12-06-14 12:31 AM
555 ... 1516171819 ...
tools
  1. beckzyboi's Avatar
    Which radio is better? 3182 or 3140, and why?

    Posted via CB10
    07-18-14 03:47 PM
  2. shorski's Avatar
    People say 3182 is better

    BlackBerry z30 OS10.3.0.700
    07-18-14 03:50 PM
  3. beckzyboi's Avatar
    I'm still in 2 minds about whether to install this OS/radio or not. In my findings and fixes thread nobody has had anything good to say about it.

    Posted via CB10
    07-18-14 03:51 PM
  4. shorski's Avatar
    I would have helped but I only used it for 5 hours before running back to 10.3

    BlackBerry z30 OS10.3.0.700
    07-18-14 03:52 PM
  5. Foppa_21's Avatar
    I'm still in 2 minds about whether to install this OS/radio or not. In my findings and fixes thread nobody has had anything good to say about it.
    Working fantastically for me. Zero issues or complaints.
    07-18-14 04:00 PM
  6. jteezybb's Avatar
    that's what i thought too, but i used all the links from this thread.
    maybe i have to do a clean install.
    U can download the os via sachesi, country codes are in second post then switch the radio to ur q10 version

    Z30 CB10 APP
    07-18-14 04:01 PM
  7. clie610's Avatar
    strange but true this OS with 1926 radio give different result
    07-18-14 04:13 PM
  8. pvphooman's Avatar
    Anyone know if the radio from the official T-Mobile release would be optimized for use on their networks rather than this release?

    Z10STL100-3/10.2.1.3253 CB10
    07-18-14 04:23 PM
  9. c-man's Avatar
    U can download the os via sachesi, country codes are in second post then switch the radio to ur q10 version

    Z30 CB10 APP
    That's basically what I did, I just downloaded them separately using the links provided. Sachesi said it was installing the .3253 os and radio. My device did update from .537 (sprint's last update) to what I posted.

    Posted via CB10
    07-18-14 04:54 PM
  10. schiri's Avatar
    Well my battery life certainly is not any better.10.2.1.3253 for all devices-img_20140718_134134.png
    07-18-14 05:13 PM
  11. KenV54's Avatar
    Well my battery life certainly is not any better.Click image for larger version. 

Name:	IMG_20140718_134134.png 
Views:	2420 
Size:	149.1 KB 
ID:	285794
    Well, I don't think it's the OS that's doing it. How long have you had it loaded?

    Here's my battery graph today with moderate use. I've had this OS loaded for three days.



    Posted via CB10
    Attachment 285799
    Attached Thumbnails 10.2.1.3253 for all devices-img_20140718_171923.png  
    07-18-14 05:21 PM
  12. schiri's Avatar
    Been loaded for about 36 hours.

    I've tweaked my display options because that number is crazy high.
    07-18-14 05:29 PM
  13. Foppa_21's Avatar
    Disparity in battery life is primarily the 46% display versus 16% display.

    Here's mine after 11 hours. Moderate use. No phone calls.

    Attachment 285821
    Last edited by Foppa_21; 07-18-14 at 07:11 PM.
    07-18-14 06:56 PM
  14. 00_Agent's Avatar
    Ha!! And you think yours is bad???


    10.2.1.3253 for all devices-img_20140718_164252.png

    Posted via CB10
    07-18-14 08:46 PM
  15. torcheredsole56's Avatar
    Thought I'd answer a few questions. I do not think you can restore anything from 10.3 to this os. To those with bad battery life, look at your apps. Usually it's a misbehaving app, not the os. And for those that do have issues, please say how you installed. This is important. I installed radio, then os, then bars on top of 3243 non destructive using sachesi. no restore with zero issues. No random reboots, good battery, even radio seems decent. Thanks.

    Posted via CB10
    07-18-14 08:59 PM
  16. torcheredsole56's Avatar
    Sorry, 3247

    Posted via CB10
    07-18-14 09:00 PM
  17. pvphooman's Avatar
    Someone plz help. I ran the radio autoloader for my stl100-3 and now my Z led blinks red twice, but wont boot. How do I fix??
    07-18-14 10:53 PM
  18. torcheredsole56's Avatar
    How did you load your existing OS? Autoloader or sachesi?

