1. mattglobal's Avatar
    Any ideas how to fix this so I don't end up with dead unit?

    Thanks.
    12-29-08 01:48 PM
  2. Sith_Apprentice's Avatar
    1. Start a Command Prompt in DOS from the PC (Start >> All Programs >> Accessories >> Command Prompt)

    2. Change the directory to: C:\Program Files\Common Files\Research In Motion\AppLoader

    * If you do not know how to navigate to this directory follow instructions in 2a)

    2a)
    From C:\ prompt type:

    cd Program Files <hit enter>
    cd Common Files <hit enter>
    cd Research In Motion <hit enter>
    cd AppLoader <hit enter>

    3. Make sure Desktop Manager is not running

    4. Connect BlackBerry to the PC

    5. Enter the following command in the Command Prompt window:

    loader.exe /nojvm

    Installation

    1. The Application Loader Wizard window will open

    2. Click on Next

    3. You will get a drop down list with the COM ports and one USB port entry

    4. Select the one which says USB:UNKNOWN

    * If you do not see USB:UNKNOWN or USB:BBPIN, then follow instructions listed in a1-a5:

    a1) Disconnect the device from the PC.

    a2) Keep the Application Loader Wizard window open

    a3) Remove the battery and put it back

    a4) While the red led is on, reconnect the device to the PC. The led will only stay on for a few seconds

    a5) When USB:UNKNOWN appears in the drop down list, you need to immediately select Next


    5. The loader should now connect to your device and you will be able to reinstall the OS
    12-29-08 01:54 PM
  3. mattglobal's Avatar
    Thanks for the info.

    Before I got back to this thread, I did some more reading and the Application Loader was able to recognize the PIN and I was able to load 4.5.0.110 that way.

    But this is still good to know.
    12-29-08 02:43 PM
  4. 12MaNy's Avatar
    Any ideas how to fix this so I don't end up with dead unit?

    Thanks.
    I was just gonna say try the app loader.
    12-29-08 02:46 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD