Welcome to the CrackBerry Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 16 of 16
Like Tree1Likes
  • 1 Post By conite
  1. Fool Guy's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    392 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Thread AuthorThread Author   #1  

    Default Settings shows blank screen on Z30, Windows doesn't finds device, BB Link, Sachesi fails to connect

    My friends Blackberry Z30 running on OS 10.3.3.2049 is suddenly showing strange problem.
    *The Settings option on phone is not showing anything but just a blank black screen
    *Sometime phone notification shows: Blackberry ID One or more applications/services require you to verify your Blackberry ID. But the Open option shows Black blank screen.
    *The BlackBerry link shows phone as BlackBerry Z30 only, Asks to Reconnect or Reload. If Reconnected the home screen shows phone connecting for a moment and returns to same screen, Reload option starts phone updating, Green light glows then task bar shows phone disconnected then Red light and phone restarts.
    *Windows explores doesn't shows any phone connected
    *Sachesi fails to show phone detail and lists unknown device in device column, Install & Backup screen shows: Searching for USB device.
    *Autoloader hangs computer and hardboot only makes system responsive however in this period device shows normal behavior.
    Note: The OS was updated on 12 Dec only, was working fine til last night when my friend switched it off .
    Last edited by Fool Guy; 12-22-16 at 09:19 AM.
  2. conite's Avatar

    Posts
    16,516 Posts
    Global Posts
    16,517 Global Posts
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #2  

    Default

    How did you update?
  3. Fool Guy's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    392 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Thread AuthorThread Author   #3  

    Default

    Quote Originally Posted by conite View Post
    How did you update?
    Autoloaded !
    Went fine, Was working fine without any issue till last night.
    I did same with my Z30 too Working fine and even updated to next update though non destructively.
    Another Z30 i updated through Autoloader is also working fine though that phone was hard nut to crack as phone memory was just 200mb and device wipe took whole night but subsequent reboot solved it.
    My Son preferred to update non destructive because we Auto loaded his Z30 just few days back.
  4. conite's Avatar

    Posts
    16,516 Posts
    Global Posts
    16,517 Global Posts
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #4  

    Default

    Quote Originally Posted by Fool Guy View Post
    Autoloaded !
    Went fine, Was working fine without any issue till last night.
    I did same with my Z30 too Working fine and even updated to next update though non destructively.
    Another Z30 i updated through Autoloader is also working fine though that phone was hard nut to crack as phone memory was just 200mb and device wipe took whole night but subsequent reboot solved it.
    My Son preferred to update non destructive because we Auto loaded his Z30 just few days back.
    Maybe use the autoloader again.
  5. Fool Guy's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    392 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Thread AuthorThread Author   #5  

    Default

    Quote Originally Posted by conite View Post
    Maybe use the autoloader again.
    Tried !!
    Twice or even Thrice ,
    It hangs my computer makes unresponsive even after 15 min and the update window never opens.
    Q is should i wait for longer period ? Whether it works even when windows does not detects phone as drives ?
    I have to restart my computer system to use again.
  6. conite's Avatar

    Posts
    16,516 Posts
    Global Posts
    16,517 Global Posts
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #6  

    Default

    Quote Originally Posted by Fool Guy View Post
    Tried !!
    Twice or even Thrice ,
    It hangs my computer makes unresponsive even after 15 min and the update window never opens.
    Q is should i wait for longer period ? Whether it works even when windows does not detects phone as drives ?
    I have to restart my computer system to use again.
    Plug in device, run autoloader (let it stay open), reboot device. It should catch on reboot.
    Fool Guy likes this.
  7. Fool Guy's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    392 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Thread AuthorThread Author   #7  

    Default

    Quote Originally Posted by conite View Post
    Plug in device, run autoloader (let it stay open), reboot device. It should catch on reboot.
    Okay !
    Will try and update you ASAP.
  8. Fool Guy's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    392 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Thread AuthorThread Author   #8  

    Default

    Quote Originally Posted by conite View Post
    Plug in device, run autoloader (let it stay open), reboot device. It should catch on reboot.
    Took almost an hour and then worked as you said.
    Big Thanks from Me and My friend !!
  9. Fool Guy's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    392 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Thread AuthorThread Author   #9  

    Default

    Quote Originally Posted by conite View Post
    Plug in device, run autoloader (let it stay open), reboot device. It should catch on reboot.
    Same problem cropped again, My friend switched off phone and when restarted in the morning settings screen become blank,
    Some of component needs BlackBerry ID authentication appeared in Hub notification.
    Although i have re updated device just now and updating to v. 2163 so if anything creating problem in previous update can be overwrited with new version.
    But the Question remains live: What is happening ?
    Update:
    Doing Security Wipe, Sachesi shows device memory as 10.222 gb only.
    Last edited by Fool Guy; 12-30-16 at 02:05 AM.
  10. conite's Avatar

    Posts
    16,516 Posts
    Global Posts
    16,517 Global Posts
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #10  

    Default

    Quote Originally Posted by Fool Guy View Post
    Same problem cropped again, My friend switched off phone and when restarted in the morning settings screen become blank,
    Some of component needs BlackBerry ID authentication appeared in Hub notification.
    Although i have re updated device just now and updating to v. 2163 so if anything creating problem in previous update can be overwrited with new version.
    But the Question remains live: What is happening ?
    Update:
    Doing Security Wipe, Sachesi shows device memory as 10.222 gb only.
    You never need to do a security wipe. The autoloader wipes the device a lot faster.

    The fact that I've never heard of this happening in over 3 years, and that it happens to both you AND your friend, would seem to suggest you guys are doing something to cause it.
  11. Ajith Raveendran's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    89 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #11  

    Default

    Quote Originally Posted by conite View Post
    You never need to do a security wipe. The autoloader wipes the device a lot faster.

    The fact that I've never heard of this happening in over 3 years, and that it happens to both you AND your friend, would seem to suggest you guys are doing something to cause it.
    No conite they are not alone , it happened in my z30 os 2163

    Posted via CB10
  12. Fool Guy's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    392 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Thread AuthorThread Author   #12  

    Default

    Quote Originally Posted by conite View Post
    You never need to do a security wipe. The autoloader wipes the device a lot faster.

    The fact that I've never heard of this happening in over 3 years, and that it happens to both you AND your friend, would seem to suggest you guys are doing something to cause it.
    Rest assured nothing extra has been done with phone.
    Same OS was loaded in 3 other Z30 all are working without any issue ONLY my friends phone is giving trouble.
    However as i mentioned i have overwritten previous version with latest one with non destructive way and advised my friend not to switch off phone at least for a fourth night.
    Two things to be noticed:
    Happens with Restart
    BB ID authentication throws error.
  13. madh263362's Avatar
    CrackBerry Addict

    Posts
    853 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #13  

    Default

    my z30 settings screen goes blank , nothing is appear , pure black screen , cant connect to internet , cant see battery progress in device monitor, every thing is blank
  14. cbakey's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    2 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #14  

    Default

    Having same problem,will try to reboot using sanchesi.Issue only started after 10.3.3.

    Posted via CB10
  15. joeragan's Avatar
    CrackBerry Addict

    Posts
    646 Posts
    Global Posts
    657 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #15  

    Default

    It happened to me a few weeks ago after upgraded to 2205 a few days earlier. I had to do autoload again to correct it.

    I have never experienced this before.

    Posted via CB10
  16. madh263362's Avatar
    CrackBerry Addict

    Posts
    853 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #16  

    Default

    reautoload fix it

Similar Threads

  1. I sit here on my 2nd Passport......
    By Adam Rees in forum BlackBerry Classic
    Replies: 18
    Last Post: 01-04-17, 08:11 PM
  2. Anyone in India got an OTA update to 10.3.3?
    By Harsh_India in forum BlackBerry 10 OS
    Replies: 13
    Last Post: 12-26-16, 09:32 AM
  3. How to protect device while using 2G/3G/4G data Service?
    By Mandar Khire in forum BlackBerry Leap
    Replies: 5
    Last Post: 12-23-16, 10:57 AM
  4. Replies: 1
    Last Post: 12-22-16, 09:45 AM
  5. does bb services use a lot of battery?
    By CrackBerry Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 12-22-16, 03:39 AM

Posting Permissions

";