    Posted via CB10
    07-18-14 10:56 PM
  19. pvphooman's Avatar
    How did you load your existing OS? Autoloader or sachesi?

    Posted via CB10
    sachesi
    07-18-14 10:57 PM
  20. 00_Agent's Avatar
    Just use an autoloader it will fix everything.

    Posted via CB10
    07-18-14 11:00 PM
  21. pvphooman's Avatar
    I would try the OS autoloader next, but didn't want to lose my data. Is there any other option to try?
    07-18-14 11:02 PM
  22. torcheredsole56's Avatar
    There is a way to do this but I do not have the link. Let me try to find it. Otherwise, yes, autoloader is probably faster, unfortunately. Sachesi os and radio autoloaders do not mix for some. Maybe someone can jump in before I can find the link, but someone figured out how to recover from this scenario. Hold a minute or two before you autoload.

    Posted via CB10
    07-18-14 11:09 PM
  23. pvphooman's Avatar
    There is a way to do this but I do not have the link. Let me try to find it. Otherwise, yes, autoloader is probably faster, unfortunately. Sachesi os and radio autoloaders do not mix for some. Maybe someone can jump in before I can find the link, but someone figured out how to recover from this scenario. Hold a minute or two before you autoload.

    Posted via CB10
    Thank you. I think I found the post:
    Just because Sachesi failed to do a radio upgrade doesn't invalidate this thread. The OP was saying not to use an autoloader if the radio file failed to update.

    You want validation? Ok, I tested. upgraded from 1925 using Sachesi. worked fine. Even though I had the proper radio file I made a radio file only autoloader and ran it.

    You know what happened? it bricked my phone.

    Tried a different radio file in an autoloader, and it didn't work either.

    Somehow doing an OS upgrade via Sachesi (presumably via OTA as well) makes it so you cannot load a radio file via autoloader. May not happen to everyone, but it happened to me, and several other people too.

    THE WAY TO FIX IT

    To fix it I made an autoloader with both OS and Radio. I used the upgrade OS bar so it wouldn't wipe my phone (The autoloader in this case is approximately 370MB in size). Loaded that and it worked just fine, and all the radio-only loaders I made previously worked just fine too after this.

    Long story short, there is a potential problem where you CANNOT flash a radio file via autoloader without bricking your phone, but there is a way to recover from it without wiping your phone too.
    From thread:
    http://forums.crackberry.com/bb10-le...2141-a-906853/

    But can someone explain what this means and what files I need to combine?
    07-18-14 11:15 PM
  24. torcheredsole56's Avatar
    Thank you. I think I found the post:

    From thread:
    http://forums.crackberry.com/bb10-le...2141-a-906853/

    But can someone explain what this means and what files I need to combine?
    Try this, it was what I was thinking of, thanks to the great Mecca El
    How to Recover From a Soft Brick – Without Losing Your Data | UTB Blogs
    pvphooman likes this.
    07-18-14 11:25 PM
  25. mhhH4RI's Avatar
    But can someone explain what this means and what files I need to combine?
    It means you have to build a Core OS autoloader. Just download core OS bar (about 300MB) and radio bar (about 27MB). Extract both of them and then build the autoloder from their signed file (extracted bar files) then flash it. The Core OS autoloader won't wipe your phone.
    pvphooman and CyberMan2013 like this.
    07-18-14 11:41 PM
555 ... 1516171819 ...

Similar Threads

  1. Best Cases for the Z30?
    By texn884 in forum BlackBerry Z30
    Replies: 33
    Last Post: 07-30-14, 04:05 PM
  2. Replies: 10
    Last Post: 07-15-14, 05:21 PM
  3. How to downgrade to 10.2.1.1055 ?
    By tasteofglory in forum Ask a Question
    Replies: 5
    Last Post: 07-15-14, 10:57 AM
  4. 10.3.0.296 file manager bar name?
    By tahabashir1991 in forum BlackBerry 10 OS
    Replies: 1
    Last Post: 07-15-14, 10:46 AM
  5. QNX releases update to QNX OS for Medical
    By CrackBerry News in forum CrackBerry.com News Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 07-15-14, 10:30 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD