Welcome to the CrackBerry Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 18 of 18
  1. desant89's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    16 Posts
    Thread AuthorThread Author   #1  

    Default No Sound from GARMIN

    This is driving me crazy now. When I launch Garmin, and use it to navigate, I get no sound/voice at all from the APP. I tried the loud setting, spoke to Garmin who had me reload their software, and even just update my OS ot the leaked one. Still no sound. Volume is all the way at 100% in the app already. Any ideas?
  2. desant89's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    16 Posts
    Thread AuthorThread Author   #2  

    Default

    Anyone know of a small app I can install to verify that my phone will use sound through an application.
  3. rynoondew's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    286 Posts
    Global Posts
    297 Global Posts
    PIN
    if you wanna know ask....
    #3  

    Default

    I don't know if you have checked this or not but after I updated to the new OS, I wasn't getting sound anymore either. So I went into settings and checked the volume. It was at zero... after I changed it I am now getting sound from Garmin.
    i gots me a storm2... AND I luvs it!
  4. desant89's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    16 Posts
    Thread AuthorThread Author   #4  

    Default

    I am assuming you are talking about the sound level in the Garmin app. I have that on 100. I also have my ringtone on loud. I even tried a headset and cannot get a peep out of it. Garmin said they tried all they can.....
  5. desant89's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    16 Posts
    Thread AuthorThread Author   #5  

    Default

    Anyone think that Weatherbug being loaded might have anything to do with this problem?
  6. TallyDAWG's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    95 Posts
    PIN
    PM Me
    #6  

    Default

    I'm sure you did... but have you pulled your battery...?
    what?
  7. Lightninrod's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    266 Posts
    Global Posts
    300 Global Posts
    #7  

    Default

    I don't have the Garmin Mobile but I have a Garmin Nuvi 660. The 660 has several voices to choose from, some of which do not 'speak'. Since you spoke to Garmin, I'm assuming they would tell you to use a TTS voice if the Mobile has a choice of more than one voice but I thought I'd mention this in case they didn't.
  8. desant89's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    16 Posts
    Thread AuthorThread Author   #8  

    Default

    Did a battery pull, upgraded my OS, reinstalled Garmin, and still no sound at all. Also, there is no option to select a voice. I am at a loss here. Garmin said they will refund me, and deavctivate me, but I really like the software. Definitely is a major problem though! Only other APP I have in "Downloads" is Weatherbug.
  9. Deathpoint's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    106 Posts
    #9  

    Default

    Man this happened to me. The sound started coming out of the phone speaker instead of the main speaker. So the sound is really quiet. No idea why it happened or how to fix it.

    Edit: Just checked it a few days later and it was back to normal. Guess a reboot or something along the way fixed it.
  10. desant89's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    16 Posts
    Thread AuthorThread Author   #10  

    Default

    I never heard any sound from Garmin on mine. Not from the phone speaker, or even when I tried the headphones. Nothing at all. I wonder if Weatherbug can be hogging up the sound for alerts or something since it always seems to be running?
  11. Delegator's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    66 Posts
    Global Posts
    67 Global Posts
    #11  

    Default

    I had this problem after downloading the free trial.

    It turned out to be an issue with the application permissions. Go to options->advanced options->applications and select the garmin mobile app. Hit menu and edit application permissions.

    Open up interactions. The setting for Media needs to be Allow.

    I hope that helps.
  12. Smiley88's Avatar
    Developer - ToySoft

    Posts
    3,667 Posts
    Global Posts
    3,668 Global Posts
    #12  

    Default

    Quote Originally Posted by desant89 View Post
    This is driving me crazy now. When I launch Garmin, and use it to navigate, I get no sound/voice at all from the APP. I tried the loud setting, spoke to Garmin who had me reload their software, and even just update my OS ot the leaked one. Still no sound. Volume is all the way at 100% in the app already. Any ideas?
    this is a known issue with the update 0.75 and .76. Apparently RIM had screwed up again with the OS update. No sound from 3rd party apps. If you plugin the headset then you can hear the sound. When i asked RIM support about the built in apps they said they use internal private sound API that is why they work and 3rd party apps dont.

    You will have to wait for an OS update. Lets hope they will fix this soon. NO wonder RIM is releasing so many updates.
    BB10 Native Developer. Web www.toysoft.ca BBM Channel bbm:///C00445C5A
    Follow us @ http://twitter.com/toysoft or BlackBerry World
  13. Delegator's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    66 Posts
    Global Posts
    67 Global Posts
    #13  

    Default

    I'm on 4.7.0.75 and got it to work just fine by fixing the permissions. I think you're going overboard by claiming that an OS update is needed to fix the issue.
  14. Smiley88's Avatar
    Developer - ToySoft

    Posts
    3,667 Posts
    Global Posts
    3,668 Global Posts
    #14  

    Default

    Quote Originally Posted by Delegator View Post
    I'm on 4.7.0.75 and got it to work just fine by fixing the permissions. I think you're going overboard by claiming that an OS update is needed to fix the issue.
    trust me. RIM has confirmed this is a bug.
    BB10 Native Developer. Web www.toysoft.ca BBM Channel bbm:///C00445C5A
    Follow us @ http://twitter.com/toysoft or BlackBerry World
  15. Ultrafied's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    1,671 Posts
    Global Posts
    1,673 Global Posts
    #15  

    Default

    Must have fixed it in 0.76. I didn't have this problem during the trial period.

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
  16. StickySharp's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    1 Posts
    #16  

    Default

    I thought that the Garmin site specified that the trial wouldn't work with Verizon customers. You got it to work?
  17. IRON-MIKE's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    18 Posts
    #17  

    Default

    Garmin works flawlessly for me.
    Running .75. Bypassed the Trial and downloaded the full app. Been using for several weeks with excellent results. As good or better than a stand-alone nuvi.
  18. Judgeless's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    2 Posts
    #18  

    Default

    I have a new Bold and tried the trial of the Garmin Software. All the audio came out of the speaker that would be close to your ear when using the phone.

    I called Garmin Tech support and they claimed they never heard of this my phone must be defective. I searched Google and found this thread.

    I did the Go to options->advanced options->applications and select the garmin mobile app. Hit menu and edit application permissions.Open up interactions. The setting for Media needs to be Allow. And it fixed the issue.

    I called Garmin back to give them feedback. Garmin told me they had no way of giving the software group feedback. Its sad when companies get to big.

    SeanH

Posting Permissions