Results 1 to 15 of 15
Like Tree2Likes
  • 1 Post By narci
  • 1 Post By racecar5150
  1. TreeMoney's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    4 Posts
    Thread AuthorThread Author   #1  

    Default How to Identify Carrier on z10?

    A friend just sent me a z10 from Canada, but I have no idea which carrier the phone is locked to (no sim card or identification on the box).

    With previous phones you could press Alt+Cap+H and get the carrier ID.

    Is something similar possible with the z10? Or does anyone know how I can identify which carrier this phone is locked to?

    Any suggestions are appreciated.
  2. TreeMoney's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    4 Posts
    Thread AuthorThread Author   #2  

    Default

    Not sure if each carrier has their own version of the OS, but the OS on this phone is 10.0.9.2372
  3. M.Rizk's Avatar
    CrackBerry Addict

    Posts
    794 Posts
    Global Posts
    1,079 Global Posts
    PIN
    28A8F06E
    #3  

    Default

    Easier solution. Maybe call your friend and ask him where he got it from?
  4. TreeMoney's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    4 Posts
    Thread AuthorThread Author   #4  

    Default

    Tried that already... It's from Costco and they sell phones for multiple carriers so he isn't sure.

    That's why I'm trying to identify the carrier from the device itself.
  5. narci's Avatar
    CrackBerry Master

    Posts
    1,342 Posts
    Global Posts
    1,343 Global Posts
    #5  

    Default

    Ask him to check the receipt.
    bbfan1040 likes this.
  6. TreeMoney's Avatar
    CrackBerry Newbie

    Posts
    4 Posts
    Thread AuthorThread Author   #6  

    Default

    The phone was purchased by a friend of a friend and I want to have it unlocked asap...

    If I can't do it from the phone then I'll try to get in contact with the guy who bought it.

    But if I could identify it from the phone itself that would be best.
  7. Dr. Bombay's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    143 Posts
    Global Posts
    128 Global Posts
    #7  

    Default

    Quote Originally Posted by TreeMoney View Post
    The phone was purchased by a friend of a friend and I want to have it unlocked asap...

    If I can't do it from the phone then I'll try to get in contact with the guy who bought it.

    But if I could identify it from the phone itself that would be best.
    The Rogers/Fido phones come with a small plastic bag for recycling inside. The bag has the Rogers/Fido logo on it - it should either help you identify or eliminate these two carriers.
  8. racecar5150's Avatar
    CrackBerry User

    Posts
    33 Posts
    #8  

    Default

    Did you check the box? usually it shows it on the box, or sometimes there is a little booklet in the box with the carrier's instructions
    micccbb likes this.
  9. narci's Avatar
    CrackBerry Master

    Posts
    1,342 Posts
    Global Posts
    1,343 Global Posts
    #9  

    Default

    Also, how much did he pay for it (in CDN dollars)?

    We can narrow down the provider that way.

    If you really have to, call the number on the receipt and ask them to look it up with the receipt/invoice number.
  10. joeybee's Avatar
    CrackBerry Abuser

    Posts
    406 Posts
    #10  

    Default

    Quote Originally Posted by TreeMoney View Post
    A friend just sent me a z10 from Canada, but I have no idea which carrier the phone is locked to (no sim card or identification on the box).

    With previous phones you could press Alt+Cap+H and get the carrier ID.

    Is something similar possible with the z10? Or does anyone know how I can identify which carrier this phone is locked to?

    Any suggestions are appreciated.
    If it is bell it will have an additional barcode sticker over one of the regular barcodes.
    - Joey -
  11. D Mac's Avatar
    CrackBerry Addict

    Posts
    953 Posts
    Global Posts
    1,012 Global Posts
    #11  

    Default

    Easy. Reboot the phone. It will show the carrier logo on the boot screen.

    ...also check the pre-installed apps. Are they for Rogers? Bell? Telus? etc...
    Click on the link below for some great free Blackberry Themes

    The Theme Zone
    http://thethemezone.blogspot.com
  12. narci's Avatar
    CrackBerry Master

    Posts
    1,342 Posts
    Global Posts
    1,343 Global Posts
    #12  

    Default

    Quote Originally Posted by D Mac View Post
    Easy. Reboot the phone. It will show the carrier logo on the boot screen.

    ...also check the pre-installed apps. Are they for Rogers? Bell? Telus? etc...
    No it won't.

    The boot logo is dependent on SIM.

    If you have a z10 and put a rogers sim in it, it will boot up with the rogers logo. If you use the same z10 with a Fido sim, it will boot up with Fido logo. ETC for other carrier sims.
  13. D Mac's Avatar
    CrackBerry Addict

    Posts
    953 Posts
    Global Posts
    1,012 Global Posts
    #13  

    Default

    Quote Originally Posted by narci View Post
    No it won't.

    The boot logo is dependent on SIM.

    If you have a z10 and put a rogers sim in it, it will boot up with the rogers logo. If you use the same z10 with a Fido sim, it will boot up with Fido logo. ETC for other carrier sims.
    Are you saying that the boot screen image is saved on the SIM card? Or that the Z10 has the boot image for all carriers saved on it and uses whichever one based on the SIM that is currently in it?

    Neither seems likely and of course this is different from all past blackberries and every other phone on the market.
    Click on the link below for some great free Blackberry Themes

    The Theme Zone
    http://thethemezone.blogspot.com
  14. narci's Avatar
    CrackBerry Master

    Posts
    1,342 Posts
    Global Posts
    1,343 Global Posts
    #14  

    Default

    Quote Originally Posted by D Mac View Post
    Or that the Z10 has the boot image for all carriers saved on it and uses whichever one based on the SIM that is currently in it?
    Yup.

    Carrier Branding on Z10?
  15. D Mac's Avatar
    CrackBerry Addict

    Posts
    953 Posts
    Global Posts
    1,012 Global Posts
    #15  

    Default

    Quote Originally Posted by narci View Post
    From your link:
    "After unlocking my Wind BB, I use it on T-Mobile. When the phone boots up, it has the Wind splashscreen"

    So that is the opposite of what you are saying.

    Another quote from your link:
    "either it gets it from the SIM and some inbuilt library or it downloads it once it can get on the network"

    So if that is the case then since this phone has never had a SIM in it (or at least not an active one) then is should show the boot screen of the original carrier like I said.
    Click on the link below for some great free Blackberry Themes

    The Theme Zone
    http://thethemezone.blogspot.com

Similar Threads

  1. How to enable LTE on BB z10?
    By viscafe in forum BlackBerry 10 OS
    Replies: 1
    Last Post: 01-31-2013, 03:26 PM
  2. How To: Get MMS on unlocked 9930 for AT&T (or another GSM carrier)!
    By FigureThisOut in forum BlackBerry Bold 9930/9900
    Replies: 51
    Last Post: 05-01-2012, 12:36 PM
  3. how to find carrier on Blackberry Bold 9900???
    By Stro87 in forum BlackBerry Bold 9930/9900
    Replies: 2
    Last Post: 11-22-2011, 01:36 AM
  4. How to Delete Carrier Applications on Torch 9850?
    By COCOADIVA8 in forum BlackBerry Torch 9860/9850
    Replies: 6
    Last Post: 09-09-2011, 05:31 PM
  5. How To: Delete carrier-pushed content on your device
    By BBA in forum General BlackBerry Discussion
    Replies: 15
    Last Post: 09-10-2009, 01:39 PM

Posting Permissions