Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 51 to 75 of 109
Like Tree9Likes
  1. Jr_660's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    24 Posts
    Global Posts
    23 Global Posts
    #51  

    Default

    Good for you...

    Quote Originally Posted by xamdam View Post
    I have no issues with backing up the Z10 or Playbook.
  2. b320's Avatar
    CrackBerry Addict

    Posts
    982 Posts
    #52  

    Default

    Quote Originally Posted by Whyareallthegoodnamestaken View Post
    Turned out to be World of Goo. I've advised 2Dboy of the situation. For anyone having problems and have this game installed, try uninstalling it and then backup again.
    Glad I was able to lead you the right way.
  3. G333's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    2 Posts
    #53  

    Default

    Here is my two cents worth. If you cannot backup try the following...
    Make sure your Wi-Fi is turned off. Plugin the USB and make sure your temp drives show up in explorer or double click on the device manager and make sure your drives are there. Try backing up your data.
    If your drives drives show up and the backup still don't work, this maybe an indication that a application may be running causing read problems and therefore causing backup issues. Turn the applications off.
    If this fails you most likely have an application running in the background that is again causing causing read problems. Some applications can also cause conductivity issues with your USB connection. For example, one application I have had problems with is President's Choice Recipe app.

    Blackberry is a little different is that it is creating network drives when a USB is plugged-in. One solution I am going to try is to is to see if I can preeminently map these drives.

    Hope this helps.
  4. jr4941's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    239 Posts
    #54  

    Default

    Quote Originally Posted by zooners00 View Post
    I have tried backing up on 3 computers. None work! Has ANYBODY been able to back up? Airplane mode does not work either. I have deleted every BB and RIM file on my computer and reinstalled the 10 link to no avail. Please someone help.
    It was working for me until I upgraded Link yesterday. Not sure what's changed.
    @jr4941
  5. jr4941's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    239 Posts
    #55  

    Default

    OK, try what G333 says. Don't back-up the application data. When I unchecked that, it worked just fine.

    Why that's a problem, I don't know...
    @jr4941
  6. digimate's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    21 Posts
    #56  

    Default

    BB LINK BACKUP FIX!!!!!
    -------
    Ok, guys i've been at this for a week none stop.

    I got it to work - but I used my Mac to do so.

    Here's what you do:

    1) plug your phone into your mac with all networks on... Start BB Link.

    2) Go to settings and in storage toggle the USB Mass Drive option to 'on'.

    3) Go to Settings and Blackberry Protect and turn that off.

    4) Now turn off all of your networks. Cell, wireless and bluetooth

    5) Turn off the internet to your computer. Yup, this is the problem... your computer is patching into your BB ID but your phone is not so they're not communicating - once both are 'mute' they communicate just fine to get a backup!

    6) Turn your phone off. NOT restart - OFF. Wait 3 minutes.

    7) Turn phone back on.

    8) BB Link will connect to phone. Try to backup. It may fail once or twice - but by the third time it should work!

    9) Once you get the backup done - security wipe and start over!

    10) Restore from backup on your Mac!
  7. austriker's Avatar
    CrackBerry Master

    Posts
    1,114 Posts
    #57  

    Default

    Quote Originally Posted by digimate View Post
    BB LINK BACKUP FIX!!!!!
    -------
    Ok, guys i've been at this for a week none stop.

    I got it to work - but I used my Mac to do so.

    Here's what you do:

    1) plug your phone into your mac with all networks on... Start BB Link.

    2) Go to settings and in storage toggle the USB Mass Drive option to 'on'.

    3) Go to Settings and Blackberry Protect and turn that off.

    4) Now turn off all of your networks. Cell, wireless and bluetooth

    5) Turn off the internet to your computer. Yup, this is the problem... your computer is patching into your BB ID but your phone is not so they're not communicating - once both are 'mute' they communicate just fine to get a backup!

    6) Turn your phone off. NOT restart - OFF. Wait 3 minutes.

    7) Turn phone back on.

    8) BB Link will connect to phone. Try to backup. It may fail once or twice - but by the third time it should work!

    9) Once you get the backup done - security wipe and start over!

    10) Restore from backup on your Mac!
    Dang, sorry but that didnt work for me. I followed it to a t. Its weird it gave me a message that said "backup complete" but then it says backup failed and also says its never been backed up. Quite annoying.

    If i werent a diehard bb fan Id admit this ''bb link'' software is a huge joke. I just want to backup before trying to install the new OS update.. Perhaps I will have to wait until tmobile releases it.. grrr..
    Moto Rokr E1 > Moto SLVR > Pantech Duo > HTC G1 > Blackberry Bold 9700 > Bold 9900 > HTC G2 & BB 9000 > Z10 > Q10 > White Z30
    Tmobile USA - Prepaid $30 per month! (100 min, 5GB at 4G/LTE, unlmtd sms) + VoIP
    Join dropbox for free cloud storage

    Don't Panic
  8. Ash M1's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    2 Posts
    #58  

    Default

    I am having the same problem i am getting communication failure when i connect Z10 to my Mac and when i tried to back up also same backup failure message. I am using MAC and i have deleted the DM and only using LINK. Pls can someone help. I cant do the software update without doing the backup.
  9. polgara59's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    193 Posts
    #59  

    Default

    Okay, being totally dumb here. How can I find out what apps are running in the background? I'm having the same "backup did not complete" issue, and I'm willing to try the app thing, but I don't know where to look. :S
  10. ArdbegBold's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    23 Posts
    #60  

    Default

    Hi Everyone, I have had an issue issue with my Z10 since the first day of its launch in the UK. Namely being unable to back up the device. But yesterday I managed to back my Z10 up and update to 10.0.10.90. I am on Orange UK. The method of updating via blackberry.com did not work. I do not know if this was inhibited by any restriction by Orange UK so they can control update releases by OTA.
    I do not know if this will help anyone else but this is how I did it.
    Step one.
    1.I removed Blackberry Link and Blackberry Desktop Software (used for my sons Bold 9900, reinstalled along with backup files on a laptop to manage the Bold 9900) from my computer.
    2.Purchased a 99 pence Vodafone Sim card form Tesco.
    3.Charged up my old Bold 9900 (I never do a security swipe on my old phone until at least 6 months after I get a new phone)
    4.I removed the Orange Sim card and did a security wipe of the Z10
    5.Inserted cut done Vodafone Sim card into Z10 and switched on the Z10. I ignored the Text messages from Vodafone except where is asks you if you are on contract of pay as you go. Click pay as you go. When home screen comes up plug into power supply swipe down for settings - software update - click check for updates and the latest update was available.
    6. While down loading update on Z10. I downloaded Blackberry Link onto main computer.
    7.I backed up my old Bold 9900 on the laptop using Blackberry Desktop Software and updated my calender to the Bold 9900
    8. When Z10 updated, I switched off the Z10 remove the Vodafone Sim card and inserted my Orange Sin Card and fired it up.
    9. I then paired the Bold and the Z10 by Bluetooth and transferred my contacts to the Z10.
    10.I then used Blackberry Link to transfer data from my Bold to the Z10
    There was some doubling up of Calender occurrences but that was easily resolved.
    11. I then followed the usual setup procedure.
    From reading about the backup issues it seems to me that there were numerous small conflicts that caused the failure to to complete the backup. All I did was the try and mitigate as many conflicts as possible at one time. It worked for me. The only thing to resolve know for me is the ability to sync my Outlook calender and contacts on my computer by USB or WiFi as i used to with the Bold 9900. That requires an update to Blackberry Link and a new update for the Z10. I wait in anticipation!!!
  11. BBGeordie's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    8 Posts
    Global Posts
    9 Global Posts
    #61  

    Default

    Is there an app on BlackBerry World that will backup to the sd card without having to use BlackBerry link? Thanks

    Posted via CB10
  12. beetleberryjane's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    30 Posts
    #62  

    Default

    Quote Originally Posted by ArdbegBold View Post
    Hi Everyone, I have had an issue issue with my Z10 since the first day of its launch in the UK. Namely being unable to back up the device. But yesterday I managed to back my Z10 up and update to 10.0.10.90. I am on Orange UK. The method of updating via blackberry.com did not work. I do not know if this was inhibited by any restriction by Orange UK so they can control update releases by OTA.
    I do not know if this will help anyone else but this is how I did it.
    Step one.
    1.I removed Blackberry Link and Blackberry Desktop Software (used for my sons Bold 9900, reinstalled along with backup files on a laptop to manage the Bold 9900) from my computer.
    2.Purchased a 99 pence Vodafone Sim card form Tesco.
    3.Charged up my old Bold 9900 (I never do a security swipe on my old phone until at least 6 months after I get a new phone)
    4.I removed the Orange Sim card and did a security wipe of the Z10
    5.Inserted cut done Vodafone Sim card into Z10 and switched on the Z10. I ignored the Text messages from Vodafone except where is asks you if you are on contract of pay as you go. Click pay as you go. When home screen comes up plug into power supply swipe down for settings - software update - click check for updates and the latest update was available.
    6. While down loading update on Z10. I downloaded Blackberry Link onto main computer.
    7.I backed up my old Bold 9900 on the laptop using Blackberry Desktop Software and updated my calender to the Bold 9900
    8. When Z10 updated, I switched off the Z10 remove the Vodafone Sim card and inserted my Orange Sin Card and fired it up.
    9. I then paired the Bold and the Z10 by Bluetooth and transferred my contacts to the Z10.
    10.I then used Blackberry Link to transfer data from my Bold to the Z10
    There was some doubling up of Calender occurrences but that was easily resolved.
    11. I then followed the usual setup procedure.
    From reading about the backup issues it seems to me that there were numerous small conflicts that caused the failure to to complete the backup. All I did was the try and mitigate as many conflicts as possible at one time. It worked for me. The only thing to resolve know for me is the ability to sync my Outlook calender and contacts on my computer by USB or WiFi as i used to with the Bold 9900. That requires an update to Blackberry Link and a new update for the Z10. I wait in anticipation!!!
    I am with Orange too and for the first 2 weeks couldn't back up either. On my contract due date I had a text from Orange saying that there were new settings for my phone. To power down & then back up. Ever since I have been able to back-up, which made me think it was something Orange had done!
  13. DStLouis's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    255 Posts
    Global Posts
    260 Global Posts
    #63  

    Smile

    I had the same backup issue ...where I could backup with no problem the Media and/or the Setting ...But fail to backup the Application data.
    I use to be able to backup my device the first days I got It ...but it stop working at one point.

    BUT NOW I FIX IT ...May be that could also apply to some of you
    What I did:
    - Try backup only the Application Data many times, ...with communication ON anf or OFF ...but never worked Always get message "Backup Not completed"
    - Then I deleted any Android Apps I side loaded. Shut down my devices and restart . -> Backup still not working
    - Then I deleted The "Recipe Box for Blackberry 10" [123.4MB] ...did not reboot the devices and try to backup ...AND IT WORKED (I run it 3 time with no issue)
    - Then I try to reinstalled the Recipe Box again ...but it automatically conduct to a non working backup.
    - So I removed the Recipe Box, retry the backup (yes it was working) then side load my Android Apps ...and Backup is still working

    Hope this could help some one.
    Thanked by 2:
    dungeon418 (04-06-2013),  leanhog (03-09-2013) 
    dungeon418 likes this.
  14. leanhog's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    8 Posts
    Global Posts
    9 Global Posts
    #64  

    Default

    Quote Originally Posted by DStLouis View Post
    I had the same backup issue ...where I could backup with no problem the Media and/or the Setting ...But fail to backup the Application data.
    I use to be able to backup my device the first days I got It ...but it stop working at one point.

    BUT NOW I FIX IT ...May be that could also apply to some of you
    What I did:
    - Try backup only the Application Data many times, ...with communication ON anf or OFF ...but never worked Always get message "Backup Not completed"
    - Then I deleted any Android Apps I side loaded. Shut down my devices and restart . -> Backup still not working
    - Then I deleted The "Recipe Box for Blackberry 10" [123.4MB] ...did not reboot the devices and try to backup ...AND IT WORKED (I run it 3 time with no issue)
    - Then I try to reinstalled the Recipe Box again ...but it automatically conduct to a non working backup.
    - So I removed the Recipe Box, retry the backup (yes it was working) then side load my Android Apps ...and Backup is still working

    Hope this could help some one.
    Thanks! It did indeed help! Looks like Recipe Box was the culprit for mine, too. Once I deleted it (through Blackberry World, not just nuking the icon) the backup worked fine.
  15. kbz1960's Avatar
    Doesn't Matter

    Posts
    55,716 Posts
    Global Posts
    55,871 Global Posts
    #65  

    Default

    Recipe app strikes again. Was an issue with the pb too.
    Sent from me using my fingers. Be pantless in 5K. Febreze - for more than smells.
    the 50K CrackBerry challenge
    I'm no more qualified to say so because I own a BlackBerry
  16. 4speed's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    30 Posts
    #66  

    Default

    Yup, Recipe Box for me too, all is well now. Got thinking it may also have been fixed by deleting any one app as it makes a change to the application data file size, which in turn fixes the corruption. Thanks for the succesful tip.
  17. fabio1's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    369 Posts
    #67  

    Cool

    Hi there.

    Picked up my new Z10 on Friday and spent weekend sorting out data transfers. The least said about BlackBerry link the better, software is useless for contact and calendar transfer.

    In the end I used bluetooth to move my 978 contacts and my 9900 to send my calendar appointments to the Z10, even then I had to go edit each one to add a reminder and reoccurring appointments.

    Coming from a BlackBerry 9900 I expected a smoother transition and experience, if I wanted all this grief I would have got a Iphone5.

    BlackBerry you need to sort this out quick, if you can't trade up existing users without giving them hassle, then you won't win over non BlackBerry users.

  18. chillspace's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    33 Posts
    #68  

    Default

    I was finally able to get my Z10 to backup. Taking the advice in this thread, I deleted 'World of Goo' and attempted to backup my device...Success!
  19. beetleberryjane's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    30 Posts
    #69  

    Default

    I have just found that F1Live24 stops me from backing up.Volumes wouldn't mount. Fine once I have removed it.
  20. guess18's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    1 Posts
    #70  

    Default

    Confirmed - Recipe Box was causing my problems as well. I deleted the icon and the backup completed!
  21. dungeon418's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    6 Posts
    #71  

    Default

    Quote Originally Posted by DStLouis View Post
    I had the same backup issue ...where I could backup with no problem the Media and/or the Setting ...But fail to backup the Application data.
    I use to be able to backup my device the first days I got It ...but it stop working at one point.

    BUT NOW I FIX IT ...May be that could also apply to some of you
    What I did:
    - Try backup only the Application Data many times, ...with communication ON anf or OFF ...but never worked Always get message "Backup Not completed"
    - Then I deleted any Android Apps I side loaded. Shut down my devices and restart . -> Backup still not working
    - Then I deleted The "Recipe Box for Blackberry 10" [123.4MB] ...did not reboot the devices and try to backup ...AND IT WORKED (I run it 3 time with no issue)
    - Then I try to reinstalled the Recipe Box again ...but it automatically conduct to a non working backup.
    - So I removed the Recipe Box, retry the backup (yes it was working) then side load my Android Apps ...and Backup is still working

    Hope this could help some one.
  22. dungeon418's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    6 Posts
    #72  

    Default

    Thank-you DStLouis. I did as you suggested and uninstalled the Recipe Box for Presidents choice and the Backup works
  23. eBud's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    354 Posts
    Global Posts
    355 Global Posts
    #73  

    Default

    Quote Originally Posted by blakobecwa View Post
    I have both Link and Desktop Manager installed. Didn't need to uninstall either one.

    I have only Link setup to start when a device is connected. I had trouble backing up too but i tried this Airplane Mode and now it works perfectly.

    Not sure why this is but they should fix this issue.
    Wouldn't airplane mode turn off wifi? Another poster suggested turning off wifi in order to get the backup option to "activate" (as opposed to being grayed-out). It worked for me. Simply turned off wifi and it backed up (via usb) without a hitch...
    RT(N), CNMT
    10.2.1.2141
    Z10
  24. sehale's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    108 Posts
    Global Posts
    109 Global Posts
    #74  

    Default

    After having the Z10 for just over a week and running a few backups with no problems, this morning I got the dreaded message that the backup could not be completed. Failed at 21% and 77%. No side-loaded apps installed. Desktop Manager still installed on the PC from my Torch 9850. I got the backup to finally complete by closing all open programs on my PC (Windows XP) and rebooted the Z10. Re-connected it via USB and waited for the messages to pop up that it was fully connected and assigned the drives. Started Blackberry Link and ran the backup - didn't open any programs, no mail or texts were received, etc. Ran fine. Over 300 meg backed up. Hope this helps someone.
  25. Jeffm63's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    15 Posts
    #75  

    Default

    Quote Originally Posted by DStLouis View Post
    I had the same backup issue ...where I could backup with no problem the Media and/or the Setting ...But fail to backup the Application data.
    I use to be able to backup my device the first days I got It ...but it stop working at one point.

    BUT NOW I FIX IT ...May be that could also apply to some of you
    What I did:
    - Try backup only the Application Data many times, ...with communication ON anf or OFF ...but never worked Always get message "Backup Not completed"
    - Then I deleted any Android Apps I side loaded. Shut down my devices and restart . -> Backup still not working
    - Then I deleted The "Recipe Box for Blackberry 10" [123.4MB] ...did not reboot the devices and try to backup ...AND IT WORKED (I run it 3 time with no issue)
    - Then I try to reinstalled the Recipe Box again ...but it automatically conduct to a non working backup.
    - So I removed the Recipe Box, retry the backup (yes it was working) then side load my Android Apps ...and Backup is still working

    Hope this could help some one.
    The 'recipe box' fix worked for me!
    I have not had a backup since i got my Z10 on Feb 5th. (slight brag)
Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast

Similar Threads

  1. Backup Not Completed - Disconnected
    By BuddyC in forum Mac Users
    Replies: 9
    Last Post: 03-11-2012, 07:28 AM
  2. Did not backup before upgrade = problems
    By angelthi in forum Storm OS Discussion
    Replies: 17
    Last Post: 06-09-2009, 09:04 PM
  3. Did not backup before upgrade = problems
    By angelthi in forum BlackBerry Storm
    Replies: 8
    Last Post: 06-09-2009, 04:35 AM
  4. BLackberry OS upgrade (Backup data did not work)
    By wehttam in forum BlackBerry Bold 9000
    Replies: 6
    Last Post: 02-23-2009, 11:08 AM
  5. 8703e - Calls do not complete..
    By Casper101011 in forum BlackBerry 87xx Series
    Replies: 2
    Last Post: 05-19-2008, 03:43 PM

Posting Permissions