Welcome to the CrackBerry Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 21 of 21
Like Tree2Likes
  • 1 Post By lnichols
  • 1 Post By ddddafadf
  1. jsamson77's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    50 Posts
    Thread AuthorThread Author   #1  

    Default what processor will be in the z10?

    Just wondering if anyone could identify the correct processor for the z10, heard of some snapdragon for the us and canada but i dont know what kind, anyone who can clarify on that.
  2. Jtaylor1986's Avatar
    CrackBerry Addict

    Posts
    538 Posts
    #2  

    Default

    Nobody knows for sure yet is really the answer.
  3. Bold_until_Hybrid_Comes's Avatar
    Waterloo's Finest

    Posts
    5,341 Posts
    Global Posts
    5,370 Global Posts
    #3  

    Default

    most likely dual core 1.5. No one knows though
    Phones: Nokia 5110>Nokia 3360>Siemens C56>Moto RAZR>LG Chocolate>Pearl 8100>Bold 9000 >Pearl 9100 + Bold 9900 > iPhone 4S + Z10 + Bold 9000
    Tablets: 16GB Playbook > Playbook 32GB
    __________________________________________________ _________________________

    CLICK HERE TO JOIN THE SEXY GIRLS IN YOGA PANTS CHANNEL

    C000288CC
    __________________________________________________ ___________________________
  4. jedibeeftrix's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    139 Posts
    Global Posts
    143 Global Posts
    #4  

    Default

    i will be disappointed if the hardware is not capable of OpenCL and OpenGL ES 3.0.

    even if not immediately supported by the initial release of BBOS10, having a clean platform capable of using new technologies from day 1 is a **** of an advantage to throw away, and i worry that RIM is about to do exactly that.

    i would hope that the BBOS10 phones come with the dual-core krait chip sporting the adreno 320 GPU, as a minimum.
  5. mikeo007's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    4,194 Posts
    Global Posts
    4,750 Global Posts
    #5  

    Default what processor will be in the z10

    I think there will be different chipsets for international and N/A models. There are some threads around here indicating the most likely candidates are the snapdragon s3 and a TI OMAP chip.
    Go get some apps!
    DocuShortcut - Free homescreen shortcuts(Built For BlackBerry)
    Symptom Journal - Track medical symptoms and causes (Built For BlackBerry)
    SkinEd for Minecraft - Create and share Minecraft skins
  6. lnichols's Avatar
    CrackBerry Genius of Geniuses

    Posts
    6,682 Posts
    Global Posts
    7,220 Global Posts
    #6  

    Default Re: what processor will be in the z10?

    If the leaks ae correct, TI-OMAP 4470 in the London, Qualcomm S4 in the Lisbon and Laguna. We won't know for sure though till Wednesday.
    r0v3rT3N likes this.
  7. Skeevecr's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    3,571 Posts
    #7  

    Default

    Quote Originally Posted by lnichols View Post
    If the leaks ae correct, TI-OMAP 4470 in the London, Qualcomm S4 in the Lisbon and Laguna. We won't know for sure though till Wednesday.
    Since EE have confirmed they will have LTE on their variant combined with the mention of Liverpool in a german article linked on this forum, I think we can safely assume that there is a 3rd variant using the S4 too.
  8. GTiLeo's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    2,282 Posts
    Global Posts
    2,283 Global Posts
    #8  

    Default

    Quote Originally Posted by mikeo007 View Post
    I think there will be different chipsets for international and N/A models. There are some threads around here indicating the most likely candidates are the snapdragon s3 and a TI OMAP chip.
    its an S4 that was rumored same one thats in the current SGS3 which is a snapdragon S4 plus and international is the OMAP 4470 like the dev alpha b and the playbook LTE
  9. mikeo007's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    4,194 Posts
    Global Posts
    4,750 Global Posts
    #9  

    Default what processor will be in the z10?

    Quote Originally Posted by GTiLeo View Post
    its an S4 that was rumored same one thats in the current SGS3 which is a snapdragon S4 plus and international is the OMAP 4470 like the dev alpha b and the playbook LTE
    You're right, I confused myself. Meant to say the same chip in the S3, which like you said is the S4.
    Go get some apps!
    DocuShortcut - Free homescreen shortcuts(Built For BlackBerry)
    Symptom Journal - Track medical symptoms and causes (Built For BlackBerry)
    SkinEd for Minecraft - Create and share Minecraft skins
  10. kfh227's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    3,097 Posts
    Global Posts
    3,107 Global Posts
    #10  

    Default

    Ya, I thought it was the dual core snap dragon.

    It would be nice if we get a speed increase versus the S3.
  11. jedibeeftrix's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    139 Posts
    Global Posts
    143 Global Posts
    #11  

    Default

    which does not have the OpenGL ES 3.0 and OpenCL compliant Adreno 320 GPU. for shame, RIM!
  12. FunktasticLucky's Avatar
    CrackBerry Addict

    Posts
    699 Posts
    Global Posts
    702 Global Posts
    #12  

    Default

    I say wait till Wednesday. RIM may surprise us with the Pro version with the Adreno 330. it's wishful thinking but we'll see.

    Quote Originally Posted by jedibeeftrix View Post
    which does not have the OpenGL ES 3.0 and OpenCL compliant Adreno 320 GPU. for shame, RIM!
  13. GTiLeo's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    2,282 Posts
    Global Posts
    2,283 Global Posts
    #13  

    Default

    Quote Originally Posted by FunktasticLucky View Post
    I say wait till Wednesday. RIM may surprise us with the Pro version with the Adreno 330. it's wishful thinking but we'll see.
    thats what the original rumor was that it would be the dual core Snapdragon S4 pro but we still don't know about what RIM willy has in store for us and if we do the crackberry crew hasn't confirmed it

    http://crackberry.com/rim-make-use-s...rry-10-devices

    and FYI the plus has an Adreno 305 while the pro has 320
  14. Sqoon's Avatar
    CrackBerry Addict

    Posts
    548 Posts
    #14  

    Default

    Meh, I will be happy as long as it comes with a processor. Seriously, they aren't going to have one that runs the OS like garbage so why worry about it? So what if someone else has more cores, is that going to make or break your buying decision? If it is going to, just wait six months because someone will have a faster one out, then wait another six because that one is already obsolete.
  15. lnichols's Avatar
    CrackBerry Genius of Geniuses

    Posts
    6,682 Posts
    Global Posts
    7,220 Global Posts
    #15  

    Default

    I would love to see a Z10 with an OMAP 5430 be shown off on Wednesday and surprise everyone. Likely won't happen, but that would be cool to be the first phone running it. We know the QNX Bentley was using this processor so RIM has already worked with this processor.
  16. ddddafadf's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    230 Posts
    #16  

    Default

    It will have a qualcomm S4 1.5 GHz dual core chip. Those leaked Roger's slides are real and this info is on them.

    Source: I saw the slides first hand on the official Roger's training site.
  17. jsamson77's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    50 Posts
    Thread AuthorThread Author   #17  

    Default

    is that the new one that just came out?
  18. Bold_until_Hybrid_Comes's Avatar
    Waterloo's Finest

    Posts
    5,341 Posts
    Global Posts
    5,370 Global Posts
    #18  

    Default

    Quote Originally Posted by jsamson77 View Post
    is that the new one that just came out?
    no
    Phones: Nokia 5110>Nokia 3360>Siemens C56>Moto RAZR>LG Chocolate>Pearl 8100>Bold 9000 >Pearl 9100 + Bold 9900 > iPhone 4S + Z10 + Bold 9000
    Tablets: 16GB Playbook > Playbook 32GB
    __________________________________________________ _________________________

    CLICK HERE TO JOIN THE SEXY GIRLS IN YOGA PANTS CHANNEL

    C000288CC
    __________________________________________________ ___________________________
  19. Drakling's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    1 Posts
    Global Posts
    3 Global Posts
    #19  

    Default

    We'll have to wait until Wednesday to be sure, but it's looking like there will potentially be 1 of 2 CPUs in the Z10:
    1.5 Ghz version of Qualcomm's Snapdragon S4 Pro: Qualcomm Snapdragon S4 Plus (MSM8960)
    1.5 Ghz version of the OMAP 4470: Texas Instruments OMAP 4 (4470)

    Personally i'd be a little underwhelmed if the Z10 came out with the Galaxy S3's CPU (the S4), just half a year later, but ya never know.
  20. xamdam's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    3,049 Posts
    Global Posts
    3,056 Global Posts
    #20  

    Default

    Quote Originally Posted by Drakling View Post
    We'll have to wait until Wednesday to be sure, but it's looking like there will potentially be 1 of 2 CPUs in the Z10:
    1.5 Ghz version of Qualcomm's Snapdragon S4 Pro: Qualcomm Snapdragon S4 Plus (MSM8960)
    1.5 Ghz version of the OMAP 4470: Texas Instruments OMAP 4 (4470)

    Personally i'd be a little underwhelmed if the Z10 came out with the Galaxy S3's CPU (the S4), just half a year later, but ya never know.
    Nothing wrong with the galaxy s3's processor its snappy as i own one, you have to remember they would of planned the z10's future last year and probably ordered thousands of cpu's way before production date.
    New Phone: Iphone 4s, Old Phones: Blackberry Z10, Samsung Galaxy S3 (Sold), Iphone 4 (Used By Family)
    LTE Playbook 32gb (Dec 2012), OS version is 1753.
    On Rogers Service

    "When in doubt, buy a laptop"
  21. lnichols's Avatar
    CrackBerry Genius of Geniuses

    Posts
    6,682 Posts
    Global Posts
    7,220 Global Posts
    #21  

    Default

    Quote Originally Posted by Drakling View Post
    We'll have to wait until Wednesday to be sure, but it's looking like there will potentially be 1 of 2 CPUs in the Z10:
    1.5 Ghz version of Qualcomm's Snapdragon S4 Pro: Qualcomm Snapdragon S4 Plus (MSM8960)
    1.5 Ghz version of the OMAP 4470: Texas Instruments OMAP 4 (4470)

    Personally i'd be a little underwhelmed if the Z10 came out with the Galaxy S3's CPU (the S4), just half a year later, but ya never know.
    There really isn't that much that has come out better than the processor in the GS3. Some Quad Core versions, of the chip are out now, but their simply isn't much new due to the difficulties with the 28nm manufacturing process.

Similar Threads

  1. BlackBerry Z10 - What will be in the box? Holster?
    By JDel23 in forum BlackBerry Z10
    Replies: 70
    Last Post: 01-30-2013, 11:41 PM
  2. Replies: 8
    Last Post: 12-14-2010, 09:50 PM
  3. What processor will be in the S2?
    By sportboy in forum BlackBerry Storm2
    Replies: 11
    Last Post: 08-26-2009, 05:15 PM
  4. [PREDICTION] : What do you think will be in the golden OS?
    By CrackBerry Storm meh in forum Storm OS Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 03-05-2009, 04:18 PM
  5. Let us discuss what we think will be in the App Store!!
    By rightcoastsurf in forum BlackBerry Storm
    Replies: 4
    Last Post: 11-15-2008, 08:46 PM

Posting Permissions