06-27-15 03:19 AM
34 12
tools
  1. phil4bb's Avatar
    Since upgrading my Z10 (100-2) to 10.3.1.2243 and updating PC software to 1.2.3.56 my phone keeps failing to back up via Link. Despite an ok usb connection I (eventually) get a failure pop-up saying "Backup did not complete. Verify your device is turned on and connected". I've reinstalled the PC software, loaded drivers via the handset, done the usual handset hard reset, disconnected wifi - same result. Any ideas please?
    03-16-15 11:57 AM
  2. jaydee5799's Avatar
    after deleting the link software, try running ccleaner on your PC to clear out the cache.
    03-16-15 12:14 PM
  3. phil4bb's Avatar
    No change jaydee5799 - same response. Thanks for your thoughts. Maybe there's a fix in the latest OS release. Frustrating.

    Posted via CB10
    03-16-15 02:16 PM
  4. BBZ10wannabe's Avatar
    I had the same issue but since I just got the latest update BlackBerry pushed out everything seems back to normal.

    Posted via CB10
    03-16-15 02:26 PM
  5. phil4bb's Avatar
    Sounds promising BBZ10wannabe, and my update notification has just appeared. Here's hoping!

    Posted via CB10
    03-16-15 02:38 PM
  6. phil4bb's Avatar
    Hopes dashed. Still no change. Also unable to customise backup - just hangs - not connecting to handset despite ok usb connection. Had enough of this today now. It's late, busy day tomorrow, so not sure when it'll get sorted now. Worrying!

    Posted via CB10
    03-16-15 06:17 PM
  7. Tim-ANC's Avatar
    I'm getting the message on my new locked AT&T Passport SQW100-3 with original OS 10.3.1.1955. Link version 1.2.4.27 Win8.1

    "Backup did not complete"

    Tried both full and quick and different USB ports.
    03-18-15 07:44 PM
  8. jopfet's Avatar
    Get ultimate backup from BlackBerry world. It does complete backups and restores over the air.

    Posted via CB10
    Tim-ANC likes this.
    03-18-15 08:27 PM
  9. Tim-ANC's Avatar
    Get ultimate backup from BlackBerry world. It does complete backups and restores over the air.

    Posted via CB10
    Thanks, that was going to be my next question, if there is a reliable third party app?

    Btw, I backed up my Z10 with Link yesterday with no problems.
    03-18-15 10:26 PM
  10. Tim-ANC's Avatar
    Deleted and re-installed link and blend today. No joy backing up the Passport. Tried to backup my Z10 that is running 10.3.1 now. Got the same error. I backed it up successfully yesterday when it had OS 10.2.1.

    This is definitely a problem with 10.3.1
    03-19-15 11:46 AM
  11. NRB's Avatar
    Hello,
    No problems with Link. Did 2 backups yesterday and all went well.
    Hope you can solve the problem
    Regards

    Z10 STL100-3/10.3.1.2582/CB10
    03-19-15 12:35 PM
  12. NRB's Avatar
    Deleted and re-installed link and blend today. No joy backing up the Passport. Tried to backup my Z10 that is running 10.3.1 now. Got the same error. I backed it up successfully yesterday when it had OS 10.2.1.

    This is definitely a problem with 10.3.1
    Hello,
    I hab backup problems with 10.2.1 but never with 10.3.1
    Who knows what the problem is
    Hope you find a solution
    Regards

    Z10 STL100-3/10.3.1.2582/CB10
    03-19-15 12:38 PM
  13. Tim-ANC's Avatar
    Hello,
    I hab backup problems with 10.2.1 but never with 10.3.1
    Who knows what the problem is
    Hope you find a solution
    Regards


    Z10 STL100-3/10.3.1.2582/CB10

    Thanks. I did a backup with Sachesi. Good enough for now.
    03-19-15 01:18 PM
  14. JerBru's Avatar
    BlackBerry Link doesn't see my Z30 on USB cable. Does see it OTA but you cannot use Link to backup OTA.

    I do have Ultimate Backup but I like to have a second option.

