07-04-13 01:39 PM
1,251 ... 1617181920 ...
tools
  1. iririr's Avatar
    So.... anyone got a message about using the charger that came with the phone? cause Im having problems with that now O.o

    Posted via CB10
    I had problem with mine also...it wouldn't charge...it was plugged in all night and when I woke up it was stuck at 76%.....restart didn't help either
    05-30-13 02:39 PM
  2. blockbuy's Avatar
    seems all the links are broken - any other mirrors apart from the original 2 and Kris's one?


    As I remember from 2342 the battery life settled to be ok - even getting 12 hours myself when not on a train or 2.

    So how does this one compare - early doors I know - initial thoughts????


    Kris - how we looking for new leaks over the next couple of days please?

    Cheers
    bb
    05-30-13 02:41 PM
  3. zocster's Avatar
    And a 98 mb update to someone coming from 1720/273..



    I think this os becoming official soon on everyone, patience...

    Sent from my Z10 using Tapatalk 2
    Mecca EL likes this.
    05-30-13 02:44 PM
  4. KenV54's Avatar
    Seems to me the only problem with this OS, aside from the MMS issue, which really isn't related to this OS, is the battery life. Maybe the people who are getting good battery life on this one just aren't posting here.

    Still going with my slow but trusty 1880.... :-)

    Posted via CB10
    05-30-13 02:46 PM
  5. GvdM's Avatar
    Been using moderate since 06:00 till now 12:45 and the battery seems to be holding up well. Some driving using maps with voice. Email, downloaded some apps, some Web browsing and mms. Pretty pleased so far.


    10.1.0.2354 Autoloader for STL100-2//3/4-img_00000001.png

    Posted via CB10
    05-30-13 02:46 PM
  6. wu-wei's Avatar
    That being said, just because it is official for one Carrier on one Device, we are using it across other carriers and devices not intended for (as far as the system is confirmed), therefore we users in this case STL100-3/4 users are effectively loading a unkown OS onto our devices and beta testing it. Also in that sense, because our carriers haven't released the OS to use, it is in sense a leak to our devices

    Fair enough, and I do not disagree.

    My point was more related to a perceived access/exclusivity of leaks and their sources. As someone who likes to do things for himself, if I can get the core files not already packaged in an autoloader, then I'll grab them and see what kind of stuff I can do with them.
    zocster and Mecca EL like this.
    05-30-13 02:47 PM
  7. TTBGF's Avatar
    I think this is the first time all STL100 1,2,3 and 4 models have the same OS (leaked or official) available!
    05-30-13 03:00 PM
  8. KemKev's Avatar
    Noticed over lunch that for the first time my network is showing as 3G. Usually, it shows 4G. Thought I saw some mention of that on previous pages so it is back to searching through the thread for probable cause and solution, if any..
    05-30-13 03:24 PM
  9. Yellowfddriver's Avatar
    Here's a question. So it seems that using an Autoloader is the way to go. If coming from a 10.0 build, would a restore cause the MMS issue?
    05-30-13 03:25 PM
  10. SubCamp's Avatar
    has anyone got an change log from 10.1.0.273 to 10.1.0.2342 to now 10.1.0.2354?

    and is it worth doing 2342 to 2354?
    05-30-13 03:26 PM
  11. theonecid's Avatar
    Noticed over lunch that for the first time my network is showing as 3G. Usually, it shows 4G. Thought I saw some mention of that on previous pages so it is back to searching through the thread for probable cause and solution, if any..
    Yep that's the problem. Now your MMS most likely don't work.
    05-30-13 03:26 PM
  12. Kris Simundson's Avatar
    Kris - how we looking for new leaks over the next couple of days please?

    Cheers
    bb
    I'd install this, it may only be official "leaks" in the future, I use my linux box once a night to auto populate the servers for new firmware, and if it downloads it downloads
    blockbuy likes this.
    05-30-13 03:26 PM
  13. Kris Simundson's Avatar
    Noticed over lunch that for the first time my network is showing as 3G. Usually, it shows 4G. Thought I saw some mention of that on previous pages so it is back to searching through the thread for probable cause and solution, if any..
    Cause from regional update menu, radio fragmentation, and the radio connecting to either a distance tower or old cell technology tower. Most towers have been updated to report 4G for 3G/H+, some older towers haven't been touched. A security wipe will remedy that problem.
    KemKev likes this.
    05-30-13 03:28 PM
  14. lwaysluking's Avatar
    So.... anyone got a message about using the charger that came with the phone? cause Im having problems with that now O.o

    Posted via CB10
    I haven't seen that message with this release (because I haven't used any other charger besides stock for a while)...... And that's because my Z10 would not charge with any of my Playbook chargers while I used several of the previous leaks (so I lost my incentive to rapid charge).
    05-30-13 03:28 PM
  15. Wigley458's Avatar
    Here's a question. So it seems that using an Autoloader is the way to go. If coming from a 10.0 build, would a restore cause the MMS issue?
    Yes. If u restore using a backup file from the 2342 os. Do not restore the settings part. The media and applications are fine tho. Just use the settings from a diff backup or redo manually

    Posted from my awesome Z10 via cb10. My Channel pin http://channelpin.com/C000B3B57
    05-30-13 03:31 PM
  16. ARWestenberger's Avatar
    has anyone got an change log from 10.1.0.273 to 10.1.0.2342 to now 10.1.0.2354?

    and is it worth doing 2342 to 2354?
    From what everyone was saying, the .2342 OS was a failed OS, and .2354 is the corrected version. I autoloaded it and it is working better than the previous one, I'm in an STL 100-4 on Verizon.


