Welcome to the CrackBerry Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 11 of 11
  1. ryanadept's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    27 Posts
    Thread AuthorThread Author   #1  

    Default Problem with bedside mode

    Had my z10 for a few days now and love it but have come across a problem with the bedside mode which you swipe down from the lock screen. When I turn it off it seems to still keep disabled the notifications, I have checked the profile is on normal with ring volume on etc but only seem to be able to correct it with a reboot, anyone else come across this?
  2. QuIcKsIlV3r's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    2,940 Posts
    Global Posts
    2,943 Global Posts
    #2  

    Default

    Ya, last night, CrackBerry Kevin was ranting about this and other things wrong with Bedside mode. It sucks... Bedside mode is one great feature on BBOS, but BB10 crapped the bed with this!!
    Living the world of Blackberry and a fan of the comeback!
  3. Adam Zeis's Avatar
    Administrator

    Posts
    2,892 Posts
    Global Posts
    3,126 Global Posts
    #3  

    Default

    Hopefully Bedside mode will be fixed in a future update. It doesn't function as it should at all at the moment.
  4. belfastdispatcher's Avatar
    CrackBerry Genius of Geniuses

    Posts
    14,031 Posts
    PIN
    27F48177
    #4  

    Default

    Quote Originally Posted by ryanadept View Post
    Had my z10 for a few days now and love it but have come across a problem with the bedside mode which you swipe down from the lock screen. When I turn it off it seems to still keep disabled the notifications, I have checked the profile is on normal with ring volume on etc but only seem to be able to correct it with a reboot, anyone else come across this?
    I don't seem to have this problem.
  5. kingrizz's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    268 Posts
    Global Posts
    270 Global Posts
    #5  

    Default

    encountered this problem myself and assumed it was just me.. rebooted phone and everything came back up. when i read this post then i remembered last night i had put phone into bedside mode and dragged "shutter" down.. never again until its fixed
  6. ryanadept's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    27 Posts
    Thread AuthorThread Author   #6  

    Default

    Thanks for the replies, glad it's not just me!
  7. lnichols's Avatar
    CrackBerry Genius of Geniuses

    Posts
    7,051 Posts
    Global Posts
    7,589 Global Posts
    #7  

    Default

    Fix that by March BlackBerry! Keep finding the bugs boys and report them to BlackBerry so the US gets a better device!
  8. kingrizz's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    268 Posts
    Global Posts
    270 Global Posts
    #8  

    Default

    lol not just the US but we all get a device nobody including appleheads can associated bugs with! by the way even with the bugs it currently has Z10 & BB!) TO BEAUTIFUL!! LURRRRVE IT!
  9. ronag's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    38 Posts
    Global Posts
    39 Global Posts
    #9  

    Default

    I've got the same problem. Can't seem to find a solution other than reboot. One thing I noticed as a way to know when you're having the issue (in my case, I didn't realize it for quite a while, and when I looked at the phone, I missed calls, emails, etc...not good!) If you swipe down & bring up the settings menu, and touch the notification icon, it will change to "silent" and show the appropriate icon at the top, but if you're stuck in bedside mode, it will still turn blue, but the profile won't change & say "silent" and the icon wont appear up top.

    Not really helpful other than to know when you need to reboot. In my case, I don't recall actually turning on bedside mode, and in fact, after a fresh reboot, I can turn bedside mode on & off and then sound profiles behave as they should....it's only after a bunch of activity (still trying to find the actual trigger of the problem), that it actually gets stuck in bedside mode.
  10. ronag's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    38 Posts
    Global Posts
    39 Global Posts
    #10  

    Default

    Update : I think I'm onto a pattern with the problem. I previously changed most of my alerts to various mp3 bits (typically just good old BlackBerry tones) and was having to restart the device several times a day to get my sounds back....yesterday I changed them all back to stock bb10 tones and it's been running like a champ for much longer than it has these past couple days.

    I'm not sure if it is the mp3 clips or not, but I'll keep monitoring it. Anyone else experiencing the problem use different alert tones....or put another way, anyone have this issue while using all stock tones?

    Posted using CrackBerry App on BB10
  11. ronag's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    38 Posts
    Global Posts
    39 Global Posts
    #11  

    Default

    So much for that theory....it took a little longer, but still happening...

    Posted using CrackBerry App on BB10

Similar Threads

  1. Problems with bedside mode
    By davidm711 in forum BlackBerry Storm2
    Replies: 5
    Last Post: 08-18-2011, 10:23 PM
  2. Problem with Bedside Mode - Storm 2
    By g.man in forum BlackBerry Storm
    Replies: 1
    Last Post: 08-23-2010, 12:52 AM
  3. problem with bedside mode and/or standby mode?
    By alexmurphy in forum BlackBerry Bold 9000
    Replies: 9
    Last Post: 03-04-2010, 11:42 PM
  4. Problem with bedside mode ?
    By Bbold9700 in forum BlackBerry Bold 9700
    Replies: 6
    Last Post: 02-17-2010, 12:28 PM
  5. Problems with Bedside Mode?
    By celotta in forum BlackBerry Tour 9630
    Replies: 5
    Last Post: 02-05-2010, 12:52 AM

Posting Permissions