Welcome to the CrackBerry Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 8 of 8
  1. afl777's Avatar
    CrackBerry Addict

    Posts
    686 Posts
    Thread AuthorThread Author   #1  

    Default Texts and Word Substitution.

    I'd early on noticed how my Z10 would change random words...for instance...are became ate,
    your became tour etc. So one wet Monday morning when I had nothing better to do than chew my bottom lip, I sat with note pad and pen and did a few posts on the BlackBerry help page, and a few on Twitter and caught most rogue words on paper. It was most satisfying to then go into word Substitution and type the word I wanted in both top and bottom boxes....eliminating the silly exchange forever.

    However, the other day I found myself at hosp with my beloved Curve at home and the Z10 in my bag....id taken it out to show it off...and I had to be texting family with the Z10. For some strange reason my word Substitution efforts didn't seem to be recognised when I was texting.

    I haven't worked out yet why I have control of the word issue in postings and Twitter, but not in texts. I will no doubt find some plausible reason....or make something up lol...but ID anyone would like to contribute on ideas they would be welcome.

    Posted via CB10
  2. CobaltTiNor's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    3 Posts
    #2  

    Default

    You're not the only one on my Q10 word substitution doesn't work before punctuation marks and SmartCase doesn't seem like an option anymore also.

    Posted via CB10
  3. sarahrich's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    254 Posts
    PIN
    2674F37B
    #3  

    Default

    Mine does the same, are always becomes ate and it annoys me so much! Lots of other words do it too, I'm trying to teach it out of it! I might have to do the substitute thing, aka manually tell the phone that are is are and stuff.

    Posted via CB10
    Curve 9300 > Torch 9800 > BlackBerry Z10
  4. afl777's Avatar
    CrackBerry Addict

    Posts
    686 Posts
    Thread AuthorThread Author   #4  

    Default

    If you do change the words in the substitution boxes it does make it so much easier.

    Posted via CB10
  5. Elite1's Avatar


    Posts
    13,693 Posts
    Global Posts
    13,838 Global Posts
    PIN
    C0001F61B
    #5  

    Default

    From Hub, open overflow menu (3 dots), select Settings to open Hub Settings.
    Select Text Messages and ensure you have Word Sub enabled:

    Attachment 177321
    Saving the world, one OS at a time...

    Follow Me On Twitter: @elite1_
    How to Lock/Password-Lock/Unlock for newer OS for Bold 99xx/97xx/9650, Torch 98xx, Tour 9630, Storm2, Curve 93xx/8900

    Curve 8330Tour 9630Bold 9700Torch 9800Bold 9900Z10
    Z30
    psst... Here's THANKS button
  6. afl777's Avatar
    CrackBerry Addict

    Posts
    686 Posts
    Thread AuthorThread Author   #6  

    Default

    Yes that is on already...thanks for the help

    Posted via CB10
  7. deltact's Avatar
    CrackBerry Addict

    Posts
    798 Posts
    Global Posts
    799 Global Posts
    #7  

    Default

    Oh, I've been having similar problems, but mine I have French as a second input. It likes to put in "th" instead of "the", regardless of my word substitution setup. Very bizarre considering I'm a coffee drinker and never have conversations about tea!

    Posted via CB10 on Z10
    Z10 for now, Passport in my hands in 2 months.
  8. CheckWriter's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    190 Posts
    PIN
    28B6B283
    #8  

    Default

    Quote Originally Posted by CobaltTiNor View Post
    You're not the only one on my Q10 word substitution doesn't work before punctuation marks and SmartCase doesn't seem like an option anymore also.

    Posted via CB10
    This is my major gripe thus far.

    Posted via CB10

Similar Threads

  1. Replies: 4
    Last Post: 07-03-2013, 12:24 AM
  2. Whatsapp and folder management
    By 2KDarkness in forum BlackBerry 10 Apps
    Replies: 2
    Last Post: 07-02-2013, 08:32 AM
  3. Replies: 4
    Last Post: 06-29-2013, 11:38 PM
  4. Q10 is bread and butter and yet UI is optimized for Z10 (not Q10)
    By chrysaurora in forum General BlackBerry Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 06-29-2013, 06:11 PM
  5. Start pushing the integration and BlackBerry brand.
    By Bairdo in forum General BlackBerry Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 06-29-2013, 04:39 PM

Posting Permissions