    Posted via CB10
    SubCamp likes this.
    05-30-13 03:35 PM
  17. saescott's Avatar
    One thing I notice, with the other leaks Whatsapp was integrated into the HUB, I have to go to the notification to my messages but that's the least of my problem. Once again thank you.
    Try uninstalling whatsapp and reinstalling. That should work. If that doesn't work, backup and do a security wipe...
    05-30-13 03:39 PM
  18. blockbuy's Avatar
    I'd install this, it may only be official "leaks" in the future, I use my linux box once a night to auto populate the servers for new firmware, and if it downloads it downloads
    Cheers Kris - you're determined to make it 4 evenings lost for me in a week :-)


    Any links working again yet guys?


    oh and the first post Mega link pops this up - taking the mick or what - lol

    Warning: Your browser is not modern enough to download a file this large.
    05-30-13 03:43 PM
  19. Norg's Avatar
    Has anyone had any problems with gmail not working? I can't get my gmail to connect at all.
    Installed .2354 very early this morning, all is working perfectly and more smoothly than with .2342 release. Including my Gmail.

    Posted via CB10
    05-30-13 03:43 PM
  20. LazyEvul's Avatar
    Noticed over lunch that for the first time my network is showing as 3G. Usually, it shows 4G. Thought I saw some mention of that on previous pages so it is back to searching through the thread for probable cause and solution, if any..
    Experienced a similar issue today, a whole bunch of fiddling with enabling/disbaling the network and data services, as well as attempting a manual network selection and switching back to auto, eventually seemed to fix it. Might have to give the OS a security wipe when I have more free time for a permanent fix.

    Posted via CB10
    05-30-13 03:45 PM
  21. Roscopcoletrain's Avatar
    Yes. If u restore using a backup file from the 2342 os. Do not restore the settings part. The media and applications are fine tho. Just use the settings from a diff backup or redo manually

    Posted from my awesome Z10 via cb10. My Channel pin Wigley's News - BlackBerry BBM Channel Pin for Wigley's News
    really? Ugh.. i dont have any old settings backup. Whats it break using the current settings? just mms? Doesnt the wipe fix that?

    hmm, well wont matter as I cant DL kris's file lol
    05-30-13 03:47 PM
  22. tickerguy's Avatar
    Hi folks. I did this via sachibar update method, but for some reason, I've got OS .2354, but still got software release .273.

    Any thoughts/suggestions?

    Everything seems to be working Ok, just not sure why it's not updated to the correct software release.

    Posted via CB10
    That is normal; the software release is not updated by a sideloaded OS. There is apparently a metafile that the carrier's OTA process sends over that is not available otherwise.
    nikgilbe likes this.
    05-30-13 03:49 PM
  23. jhanks64's Avatar
    Here is a mirror to the first Autoloader: ftp://ftp.sv-cs.com/Autoloader_10.1....L100-4.exe.zip
    blockbuy likes this.
    05-30-13 03:51 PM
  24. Wigley458's Avatar
    really? Ugh.. i dont have any old settings backup. Whats it break using the current settings? just mms? Doesnt the wipe fix that?

    hmm, well wont matter as I cant DL kris's file lol
    Yes. Just the SMS and radio types. Also. It won't matter if u use kris's or not. Same results with restore on 2342. So.

    If u don't have an earlier one. Just restore the media and applications and leave the settings alone. And do them manually. Really no big deal. Cept u will most likely loose ur old texts history. And yes. Wipe does fix that most times. But not if u just reintroduce the same problem with restore again

    Posted from my awesome Z10 via cb10. My Channel pin http://channelpin.com/C000B3B57
    Roscopcoletrain likes this.
    05-30-13 03:53 PM
  25. Kris Simundson's Avatar
    That is normal; the software release is not updated by a sideloaded OS. There is apparently a metafile that the carrier's OTA process sends over that is not available otherwise.
    I'm going to try and integrate the meta file, it sits in with the bar files that get extracted

    Posted via CB10
    scook94 likes this.
    05-30-13 03:56 PM
1,251 ... 1617181920 ...

Similar Threads

  1. Replies: 1037
    Last Post: 11-16-13, 11:48 AM
  2. where can i find the official 10.1 for stl100-1
    By Ernie Keyser in forum BlackBerry Z10
    Replies: 9
    Last Post: 05-15-13, 04:52 PM
  3. Leaked 10.1.0.1627 for STL100-1 (link provided)
    By yueytan in forum BB10 Leaked/Beta OS
    Replies: 11
    Last Post: 05-10-13, 12:47 AM
  4. Leaked 10.1 os for STL100-1
    By Michael Parasdas in forum BB10 Leaked/Beta OS
    Replies: 6
    Last Post: 05-08-13, 03:59 AM
  5. Replies: 9
    Last Post: 04-22-13, 09:30 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD