1. morday's Avatar
    Hi everyone.



    I WRITE THIS POST AS I COULD NOT RESOLVE PROBLEM WITH ADVICES FOUND ON THIS AND OTHER FORUMS.



    Myself and my wife recently bought new Fitbits for ourselves.

    I got Charge 3, she took Charge 2.

    Our phones are Blackberry Keyone (Mine 64/4GB, Her 32/3GB - identical system description, Oreo 8.1.0).

    Setting up Charge 3 was easy-peasy - works fantastic (on both phones).



    The issue is that Charge 2 on my missus phone will not receive call & message notifications. (Pairing process went fine)

    But when I tried on my phone (with default Charge 2 settings) it was working fine (about 3 second delay on receiving notification).



    I tried everything (as mentioned I went trough all proposed popular solutions from the forum) :

    - keep alive widget + always connected, encryption,

    - switch on all possible permissions for Fitbit app

    - reinstalling Fitbit App,

    - network setting reset,

    - Bluetooth cache reset,

    - finally system factory reset....

    No positive result



    I can see it may be BB software bug, but maybe I missed something.

    I would really appreciate your help.



    Many thanks
    12-01-18 07:01 AM
  2. conite's Avatar
    Hi everyone.



    I WRITE THIS POST AS I COULD NOT RESOLVE PROBLEM WITH ADVICES FOUND ON THIS AND OTHER FORUMS.



    Myself and my wife recently bought new Fitbits for ourselves.

    I got Charge 3, she took Charge 2.

    Our phones are Blackberry Keyone (Mine 64/4GB, Her 32/3GB - identical system description, Oreo 8.1.0).

    Setting up Charge 3 was easy-peasy - works fantastic (on both phones).



    The issue is that Charge 2 on my missus phone will not receive call & message notifications. (Pairing process went fine)

    But when I tried on my phone (with default Charge 2 settings) it was working fine (about 3 second delay on receiving notification).



    I tried everything (as mentioned I went trough all proposed popular solutions from the forum) :

    - keep alive widget + always connected, encryption,

    - switch on all possible permissions for Fitbit app

    - reinstalling Fitbit App,

    - network setting reset,

    - Bluetooth cache reset,

    - finally system factory reset....

    No positive result



    I can see it may be BB software bug, but maybe I missed something.

    I would really appreciate your help.



    Many thanks
    Make sure power centre is allowing the app to load on start (run in background).

    Also, make sure battery optimizations are turned off for this app.
    12-02-18 11:29 PM
  3. pgg101's Avatar
    Hi everyone.



    I WRITE THIS POST AS I COULD NOT RESOLVE PROBLEM WITH ADVICES FOUND ON THIS AND OTHER FORUMS.



    Myself and my wife recently bought new Fitbits for ourselves.

    I got Charge 3, she took Charge 2.

    Our phones are Blackberry Keyone (Mine 64/4GB, Her 32/3GB - identical system description, Oreo 8.1.0).

    Setting up Charge 3 was easy-peasy - works fantastic (on both phones).



    The issue is that Charge 2 on my missus phone will not receive call & message notifications. (Pairing process went fine)

    But when I tried on my phone (with default Charge 2 settings) it was working fine (about 3 second delay on receiving notification).



    I tried everything (as mentioned I went trough all proposed popular solutions from the forum) :

    - keep alive widget + always connected, encryption,

    - switch on all possible permissions for Fitbit app

    - reinstalling Fitbit App,

    - network setting reset,

    - Bluetooth cache reset,

    - finally system factory reset....

    No positive result



    I can see it may be BB software bug, but maybe I missed something.

    I would really appreciate your help.



    Many thanks
    I'm researching for a new device and looking at the fitbit. Seems like many people are complaining about this. Fitbit's position is that if your phone is not on their list, then their warranty doesn't cover you. https://forums.crackberry.com/e?link...token=LadumK7r.

    My fitbit scale broke after a firmware update, and so did many other users. They basically have no solution since it's over a year old. They really seem like a crappy company. I'm glad Apple is kicking their butt!
    01-12-19 10:06 AM

Similar Threads

  1. BB Playbook not charging
    By omlekzkie in forum Ask a Question
    Replies: 3
    Last Post: 12-30-18, 06:47 PM
  2. Having problem with touch keypad
    By aarthy bala in forum BlackBerry KEYone
    Replies: 2
    Last Post: 12-03-18, 10:45 PM
  3. BB10 Calendar look and experience on Keyone
    By kerobert in forum BlackBerry KEYone
    Replies: 1
    Last Post: 12-03-18, 01:12 AM
  4. Will PUBG Mobile ever enter BlackBerry?
    By bb92a5 in forum General BlackBerry Discussion
    Replies: 11
    Last Post: 12-02-18, 09:42 AM
  5. BlackBerry monthly security updates?
    By iHadLastBB in forum BlackBerry KEY2
    Replies: 5
    Last Post: 11-30-18, 11:01 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD