Welcome to the CrackBerry Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 25 of 27
Like Tree1Likes
  1. den82's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    24 Posts
    Thread AuthorThread Author   #1  

    Default I am having trouble with Pic Password on my Z10

    Hi there CB nation,
    Every other feature from 1055 works except for pic password. I turn it on, go through the set up close it only to find that it gets set back to off automatically!

    Any help would be appreciated.

    Posted via CB10
  2. Draven2666's Avatar
    CrackBerry Addict

    Posts
    572 Posts
    #2  

    Default

    Quote Originally Posted by den82 View Post
    Hi there CB nation,
    Every other feature from 1055 works except for pic password. I turn it on, go through the set up close it only to find that it gets set back to off automatically!

    Any help would be appreciated.

    Posted via CB10
    Did you turn on simple password also? Simple password has to be turned on first then turn on picture password. That is how I got it to work.

    Posted via CB10
    Thanked by:
    Superfly_FR (11-23-2013) 
    Superfly_FR likes this.
  3. iToya's Avatar
    CrackBerry Addict

    Posts
    546 Posts
    Global Posts
    558 Global Posts
    #3  

    Default

    Exactly what the post above me says. Make sure simple password is off.

    It's going to default to using that instead of pic password.

    Posted with a flick of my thumb via CB10
    Z30 Owner...it's about time
    Twitter: @ToyaKnowsBest
    Instagram: @ToyaKnowsBest
    BBM Channel: C000CE90E

  4. den82's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    24 Posts
    Thread AuthorThread Author   #4  

    Default

    Yup, tried every possible combination and no matter what I do, when I leave settings and go back into it, it's set back to off.

    Every other 1055 feature is working and I'd love this awesome one to as well.

    Posted via CB10
  5. Draven2666's Avatar
    CrackBerry Addict

    Posts
    572 Posts
    #5  

    Default

    Quote Originally Posted by den82 View Post
    Yup, tried every possible combination and no matter what I do, when I leave settings and go back into it, it's set back to off.

    Every other 1055 feature is working and I'd love this awesome one to as well.

    Posted via CB10
    Do a hard reset? ( volume up and down)

    Posted via CB10
  6. den82's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    24 Posts
    Thread AuthorThread Author   #6  

    Default

    Didn't work either. Just don't get why it changes instantaneously. Oh well, may as well just enjoy the other features.

    Appreciate the advice.

    Posted via CB10
  7. Draven2666's Avatar
    CrackBerry Addict

    Posts
    572 Posts
    #7  

    Default

    Quote Originally Posted by den82 View Post
    Didn't work either. Just don't get why it changes instantaneously. Oh well, may as well just enjoy the other features.

    Appreciate the advice.

    Posted via CB10
    What stl device do you have?


    Posted via CB10
  8. den82's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    24 Posts
    Thread AuthorThread Author   #8  

    Default

    3

    Posted via CB10
  9. pttptppt's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    4,681 Posts
    Global Posts
    4,686 Global Posts
    #9  

    Default

    It works on mine. Are you sure you're finishing the setup?

    Posted via CB10
    In squircle, we trust
  10. den82's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    24 Posts
    Thread AuthorThread Author   #10  

    Default

    I am.

    Posted via CB10
  11. Draven2666's Avatar
    CrackBerry Addict

    Posts
    572 Posts
    #11  

    Default

    Quote Originally Posted by den82 View Post
    3

    Posted via CB10
    I am on 4. In my case, I installed. 1055. Did a restore. I had my simple password turned off. Tried to turn on picture password on and the screen would dim then picture password would default back to off. So I tried turning on simple password then picture password and it worked .

    Posted via CB10
  12. den82's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    24 Posts
    Thread AuthorThread Author   #12  

    Default

    I put 1055 back on but before I restored, I tried it out and it worked. I'll give it another shot once I restore and if it doesn't work, I'm going to have to assume it's a file that I am restoring back onto my phone that is preventing it from working.
  13. vgorous's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    1,841 Posts
    #13  

    Default

    Simple password does not have to be on.

    Picture password will not work if you have a work email that has an IT policy requiring you to have a password.



    Posted via CB10
  14. den82's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    24 Posts
    Thread AuthorThread Author   #14  

    Default

    good to know, thanks. I'm a teacher so that may explain it because I get my work email forwarded to my phone.
  15. vgorous's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    1,841 Posts
    #15  

    Default

    Yeah I have a work email too. I could get the picture password option to show, then I could set up my password, but it just wouldn't set. I then deleted my work account, and it still wouldn't work.

    The account was deleted, but the policy was still embedded in the phone. Had to do a security wipe. Once all was gone, I Only entered my personal email. Now I'm enjoying the picture password.

    I installed an android email client to view my work emails. It sucks and it makes you appreciate the hub so much more.

    Posted via CB10
  16. newcollector's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    3,173 Posts
    PIN
    Safety or stick?
    #16  

    Default

    The picture password is tricky. I have a work email as well. It wouldn't work at first, but you have to move your password number to the space it was to move from. The password will say that is wrong. Then I moved the number from the proper start location to the end location and it worked. I don't think this is how it is supposed to work, but it worked for me. I just turned it off and went back to simple password.

    Posted via CB10 via my Z10
    Torch 9800, 9810, STL 100-3 Z10, 10.3.1.1151
    Blackberry Playbook 32gb
  17. vgorous's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    1,841 Posts
    #17  

    Default

    Quote Originally Posted by newcollector View Post
    The picture password is tricky. I have a work email as well. It wouldn't work at first, but you have to move your password number to the space it was to move from. The password will say that is wrong. Then I moved the number from the proper start location to the end location and it worked. I don't think this is how it is supposed to work, but it worked for me. I just turned it off and went back to simple password.

    Posted via CB10 via my Z10
    I don't know what you are trying to say.

    All I know is its really simple than what others have been saying. Watch the video.

    My IT has a policy that will not allow me to use picture password. I'm thinking it's because the policy requires me to have a password, and it's only set up for pin, or text passwords.


    Anyway, just a tip when using the picture password. When you are in the screen to unlock it, if the secret number is already next to your secret location, you can't use that. Find another one that's not touching the secret area.


    Posted via CB10
  18. russmov's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    4,817 Posts
    Global Posts
    4,866 Global Posts
    #18  

    Default

    I wasn't a huge fan of the PP ,it seems a bit gimmicky to me. IMO
    Posted using my Z30 or SurfacePro 2
  19. vgorous's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    1,841 Posts
    #19  

    Default

    Quote Originally Posted by russmov View Post
    I wasn't a huge fan of the PP ,it seems a bit gimmicky to me. IMO
    Far from "gimmicky".

    The whole point of the picture password is to be able to unlock the phone without people actually catching you and learning how to unlock your phone unlike pattern and pin lock.

    Others, to the untrained eyes all just see a grid of numbers. Only you will know which number will go where. They can watch you do it, but will not know which one you are trying to line up. They can see how far you move your thumb, but that doesn't work because it will always change.


    Is it hard? No.

    What do you do?
    Step 1: Drag one number to one location.
    Step 2: seek counseling if unable to perform step 1.




    Posted via CB10
  20. misterabrasive's Avatar
    CrackBerry Master

    Posts
    1,354 Posts
    #20  

    Default

    Quote Originally Posted by vgorous View Post
    Far from "gimmicky".

    The whole point of the picture password is to be able to unlock the phone without people actually catching you and learning how to unlock your phone unlike pattern and pin lock.

    Others, to the untrained eyes all just see a grid of numbers. Only you will know which number will go where. They can watch you do it, but will not know which one you are trying to line up. They can see how far you move your thumb, but that doesn't work because it will always change.


    Is it hard? No.

    What do you do?
    Step 1: Drag one number to one location.
    Step 2: seek counseling if unable to perform step 1.




    Posted via CB10
    Priceless!

    Never, but Never, Question the Engineers Judgment!
  21. bb_tv's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    93 Posts
    #21  

    Default

    I use a single password , but it really has a lot of lag. Anyone has a solution for that? Because it's quite annoying.

    Posted via CB10
  22. Mike_Luchia's Avatar
    CrackBerry Addict

    Posts
    856 Posts
    PIN
    2B2790D7 Z30
    #22  

    Default

    Quote Originally Posted by vgorous View Post
    Simple password does not have to be on.

    Picture password will not work if you have a work email that has an IT policy requiring you to have a password.

    I've got the same problem and I do have a work account that has an IT policy for a password so I guess I'm SOL for Picture Password.

    Mike



    Posted via CB10
  23. vgorous's Avatar
    CrackBerry Genius

    Posts
    1,841 Posts
    #23  

    Default

    Mike, I found another way by downloading an android Microsoft Exchange email client to handle my work email.

    It's nothing like the hub, but now I can use my picture password. If you want to do the same, but already have your work account in the hub, you'll have to do a security wipe.

    Posted via CB10
  24. bb_uzer's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    133 Posts
    #24  

    Default

    Worked for me this way;

    1- Setup a simple password,
    2- Reboot,
    3- Turn on PP, and follow it's simple setup. (select 1 number, and 1 picture)

    Good luck!

    Posted via CB10
    Z30-5 T-MO USA
  25. Mike_Luchia's Avatar
    CrackBerry Addict

    Posts
    856 Posts
    PIN
    2B2790D7 Z30
    #25  

    Default

    Quote Originally Posted by bb_uzer View Post
    Worked for me this way;

    1- Setup a simple password,
    2- Reboot,
    3- Turn on PP, and follow it's simple setup. (select 1 number, and 1 picture)

    Good luck!

    Posted via CB10
    The problem wasn't getting it turned on, it was getting it to stay turned on when an Active Sync account is present on the device and it doesn't look like there is a fix for that.

    Mike
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Instagram, tinder on 10.2.1.1055
    By Charbel Ir in forum BB10 Leaked/Beta OS
    Replies: 41
    Last Post: 10-09-2014, 02:02 PM
  2. STL100-1 issue with battery meter
    By deslyh in forum BlackBerry Z10
    Replies: 6
    Last Post: 11-21-2013, 05:29 PM
  3. Update-10.2.1 do I have to reinstall all apps
    By Ahmed Hanif in forum BlackBerry 10 OS
    Replies: 3
    Last Post: 11-18-2013, 01:03 PM
  4. Replies: 7
    Last Post: 11-18-2013, 08:07 AM
  5. My Z10 music mess up!
    By brightberry in forum General BlackBerry Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 11-16-2013, 10:10 PM

Posting Permissions