    Posted by Jerbru
    03-19-15 03:16 PM
  15. phil4bb's Avatar
    Just got back to this. I've had no joy

    Posted via CB10
    03-19-15 04:54 PM
  16. phil4bb's Avatar
    Ooops. no joy with either 10.3 upgrade. Have tried two separate PCs too, so have messaged BBHelp and await their response. I've no alternative backup options at present. I know I'm not the only person with this issue, so am waiting to hear from BlackBerry now.

    Posted via CB10
    03-19-15 04:59 PM
  17. Tim-ANC's Avatar
    From another thread:

    Originally Posted by D3C0D3R
    Have you tried ONLY the settings part of custom backup? Or trying it partly without settings if that doesn't work?

    Praise be unto our Lord, Squircle | Passport SQW100-1/10.3.1.2558



    That worked. Custom with Device Settings with local contacts and calendar. Still can't do a full or quick. I also posted this problem on BB support forum.
    03-20-15 10:34 AM
  18. phil4bb's Avatar
    Well that makes a lot of sense? Yes, and no it didn't work. Er?

    Posted via CB10
    03-20-15 02:24 PM
  19. anon(448928)'s Avatar
    I had the same issue with with Link 1.2.3.56 on both Windows 7 and Windows 8.1. Installing the latest BlackBerry Blend - which also updates Link to 1.2.4.27, resolved my issue.

    If you want to give it a try, make sure to install all three components packaged in the Blend installer. They are Blend, Link, and Device Drivers.
    03-20-15 08:46 PM
  20. phil4bb's Avatar
    Thanks zgsuo. I have that version installed with the complete package, but am still stuck with the 'Backup did not complete, Verify turned on & connected to Link, and try again' flag.

    Posted via CB10
    03-21-15 12:17 PM
  21. Tim-ANC's Avatar
    Yeah I have the latest too. Seems it's just Phil and I with the problem.

    Phil, I'm using a ThinkPad win8.1. What machine do you have?
    03-22-15 01:59 PM
  22. trevor downlands's Avatar
    Me to having backup problems 10.3 on link will only backup to 41% then says backup complete!

    Posted via CB10
    03-22-15 05:02 PM
  23. phil4bb's Avatar
    Hi Tim-ANC. Mine's an Acer Aspire V5 Win8.1. I've had a few contacts with BBHelp and they suggest now that (based on my Pin) my software version is higher than is supported by my carrier (3UK) and that I contact them to get a supported OS version. Yuk!
    Not sure I'll get much help from Three on this - they seem to have abandoned BlackBerry as far as I'm aware.
    If I get anywhere with this, I'll get back with info.
    Hope you have better luck!

    Posted via CB10
    03-23-15 05:06 PM
  24. Tim-ANC's Avatar
    Thanks Phil. My carrier is ATT. My passport had original 10.3.1.1955 when I bought it locked on contract. It would not backup in this configuration nor since I updated off carrier to 2582.

    My AT&T locked Z10 did backup on 10.2.1 but not after 10.3.1 upgrade. I wonder if it because they are locked phones?

    I can probably get my Z10 unlocked since it's paid for now. If so, I'll try it again. If you have Sachesi, it will backup your device.
    03-24-15 08:57 AM
  25. phil4bb's Avatar
    Hi Tim. Like you, I've had no backup success since 10.3 (current OS 2576). I think Sachesi has just arrived in BBW so I'll give it a try. Btw, my Z10 was bought unlocked, for what it's worth.

    Posted via CB10
    03-24-15 05:49 PM
34 12

Similar Threads

  1. Replies: 24
    Last Post: 06-11-15, 01:48 PM
  2. Anyone from INDIA got 10.3.1.2576 update?
    By deepu997 in forum BB10 Leaked/Beta OS
    Replies: 8
    Last Post: 03-16-15, 08:59 PM
  3. BlitzOS 10.3.1.2576 (SR 1779) all BB10 Devices
    By DLewis13 in forum BB10 Leaked/Beta OS
    Replies: 14
    Last Post: 03-16-15, 05:33 PM
  4. Z30 ota 10.3.1.1767
    By wing2299 in forum BlackBerry Z30
    Replies: 3
    Last Post: 03-16-15, 02:39 PM
  5. Sr 10.3.1.1779
    By amclanejr in forum BlackBerry 10 OS
    Replies: 2
    Last Post: 03-16-15, 12:28 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD