1. asafmgn's Avatar
    Hi,
    I just upgraded my T-Mobile 8310 device from OS 4.2 to 4.5.
    Everything looks great except the media volume, when i play my music from the device speaker.

    I tried playing with the audio Boost and the headset equalizer and nothing seem to bring back the same volume I had in OS 4.2.
    Is it just me or someone else has notice it also.
    I didnt see any thread regarding this issue.

    Thanks in advance for you help.
    08-13-08 08:28 AM
  2. gritmaster's Avatar
    you ought to read this thread. It would appear it was a problem for more than one person http://forums.crackberry.com/f52/new...anguage-55061/
    08-13-08 08:37 AM
  3. asafmgn's Avatar
    thanks for the quick response
    I saw one comment regarding the volume issue on version 4.5.0.55.
    Is there a fix for this problem or i need to downgrade to other version.
    If so which version the sound volume is good?
    08-13-08 08:48 AM
  4. gritmaster's Avatar
    If memory serves me right I think Garz found the volume level unacceptable and downgraded to a previous OS. I think some have now got .69, however not running it myself so can't comment whether the volume is any better

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    08-13-08 08:57 AM
  5. Garz's Avatar
    Yes this was a issue for me and many others on .55. I had no issues on either .52 or .69
    08-13-08 10:58 AM
  6. curvey77's Avatar
    I have the same problem running .55, there is a noticeable difference. Even my 8-year-old asked how come music isn't as loud as it used to be.
    08-13-08 11:19 AM
  7. Garz's Avatar
    I have the same problem running .55, there is a noticeable difference. Even my 8-year-old asked how come music isn't as loud as it used to be.
    My wife said the same thing when she was watching King of the Hill on my BB. I would recommend .52 or .69 to avoid that issue. Just my opinion from my experiences.
    08-13-08 11:24 AM
  8. curvey77's Avatar
    My wife said the same thing when she was watching King of the Hill on my BB. I would recommend .52 or .69 to avoid that issue. Just my opinion from my experiences.
    Thanks Garz, might have to try the .69 as this is driving me crazy.
    08-13-08 11:31 AM
  9. cellinator's Avatar
    On the v4.5.0.52TIM Italy release for the 8300, I'm noticing the volume drop too. Hope the final ATT release fixes this when it's out. I miss my loud ringer!
    08-13-08 11:34 AM
  10. Garz's Avatar
    On the v4.5.0.52TIM Italy release for the 8300, I'm noticing the volume drop too. Hope the final ATT release fixes this when it's out. I miss my loud ringer!
    This is about the media player volume. Not the ringtone volume.
    08-13-08 11:36 AM
  11. asafmgn's Avatar
    OK, after testing a some versions and just for the record,
    those are the version I installed where the volume is not good(weaker then OS 4.2):
    "8310M_PBr4.5.0_rel75_PL2.7.0.66_A4.5.0.52_TIM_Ita ly.exe"
    "8310M_PBr4[1].5.0_rel81_PL2.7.0.68_A4.5.0.55.exe"
    "8310M_PBr4[1].5.0_rel52_PL2.7.0.55_A4.5.0.37.exe"

    "4.5.0.69.exe" was close but still weaker then 4.2.

    I have 3 8310 and I compared the sound with the same MP# file on every device with the different OS.

    The result are the same=OS 4.2 sound is louder and clear and better then 4.5.

    * hope someone at RIM will do some testing and bring back the volume to the same level.
    08-14-08 05:42 AM
  12. dmnall's Avatar
    I am running 4.5.0.55 (81) on my 8310 and the volume is a lot better .52 not as good as 4.2 but enough that I can have my phone on and it is louder watching videos or listening to music a lot easier!

    Charlie
    08-14-08 01:59 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD