Welcome to the CrackBerry Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 23 of 23
Like Tree3Likes
  • 1 Post By zocster
  • 1 Post By Kimberly Boals
  • 1 Post By edibali
  1. edibali's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    23 Posts
    PIN
    PM
    Thread AuthorThread Author   #1  

    Default The Myth Of Iron Mask Multiple Hybrid for All Device Os7.1

    THE MYTH OF IRON MASK Multiple Hybrid Os7.1
    For
    Porsche P9981, Montana 9930, Dakota 9900, Monaco 9850, Monza 9860, Jenning 9810, Bellagio 9790, Orlando 9380, Apollo 9360, Sedona 9350_9370, Armstrong 9320 & Davis 9220.

    versi ini juga terdapat BBM Hybrid Karya King Of Galau Tante Sinhay
    SiNHYBBM V38

    Spesifikasi :
    Platform : 5.1.0.532
    APP Version : 7.1.0.714(B2061)
    About Screen : 7.1.0.714


    Hybrid ini menggunakan Sfi 714.(This hybrid use sfi 714 & Rename)
    Silakan Rename Sfi 714 sesuai jenis device anda.
    Porsche.sfi for P9981
    Dakota.sfi for 9900
    Montana.sfi for 9930 use sfi.694
    Monza.sfi for 9860
    Monaco.sfi for 9850 use sfi 694
    Jenning.sfi for 9810
    Orlanda.sfi for 9380
    Bellagio.sfi for 9790
    Apollo.sfi for 9360
    Sedona.sfi for 9350_9370
    Armstrong.sfi for 9320
    Davis.sfi for 9220

    1.install Base OS Official / Leaked - Once installed, delete vendor.xml located at C: \ Program Files \ Common Files \ Research In Motion \ AppLoader. - Delete the contents of the base os. C »program files» commont files »research in motion» shared »loader files» base os »java, UMTS and alx all removed. replace with contents consisting of hybrid java folder, UMTS and alx. copy and paste to C »program files» commont files »research in motion» shared »loader files» base os »Copy and paste here. (The former was the deleted files) and Copy and paste also SFI hybrid to UMTS folder.
    U can use Sfi official 714 & rename sfi & put in folder UMTS.

    2. Turn signal / radio off.
    3. backup with DM
    4. Wipe device with BBSAK or other tool.
    5. wait (usually about 3-4 minute) and make sure the device is in an error 507.
    6. Run Loader.exe (found at C: \ Program Files \ Common Files \ Research In Motion \ AppLoader.
    7. Ensure Pin detected in the device and then click Next.
    8. Tick application loader would be installed and then click Next.
    9. Wait OS load process is complete until bb Reboot automatically.
    10. switch off the device and do pullbat / disconnect the battery to see if there is an error after os install.
    11. Restore Data using DM
    12. turn on the radio / mobille network On. Wait for 2-3minute.
    Enter email setup,send service books.
    13. Done.

    Or klik link dibawah ini.
    http://goo.gl/ZJE2f
    Ingat...
    Sfi yang sudah di rename dipindahkan kedalam folder UMTS.
    untuk semua type device sama.
    Tanpa terkecuali .

    Maaf.. saya mengunakan bahasa Indonesia..
    karena saya dari Indonesia.
    Bila ada kata yang tidak di mengerti bisa mengunakan Translator.


    Terima kasih atas kunjungannya dan maaf bila ada kata yang kurang di mengerti..
    Last edited by edibali; 11-16-2012 at 11:57 AM.
    Thanked by:
    felixdjaja (03-06-2014) 
  2. ochid's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    32 Posts
    #2  

    Default The Myth Of Iron Mask Multiple Hybrid for All Device Os7.1

    Mantap sukses buat ☺m EdiBali bravooooo.......

    Sent from my BlackBerry 9900 using Tapatalk
  3. zocster's Avatar

    Posts
    9,496 Posts
    Global Posts
    11,199 Global Posts
    PIN
    changes way too often
    #3  

    Default The Myth Of Iron Mask Multiple Hybrid for All Device Os7.1

    Thank you mastah! All the best.


    Sent from my BlackBerry 9320 powered by
    BerryLicio.us


    Community Rules & Guidelines | Marketplace Rules & Guidelines
    Passport PIN: 2BDD6F5F | Note 3 PIN: 7F4337AD

    ifraser likes this.
  4. edibali's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    23 Posts
    PIN
    PM
    Thread AuthorThread Author   #4  

    Default Re: The Myth Of Iron Mask Multiple Hybrid for All Device Os7.1

    thanks you..
    Last edited by edibali; 11-16-2012 at 11:58 AM.
    "Belajarlah mengalah sampai tidak seorangpun yang bisa mengalahkanmu,
    Belajarlah merendah sampai tidak seorangpun yang bisa merendahkanmu"
  5. edibali's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    23 Posts
    PIN
    PM
    Thread AuthorThread Author   #5  

    Default Re: The Myth Of Iron Mask Multiple Hybrid for All Device Os7.1

    Terima kasih
    Last edited by edibali; 11-16-2012 at 11:58 AM.
    "Belajarlah mengalah sampai tidak seorangpun yang bisa mengalahkanmu,
    Belajarlah merendah sampai tidak seorangpun yang bisa merendahkanmu"
  6. Kimberly Boals's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    173 Posts
    Global Posts
    243 Global Posts
    #6  

    Default Re: The Myth Of Iron Mask Multiple Hybrid for All Device Os7.1

    ??????? What language is this and how is anyone supposed to know what any of this means? It makes no sense whatsoever, even with the translation edibali posted. I realize it is a hybrid OS, but no one would even understand how to install it. How do you expect people on an English site to read this?
    Thanked by:
    Jandrsn36 (11-05-2012) 
    Jandrsn36 likes this.
  7. bintaro_gw's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    73 Posts
    PIN
    scream @loud
    #7  

    Default Re: The Myth Of Iron Mask Multiple Hybrid for All Device Os7.1

    Sebaiknya untuk download link dipermudah bagi yg ingin mendownload serta mencoba hybrid anda. Tidak perlu menjadi member atau lainnya.
    Terima kasih
    datukZTen100-2 10.3.X.XXX
  8. imsatsel's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    197 Posts
    #8  

    Default Re: The Myth Of Iron Mask Multiple Hybrid for All Device Os7.1

    i'm watching this thread..this is going to be very spectacular
    Metal Forever
    Telkomsel - Indonesia
  9. edibali's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    23 Posts
    PIN
    PM
    Thread AuthorThread Author   #9  

    Default Re: The Myth Of Iron Mask Multiple Hybrid for All Device Os7.1

    Quote Originally Posted by bintaro_gw View Post
    Sebaiknya untuk download link dipermudah bagi yg ingin mendownload serta mencoba hybrid anda. Tidak perlu menjadi member atau lainnya.
    Terima kasih
    " ƪ(^.^)ʃ :$maakaciiii:$ ƪ(^.^)ʃ " gan atas masukannya..
    Ini semata2 saya hanya ingin memperkenalkan forum blackberry Indonesia & banyak berkumpul hybrider2 Indonesia
    Apa lage inggris sy dibawah rata2..
    Mohon bantuan saudara2 ku agar membantu menterjemahkan kepada teman2 disini..
    # " ƪ(^.^)ʃ :$maakaciiii:$ ƪ(^.^)ʃ " ya gan..
    Last edited by edibali; 11-16-2012 at 11:59 AM.
    "Belajarlah mengalah sampai tidak seorangpun yang bisa mengalahkanmu,
    Belajarlah merendah sampai tidak seorangpun yang bisa merendahkanmu"
  10. edibali's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    23 Posts
    PIN
    PM
    Thread AuthorThread Author   #10  

    Default Re: The Myth Of Iron Mask Multiple Hybrid for All Device Os7.1

    Quote Originally Posted by imsatsel View Post
    i'm watching this thread..this is going to be very spectacular
    Mohon bantuannya gan..
    Untuk menjawab & menjelaskan cara downlaod & installnya..

    Kamus nya lage ngambek ni di  saya...
    ‎​​​​​​‎​♣♡ 七み么れ长 丫口び ♥♣
    "Belajarlah mengalah sampai tidak seorangpun yang bisa mengalahkanmu,
    Belajarlah merendah sampai tidak seorangpun yang bisa merendahkanmu"
  11. edibali's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    23 Posts
    PIN
    PM
    Thread AuthorThread Author   #11  

    Default Re: The Myth Of Iron Mask Multiple Hybrid for All Device Os7.1

    Quote Originally Posted by Walter_Sobchak View Post
    ??????? What language is this and how is anyone supposed to know what any of this means? It makes no sense whatsoever, even with the translation edibali posted. I realize it is a hybrid OS, but no one would even understand how to install it. How do you expect people on an English site to read this?
    I'am ‎​sorry ϐяªϑεř ..
    My english not good..
    My hybrid use sfi 714 & u must rename it..
    Rename to Dakota.sfi for 9900
    & put it to folder UMTS.
    My hybrid use 1 alx.

    ‎​​​​​​‎​♣♡ 七み么れ长 丫口び ♥♣
    "Belajarlah mengalah sampai tidak seorangpun yang bisa mengalahkanmu,
    Belajarlah merendah sampai tidak seorangpun yang bisa merendahkanmu"
  12. Chris.kiss's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    5 Posts
    #12  

    Default Re: The Myth Of Iron Mask Multiple Hybrid for All Device Os7.1

    I really like it
    and i have to say that your new Hybrid is one of the best you ever made
    Thank you!
  13. imsatsel's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    197 Posts
    #13  

    Default Re: The Myth Of Iron Mask Multiple Hybrid for All Device Os7.1

    it's kind of funny here...first we felt lack of leak/official os as a base in hybrid.
    Now,there are too many hybrids was made...some sfi(s),and many hybrids...imagine how many times and days to have the complete comparation of all these hybrids...
    but hey,this situation is very good...spectacular as I mentioned before....

    keep it up brother...hope you will responsible if i damage my dakota...hahaha...( just joking... )
    Metal Forever
    Telkomsel - Indonesia
  14. maxx71's Avatar
    CrackBerry Master

    Posts
    1,074 Posts
    Global Posts
    1,077 Global Posts
    #14  

    Default Re: The Myth Of Iron Mask Multiple Hybrid for All Device Os7.1

    Hi Edibali,

    I have a 9790 and am on BL hybrid and am experincing high temprature ( late 20's- early thirties while on use).

    What is the device temprature with your hybrid while on test with the 9790 ?
    Posted via CB10

    BB Q10 SQN100-3 powered by 10.2.1.1925
  15. edibali's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    23 Posts
    PIN
    PM
    Thread AuthorThread Author   #15  

    Default Re: The Myth Of Iron Mask Multiple Hybrid for All Device Os7.1

    Thank you for the BL team.
    especially Zocter and Ifraser.
    thank you.
    Last edited by edibali; 11-16-2012 at 12:00 PM.
    "Belajarlah mengalah sampai tidak seorangpun yang bisa mengalahkanmu,
    Belajarlah merendah sampai tidak seorangpun yang bisa merendahkanmu"
    ifraser likes this.
  16. antah barantah's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    1 Posts
    #16  

    Default mohon bantuan

    Mastah, saya ingin sekali mencoba menggunakan hybrid ini. Stlh saya coba, ternyata tdk berhasil. Saya mendapat pesan seperti ini pas saat penginstallan hybrid ini, "the application 'the myth of iron mask multiple hybrid core', cannot be loaded because some required file are not available".
    Mohon bantuannnya, saya telah ikuti petunjuk yg tertera di thread ini.
    Device saya orlando 9380, memakai base os 7.1 bundle 2220 v7.1.0.794 platform 9.32.0.150.
    Untuk sfi nya saya gunakan sfi 714 dan saya rename dgn. Orlanda.sfi (seperti yg tertulis di thread). Alhasil, tdk berhasil dan mendapat pesan seperti yg sya tulis diatas. Llu saya coba lagi menggunakan sfi dari base os yg saya pakai dan saya rename dgn orlanda.sfi, hasilnya sama, tdk berhasil jg.
    Di kolom/windows ps saat penginstalan aplikasi os hybrid ini, aplikasi dari hybrid ini sdh keluar dan saya pilih/contreng sesuai yg saya inginkan.
    Yg saya tanyakan adalah,
    Base os apkah yg harus saya pakai untuk device saya ini?
    Sfi yg harus direname itu sfi dari base os manakah? Base os 7.1.0.714 kah atau base os yg kita gunakan. Jk ada tlg bantu link download utk sfi yg akan digunakan utpenginstall hybrid ini. Device saya bb orlando 9380.
    Sekali lg mhn bantuan dan sarannya. Agar saya bs menggunakan hybrid ini.
    Terima kasih sebelumnya dan ditunggu balasannya.
    Jk tak ada balasan, biar tuhan saja yg membalas (joking)7.

    Ttd,
    Newbie

    Hahahha, formal bgt.
  17. edibali's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    23 Posts
    PIN
    PM
    Thread AuthorThread Author   #17  

    Default

    Quote Originally Posted by antah barantah View Post
    Mastah, saya ingin sekali mencoba menggunakan hybrid ini. Stlh saya coba, ternyata tdk berhasil. Saya mendapat pesan seperti ini pas saat penginstallan hybrid ini, "the application 'the myth of iron mask multiple hybrid core', cannot be loaded because some required file are not available".
    Mohon bantuannnya, saya telah ikuti petunjuk yg tertera di thread ini.
    Device saya orlando 9380, memakai base os 7.1 bundle 2220 v7.1.0.794 platform 9.32.0.150.
    Untuk sfi nya saya gunakan sfi 714 dan saya rename dgn. Orlanda.sfi (seperti yg tertulis di thread). Alhasil, tdk berhasil dan mendapat pesan seperti yg sya tulis diatas. Llu saya coba lagi menggunakan sfi dari base os yg saya pakai dan saya rename dgn orlanda.sfi, hasilnya sama, tdk berhasil jg.
    Di kolom/windows ps saat penginstalan aplikasi os hybrid ini, aplikasi dari hybrid ini sdh keluar dan saya pilih/contreng sesuai yg saya inginkan.
    Yg saya tanyakan adalah,
    Base os apkah yg harus saya pakai untuk device saya ini?
    Sfi yg harus direname itu sfi dari base os manakah? Base os 7.1.0.714 kah atau base os yg kita gunakan. Jk ada tlg bantu link download utk sfi yg akan digunakan utpenginstall hybrid ini. Device saya bb orlando 9380.
    Sekali lg mhn bantuan dan sarannya. Agar saya bs menggunakan hybrid ini.
    Terima kasih sebelumnya dan ditunggu balasannya.
    Jk tak ada balasan, biar tuhan saja yg membalas (joking)7.

    Ttd,
    Newbie

    Hahahha, formal bgt.
    Coba pake base 714.
    Klo may hybrid yg terbaru lage bisa ĺ¡ђα† & join di Masuk - BBsMart.Us | Forum BlackBerry Indonesia | Unofficial Support
    Disana hybrid saya ngumpulnya..
    Makasi
    "Belajarlah mengalah sampai tidak seorangpun yang bisa mengalahkanmu,
    Belajarlah merendah sampai tidak seorangpun yang bisa merendahkanmu"
  18. Kevin Lim's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    104 Posts
    #18  

    Default

    Bravo,
    Another Research and Development Hybrid team, for others model BB.
  19. Andrew B Ekajaya's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    6 Posts
    #19  

    Default

    Wah mantap, gimana nih yg udah coba pake hybrid OS ini batrenya lebih lama abisnya ga? Komennya dong terutama yg pake Dakota. Terima kasih
  20. sikilpalsumaker's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    1 Posts
    #20  

    Default amazing

    salam kenal bang the myth............
    peluk ketjup dari kami...............#tamanlawang


    #kabooooeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
  21. felixdjaja's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    1 Posts
    #21  

    Default

    dimana download sfi nya gan? saya tidak menemukannya
  22. dugu1248's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    15 Posts
    #22  

    Default

    chinese cannot show well, how to solve

    Sent from my BlackBerry 9220 using Tapatalk
  23. Joy Gusman's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    1 Posts
    #23  

    Default

    gan 9720 ga bs yah???os basenya download dmn gan??

Similar Threads

  1. The myth of missing PIM features
    By Foreverup in forum BlackBerry PlayBook
    Replies: 34
    Last Post: 07-21-2011, 01:51 AM
  2. Replies: 7
    Last Post: 06-11-2010, 08:35 PM
  3. Replies: 1
    Last Post: 05-03-2010, 02:10 PM
  4. whats with the lack of Beta os 5.0 for tour????
    By rickbubello in forum BlackBerry Tour 9630
    Replies: 9
    Last Post: 07-29-2009, 02:41 PM
  5. Replies: 13
    Last Post: 08-06-2008, 03:47 AM

Posting Permissions