Welcome to the CrackBerry Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 19 of 19
  1. ark1g09's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    12 Posts
    Thread AuthorThread Author   #1  

    Default Z10 issue with BBM - wont open!

    I got my z10 from EE yesterday, and frustratingly my BBM is not working. Everytime i try to open the application it says

    BBM Error
    Unable to Connect
    You need a data plan to use BBM. Please contact your service provider for details.

    All other data applications like email facebook and twitter work fine, my signal has the capital G in it, and theres a blackberry logo next to the signal.
    If this doesnt get solved by tomorrow, im taking it back.

    Anyone have any ideas how to fix this?
  2. Prash7's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    22 Posts
    Global Posts
    64 Global Posts
    #2  

    Default

    Might be worth getting in touch with your carrier about it
  3. ark1g09's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    12 Posts
    Thread AuthorThread Author   #3  

    Default

    I did, was on the phone with EE for about an hour both today and yesterday - theyre just as stumped as I am
  4. bonghitter's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    81 Posts
    #4  

    Default Re: Z10 issue with BBM - wont open!

    I would get that happening on my 9800 once in while when my 5year old would accidently be messing with settings. Don't have a z10 yet, so not sure about setting but check to see if data services is on or off. when I had issues with bbm data services was off.
  5. FMlight's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    2 Posts
    Global Posts
    4 Global Posts
    #5  

    Default

    Why not try to contact BB? I think if you register your phone on their site, you will have the automatic and free 90days support.
    They are nice, quick and efficient (I saddly had to contact them for another pb wwhich they took care the same day!)
  6. ark1g09's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    12 Posts
    Thread AuthorThread Author   #6  

    Default

    Tried turning data services on and off, tried pulling the battery, tried pulling the sim card, i think i tried every trick in the book, and im still stumped! I still dont know whether there is an issue with the device, or with the network...
  7. tHe.iR1sH's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    69 Posts
    #7  

    Default Request new service books!

    Have you tried requesting new service books? It's been some time since I've been on a BB () but I think this might do the trick for you.

    See this URL for an exhaustive How-To: Service Books - How to

    Also ensure your timezone and time is set properly. Not having that correct will definitely cause some anomalous behavior.


    Sean-Colin
  8. naviwilliams's Avatar
    Distinguished

    Posts
    12,296 Posts
    Global Posts
    14,779 Global Posts
    PIN
    Pin Point Accuracy
    #8  

    Default

    Try new service books, if that fails, log out of BlackBerry ID, and then log back in, once done, try it again.

    Failing that, call your carrier, ask them to remove your data plan, power off your device, and then ask them to add the data plan back on. Once done, power on the device and see what happens.

    Lastly you may have to reset to factory, and then try again.
  9. ark1g09's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    12 Posts
    Thread AuthorThread Author   #9  

    Default Z10 issue with BBM - wont open!

    There are no more service books in bb 10 I'm afraid! Time is also correct... Thanks for the suggestion though
  10. ark1g09's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    12 Posts
    Thread AuthorThread Author   #10  

    Default Z10 issue with BBM - wont open!

    To switch blackberry ID, in bb10 you need to security wipe the device - I've done that three times, tried with three different blackberry IDs. Still no joy. This is either a defective phone, or the network people aren't doing something right!
  11. CreaturesFarley's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    57 Posts
    #11  

    Default

    I've got the same issue. Also on EE. Ported my number in. All was fine until the number port finalised.
  12. ark1g09's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    12 Posts
    Thread AuthorThread Author   #12  

    Default Z10 issue with BBM - wont open!

    Might be the network then... So your bbm worked fine until the number was changed?
  13. CreaturesFarley's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    57 Posts
    #13  

    Default

    Spoke too soon. After writing my last comment, I went to open BBM again. Worked fine. :-)
  14. ibercheci's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    15 Posts
    PIN
    5017F6C1
    #14  

    Default

    I've got the same problem, but I'm on the O2 network. Everything else works fine, apart from BBM.
    The trouble is that until yesterday, BBM did work, not so this morning...
    I'm very confused about all this, as I am only aware of one thing changing from yesterday until today: my BB 9900's BIS expired today. Can it be that that is the reason why it's gone? I thought we didn't need a BIS to use BBM!..
    Has anybody else been in this situation (overlapping BIS data plan with the regular data plan for the new Z10), and if so, have you seen any changes?



    Well, about 1 hour later, it all started working again!! I imagine it was probably due to my network making changing some of the settings of my data plan, from BIS to a regular one, I don't know, but at least is working.
    Last edited by ibercheci; 02-02-2013 at 05:24 AM.
  15. AlexXF's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    242 Posts
    Global Posts
    244 Global Posts
    PIN
    ASK
    #15  

    Default

    Take a look: BlackBerry Z10 - We got one, ask us anything!

    BBM requires BIS, this is a only one application that requires it.
  16. ark1g09's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    12 Posts
    Thread AuthorThread Author   #16  

    Default

    Hi guys -
    Blackberry actually contacted me about this issue and solved everything for me. Very very helpful, excellent customer service. Kudos!

    Anyway, the issue was that yes, BBM is the only applicaiton in BB10 that still requires a form of BIS. My provider, EE, put me on a wrong data plan - which is why i could not access BBM. Blackberry contacted EE on my behalf using my PIN and asked them to put the right data plan.
    Curiously though, when i tried taking out the simcard and using it wifi only, the BBM still works. Dont really know what to make of that.

    So if you have the issue, ask your service provider to ensure you are in the correct data plan. Hope this helps!
  17. am16034's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    2 Posts
    #17  

    Default Blackberry 10

    Same problem for me. Bought it three days ago. What should I do
  18. ark1g09's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    12 Posts
    Thread AuthorThread Author   #18  

    Default Z10 issue with BBM - wont open!

    Hi,

    What network are you on?


    Sent from my iPad using Tapatalk HD
  19. am16034's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    2 Posts
    #19  

    Default

    EE...I will contact BB today to see what they can do

Similar Threads

  1. Anyone have issues with BBM 5.0 and Berry Buzz?
    By vecharo in forum Native BlackBerry OS Apps
    Replies: 1
    Last Post: 07-23-2009, 09:46 PM
  2. Anyone have issues with BBM 5.0 and Berry Buzz?
    By vecharo in forum BlackBerry Bold 9000
    Replies: 1
    Last Post: 07-23-2009, 09:46 PM
  3. issue with BBM... one contact has quadrupled...
    By str8clownr in forum BlackBerry Bold 9000
    Replies: 5
    Last Post: 07-09-2009, 04:54 PM
  4. issue with BBM... one contact has quadrupled...
    By str8clownr in forum Native BlackBerry OS Apps
    Replies: 5
    Last Post: 07-09-2009, 04:54 PM
  5. Weird Issue with BBM
    By johnbielen in forum Native BlackBerry OS Apps
    Replies: 1
    Last Post: 09-20-2008, 03:39 PM

Posting Permissions