Welcome to the CrackBerry Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 26 to 46 of 46
Like Tree14Likes
  1. CrackBerryDoctor's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    181 Posts
    #26  

    Default

    Quote Originally Posted by littlejackal View Post
    I deleted the Vendor.xml file as usual, as in the almost 3 yrs I owned the Storm and when I went to update this one I had problems. Apploader would start and it would not display the OS options, I could only see the applications which would be changed. So no update. I installed it on 3 different computers and I always got the same problem until I searched for Vendor.xml in all the computer. I found 2 instances of this, in the regular directory and one in the following path: C:\Users\user_name\AppData\Roaming\Research In Motion\BlackBerry\Loader XML I deleted this Vendor.xml as well and voila I could finally see the OS files in the apploader!! I'm using Windows 7. I never ran into this problem until now. I hope this helps. It took me about 7 hours of countless times and different variations of installing an downloading, etc.. P.S. when doing the search search for Vendor.xml with a CAPITAL "V"
    This worked for my OS 6.0.0.723 on my friends Curve 3G. Thanks a ton!
    Thanked by:
    jdc46 (01-07-2013) 
  2. Oglon3r's Avatar
    CrackBerry Addict

    Posts
    589 Posts
    Global Posts
    593 Global Posts
    #27  

    Default

    .....boy thank you sooo much for this solution....
    I used to have a storm 2 9550 and when you have two or more blackberry devices on a computer, It seems it creates various vendor.xml files. This will make apploader fail to see the installed OS you want to get the device updated to.
    So I uninstalled BBDM 6.1 and 5.0 then I uninstalled the old device software for my 9550 restarted the computer and installed the device update for my torch 9860.
    After that I installed 6.1 BBM went to apploader uninstalled the vendor.xml (it was the only one I find this time around) and viola I am updating the device as write
    Thanks again
  3. sumair.shakir's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    1 Posts
    #28  

    Default

    Looked really hard for the vendor.xml file. Tried with Capital V and small v as well as with and without .xml finally found it. deleted it and it worked. Thanks for the help crackberry people
  4. Deanig_12's Avatar
    CrackBerry Master

    Posts
    1,438 Posts
    Global Posts
    1,776 Global Posts
    PIN
    ask for it ;)
    #29  

    Default

    whats the new ve3rsion of bbsak??????
  5. jdc46's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    1 Posts
    #30  

    Default

    thank youuu sooo much that was where the last vendor.xml file was.....................im nw doing my os install nw.....hpefully i dnt get the reconnecting to jvm error
  6. Sandrot's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    151 Posts
    Global Posts
    168 Global Posts
    PIN
    28E9DC76
    #31  

    Default AppLoader does not detect OS device

    Where was the last vender file I am haveing problems and well I delete it but still doesn't work

    Sent from my BlackBerry 9900 using Tapatalk
  7. 26filip's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    2 Posts
    #32  

    Thumbs up

    Second Vendor.xml file is in C:\Users\login\AppData\Roaming\Research In Motion\BlackBerry\Loader XML
  8. cairnscj's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    11 Posts
    Global Posts
    12 Global Posts
    #33  

    Default

    i have a 9810.. for the past two or three days it has been repeatedly shutting off and rebooting at random times.. just last night the phone turn black and the red light will only blink four times... i obviously know the phone has bricked or been nuked.. i have read so many forums and they say the same thing, im doing exactly as they say to do using the loader, but theres is no connection whatsoever, what can i do to get this fixed? please help!
  9. hoosen1's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    1 Posts
    #34  

    Lightbulb Thanks alot!

    Hey, I was also struggling with the same issue and i decided to search for a vendor file in the entire C drive and found it. I managed to install the OS now .. Thanks again!
  10. john11111's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    1 Posts
    #35  

    Default

    see i dont think you all get what others are saying, im having this problem i get through all the process on the apploader sh*t get to the part where it says wait for device to initialization and i can hear all the dings ans sh*t it makes and it just pops up retry device cannot connect PLEASE HELP ive been up for 3 days tryna fix this ****ty blackberry and still no luck
  11. aequitatisz's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    1 Posts
    #36  

    Default

    SOLUTION! Delete all vendor.xml files. They are located in these folders:

