1. kingofdirt's Avatar
    Hi.

    I'm using a Z30 (STA100-2) with 10.3.0.1154.
    The installed Skype version is the latest one from BB World (4.9.xxx), I don't want to sideload a newer one because of the headless capabilities and (kind of) Hub integration with the official version. But there is a serious problem while being connected to mobile networks (both 3G or LTE).

    With available Wifi Skype works great, although the headless mode (notifications on calls/messages) is a bit glitchy. But maybe it's a problem with the Android runtime on 10.3 beta.

    If I switch to 3G or 4G networks my Skype kind of breaks. The green dot next to my profile picture disappears, my online contact list turns empty. I am able to place a call or send a message, everything seems to go through, but it won't. Even the ads within the app load up. So there IS an online connection, but my account is not online any more.

    Here some screenshots:
    mobile network:
    Skype not connecting on mobile networks (10.3)-img_20140914_203212heab8.png

    Wifi:
    Skype not connecting on mobile networks (10.3)-img_20140914_203156nbx3c.png

    Wiping the device, deinstall an reinstall Skype etc. does not work.

    Can anyone help me with this?

    Thanks a lot,
    Robert
    09-14-14 02:58 PM
  2. MTL's Avatar
    Check if your mobile provider is disabling voice/video calls.
    AT&T does this in the US quite often.
    Try loading the app with the mobile network off or even without the SIM card


    Posted via CB10
    09-15-14 08:03 AM
  3. oldsoul123's Avatar
    Install the latest Android version off Snap. It runs much smoother than the port on BBW, even on 10.2.1.

    Posted via CB10
    09-15-14 07:39 PM
  4. mfreedmn97's Avatar
    +1 on this problem. I have exact same experience. Will try dl from snap. Would love to hear if anyone else has a solution.....
    09-15-14 11:05 PM
  5. Crabamer's Avatar
    +1.

    Even the android port from snap does not connect on mobile network using 10.3.

    Posted via CB10
    09-18-14 09:35 AM
  6. stabstabdie's Avatar
    I'm using the app world version and it works fine for me.
    On 10.3 leak.....
    09-18-14 10:51 AM

Similar Threads

  1. 10.3 and Z30 STA 100 5
    By crazy elf in forum BB10 Leaked/Beta OS
    Replies: 8
    Last Post: 09-14-14, 08:22 PM
  2. Upgrade of BlackBerry server from 7 to 10 by corporates
    By MohitBBQ10 in forum BlackBerry Q10
    Replies: 1
    Last Post: 09-14-14, 02:06 PM
  3. Google search engine not responsive on Q10
    By CrackBerry Question in forum Ask a Question
    Replies: 6
    Last Post: 09-14-14, 12:56 PM
  4. Looking for a native Plex client? Check out MediaX for BlackBerry 10
    By CrackBerry News in forum CrackBerry.com News Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 09-14-14, 12:22 PM
  5. How do I download Videos on my Z10?
    By sanoop pillai in forum CrackBerry Apps
    Replies: 1
    Last Post: 09-14-14, 12:07 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD