Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 25 of 32
Like Tree2Likes
  1. sawaf27's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    6 Posts
    Thread AuthorThread Author   #1  

    Question z10 camera issues

    hello people

    i seem to have a problem with my z10 camera. when i launch it works fine and is clear then all of a sudden the screen goes blank. i close the camera and start it again i get the message "the camera can't be started"

    i have to restart the phone for it work then it does it again!

    does anyone have the same problem? is it a software related issue?



    thanks
  2. Bold_until_Hybrid_Comes's Avatar
    Waterloo's Finest

    Posts
    5,295 Posts
    Global Posts
    5,324 Global Posts
    #2  

    Default

    Please provide evidence . I have not heard of this.
    Phones: Nokia 5110>Nokia 3360>Siemens C56>Moto RAZR>LG Chocolate>Pearl 8100>Bold 9000 >Pearl 9100 + Bold 9900 > iPhone 4S + Z10 + Bold 9000
    Tablets: 16GB Playbook > Playbook 32GB
    __________________________________________________ _________________________

    CLICK HERE TO JOIN THE SEXY GIRLS IN YOGA PANTS CHANNEL

    C000288CC
    __________________________________________________ ___________________________
  3. sawaf27's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    6 Posts
    Thread AuthorThread Author   #3  

    Default

    here you the snap shot z10 camera issues-image.jpeg
    Thanked by 2:
    faisa kp (06-18-2013),  Novaone (02-21-2013) 
  4. sawaf27's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    6 Posts
    Thread AuthorThread Author   #4  

    Default

    plus after clicking on "ok"

    i tried to enter the settings by swiping my finger from top to bottom then clicking on settings no use nothing happens stays blank with the image of the camera in the center
  5. sawaf27's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    6 Posts
    Thread AuthorThread Author   #5  

    Default

    Any help or suggestions anyone
  6. Novaone's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    139 Posts
    Global Posts
    151 Global Posts
    #6  

    Default

    Seems like the first post about this. Also seems like a defect.

    Backup and exchange it? Or call BlackBerry. gl
  7. Denenatse's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    78 Posts
    Global Posts
    90 Global Posts
    #7  

    Default

    Is your camera being used by another app?
  8. web99's Avatar
    CrackBerry Addict

    Posts
    974 Posts
    Global Posts
    985 Global Posts
    #8  

    Default

    It sounds like a defect. I have been using my Z10 camera for 2 weeks and never had that issue. I would suggest contacting your store where you bought it or BB.
    IPod Touch, IPhone4, IPhone4S, IPad2, 16GB Playbook, 32GB Playbook, Blackberry 9800 Torch, Blackberry Z10, BlackBerry Q10, Samsung Galaxy Note 8' Tablet
  9. Brickleberry's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    201 Posts
    #9  

    Default

    Have you side loaded any Android apps?

    Posted via CB10
    NovaTel bag phone > Motorola flip phone > Kyocera slider > iPhone 3G > iPhone 4 > Z10
  10. Dale Lindley's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    343 Posts
    #10  

    Default

    I've had this issue happen once turned it off took battery out and left it for 10 mins started phone again had no issues since hope that helps

    Posted via CB10
    AbsoluteT23 likes this.
  11. sawaf27's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    6 Posts
    Thread AuthorThread Author   #11  

    Default

    Thanks all for your feedback

    To answer some of the questions no i haven't installed android apps

    I don't have any application that I know of that uses the cam to have it busy

    I doubt it's a defect cause when it works it works fine

    I will try removing the battery like one said for ten min and see

    I will keep you all posted and thanks again
  12. jesse_h's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    1,578 Posts
    Global Posts
    1,591 Global Posts
    #12  

    Default

    This happened to me after I downloaded and used an app called Silent Foto and another one called Nightvision Camera. It happened once, then a restart (not battery pull) resolved it.




    Posted via CB10
    Z10
    64gb PlayBook
  13. rjkolo's Avatar
    CrackBerry Addict

    Posts
    926 Posts
    Global Posts
    931 Global Posts
    #13  

    Default Re: z10 camera issues

    Quote Originally Posted by jesse_h View Post
    This happened to me after I downloaded and used an app called Silent Foto and another one called Nightvision Camera. It happened once, then a restart (not battery pull) resolved it.




    Posted via CB10
    Sounds like the apps you downloaded are the issue...

    To the OP, try a security wipe...if you are still having issues with an empty OS it is a hardware issue and I would get a new Z10 before too long and your carrier makes you send it to BlackBerry.
    Talk is cheap because supply exceeds demand.
  14. sawaf27's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    6 Posts
    Thread AuthorThread Author   #14  

    Default

    Just to update you all

    I did what Dale advised I removed the battery for 10min and restarted the phone
    In truth its not logical lol but I worked

    Thanks all for your feed back and help
  15. Amit Oberoi's Avatar
    CrackBerry Addict

    Posts
    528 Posts
    #15  

    Default

    Same thing happened to me when I installed and used a couple of Android ported document scanner apps. I guess android apps trying to use the camera app creates this problem.

    Posted via CB10
  16. Emad Siam's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    4 Posts
    #16  

    Default

    i have the same issue..
  17. Emad Siam's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    4 Posts
    #17  

    Default

    i tried everything... security swipe.. removing the batry.. it just wont work.. Any Ideas...
  18. sauron4's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    493 Posts
    #18  

    Default

    This happened to me once before, I just turned the phone off and on and it hasn't happened since.

    Posted via CB10
  19. Justin Fisher2's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    1 Posts
    #19  

    Default

    I've had the same issue since i got the phone 4 days ago. I have tried to access the camera from a few places (camera icon in list ; camera icon on the footer bar ; hold camera icon on locked screen), but I can't open the camera. Taking the battery out didn't help me either. Any new suggestions ? Appreciate the help.
  20. siddharth_1202's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    2 Posts
    #20  

    Default

    Hi,
    I bought the Z10 from Dubai on 20th Feb, for a few days everything was fine but after a week the camera went bad.

    On restart when the Camera is started for the 1st time the camera App starts but the screen goes Black, all the options are visible and accessible but even switching the camera from back to front does not start the camera hence it means both the cameras are not working.

    If close the camera app and start it again then it says "The Camera cannot be started"

    I tried every possible solution mention on the net but nothing works.

    I tried to restart the Phone

    I pulled out the battery and waited for 10 mins and then put it back again but it did not work.

    I did a Security wipe but it did not work.

    I updated the OS again it did not work.

    Guys any other solution? Now I am in India and here the Z10 is still not officially launched only Pre-Booking is going on. Also the service center here has denied to support in any manner as the phone is not purchased from India.
  21. siddharth_1202's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    2 Posts
    #21  

    Default

    I have an update:

    I tried a Video Chat on BBM with my Brother and the Camera worked but the catch is that it only works with the BBM Video Chat and that too the front camera.

    To make it work again on the Video Chat I need to restart the Phone as it works only once. I am satisfied that it is only a Software issue and not an Hardware issue.
  22. trinipoco's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    271 Posts
    #22  

    Default

    I did a security wipe and it fixed my non launching camera.
  23. Kurt Fathul's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    20 Posts
    #23  

    Default

    I'm also facing the same problem here.. I didn't installed any apps yet, the I tried the camera, same things happened on my Z10. I've tried to reboot it many times, when it can run, then suddenly the camera freeze. I don't know why, but I think i'm going to replace my device tomorrow. I don't think it's the OS fault, because some of you are not having the issue, I think it's the hardware problem on some of the device.. Better I change it now..
  24. dtarin's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    187 Posts
    #24  

    Default

    I am having camera issues as well. I found out that when I switched it to store photos on the BlackBerry instead of on the memory card it worked fine. Going to try formatting the card after I back it up to see if that works.
  25. dtarin's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    187 Posts
    #25  

    Default

    Btw my SD card just plain failed. That's what I get for buying cheap Chinese rip offs. Anyway I bought a San disk 32gb class 10 from Costco and my camera works just perfect once again. So if your camera is acting up it might be your sd card.

    Posted via CB10
    brout likes this.
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. BlackBerry Curve Camera Issues
    By AJErvin12 in forum BlackBerry Curve 83xx
    Replies: 12
    Last Post: 02-12-2009, 02:18 PM
  2. BB Camera Issue
    By yostef in forum BlackBerry Curve 83xx
    Replies: 5
    Last Post: 03-25-2008, 09:23 PM
  3. Weird camera issue
    By knottshawk in forum BlackBerry Curve 83xx
    Replies: 5
    Last Post: 02-29-2008, 06:00 AM
  4. Help - Camera Issues
    By Seraphfiend in forum BlackBerry Curve 83xx
    Replies: 4
    Last Post: 12-31-2007, 04:23 PM
  5. Camera issues
    By itomica21 in forum BlackBerry Curve 83xx
    Replies: 5
    Last Post: 11-24-2007, 07:00 PM

Posting Permissions