue.
    Restart the phone
    Set up visual voice mail.
    Back up using link.
    Load 10.3.1.xxxx ( any os you want)
    Load the ecid538 file again
    Restore device settings/contacts/ calendar.
    Phone will restart on its own.

    And you will have vvm every time on any 10.3.1 os

    And you can use this same back up to load any new os.

    If you happen to need to restore more information. You can just make sure not to include the device settings / contacts/ calander options.

    All will be good. But I'd advise not restoring the BlackBerry run time for os's in the 10.3's as it seems to mess up the way android apps run.


    Posted via CB10
    11-14-14 12:02 PM
  23. Gearheadaddy's Avatar
    I had to do the VVM restore trick. VVM works like it did on earlier builds now. SMS works but I don't get delivery confirmation. I can send/receive texts.
    Verizon doesn't pass on the delivery confirmation on texts for us...

    Crackberry Genius on Verizon 10.3.1.1016
    11-14-14 12:13 PM
  24. jonty12's Avatar
    Verizon doesn't pass on the delivery confirmation on texts for us...

    Crackberry Genius on Verizon 10.3.1.1016
    It does with other Verizon customers. It's working again on 1151.

    Posted via CB10
    11-16-14 12:20 PM
  25. kberube911's Avatar
    Has anyone had luck with a 10.3.1 and Verizon z30? No matter which one I try it eventually ends up having texting issues. Where I do not receive them at all. Can't find a way around it so went back to 10.2 but I miss the new features so much!

    If anyone has any tips or the best OS for this phone I really would appreciate it.

    Posted via CB10
    11-20-14 10:24 PM
99 1234

Similar Threads

  1. Native Solution to enable Browser Flash in 10.3.1?
    By niceup in forum BB10 Leaked/Beta OS
    Replies: 86
    Last Post: 01-11-15, 11:53 AM
  2. BlackBerry 10.3 amazon apps on bb will they show notifications?
    By Icardi101 in forum General BlackBerry Discussion
    Replies: 12
    Last Post: 10-26-14, 03:16 PM
  3. Camera and flashlight not working
    By shaunabrahams in forum Ask a Question
    Replies: 2
    Last Post: 10-19-14, 05:30 PM
  4. OS 10.3.1 new features list?
    By g33kphr33k in forum BB10 Leaked/Beta OS
    Replies: 2
    Last Post: 10-19-14, 12:56 PM
  5. .800 or .821?
    By JoseMercedes in forum BB10 Leaked/Beta OS
    Replies: 3
    Last Post: 10-19-14, 08:44 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD