07-21-15 08:07 PM
37 12
tools
  1. cpontigo's Avatar
    Hi everybody
    I can't get connected to 4G band. I have a Z30 STA 100-5. My network provider use 1800 MHz.
    Any suggestions?

    Posted via CB10
    01-07-15 10:21 AM
  2. raino's Avatar
    STA100-5 does not have any 1800 MHz LTE bands.
    01-07-15 10:31 AM
  3. anon1727506's Avatar
    STA100-5
    GSM 850/900/1800/1900
    3G/HSPA+ 800/850, 1700, 1900, 2100
    LTE 850, 2100, 2600

    If your provider only offers LTE in the 1800 band you are not going to get connected....

    You really need a STA100-2 for that LTE Bandwidth.
    01-07-15 10:34 AM
  4. cpontigo's Avatar
    Thanks, I used this info provideed by BlackBerry to buy My Phone and It shows that STA 100-5 used 1800mHz band.


    Posted via CB10
    01-07-15 10:53 AM
  5. anon1727506's Avatar
    Thanks, I used this info provideed by BlackBerry to buy My Phone and It shows that STA 100-5 used 1800mHz band.


    Posted via CB10
    The perils of not buying from a Carrier, or a manufacture not putting all the bands on one device. With the differences in the US Carriers and the size of the country... this is one reason I don't see people moving to the BYOD with carriers. Now if Verizon gets rid of CDMA and doesn't come up with some other crazy way to make their network unique, then maybe people could be confident of buying any phone and it working.

    I understand BlackBerry not combining both CDMA and GSM, but to have five version of the Z30....
    raino likes this.
    01-07-15 01:38 PM
  6. raino's Avatar
    I understand BlackBerry not combining both CDMA and GSM, but to have five version of the Z30....
    If BB had its way, there would have been six versions, two of which differ by...wait for it...one LTE band

    In this regard, the Z30 was an oddity, even by BB's standards.
    Umaima_B_Dia and anon1727506 like this.
    01-07-15 01:45 PM
  7. cpontigo's Avatar
    Thanks. I am very confused. Web site blackberry.) said that STA 100-5 is Tri Band, however there is a link in the same page in which said that STA100-5 is Quad Band.

    Posted via CB10
    01-07-15 03:19 PM
  8. cpontigo's Avatar
    This is the link

    Posted via CB10
    01-07-15 03:20 PM
  9. cpontigo's Avatar
    I can't get connected to 4G band-img_20150107_145658.png

    Posted via CB10
    01-07-15 03:20 PM
  10. cpontigo's Avatar
    01-07-15 03:21 PM
  11. raino's Avatar
    Thanks. I am very confused. Web site blackberry.) said that STA 100-5 is Tri Band, however there is a link in the same page in which said that STA100-5 is Quad Band.
    It's tri-band LTE, quad-band UMTS, and quad-band GSM. Maybe you misread what was shown?

    If you still can, return it and get the STA100-2 or STA100-6 instead.
    01-07-15 03:32 PM
  12. cpontigo's Avatar
    I there
    I changed my device for a z30 sta 100-2 and I still having trouble to get connected to a 4G service. My network supplier use 1800 band and is similar that my phones. Any advice?

    Posted via CB10
    02-18-15 02:08 PM
  13. raino's Avatar
    I there
    I changed my device for a z30 sta 100-2 and I still having trouble to get connected to a 4G service. My network supplier use 1800 band and is similar that my phones. Any advice?
    Which carrier is this? All the 1800 MHz LTE carriers I know of use band 3, which the -2 does have.
    02-18-15 03:41 PM
  14. cpontigo's Avatar
    Movistar. I am in Costa Rica

    Posted via CB10
    02-18-15 04:06 PM
  15. raino's Avatar
    Yeah, Movistar CR definitely has a band 3 LTE network. Are you sure your SIM is new enough to get LTE? Is LTE the same data plan, or do you have to pay extra?
    02-18-15 05:50 PM
  16. cpontigo's Avatar
    Right now I have a trail for a couple of months. Yesterday I went to a Movistar Store and they put my SIM Card in one of them devices and It works fine on 4G.
    If I get out the SIM and install again my phone recognized 4G for a few minutes however it change after again to 2G and 3G


    Posted via CB10
    02-18-15 06:27 PM
  17. raino's Avatar
    Right now I have a trail for a couple of months. Yesterday I went to a Movistar Store and they put my SIM Card in one of them devices and It works fine on 4G.
    If I get out the SIM and install again my phone recognized 4G for a few minutes however it change after again to 2G and 3G
    So it sounds like a provisioning issue.

    But first, let's make sure your 4G/LTE is turned on. Go to Settings>Networks and Connections>Mobile Network. Under 'Network Mode,' make sure the option selected from the dropdown menu has "LTE" in it (or "4G," if that's what they call it Costa Rica.) If not, then pick one that says 4G or LTE.

    If this doesn't work, or 'Network Mode' does not show any options that include 4G or LTE, then it's a provisioning issue. Sometimes, when carriers don't sell specific phones, they don't provision them for LTE by default. The workaround for this is to trick the system into believing that your phone is a provisioned LTE device. The way to do this is to provide them a 'dummy' IMEI from a phone that is provisioned for 4G/LTE in their system. So make their system believe you have a different phone. But not all carriers allow for 'dummy' IMEIs.