    C:\Program Files (x86)\Common Files\Research In Motion\AppLoader

    C:\Users\..........\AppData\Roaming\Research In Motion\BlackBerry\Loader XML
  12. devinardelia's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    1 Posts
    #37  

    Default *speechlessme*

    THIS IS FOR GOD SAKE HELPING! like OHMYGOD! I CAN FINALLY SEE MY BLACKBERRY IS HEALING!! thank you sooooooooooooooooooooooooooooooo much!!!!!! :'D
  13. jigarkpatel's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    1 Posts
    #38  

    Default

    thnks man problem solved aftr removing Vendor.xpl file from both locations
  14. AJ1999's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    1 Posts
    #39  

    Default

    Quote Originally Posted by littlejackal View Post
    I deleted the Vendor.xml file as usual, as in the almost 3 yrs I owned the Storm and when I went to update this one I had problems. Apploader would start and it would not display the OS options, I could only see the applications which would be changed. So no update. I installed it on 3 different computers and I always got the same problem until I searched for Vendor.xml in all the computer. I found 2 instances of this, in the regular directory and one in the following path: C:\Users\user_name\AppData\Roaming\Research In Motion\BlackBerry\Loader XML I deleted this Vendor.xml as well and voila I could finally see the OS files in the apploader!! I'm using Windows 7. I never ran into this problem until now. I hope this helps. It took me about 7 hours of countless times and different variations of installing an downloading, etc.. P.S. when doing the search search for Vendor.xml with a CAPITAL "V"
    I have the same problem. I searched the whole computer for Vendor.xml files and deleted all of them. App Loader still hasn't found any OS's. How do I fix that?
  15. tomato1988's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    42 Posts
    #40  

    Default

    hi maybe this the old problem, maybe I can help because I've had this problem and managed in the following ways:
    1. uninstall Desktop software and the OS is installed.
    2. remove permanent AppLoader folder in C: \ Program Files \ Common Files \ Research In Motion \ AppLoader
    3. restart your PC.
    4. Reinstall your Desktop software, then the OS that you want.
    5. go to C: \ Program Files \ Common Files \ Research In Motion \ AppLoader, right click on loader.exe, select properties, compabilities, change the compability mode and checklist appropriate windows you use. apply
    6. change the back its compability mode, unchecklist and apply.
    7. then go to C: \ Program Files \ Common Files \ Research In Motion \ AppLoader, right click on the loader.exe as admin, do not forget to delete the vendor.xml again before .. voila!!
    all your application list will be read.

    i wish i can help you all...
  16. A Ndra's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    1 Posts
    #41  

    Talking Good Job Dude

    Verythanks for you solution, well i can do it to may bb bold 9780...http://cdn-forums.crackberry.com/ima...ry/biggrin.png
  17. tomato1988's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    42 Posts
    #42  

    Default

    Quote Originally Posted by A Ndra View Post
    Verythanks for you solution, well i can do it to may bb bold 9780...http://cdn-forums.crackberry.com/ima...ry/biggrin.png
    Ok I wish it will work for you too.. good luck

    Posted via CB10
    click Thanks if I helped You. and click Like if You love Me and Follow me on Twitter @Apitomato
  18. yobnhoj's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    1 Posts
    #43  

    Default JVM 517 - Application loader can't find device file in loader

    Went through all the processes on web
    Loader did not work because it could not find device file.
    as stated before searched C:\ for Vendor.xml with CAPP V. renamed both - i had two.

    And that worked. Thanks
  19. Harcane's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    1 Posts
    #44  

    Default

    I love you guys <3 got rid of my hidden vendor files and boom it recognises my OS

    /Kieran
  20. Bruce Virusclone's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    1 Posts
    #45  

    Default

    can someone pls help me. got a blackberry 9000 (w/ trackball) and im having an issue about RELOAD SOFTWARE 507. but my device wont read by the DM or the apploader. what should i do? when im using apploader im having a problem on the communication port selection. nothings in it. >.< pls help me.
  21. Gerardo Hezedin's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    1 Posts
    #46  

    Default

    Thank you very much , you comment about delete the vendor.xml in the path C:\Users\Pilar\AppData\Roaming\Research In Motion\BlackBerry\Loader XML was great for me!!!!!
Page 2 of 2 FirstFirst 12

Posting Permissions