1. Hannes Herrmann1's Avatar
    Hello,
    I recently flashed 2947 using no autoloader on 2228 (tmo leak).

    Now i face two Bugs:
    1. Changing volume Display doesn't display properly. Volume is being switched up/down but you don't See it until you wait for the osd to vanish an then change the volume again.

    2.Callscreen doesn't allow to pull down the topbar. Just nothing happens. So no callsettings can be Made nor can the calllist be deleted.

    Both Bugs can be fixed temporarily with a reboot.

    Any solution other then downgrading?

    Best regards

    Posted via CB10
    04-13-14 10:42 PM
  2. lui22's Avatar
    I would have to say reinstalling
    04-13-14 10:59 PM
  3. Lostboy5151's Avatar
    Take advantage of the Autoloader offered here and install using BB Link. Why make things harder than they have to be?
    It's stable and easy to install and you'll have more time to enjoy your device.
    I've been helping people install Hybrids and leaks for about 5 years and I've never had any issues.
    From a Pearl to a Curve to a Bold to a Torch 9800 to a Torch 9810 to a Z10.

    Just a suggestion of what works for me!
    04-14-14 03:59 AM
  4. Hannes Herrmann1's Avatar
    I will give that a go. Thank you. This was my First non destruktive leak install. Defineately Not worth it

    Posted via CB10
    04-14-14 04:44 AM
  5. Lostboy5151's Avatar
    I will give that a go. Thank you. This was my First non destruktive leak install. Defineately Not worth it

    Posted via CB10
    Non destructive is about as meaningful as adding "pre" before a word.

    Pre heat. You either heat it or you don't.
    Pre board. Get on the plane before you get on the plane.

    My point! (imo) the word "non" destructive has no place here. If you do it right you won't have any problems. If you do, you can always go back and non do it! LOL

    I've been helping people install Hybrids and leaks for many many years. (Pearl, Curve, Bold, Torch 9800, 9810, Z10)
    Always installed the latest leak, which almost always came from this site (it's safe and trusted) and have NEVER had one single issue.
    And, back in the day I used BB Desktop Manager and now BB Link! (desktop Manager for bb10)

    Again, it's only my opinion but, it seems that the folks that make it more complicated then it has to be are the ones that always seem to have issues.
    And, I know I'm gonna catch h e l l for my opinion. ( and, they'll be from people who always have issues!

    Hang On! Before anyone starts to reply to me, here, there are several other threads that already touch on this. Just type "(Your Name)" has issues" in the search box.

    Pdinos3 and rayporsche like this.
    04-14-14 11:53 PM
  6. ynak's Avatar
    just reinstall OS)
    04-15-14 12:10 AM
  7. GodGibson's Avatar
    I just tested those bugs out, it works fine at my end meaning a bad install. I'd suggest you to backup, wipe and then re-install using auto loader.

    Posted via CB10
    04-15-14 12:26 AM
  8. Lostboy5151's Avatar
    I just tested those bugs out, it works fine at my end meaning a bad install. I'd suggest you to backup, wipe and then re-install using auto loader.

    Posted via CB10
    Wiping your device , might, may ,can cause more problems. It's generally not necessary to do a security wipe and I'd only suggest it as a last resort.
    Reinstalling does not fall in to that category. In other words,don't wipe !
    04-15-14 12:42 AM
  9. Sabrina van walsem's Avatar
    I have tested it to i have the same leake.
    No bug for me so far.
    Backup your device en reinstal.
    You dont have to de a wipe Just reinstal backup back and done.

    On my z10 stl100-2 10.2.1.2947
    04-15-14 02:29 AM
  10. Gearheadaddy's Avatar
    Reinstalling a few bar files may help in the future. Just a heads up. I have had one or two issues resolved this way...Sachesi nondestructive loads are great. My first one ever failed me also...probably user error as I'm not perfect. Close maybe but not always 100%...Don't be afraid to try again...

    Trusted Member Genius
    04-15-14 03:06 AM
  11. abramadhi's Avatar
    Just like geardaddy's said, make sure you install the latest bar apps from 2947. I've had some problems before because i forgot to update the bars since i thought that installing debrick using sachesi was also upgrading the bars but apparently it wasn't.

    Posted via CB10
    04-15-14 08:03 AM
  12. vgorous's Avatar
    Wiping your device , might, may ,can cause more problems. It's generally not necessary to do a security wipe and I'd only suggest it as a last resort.
    Reinstalling does not fall in to that category. In other words,don't wipe !
    I don't get how wiping could cause more problems. It's like saying choosing the long format option on your PC could do more damage.

    Posted via CB10
    ppeters914 likes this.
    04-15-14 09:12 AM
  13. blee4's Avatar
    The dialer crashes on me every time I transfer the call to a bluetooth headset from just the phone. The entire thing just stop responding and refuses to close. I have to reboot my Q10 to make phone calls, this is pretty crazy.
    04-15-14 08:53 PM
  14. Hannes Herrmann1's Avatar
    We should go ahead and give 2273 autoloader a try. Maybe fixes our Problems. Will Report.

    2273 is as old as 2974 but it comes from another branch.


    Posted via CB10
    04-15-14 11:11 PM
  15. Sabrina van walsem's Avatar
    Is the bug gone or not.

    On my z10 stl100-2 10.2.1.2947
    04-18-14 03:51 PM
  16. mrjmc99's Avatar
    I was having some weird issues with the phone app, after side loading the 5 updated bars on top of 2947 from 2273, which included the phone and dialer bars, I have had no issues with the phone or bluetooth. I would try that before a whole autoloader.


    Edit: link
    http://forums.crackberry.com/showthread.php?t=924010

    Z30STA100-3/10.2.1.2947
    04-18-14 08:43 PM
  17. sangsuryo's Avatar
    I was having some weird issues with the phone app, after side loading the 5 updated bars on top of 2947 from 2273, which included the phone and dialer bars, I have had no issues with the phone or bluetooth. I would try that before a whole autoloader.


    Edit: link
    http://forums.crackberry.com/showthread.php?t=924010

    Z30STA100-3/10.2.1.2947
    Best hybrid for me too: OS 2947, radio 2759 + sideloaded 4 files from 2273 + 10.3 browser.

    Result: weird phone app bug fixed, better battery life compare to 2273.

    Q10SQN100-3/10.2.1.2947 radio 2759.

    Posted via CB10
    04-20-14 09:06 AM

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 04-16-14, 10:46 AM
  2. Any experience in non destructive Downgrade (rollback) ?
    By presean in forum BB10 Leaked/Beta OS
    Replies: 10
    Last Post: 04-14-14, 06:20 PM
  3. Replies: 6
    Last Post: 04-14-14, 08:25 AM
  4. I dropped my cellphone in a cup of juice and now its not working!
    By Melanie Aben in forum General BlackBerry Discussion
    Replies: 13
    Last Post: 04-14-14, 08:03 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD