Welcome to the CrackBerry Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 19 of 19
  1. Rickerd's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    9 Posts
    Global Posts
    15 Global Posts
    Thread AuthorThread Author   #1  

    Default PDF's in .148 upgrade?

    Upgraded to .148 last night and now I notice when I go to open an attached PDF file from an email I received, I get the error message: "This attachment type can not be viewed on your devise"

    Any suggestions?
  2. FineWolf's Avatar
    CrackBerry Addict

    Posts
    824 Posts
    Global Posts
    828 Global Posts
    #2  

    Default

    Did you install (check) the attachment service when upgrading? Or did you just go through the upgrade process clicking next next next without regards on what's on your screen?

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
  3. shad4377's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    14 Posts
    #3  

    Default

    Is there a way to get it back? Nevermind.... DM will bring it back.
    Last edited by shad4377; 06-01-2009 at 09:38 AM.
  4. Rickerd's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    9 Posts
    Global Posts
    15 Global Posts
    Thread AuthorThread Author   #4  

    Default

    Thanks for the suggestion, but "Yes"... I made sure that the attachment service was installed on the upgrade. I also just checked under applications to confirm and it's there.
    Rick
  5. asmallchild's Avatar
    CrackBerry Master

    Posts
    1,291 Posts
    Global Posts
    1,565 Global Posts
    #5  

    Default

    i noticed my attachment service was not selected after the install

    reinstalled and fixed instantly!
  6. shad4377's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    14 Posts
    #6  

    Default

    Well I reinstalled the attachment service via DM and it is still not working...
  7. Rickerd's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    9 Posts
    Global Posts
    15 Global Posts
    Thread AuthorThread Author   #7  

    Default

    Quote Originally Posted by shad4377 View Post
    Well I reinstalled the attachment service via DM and it is still not working...
    Ditto... un-installed and then re-installed attachment service and still not able to open attached PDF's. Word and Excel open fine, but still no luck with PDF's...
    Rick
  8. wademac's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    180 Posts
    PIN
    TO BEANS!
    #8  

    Default

    had the same issue after loading leaked OS, as well as hybrids...

    haven't been able to figure out why, Docs to Go is loaded on my Storm, but still no pdf access.....
  9. shad4377's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    14 Posts
    #9  

    Default

    Yeah its crap. I didn't use any hybrids or leaked OS's. I used the legit update and now I'm hosed. I depend on the pdf reader most of all as I am constantly getting business related docs. Not happy.
  10. ldlrunyon's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    3 Posts
    #10  

    Default Restored PDFs with DM

    Had the same problem, (including several other flakey and annoying issues) when I upgraded to .141, from my original OS. I tried registering Docs to Go at Dataviz.com and hoped I could reload it but it said that I had a regular license not premium, so I could get Excel and Word reader, but PDF would cost extra. Didn't make sense since I had it originally when I got the Storm.

    So since I read this thread, I tried restoring my backup with DM and Viola! it is back! I noticed that even after restoring my backup, it says I'm still on .141, which I didn't expect, but who cares if everything is working again. I've only had this thing for a month, so I'm still learning.
  11. partyflavor's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    4 Posts
    #11  

    Default

    Anyone else have any suggestions if installing the attachment service does not do the trick. I'm not really interested in restoring the backup and going to a lesser OS.
    Last edited by partyflavor; 06-03-2009 at 11:55 AM.
  12. patches152's Avatar
    Banned

    Posts
    7,812 Posts
    Global Posts
    8,138 Global Posts
    #12  

    Default

    lesser OS won't be necessary...just go to DM and go to app loader, it should be in there.
  13. amojeba's Avatar
    CrackBerry Addict

    Posts
    695 Posts
    Global Posts
    754 Global Posts
    PIN
    Just Ask!
    #13  

    Default

    That's weird, mine works without a hitch.
    Went from 75 to 122 (bell) to 148 official.
    I bet something went wrong during your install.
    Storm 9530 - 5.0.0.328
  14. neutronjeff#CB's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    19 Posts
    #14  

    Default Re: trouble with .pdf's after OTA upgrade

    Quote Originally Posted by patches152 View Post
    lesser OS won't be necessary...just go to DM and go to app loader, it should be in there.
    Any solution for a Mac user who did the OTA upgrade??



    Interestingly, I noticed that the browser can open a .pdf on the web.

    Thanks !
  15. patches152's Avatar
    Banned

    Posts
    7,812 Posts
    Global Posts
    8,138 Global Posts
    #15  

    Default

    to all mac users:

    get a friend with a PC! many of the advanced functions required for restoration/modification of the apps/OS, etc requires DM...so it might be worth it to get a crappy cheap-o laptop off of craigslist or something.
  16. neutronjeff#CB's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    19 Posts
    #16  

    Default Get a crappy...

    OK, I get it.

    Will this stuff DM, the new "Loader", etc. run on a netbook with XP?
    Any requirement for Vista?
  17. patches152's Avatar
    Banned

    Posts
    7,812 Posts
    Global Posts
    8,138 Global Posts
    #17  

    Default

    go to the blackberry.com software site and check system requirements, i'm not sure honestly.
  18. stormwrx's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    126 Posts
    Global Posts
    134 Global Posts
    #18  

    Default

    I could not load .pdfs after the .148 install, even though I distinctly remembered selecting Attachment Services during the installation.

    Here's how I fixed it:
    I ran apploader.exe and I removed Attachment Services. Then, I ran it again and reinstalled Attachment Services. Problem solved.

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
  19. edward4u's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    331 Posts
    PIN
    (convince me)
    #19  

    Default

    Stormwrx's method worked with me as well.

    I had updated my OS, checked the box for attachment services and i was able to view attachments in an email...except for .pdf files.

    I did the same thing as listed above and i can view .pdf files again.

Posting Permissions