    If you're interested in doing this, let me know.
    02-18-15 07:32 PM
  18. FrankIAm's Avatar
    The perils of not buying from a Carrier, or a manufacture not putting all the bands on one device. With the differences in the US Carriers and the size of the country... this is one reason I don't see people moving to the BYOD with carriers. Now if Verizon gets rid of CDMA and doesn't come up with some other crazy way to make their network unique, then maybe people could be confident of buying any phone and it working.

    I understand BlackBerry not combining both CDMA and GSM, but to have five version of the Z30....
    They got it right with the passport.
    02-18-15 07:37 PM
  19. chern's Avatar
    So it sounds like a provisioning issue.

    But first, let's make sure your 4G/LTE is turned on. Go to Settings>Networks and Connections>Mobile Network. Under 'Network Mode,' make sure the option selected from the dropdown menu has "LTE" in it (or "4G," if that's what they call it Costa Rica.) If not, then pick one that says 4G or LTE.

    If this doesn't work, or 'Network Mode' does not show any options that include 4G or LTE, then it's a provisioning issue. Sometimes, when carriers don't sell specific phones, they don't provision them for LTE by default. The workaround for this is to trick the system into believing that your phone is a provisioned LTE device. The way to do this is to provide them a 'dummy' IMEI from a phone that is provisioned for 4G/LTE in their system. So make their system believe you have a different phone. But not all carriers allow for 'dummy' IMEIs.

    If you're interested in doing this, let me know.
    hi,

    I'd like to know. I live in honduras. bought my passport from amazon and have the same issue. I got TIGO's (carriers name) 4G LTE sim card.
    only 3G/2G available.


    I can't get connected to 4G band-img_20150218_194405.png

    I do get all options when I install the sim card, but then disappear.

    I can't get connected to 4G band-img_20150127_151337.png


    any help will be appreciated.


    Typed and Flipped on my Passport SQW100-1/10.3.0.1418
    02-18-15 07:46 PM
  20. cpontigo's Avatar
    Thanks rainout. I will try to do this.

    Posted via CB10
    02-18-15 09:23 PM
  21. raino's Avatar
    hi,

    I'd like to know. I live in honduras. bought my passport from amazon and have the same issue. I got TIGO's (carriers name) 4G LTE sim card.
    only 3G/2G available.


    Click image for larger version. 

Name:	IMG_20150218_194405.png 
Views:	218 
Size:	50.6 KB 
ID:	334455

    I do get all options when I install the sim card, but then disappear.

    Click image for larger version. 

Name:	IMG_20150127_151337.png 
Views:	217 
Size:	68.8 KB 
ID:	334456


    any help will be appreciated.
    Thank you for the screenshots. They show exactly what I was talking about.

    Tigo has a band 4 LTE network in Honduras, so assuming you are in an area where their LTE network works, then you should be getting it.

    To get your Passport provisioned for LTE, we will need a 'dummy' IMEI. Does Tigo have stores with demo phones? If so, then get the IMEI# off one of these phones, and call Tigo and tell customer service that you would like to activate a new phone on your account. They should ask you for your phone's IMEI# and when they do, give them the demo phone's IMEI#.

    If Tigo does not have in-store demo phones, let me know and we can make our own 'dummy' IMEI from a phone that is provisioned, like an iPhone or something.

    Keep in mind that this doesn't work everywhere. In Pakistan, for example, IMEIs are hard locked and cannot be manually entered. In the US, they can be.
    Umaima_B_Dia likes this.
    02-18-15 09:28 PM
  22. chern's Avatar
    will do. thanks.

    Typed and Flipped on my Passport SQW100-1/10.3.0.1418
    02-18-15 09:44 PM
  23. cpontigo's Avatar
    How can I get a dummy imei# for a LG G3

    Posted via CB10
    02-20-15 01:59 PM
  24. raino's Avatar
    How can I get a dummy imei# for a LG G3
    If this is a phone you own, or it's an in-store demo model, you can give them that G3's IMEI. You can get the IMEI from Apps>Settings>About phone>IMEI.

    Or, just ask them to set your phone type to "unknown LTE" in their system. See this here: http://crackberry.com/no-lte-your-bl...res-how-fix-it
    02-20-15 03:25 PM
  25. cosimiro yeah's Avatar
    Just your simcard not capable of LTE of your carrier.

    Posted via CB10
    02-20-15 08:50 PM
37 12

Similar Threads

  1. Q10 to Classic experience
    By bboros in forum BlackBerry Classic
    Replies: 14
    Last Post: 01-17-15, 12:52 AM
  2. What happened to BBM on BB10? Not the same as OS7
    By Mr4aces in forum BlackBerry 10 OS
    Replies: 18
    Last Post: 01-09-15, 11:49 PM
  3. How to block appstore update notifications?
    By dale-c in forum BlackBerry Passport
    Replies: 2
    Last Post: 01-07-15, 10:34 AM
  4. BlackBerry Classic expected to launch in India on January 15th
    By CrackBerry News in forum CrackBerry.com News Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 01-07-15, 09:12 AM
  5. Why can't I set up BlackBerry messenger?
    By CrackBerry Question in forum Ask a Question
    Replies: 2
    Last Post: 01-07-15, 05:16 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD