07-04-13 01:39 PM
1,251 ... 2728293031 ...
tools
  1. Phill_UK's Avatar
    Strange...

    10.1.0.2354 Autoloader for STL100-2//3/4-img_00000002.png

    Running full .2354 and now my About screen is showing a Software Release number. That certainly wasn't there over the last couple of days.

    Anyone else seeing this?
    06-01-13 04:38 AM
  2. MeerMusik's Avatar
    Edit: Forgot to mention: After the first Reboot I was able to open the Settings Menu bot can not scroll through the Settings Main Page or open any Sub menu: A Reboot fixed that. Still no BootUp Time available.
    ------

    Good morning.

    I had the Leaked OS. 2342 installed. And this morning Vodafone Germany offered me SW. 2312(OS. 2354) as an Update (534MB. One Update Package only): Installed it and finally I have my SW Version back lol

    I will stay on this Version until the first half-stable 10.2 Beta OS shows up.

    Since OS Version .2342 no reboot every ~20 Minutes during charging anymore. Other Reboots i.e. while loading over PC/USB Cable or for other reasons: Can't say a thing about it - never had those since OS Version 10.0.10.99

    Thanks all Autoloader Authors for your time and the risks you take by making those publicly available.

    Have a wonderful weekend everyone

    Greetings from Germany
    Oliver

    Posted via CB10
    Last edited by MeerMusik; 06-01-13 at 04:56 AM.
    06-01-13 04:41 AM
  3. FuriousK's Avatar
    I'm not sure I could follow all of the issues with your reboots, but I would be interested in the final result with 2354 and the 1880 radio.

    I already have the 1880 radio installed with the 1880 (actually 1881), so I was going to just load the 2354 OS bar file without loading the 2354 radio file. This may be different from loading all of 2354 then back loading in the 1880 (1881) radio.

    Given the problems everyone is having with these OS upgrades, it may all be in the details.
    Here's my most recent adventure:

    Security Wiped
    Autoloaded 10.0.9.348 (Probably not necessary, but did I just to get something other than 2354 on there)
    Security Wiped
    Started Autoload of 10.0.9.348 again, but pulled USB to Soft Brick the Z10
    Connected to Link to Reload to carrier 10.1.0.1720 (Rogers)
    Ran Sachibar and loaded JUST the 10.1.0.2354 OS (so I still have 1720 Radio).

    Except for my not loading the 2354 Radio (which I had tried once before using essentially the same steps) this is the procedure that other people have had work for them.


    Initial reboot - got the text message problem (attempt to compose a text message just causes a flash).
    (This is the same problem I had the last time I tried Sachibaring the OS (and that time the radio too) over stock Rogers 1720.

    security Wipe for fun!

    Text message problem persists.
    (However, my phone does show 4G at this point.)

    So, I'm clear now that I don't JUST have problems with the 2354 Radio, it's the OS too.


    Basically,
    - if I Sachibar 2354, I can't compose texts at all.
    - If I use the Autoloader for 2354, at some point I end up getting the MMS "General Problems" error and show 3G instead of 4G or 4GLTE instead of LTE.


    Had this worked my next step would have been to run the RADIO 1881 Autoloader.
    (I have done that once, and it actually went on fine for me, but other people are reporting some bricking, so I dunno - I still had my other problems, but no bricking.)

    If you get to the point where you've got the 2354 OS on there, and it works, you could give that a shot.
    06-01-13 04:43 AM
  4. zocster's Avatar
    It's Vodafone roll out globally? I had it the day I installed it. Is Vodafone UK showing same o's on sachup?

    Strange...

    Click image for larger version. 

Name:	IMG_00000002.png 
Views:	1802 
Size:	101.1 KB 
ID:	167271

    Running full .2354 and now my About screen is showing a Software Release number. That certainly wasn't there over the last couple of days.

    Anyone else seeing this?
    Sent from my Z10 using Tapatalk 2
    06-01-13 04:55 AM
  5. MeerMusik's Avatar
    It's Vodafone roll out globally? I had it the day I installed it. Is Vodafone UK showing same o's on sachup?
    Sent from my Z10 using Tapatalk 2
    Morning. Not sure if they roll this out globally. Only thing I know: VF Germany didn't release the. 273 as it's failed the internal VF Tests in Germany. But I think that they will at least roll this Version out everywhere where they sell the STL-100-2.

    Posted via CB10
    06-01-13 05:05 AM
  6. Phill_UK's Avatar
    It's Vodafone roll out globally? I had it the day I installed it. Is Vodafone UK showing same o's on sachup?
    Possibly Andy, but nothing new for Vodafone UK on sachup yet... still showing .273

    Tried software update from the phone and nothing showing there either.
    zocster likes this.
    06-01-13 05:05 AM
  7. vulfadli's Avatar
    2354 on 1917 radio batt so far mostly on wifi mild usage of whatsapp group since its the weekend. Not bad I say.

    10.1.0.2354 Autoloader for STL100-2//3/4-img_00000004.png

    Posted via CB10
    06-01-13 05:24 AM
  8. eyecrispy's Avatar
    ATT users, how is your phone on this version? Did you use autoloader or sachibar?
    06-01-13 07:05 AM
  9. backfire101's Avatar
    I noticed that retaildemoshim went from 53MB to 77MB to install, why, what use would this have for users? I guess it's the demo used at the stores.

    Also noticed that from version 1720 to 2354 de bridge apps went from version 51 to 206, I guess this is a huge jump forward, anyone ideas on what the changes could be? Maybe planning ahead for future updates on bridge app for the playbook?
    06-01-13 07:43 AM
  10. akavbb's Avatar
    I noticed that retaildemoshim went from 53MB to 77MB to install, why, what use would this have for users? I guess it's the demo used at the stores.

    Also noticed that from version 1720 to 2354 de bridge apps went from version 51 to 206, I guess this is a huge jump forward, anyone ideas on what the changes could be? Maybe planning ahead for future updates on bridge app for the playbook?
    There was a bug on bridge.
    It would deassociate PlayBook by itself.
    Now this one is solved. It only loses PlayBook connection when backing up via link.


    Posted via CB10
    06-01-13 07:49 AM
  11. warren_walker's Avatar
    this will work on a stl100-3?

    Posted via CB10
    06-01-13 07:51 AM
  12. Phill_UK's Avatar
    this will work on a stl100-3?
    It says so in the thread title, so yes.
    Lendo likes this.
    06-01-13 07:56 AM
  13. shabbs's Avatar
    Same as with me trying to load .1917 radio files.
    Did you install 2354 via sachup update method?
    Yes, this seems to happen to anyone that has used the sachup/sachibar method and then flashed a radio file. You brick the phone.
    06-01-13 08:02 AM
  14. akavbb's Avatar
    Yes, this seems to happen to anyone that has used the sachup/sachibar method and then flashed a radio file. You brick the phone.
    There must be a warning posted...
    06-01-13 08:10 AM
  15. snihed's Avatar
    I'm not sure that is accurate since I flashed 2009 radio and 2355 radio on this OS when the former didn't meet my expectations. I updated using sachup.

    Posted via CB10
    06-01-13 08:39 AM
  16. shabbs's Avatar
    I'm not sure that is accurate since I flashed 2009 radio and 2355 radio on this OS when the former didn't meet my expectations. I updated using sachup.
    Interesting. Did you use "Upgrade" or "Debrick" method with Sachup?
    06-01-13 08:52 AM
  17. shotgunboss's Avatar
    ATT users, how is your phone on this version? Did you use autoloader or sachibar?
    No problems, I used sachup/sachibar, I had .2342 leak with a .1880 restore, nothing got hosed up in the process and actually I think the call quality is the best its ever been

    Posted via CB10
    eyecrispy likes this.
    06-01-13 09:01 AM
  18. snihed's Avatar
    Interesting. Did you use "Upgrade" or "Debrick" method with Sachup?
    I used update mode in sachup.

    Posted via CB10
    06-01-13 09:01 AM
  19. rezarp's Avatar
    I got an STL100-1 running 10.0.10.82 and downloaded the autoloader exe file. After running the exe file it resets the phone and asks for phone password after entering the password nothing happens and phone restarts. No sign of any installation/upgrade. please help
    06-01-13 09:24 AM
  20. blackblaire's Avatar
    I got an STL100-1 running 10.0.10.82 and downloaded the autoloader exe file. After running the exe file it resets the phone and asks for phone password after entering the password nothing happens and phone restarts. No sign of any installation/upgrade. please help
    This is for stl 2/3/4 please read the title!

    Posted via CB10
    06-01-13 09:31 AM
  21. Phill_UK's Avatar
    I got an STL100-1...
    http://forums.crackberry.com/showthread.php?p=8561932
    06-01-13 09:35 AM
  22. Norg's Avatar
    ATT users, how is your phone on this version? Did you use autoloader or sachibar?
    I've been running .2354 on my AT&T STL100-3 since early friday morning. Overall am very satisfied with performance/operation and prefer it considerably to previous .2345 build. I used autoloader to install...performed backup, update and restored settings and apps.

    Posted with my STL100-3 via CB10
    eyecrispy likes this.
    06-01-13 09:37 AM
  23. DetlevCM's Avatar
    Curious... I was missing a GB of space and i still had high battery drain ski decided to backup and use the autoloader (used Sachup and Sachibar originally).

    Now for some reason remote file access to my PC is gone... BlackBerry Link does not find any devices linked to my BlackBerry ID???

    Posted via CB10
    06-01-13 09:41 AM
  24. richard bedford's Avatar
    Posted via CB10 hi all. Loaded 2354 three days ago and all is well. After reading through these posts I'm a little confused. My 100-4 reads 4GLTE, No problems sending, receiving text or mms. I'm in a LTE plentiful locale. Is the 4GLTE wrong? Should it just be LTE or am I misreading posts. Thanks in advance. Oh ya loaded. 2354 via autoloader.
    06-01-13 09:44 AM
  25. shabbs's Avatar
    I used update mode in sachup.
    Ok, so we don't have a consistent pattern then.
    06-01-13 09:56 AM
1,251 ... 2728293031 ...

Similar Threads

  1. Replies: 1037
    Last Post: 11-16-13, 11:48 AM
  2. where can i find the official 10.1 for stl100-1
    By Ernie Keyser in forum BlackBerry Z10
    Replies: 9
    Last Post: 05-15-13, 04:52 PM
  3. Leaked 10.1.0.1627 for STL100-1 (link provided)
    By yueytan in forum BB10 Leaked/Beta OS
    Replies: 11
    Last Post: 05-10-13, 12:47 AM
  4. Leaked 10.1 os for STL100-1
    By Michael Parasdas in forum BB10 Leaked/Beta OS
    Replies: 6
    Last Post: 05-08-13, 03:59 AM
  5. Replies: 9
    Last Post: 04-22-13, 09:30 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD